به گزارش خبرنگار صنفی - آموزشی «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ رشتههای بدون مجوز دانشگاه آزاد از دو سال گذشته تا کنون، خواب و خوارک را بر دانشجویان و خانوادههای آنها که به هر نحوی با این موضوع درگیرند، حرام کرده است.
حالا بعد از کش و قوسهای متعدد طی دو سال اخیر و مشکلاتی که گریبان بسیاری از دانشجویان و خانوادههای آنها را گرفته است، حمید میرزاده رسما اعلام کرد: «در نامهای که به تازگی وزارت علوم به دانشگاه آزاد اسلامی ابلاغ کرده، تاکید شده است که همه پذیرشهای انجام شده از سوی دانشگاه آزاد اسلامی تا قبل از سال 95 و قبل از آن مورد تایید وزارت علوم است.» (اینجـــا)
این در حالی است که طی روزهای اخیر هیچ خبری مبنی بر تائید کامل رشتههای بدون مجوز دانشگاه آزاد منتشر نشده و اعلام یکباره میرزاده، بدون هیچ اعلام رسانهای از سوی وزارت علوم، این شائبه را تقویت میکند که اصلا نامهای که رئیس دانشگاه آزاد از آن سخن میکند، وجود خارجی دارد؟
وزارت علوم طی سه مرحله در شهریورماه، رشتههای مورد تائید دانشگاه آزاد در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری را اعلام کرد اما حرفی از اینکه سایر رشتههای بدون مجوز تا مهر 95 مشکلی ندارد، به میان نیاورده است.
در این بین اما دانشجویان سردرگم دانشگاه آزاد دوباره با مشکل بلاتکلیفی مواجه شدند؛ دانشجویانی که برنامه زندگی و آینده تحصیلیشان در هالهای از ابهام قرار گرفته است و درباره اختلاف وزارت علوم و دانشگاه آزاد کسی پاسخگو نیست.
تجمع دانشجویان پرتو پزشکی در مقابل وزارت علوم
رشتههای بدون مجوز طی دو سال اخیر مسیرهای زیادی را طی کرده است، از راهروهای مجلس تا طبقات وزارت علوم و تجمعات متعدد دانشجویان؛ اما بر خلاف اظهارات روز گذشته میرزاده هنوز وزارت علوم، موضعی درباره مورد تائید بودن پذیرش در تمامی رشتهها تا پیش از مهرماه 95 اتخاذ نکرده است.
مسئله رشته های بدون مجوز دانشگاه آزاد در سال گذشته به عنوان پرحاشیه ترین اخبار این دانشگاه بود؛ بطوری که در اواخر اسفند 94، تعدادی از خبرگزاری ها با انتشار دو نامه ضمن تاکید دوباره بر غیرقانونی بودن رشته های دانشگاه آزاد، از "ریسک میلیونی با دانشجویان دانشگاه آزاد"، خبر دادند.
این نامه در حالی منتشر شد که مجتبی شریعتینیاسر معاون آموزشی وزارت علوم 9 دیماه سال گذشته طی نامهای به امید معاون اداری مالی و مدیریت منابع وزارت علوم تأکید کرد که دانشگاه آزاد طی سالهای اخیر بدون اخذ مجوز از شورای گسترش آموزش عالی در بسیاری از رشتههای تحصیلی مقاطع کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری اقدام به پذیرش دانشجو کرده است.
در ادامه این نامه تأکید شده است که تنها مدارک فراغت از تحصیل آن دسته از دانشآموختگانی که رشته تحصیلی آنها دارای مجوز از شورای گسترش آموزش عالی است، مورد تأیید بوده و قابل ارزیابی است.
محمدحسین امید، معاون اداری مالی و مدیریت منابع وزارت علوم نیز طی نامهای به رؤسای دانشگاهها، مؤسسات آموزش عالی، مؤسسات پژوهشی و پارکهای علم و فناوری تأکید کرد که برای تمام دانشگاههای دولتی و غیردولتی، صرفاً مدارک مربوط به کد ـ رشته محلهای دارای مجوز از شورای گسترش آموزش عالی قابل قبول است و کد ـ رشته محلهای مجاز برای تمام مقاطع تحصیلی و تمام دانشگاههای دولتی و غیردولتی در سایت معاونت آموزشی وزارت ارائه شده است.
حالا باید باز هم دانشجویان منتظر بمانند و ببینند که اینبار اختلاف بین دانشگاه آزاد و وزارت علوم که رشتهای طولانی است، واقعا تمام شده یا باز هم بازی جدید برای جذب بازار دانشجو است؟