تاریخ انتشار: سه شنبه 1396/04/27 - 11:32
کد خبر: 241105

قابل توجه داوطلبان کنکور 97؛

داوطلبانی که سال آینده از شرکت در کنکور «محروم» خواهند بود!

در این گزارش به معرفی قوانین و محدودیت‌هایی که سازمان سنجش برای داوطلبان کنکور سراسری و کارشناسی ارشد مقرر کرده است پرداخته‌ایم. داوطلبانی که قرار است سال آینده در کنکور سال آینده شرکت کنند باید از این محدودیت‌ها مطلع باشند.

خبرنامه دانشجویان ایران: پذیرفته‌شدگان نهایی دوره روزانه آزمون کارشناسی ارشد در صورت انصراف حق ثبت‌نام در آزمون دوره بعد را ندارند.

به گزارش سرویس صنفی_آموزشی «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ بسیاری از دانش‌آموزان و دانشجویان با مراجعه به ادمین کانال خبرنامه دانشجویان ایران، سوالاتی درباره ممنوعیت‌های حضور در کنکورهای مختلف می‌پرسند و خواستار پاسخ آن هستند. در همین راستا، قصد داریم در این گزارش به بررسی برخی از قوانین کنکوری می‌پردازیم و پاسخ برخی از داوطلبان را در خلال این سوالات را خواهیم داد.

*** قوانین و محدودیت‌های شرکت در کنکور سراسری
مطابق قوانین سازمان سنجش آموزش کشور داوطلبان برای شرکت در کنکور سراسری سال 97، باید موارد زیر را رعایت کنند.

- داوطلبان شرکت در کنکور سراسری 97 باید یا دیپلم 4 ساله نظام قدیم ارائه دهند، یا مدرک کاردانی(فوق دیپلم) داشته باشند یا هنگام ثبت‌نام، مدرک پیش دانشگاهی داشته باشند و یا تا پایان شهریورِ سالِ ثبت‌نامِ کنکورِ سراسری 97 یکی از این مدارک را اخذ کرده باشند. بدیهی است داوطلبانی که فاقد مدارک مذکور باشند، مجوز شرکت در کنکور سراسری سال 97 را نخواهند داشت.

- اگر شخصی دانشجوی دوره روزانه در کلیه مقاطع تحصیلی(کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری) باشد، حق ثبت‌نام در کنکور سراسری 97 را ندارد، مگر اینکه تا 30 بهمن ماه سال 96 از تحصیل دوره روزانه انصراف دهند.

- کلیه کسانی که از کنکور سال 64 تاکنون، 2 بار بواسطه شرکت در کنکور سراسری در یک رشته محل روزانه پذیرفته شده‌اند از شرکت در کنکور سراسری 97 محروم هستند.

- اگر داوطلبی در کنکور سال 96 شرکت کرده و در یک رشته/محل روزانه پذیرفته شده و قصد شرکت در کنکور سراسری 97 را دارد اولا تنها حق انتخاب دوره‌های غیرروزانه را در انتخاب رشته کنکور سراسری 97 دارد( مثل دانشگاه‌های شبانه، پردیس خودگردان، پیام نور، غیرانتفاعی، مجازی و دانشگاه آزاد) همچنین باید حتما تا 30 بهمن 96 از دوره روزانه انصراف دهد.

- دانشجویان دوره‌های غیرروزانه(مثل دانشگاه‌های شبانه، پردیس خودگردان، پیام نور، غیرانتفاعی، مجازی و دانشگاه آزاد) می‌توانند بدون انصراف از دانشگاه محل تحصیل، در مرحله ثبت‌نام کنکور سراسری 97 شرکت کنند و پس از قبولی نهایی در یک رشته/محل در انتخاب رشته کنکور سراسری 97 از دانشگاه اولیه خود انصراف دهند.

- کلیه داوطلبان کنکور سراسری 97 که قبلا در یک رشته دانشگاهی از مزایای تحصیل رایگان استفاده کرده‌اند و می‌خواهند در رشته‌های غیرپزشکی تحصیل مجدد کنند در صورت قبولی در یک رشته محل روزانه، باید شهریه معادل شبانه آن را پرداخت کنند. برای مثال، اگر داوطلبی در کنکور سراسری 91، شرکت کرده باشد و در دوره روزانه رشته مدیریت دانشگاه تهران قبول شده باشد و از این دانشگاه فارغ‌التحصیل شده باشد، اگر بازهم در کنکور سراسری شرکت کند و باز هم در دوره روزانه قبول شود، باید حتما شهریه دانشگاه را بپردازد.

* تذکر: درمورد رشته‌های پزشکی اشاره شده است که برای تحصیل رایگان مجدد باید حتما «تعهد تحصیل رایگان» مقطع قبلی انجام شده باشد یا هزینه آن پرداخت شده باشد. این قانون کمی گنگ است ولی بنا به آرای چندین باره دیوان عدالت اداری اگر کسی مثلا در مقطع کارشناسی در هر رشته‌ای تحصیل رایگان داشته، حق دارد یک بار دیگر در مقطع دکتری پزشکی تحصیل رایگان داشته باشد. این رای حتی به کسانی که هم مقطع کارشناسی هم کارشناسی ارشد تحصیل رایگان داشته‌اند قابل تعمیم است و اگر وزارت بهداشت در این زمینه تخلفی انجام دهد و اقدام به اخذ شهریه از دانشجویان کند این موضوع قابل پیگیری بوده و حق شکایت برای دانشجو محفوظ است.

*** قوانین و محدودیت‌های شرکت در کنکور کارشناسی ارشد
مطابق قوانین سازمان سنجش آموزش کشور داوطلبان برای شرکت در کنکور کارشناسی ارشد سال 97، باید موارد زیر را رعایت کنند.

- پذیرفته شدگان قطعی(نهایی) رشته‌های دوره روزانه سال 1396 چه در دانشگاه محل قبولی ثبت‌نام کرده و چه ثبت‌نام نکرده باشند در صورتی که در آزمون سال 1397 شرکت نمایند حق انتخاب رشته‌های دوره روزانه را نخواهند داشت.

- دانشجویان دوره‌های غیرروزانه(مثل دانشگاه‌های شبانه، پردیس خودگردان، پیام نور، غیرانتفاعی، مجازی و دانشگاه آزاد) می‌توانند بدون انصراف از دانشگاه محل تحصیل، در مرحله ثبت‌نام کنکور سراسری 97 شرکت کنند و پس از قبولی نهایی در یک رشته/محل در انتخاب رشته کنکور سراسری 97 از دانشگاه اولیه خود انصراف دهند.

- پذیرفته‌شدگان مرحله تکمیل ظرفیت در رشته‌های تحصیلی دوره شبانه، نیمه حضوری، دانشگاه پیام نور، مؤسسات آموزش عالی غیرانتفاعی و غیردولتی، بین‌الملل و دوره مجازی در آزمون ورودی تحصیلات تکمیلی سال 1396، در صورتیکه دارای قبولی اولیه در دوره روزانه این آزمون باشند، حق ثبت‌نام و شرکت در آزمون کارشناسی ارشد سال 1397 را ندارند.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
ترامپ پیشنهاد ایران برای باز شدن تنگه هرمز را رد کرد!
ظفرقندی: ایران با چالش‌های زیادی در حوزه بهداشت محیط مواجه است
تایلند دوباره جایگاه ششمی را از ایران گرفت
مربی روس: ایران به ما کمک می‌کند قدرت واقعی روسیه را بشناسیم
نقره تاریخی زهرا زارعی در ۴۰۰ متر
مشکلات خانواده‌های شهدا باید ریشه‌ای حل شود
زمان بازی ایران و روسیه تغییر کرد
اطلاعیه شعام درباره اخبار خلاف واقع در موضوع حمل و نقل هوایی
آزمایشگاه مرجع تخصصی امنیت سایبری راه‌اندازی می‌شود
بزرگداشت دومین سالگرد شهادت سید حسن نصرالله
پزشکیان: آماده گفتگو درباره تنگه هرمز هستیم اما قلدری را نمی‌پذیریم
تکرار ادعای ترامپ علیه برنامه هسته‌ای ایران
فشار آمریکا بر کشورها برای همراه کردن آنها با تحریم‌های ایران
اردوغان: جای جنایتکار جنگی در دادگاه است نه پشت تریبون سازمان ملل
نامه ایران به سازمان ملل درباره اظهارات خصمانه دبیرکل ناتو
استقبال از رئیس جمهور در بازگشت از نیویورک +عکس
مجلس اعلای اسلامی عراق: بغداد نباید در محاصره هوایی ایران مشارکت کند
وقتی اراده زن ایرانی حریف غول‌ها می‌شود
اورسجی: دختران و پسران ایران قدرتمند ظاهر شدند
بغداد: در حال مذاکره با آمریکا برای از سرگیری پروازهای ایران هستیم
کاهش محسوس دمای تهران تا دوشنبه
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top