تاریخ انتشار: پنجشنبه 1396/09/23 - 11:52
کد خبر: 252760

تولید دستگاه پاستوریزاتور با قابلیت حفظ طعم و بوی مواد غذایی

محققان موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی برای نخستین بار در کشور موفق به تولید دستگاه پاستوریزاتور غیر حرارتی با فرآیند فشار بالا (bar ۶۰۰۰) شدند.

به گزارش«خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از مهر، نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی از ۲۲ آذرماه در نمایشگاه بین المللی آغاز به کار کرد.

در این نمایشگاه ۶۴ محصول فناورانه توسط دکتر منصور غلامی وزیر علوم تحقیقات و فناوری و دکتر سورنا ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری رونمایی شد.

یکی از محصولات رونمایی شده دستگاه پاستوریزاتور غیر حرارتی با فرآیند فشار بالا (bar ۶۰۰۰)  است که توسط محققان موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی به تولید رسید.
 دکتر سید مهدی میرزا بابایی مجری این طرح پژوهشی به خبرنگار مهر گفت: یکی از مهمترین دغدغه های صنعت غذا حفظ ارزش های تغذیه ای، بافت، طعم ، رنگ و بوی ماده غذایی در طی فرآیندهای مختلف تولید است.

وی افزود: از آنجا که روش های موجود فرآوری مواد غذایی اغلب بر پایه استفاده از فرآیند های حرارتی و این فرآیندها باعث وارد شدن آسیب جدی به ماده غذایی می شود ضرورت استفاده از روشهای جدید برای رفع نواقص موجود احساس شد.

وی در خصوص نواقص استفاده از فرآیند های حرارتی در فرآوری مواد غذایی اظهار کرد: از دست رفتن ارزش های تغذیه ای، تغییر بافت، تغییرطعم و رنگ و بوی مواد غذایی، زمانبر بودن و مصرف بالای انرژی از جمله مهمترین نواقص استفاده از روش های فعلی به شمار می رود.

وی با بیان اینکه در حال حاضر برای جلوگیری از مشکلات ناشی از تیمارهای حرارتی از فرآیندهای فشار بالای (HPP) غیر حرارتی Non Thermal Pasteurization استفاده می‌شود افزود: با استفاده از فرآیندهای فشار بالا ضمن انجام عمل پاستوریزاسیون در دمای محیط، ویتامین ها، طعم، رنگ، بافت و تازگی ماده غذایی حفظ شده و ماندگاری آن به طور چشمگیری افزایش می یابد.

عضو هیأت علمی گروه ماشین آلات مواد غذایی ادامه داد: فرآیند فرآوری مواد غذایی با استفاده از این روش در مدت زمان بسیار کوتاهی انجام شده و مصرف انرژی به شدت کاهش می یابد و از این منظر این فرآیند دوستدار محیط زیست نیز محسوب می شود.

میرزا بابایی گفت: تاکنون دستگاهی با این ویژگی ها در کشور ساخته نشده و حتی نمونه خارجی آن هم وارد کشور نشده است.

وی در خصوص هزینه های ساخت این دستگاه بیان کرد: در صورت تولید این دستگاه با دانش و امکانات بومی ضمن ایجاد اشتغال صرفه جویی ارزی هم به دنبال خواهد داشت.
وی  گفت: اکنون دانش فنی این دستگاه را داریم و می توانیم مطابق با نیاز مصرف کننده آن را تولید کنیم.

 

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
بحران آب به نقطه پایان نرسید
بالاگرفتن اعتراض معاونان پژوهشی دانشکده ها به ناکارآمدی معاون پژوهشی دانشگاه شهید چمران اهواز/خاموشی چراغ پژوهش
مدیرعامل ۲۵۰ شرکت‌ دانش‌بنیان از اساتید دانشگاه ها هستند
تأکید بر تبادل دانشجو و تحقیقات مشترک میان ایران و یک دانشگاه چینی
فیلم | بحران مسکن؛ نتیجه کمبود زمین یا موانع خودساخته دولت؟
فیلم | این زبان بدن شبیه شاکی است یا متهم؟!/ واکنش وزیر میراث فرهنگی به شکایت از خضریان
جلسه بررسی راهکارهای تحقق انسجام ملی و چگونگی عبور از چالش‌ها به ریاست رئیس‌جمهور پزشکیان +عکس
دانشگاه خواجه نصیرالدین دانشجوی کارشناسی ارشد بدون آزمون پذیرش می‌کند
سردار شکارچی: پس از جنگ اخیر حتی لحظه‌ای تولید موشک‌‌ تعطیل نشد
یارانه نقدی این خانواده‌ها قطع می‌شود
بازدید روسای دانشگاه‌های کشور از موزه مجلس شورای اسلامی +عکس
مراسم تجلیل از نخبگان علمى به پیشنهاد مقام معظم رهبرى برگزار شد
سهمیه بنزین به کارت بانکی منتقل می‌شود
حدود نیمی از احکام قانون جوانی جمعیت ناقص یا اصلاً اجرا نشده است
بیانیه وزارت خارجه در محکومیت اقدامات غیرقانونی آمریکا علیه ونزوئلا
تاکید پزشکیان بر تسریع در اجرای قرارداد توسعه میدان نفتی آزادگان
هشدار رؤسای دانشگاه‌های اسرائیل: زنگ خطر مهاجرت مغزها به صدار درآمده است
عرضه ۲۵۲ هزار تن هندوانه تازه برای تنظیم بازار شب یلدا
تجلیل از سردار شهید سلامی؛ نماد علم، ایمان و ایثار در جمع نخبگان
مجلس فرایند تشکیل کمیسیون تلفیق بودجه را آغاز کرد
پزشکیان: امام خمینی(ره) پیام‌آور وحدت و انسجام بود
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر و شکست سنگین از ایران، چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟





مشاهده نتایج
go to top