تاریخ انتشار: یکشنبه 1397/02/02 - 09:33
کد خبر: 263805

انتخاب رشته‌ مجاز شدگان آزمون دکتری سال ۹۷ فردا آغاز می‌شود؛

۶ نکته پنهان در انتخاب رشته دکتری

۶ نکته پنهان در انتخاب رشته دکتری

دانشگاه‌ها و موسسات مجری دوره‌های دکتری چگونگی تشکیل پرونده متقاضیان، زمان و مکان برگزاری آزمون، نحوه مصاحبه علمی یا برگزاری آزمون تخصصی را از طریق پایگاه اطلاع‌رسانی خود و این سازمان به داوطلبان اعلام خواهند کرد.

به گزارش خبرنگار صنفی - آمورشی «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ با انتشار دفترچه راهنمای انتخاب رشته ورودی دوره دکتری «Ph.D» (نیمه‌متمرکز) سال ۹۷، مجازشدگان این آزمون از فردا(دوشنبه) می توانند به انتخاب رشته بپردازند. در این میان مسئله انتخاب رشته قطعا می تواند از حساسیت بالایی برخوردار باشد، به طوری که حتی موسساتی تحت همین نام جهت مشاوره به مجازشدگان چند روزی است فعال شده اند. اما نکته قابل توجه آنجایی است که مطالعه دقیق دفترچه راهنما سوالات زیادی را می تواند پاسخ دهد. در ادامه به برخی از آنها اشاره شده است:

1- روش گزینش
براساس قانون سنجش و پذیرش، گزینش در مقطع دکتری ناپیوسته، برحسب هریک از شیوه‌های «آموزشی - پژوهشی» و پژوهش‌محور خواهد بود. شرط شرکت در مراحل مصاحبه و بررسی سوابق علمی و پژوهشی درج کدرشته محل توسط داوطلبان در فرم انتخاب رشته اینترنتی و کسب حدنصاب کدرشته محل مورد تقاضا است. به عبارت دیگر، اگر داوطلبی حدنصاب کدرشته محلی را کسب کرده، ولی در زمان مقرر اقدام به انتخاب رشته و درج آن کدرشته محل در فرم انتخاب رشته اینترنتی نکرده باشد، امکان شرکت در مراحل مصاحبه و بررسی سوابق علمی و پژوهشی برای وی میسر نخواهد بود.
گزینش نهایی در هر یک از کدرشته محل‌های آزمون نیمه‌متمرکز دکتری سال 1397 از بین داوطلبانی که واجد شرایط ذیل باشند:

1- براساس اعلام نتایج اولیه مجاز به انتخاب رشته شده باشند، 2- نسبت به انتخاب کدرشته محل‌های تحصیلی در زمان مقرر اقدام کنند، 3- حدنصاب نمره علمی لازم را در کدرشته محل‌های انتخابی دارا بوده و برای مرحله دوم (مصاحبه و بررسی سوابق علمی و پژوهشی) آزمون توسط سازمان سنجش آموزش کشور معرفی شده باشند. 4- در مرحله دوم آزمون (مصاحبه و بررسی سوابق علمی و پژوهشی) در یک یا چند دانشگاه شرکت کنند، 5- پذیرش نهایی در هر کدرشته محل مطابق ظرفیت در هر یک از سهمیه‌های مصوب و پس از تایید صلاحیت‌های عمومی انجام می‌شود، 6- حدنصاب نمره مرحله دوم آزمون (مصاحبه و بررسی سوابق علمی و پژوهشی) را که توسط دانشگاه مربوطه تعیین می‌شود، دارا باشند.

2- شاخص نمره
پذیرش نهایی داوطلبان به این صورت است که برای رشته‌هایی که شیوه پذیرش آنها آموزشی - پژوهشی است، براساس نمره کل حاصل از 50 درصد نمره علمی (آزمون کتبی متمرکز ) و 50 درصد نمره مرحله دوم آزمون (مصاحبه و بررسی سوابق علمی و پژوهشی) است. همچنین برای رشته‌هایی که شیوه پذیرش آنها پژوهش‌محور باشد، براساس 30 درصد نمره آزمون علمی و 70 درصد مرحله دوم آزمون (مصاحبه و بررسی سوابق علمی و پژوهشی) پذیرش خواهد بود.

3- زنگ خطر در درج معدل
معدل‌های مندرج در این کارنامه، براساس معدل‌های اعلام‌شده توسط داوطلب در تقاضانامه اینترنتی یا اصلاحات مورد درخواست داوطلب بعد از ثبت‌نام، به شرح ذیل در این کارنامه درج شده و لازم است داوطلبان هنگام شرکت در مرحله مصاحبه و بررسی سوابق علمی و پژوهشی و همچنین در صورت قبولی، اصل مدرکی را که نشانگر این معدل باشد، به همراه سایر مدارک ثبت‌نامی، به دانشگاه یا موسسه محل قبولی خود ارائه کنند. بدیهی است در غیر این‌صورت مطابق ضوابط و مقررات قانونی اقدام خواهد شد. گفتنی است برای دانشجویان سال آخر دوره کارشناسی‌ارشد که حداکثر تا پایان شهریور سال‌جاری فارغ‌التحصیل خواهند شد، میانگین واحدهای گذراند‌ه‌شده اعلامی آنان تا پایان بهمن ماه سال 96 درج شده است.

4- نکاتی راجع به مرحله دوم آزمون
دانشگاه‌ها و موسسات مجری دوره‌های دکتری چگونگی تشکیل پرونده متقاضیان، زمان و مکان برگزاری آزمون، نحوه مصاحبه علمی یا برگزاری آزمون تخصصی را از طریق پایگاه اطلاع‌رسانی خود و این سازمان به داوطلبان اعلام خواهند کرد. همچنین در صورت نیاز و تشخیص موسسه مبنی‌بر برگزاری آزمون تخصصی، مواد آزمون و ضرایب امتحانی از طریق پایگاه اطلاع‌رسانی دانشگاه یا موسسه به اطلاع داوطلبان خواهد رسید. مرحله دوم آزمون (مصاحبه و بررسی سوابق علمی و پژوهشی) در موسسه برای هر داوطلب صرفا یک بار انجام می‌شود و عدم مراجعه داوطلبان در مرحله دوم آزمون، به منزله انصراف آنان تلقی شده و برگزاری مجدد امکان‌پذیر نخواهد بود.

5- چند نکته درگوشی
1- نظر به اینکه تغییر رشته، تغییر گرایش و انتقال دانشجویان در مقطع دکتری امکان‌پذیر نبوده، لذا به داوطلبان تاکید می‌شود در خصوص مراجعه به دانشگاه‌ها برای درخواست پذیرش و انجام مرحله مصاحبه و بررسی سوابق علمی و پژوهشی، دقت لازم را داشته باشند.

2- آن دسته از داوطلبانی که براساس حدنصاب تعیین‌شده دانشگاه‌ها و موسسات حداقل در یک یا چند کدرشته محل حدنصاب لازم را دارا بوده و تمایل به شرکت در مرحله دوم آزمون (مصاحبه و بررسی سوابق علمی و پژوهشی) دانشگاه‌های ذی‌ربط را دارند، لازم است از طریق سایت سازمان از تاریخ هفتم الی شانزدهم خرداد برای انجام بررسی صلاحیت‌های عمومی، نسبت به واریز مبلغ 35 هزار تومان در سایت سازمان سنجش آموزش کشور اقدام کنند. بدیهی است داوطلبانی که در این خصوص اقدام نکنند، از مراحل گزینش نهایی حذف خواهند شد،

3- مطابق ضوابط، پذیرفته‌شدگان نهایی دوره روزانه آزمون ورودی دوره دکتری سال 1396 (اعم از پذیرش شهریور یا مرحله تکمیل‌ظرفیت)، حتی در صورت عدم ثبت‌نام یا انصراف قطعی از رشته قبولی، مجاز به ثبت‌نام و شرکت در آزمون ورودی دوره دکتری سال 1397 به‌منظور انتخاب رشته‌های تحصیلی دوره روزانه نبوده‌اند.

4- دانشجویان اخراجی، انصرافی و ترک تحصیل تا پایان‌خدمت دوره ضرورت مجاز به شرکت در آزمون و تحصیل در دانشگاه نیستند. سقف سنوات تحصیلی دوره دکتری، حداکثر پنج سال است و دانشجویانی که طی این مدت موفق به اتمام تحصیل نشوند، شرایط ادامه تحصیل را از دست خواهند داد.

5- دانشجویان شاغل به تحصیل در دوره دکتری مجاز به شرکت در آزمون مجدد نیستند و دانشجویان مرد در صورت انصراف از تحصیل در دانشگاه، چهار ماه فرصت دارند برای رسیدگی به وضعیت مشمولیت، خود را به وظیفه عمومی معرفی کنند.

6- سربازان در حال انجام خدمت، مجاز به تحصیل همزمان با انجام خدمت دوره ضرورت نیستند و در صورت قبولی در دانشگاه و نداشتن غیبت، برای برخورداری از معافیت تحصیلی، از خدمت ترخیص خواهند شد.

7- از کلیه پذیرفته‌شدگان نهایی کدرشته محل‌های دوره‌های غیر روزانه شامل: دوره‌های نوبت دوم، پردیس خودگردان و مشترک در دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی، دانشگاه پیام نور و دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی غیردولتی غیرانتفاعی، شهریه اخذ خواهد شد. داوطلبان جهت اطلاع از میزان شهریه دوره‌های مختلف به پایگاه‌های اطلاع‌رسانی دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی مورد نظر مراجعه کنند.

4- سهمیه ها
1- براساس دستورالعمل منتشرشده در این دفترچه، 25 درصد ظرفیت هر کدرشته محل به همسر و فرزندان شهدا و مفقودالاثر، آزادگان و همسر و فرزندان آنها، جانبازان 25 درصد و بالاتر و همسر و فرزندان آنان و رزمندگان اختصاص دارد.

2- پنج درصد ظرفیت هر کدرشته محل نیز به جانبازان زیر 25 درصد و همسر و فرزندان آنها و همسر و فرزندان رزمندگان با حداقل 6 ماه حضور داوطلبانه در جبهه اختصاص دارد.

ذکر این نکته مهم است که طبق تبصره بند الف ماده 90 قانون برنامه پنج‌ساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران، در صورتی که سهمیه 25 درصدی ایثارگران توسط داوطلبان مشمول سهمیه فوق تکمیل نشود، باقی مانده آن، ابتدا به مشمولان سهمیه پنج درصدی ایثارگران که شرایط و حدنصاب لازم را داشته باشند، تخصیص یافته و اگر باز هم این ظرفیت خالی ماند، باقی مانده آن به داوطلبان سهمیه آزاد اختصاص می‌یابد.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
ترویج فرهنگ ایثار و شهادت از طریق برنامه‌های فرهنگی
حکم قطعی محکومان پرونده کثیرالشاکی پروژه الماس مال صادر شد
اعمال محدودیت های ترافیکی راهپیمایی مردمی حمایت از اقدام سپاه
مدارس پنجشنبه و جمعه آخر هفته‌ها به خانواده‌ها اختصاص می‌یابد؟
هوای پایتخت در وضعیت قابل قبول است
به بهانه اختلال در کار؛ گوگل کارمندان معترض به همکاری با رژیم صهیونیستی را اخراج کرد
پلمب ۱۰ مؤسسه پایان نامه فروشی در روزهای آینده
۵۰۰ هزار متقاضی طرح نهضت ملی مسکن خانه‌دار شدند
پیگیری آخرین وضعیت وقوع سیل در سیستان و بلوچستان از سوی رئیسی
رئیسی: دولت در تامین مسکن خود را همراه جوانان می‌داند
امیرعبداللهیان: هیچ دولتی در مقابل حمله به سفارت خود ساکت نمی‌نشیند
پرسپولیس صدرنشین شد
کاپیتان پرسپولیس مصدوم شد
اتفاقی عجیب در آبادان؛ پرسپولیس مقابل نفت هیچ هواداری در ورزشگاه نداشت
وزیر ارتباطات: ۵۰ درصد به سرعت اینترنت افزوده می‌شود
امیرعبداللهیان: با شدت بیشتری به هرگونه خطای محاسباتی رژیم اسرائیل پاسخ می‌دهیم
سخنگوی کابینه اسرائیل: حمله ایران به ما «بی‌سابقه» بود
دیدار و گفت‌وگوی امیرعبداللهیان با وزیر خارجه مالت در نیویورک
گوترش: توقف درگیری‌ها در غزه از تنش‌های گسترده در خاورمیانه جلوگیری خواهد کرد
سیاستمدار اسرائیلی: در یک قدمی رسوایی هستیم، نه پیروزی
اعلام نتایج آزمون آموزگاری تا پایان فروردین
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top