تاریخ انتشار: یکشنبه 1397/04/31 - 08:38
کد خبر: 274160

مشاوران اقتصادی دولت مقصرند

یک عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی با اشاره به مشکلات اقتصادی این روزهای کشور، مشاوران اقتصادی دولت را در به وجود آوردن این شرایط مورد انتقاد قرار داد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از ایسنا، محمد قلی یوسفی با بیان این‌که کسانی که در دستگاه دولتی به عنوان اقتصاددان و یا تکنوکرات کار می‌کنند باید پاسخگوی مسائل پیش آمده باشند، اظهار کرد: آنها باید پاسخ دهند که چرا با مشاوره‌های اشتباه خود و سیاست‌هایی که طراحی کردند کشور را به اینجا رسانده‌اند. اینها حتی اگر توجیه‌کننده سیاست‌های دولت هم بوده باشند باز هم مقصرند.

وی با بیان این‌که تولید در ایران خفه شده است گفت: تکنوکرات‌ها یک زمانی تولید را در کشور ما به این دلیل ضعیف کردند که می‌گفتند ایجاد رانت می‌کند، در حالی که حالا در قبال رانت‌های بسیار عظیمی که تجار و دلالان در قبال ارزهای نفتی به جیب زدند سکوت می‌کنند.

این عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی با اشاره به برخی از مشاوران اقتصادی دولت اظهار کرد: این مشاوران حتی اگر استاد دانشگاه باشند بازهم بی سواد هستند و احتمالا از طریق برخی از رانت‌ها هم سود می‌برند.

یوسفی با بیان این‌که کار تولیدی کاری بسیار پرزحمت و دیر بازده است، گفت: طبیعی است در این شرایط بسیاری از دولتمردان سرمایه‌های خود را در بخش تولیدی وارد نمی‌کنند، چرا که آنها خواهان سود کوتاه‌مدت و کاهش قیمت مقطعی برخی از محصولات هستند که این خواسته سیاسی آنها از طریق واردات برآورده می‌شود. سیاسی از این جهت که آنها از این شرایط برای رای آوردن خود استفاده می‌کنند.

وی ادامه داد: زمانی که آنها این سرمایه‌ها را در بخش صنعت یا کشاورزی وارد نمی‌کنند و به واردات توجه می‌کنند بدیهی است که در کوتاه مدت قیمت‌ها پایین می‌آید، اما در بلند مدت و با تکیه بیشتر به ارزهای خارجی ارزش ریال کاهش پیدا کرده و در نهایت باعث ایجاد چنین شرایطی در اقتصاد کشور می شود و یک تحریم مانند تحریم‌های آمریکایی کافی است تا وضعیت حادتر شود.

این عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی با ابراز امیدواری از موفق بودن مذاکرات با کشورهای اروپایی، اظهار کرد: اگر این وضعیت ادامه پیدا کند بحران‌های اقتصادی و به تبع آن بحران‌های سیاسی، امنیتی و اجتماعی را خواهیم داشت.

گفتنی است مسائل اقتصادی ایران از سال‌ها پیش و مخصوصا در دوران دولت‌های نهم و دهم بارها در صدر اخبار قرار گرفت و مورد انتقاد کارشناسان و اساتید دانشگاه هم واقع شد. یکی از دانشکده هایی که در این سال ها اساتیدش بسیار سعی کردند تا هشدارهای کارشناسانه خود را به گوش دولت ها برسانند دانشکده دانشگاه علامه طباطبایی بود که البته در دوران دولت نهم و با ریاست سیدصدرالدین شریعتمداری بر آن دانشگاه بسیار تضعیف شد به طوری که "گروه توسعه" این دانشکده که از جدی‌ترین حلقه‌های مطالعاتی اقتصادی بود منحل شد.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
تحریم های جدید آمریکا علیه ایران، ۸ فرد و ۱۵ نهاد تحریم شدند
تصاویر ورود سیلاب شدید به گلزار شهدای کرمان
صورت‌ حساب سنگین غزه برای تل آویو
حمله پهپهادی نیروهای امنیتی ایران به خودروی تروریست‌ها
بازداشت مرزبان ایرانی توسط‌ طالبان
تصمیم فرهاد مجیدی برای پایان دادن به همه شایعات
فیلم| عقلانیت انقلابی به دنبال حل نظام مسائل کشور
با شاهکار مهندسان ایرانی در سریلانکا آشنا شوید
فرودگاهی در ایران برای خواستگاری! +عکس
همسر سید مصطفی خمینی درگذشت
بستری شدن آیت الله شیرازی در بیمارستان
نیروی دریایی ارتش به داد سیل زدگان سیستان و بلوچستان رسید +فیلم
پشت پرده سفر محرمانه ۲ مقام نظامی و امنیتی اسرائیلی به قاهره
رهاسازی آب به سمت دریاچه ارومیه
یک تاکسی پر از گلهای تازه
تقدیر از رزمندگان عملیات حمله به اسرائیل
توماج صالحی حتما اعدام نمی شود اما...
به اسرائیل کمک می‌کنیم تا با حملات ایران مقابله کند
عملیاتی که صهیونیست‌ها را مضحکه تمام جهان کرده است
بارندگی‌های فراگیر اردیبهشتی تا کی ادامه دارد؟
اوضاع این رژیم حسابی بیخ پیدا کرده است
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top