تاریخ انتشار: یکشنبه 1397/04/31 - 08:38
کد خبر: 274160

مشاوران اقتصادی دولت مقصرند

یک عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی با اشاره به مشکلات اقتصادی این روزهای کشور، مشاوران اقتصادی دولت را در به وجود آوردن این شرایط مورد انتقاد قرار داد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از ایسنا، محمد قلی یوسفی با بیان این‌که کسانی که در دستگاه دولتی به عنوان اقتصاددان و یا تکنوکرات کار می‌کنند باید پاسخگوی مسائل پیش آمده باشند، اظهار کرد: آنها باید پاسخ دهند که چرا با مشاوره‌های اشتباه خود و سیاست‌هایی که طراحی کردند کشور را به اینجا رسانده‌اند. اینها حتی اگر توجیه‌کننده سیاست‌های دولت هم بوده باشند باز هم مقصرند.

وی با بیان این‌که تولید در ایران خفه شده است گفت: تکنوکرات‌ها یک زمانی تولید را در کشور ما به این دلیل ضعیف کردند که می‌گفتند ایجاد رانت می‌کند، در حالی که حالا در قبال رانت‌های بسیار عظیمی که تجار و دلالان در قبال ارزهای نفتی به جیب زدند سکوت می‌کنند.

این عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی با اشاره به برخی از مشاوران اقتصادی دولت اظهار کرد: این مشاوران حتی اگر استاد دانشگاه باشند بازهم بی سواد هستند و احتمالا از طریق برخی از رانت‌ها هم سود می‌برند.

یوسفی با بیان این‌که کار تولیدی کاری بسیار پرزحمت و دیر بازده است، گفت: طبیعی است در این شرایط بسیاری از دولتمردان سرمایه‌های خود را در بخش تولیدی وارد نمی‌کنند، چرا که آنها خواهان سود کوتاه‌مدت و کاهش قیمت مقطعی برخی از محصولات هستند که این خواسته سیاسی آنها از طریق واردات برآورده می‌شود. سیاسی از این جهت که آنها از این شرایط برای رای آوردن خود استفاده می‌کنند.

وی ادامه داد: زمانی که آنها این سرمایه‌ها را در بخش صنعت یا کشاورزی وارد نمی‌کنند و به واردات توجه می‌کنند بدیهی است که در کوتاه مدت قیمت‌ها پایین می‌آید، اما در بلند مدت و با تکیه بیشتر به ارزهای خارجی ارزش ریال کاهش پیدا کرده و در نهایت باعث ایجاد چنین شرایطی در اقتصاد کشور می شود و یک تحریم مانند تحریم‌های آمریکایی کافی است تا وضعیت حادتر شود.

این عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی با ابراز امیدواری از موفق بودن مذاکرات با کشورهای اروپایی، اظهار کرد: اگر این وضعیت ادامه پیدا کند بحران‌های اقتصادی و به تبع آن بحران‌های سیاسی، امنیتی و اجتماعی را خواهیم داشت.

گفتنی است مسائل اقتصادی ایران از سال‌ها پیش و مخصوصا در دوران دولت‌های نهم و دهم بارها در صدر اخبار قرار گرفت و مورد انتقاد کارشناسان و اساتید دانشگاه هم واقع شد. یکی از دانشکده هایی که در این سال ها اساتیدش بسیار سعی کردند تا هشدارهای کارشناسانه خود را به گوش دولت ها برسانند دانشکده دانشگاه علامه طباطبایی بود که البته در دوران دولت نهم و با ریاست سیدصدرالدین شریعتمداری بر آن دانشگاه بسیار تضعیف شد به طوری که "گروه توسعه" این دانشکده که از جدی‌ترین حلقه‌های مطالعاتی اقتصادی بود منحل شد.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
سرمربی پرسپولیس: می خواهیم قهرمانی فصل گذشته را تکرار کنیم
جزئیات توافق پیشنهادی آتش‌بس در غزه
حاشیه بازی استقلال مقابل ذوب آهن
ترابی: اورنوف فوق العاده است
نامه تاج به وزیر ورزش و جوانان درمورد فصل آینده لیگ برتر
نمایشگاه مجازی کتاب آغاز به کار کرد
اولین داروی رشد مجدد دندان وارد فاز آزمایش انسانی می‌شود
لغو مراسم فارغ‌التحصیلی در دانشگاه کلمبیا به دلیل اعتراضات
حماس: آماده مقابله با هر گونه حمله اسرائیل به «رفح» هستیم
موافقت حماس با پیشنهاد مصر و قطر برای آتش‌بس در غزه
گفت‌وگوی بایدن و نتانیاهو درباره رفح
برگزاری ششمین نشست کمیسیون مشترک کنسولی ایران و تاجیکستان
رشد ۱۸ دلاری قیمت طلا در معاملات امروز
تامین ۶ میلیارد دلار ارز برای واردات در سال جاری
حاشیه بازی پرسپولیس مقابل نساجی
تساوی سپاهان مقابل استقلال خوزستان
معرفی بهترین تشک یک نفره برای حل مشکل بی‌خوابی دانشجویان
تصمیم‌های داور بازی نساجی و پرسپولیس تایید شد
ارتش ۱۰ نفره پرسپولیس با برد مقابل نساجی موقتا صدرنشین شد
بهترین زمان سفر به ترابزون و نکات دانستنی!
رئیس بخش ارتوپدی بیمارستان شفا زیر شکنجه صهیونیست‌ها به شهادت رسید
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top