تاریخ انتشار: سه شنبه 1397/05/02 - 11:10
کد خبر: 274509

۶۰درصد تحریم مبادلات ارزی ایران با پیمان پولی دوجانبه با ۸ کشور حل می شود

مبادلات تجاری ایران با ۸ کشوری که در امضای پیمان پولی دوجانبه با کشورمان در اولویت هستند، معادل ۶۰درصد کل ارزش مبادلات تجاری ایران است، یعنی با امضای این قرارداد ۶۰درصد مشکل تحریم انتقالات ارزی ما حل می‌شود.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از تسنیم، تهدید تشدید تحریم‌ها علیه کشورمان از سوی آمریکا یک بار دیگر مباحث مربوط به راهکارهای بی‌اثر کردن این تهدیدات را داغ کرده است.

استفاده از پیمان‌های پولی دوجانبه با کشورهایی که بیشترین مبادلات تجاری را با آنها داریم یکی از راهکارهایی است که اکثر اقتصاددانان روی آن اتفاق نظر دارند. این قبیل پیمان‌ها به‌صورت دو یا چند جانبه می‌تواند بین ایران و 8 کشوری که فعلاً در اولویت هستند منعقد شود و اقدام مؤثری برای بی‌نیاز شدن کشور به مبادله با دلار می‌شود.

با وجود مزیت‌های انکارناپذیر پیمان‌های پولی دوجانبه برای کشور، اما تاکنون بانک مرکزی به این راهکار روی خوش نشان نداده است، البته این امیدواری وجود دارد با ترمیم کابینه و تغییر و تحولات تیم اقتصادی دولت رویه بانک مرکزی نسبت به این ماجرا تغییر کند.

به هر حال بررسی آمار گمرک نشان می‌دهد در سال 96،  8 کشور چین، هند، کره جنوبی، ترکیه، امارات، تایوان، پاکستان و روسیه که در انعقاد پیمان پولی دوجانبه با ایران در اولویت هستند، مجموعاً 34 میلیارد دلار به ایران صادرات انجام داده‌اند، بر این اساس چین 13.2 میلیارد دلار، هند 2.2، کره جنوبی 3.7، ترکیه 3.2، امارات متحده عربی 10 میلیارد دلار، تایوان 534 میلیون دلار، پاکستان 400 میلیون دلار و روسیه نیز 743 میلیون به کشورمان صادرات داشته‌اند.

در مقابل سال گذشته ایران حدود 9 میلیارد دلار صادرات به چین، 2.7 میلیارد دلار به هند، ‌4.3 میلیارد دلار به کره جنوبی، 4 میلیارد دلار به ترکیه، 6.8 میلیارد دلار به امارات، 537 میلیون دلار به تایوان، 930 میلیون دلار به پاکستان و 293 میلیون دلار به روسیه و در مجموع 28.6 میلیارد دلار صادرات داشته است.

مجموع مبادلات تجاری (واردات و صادرات) کشورمان با 8 کشور مذکور 62.6 میلیارد دلار طی سال 96 بوده است.

از سوی دیگر حجم کل مبادلات کشور در 12 ماه سال گذشته حدود 101.1 میلیارد دلار با 103 کشور بوده است، در واقع مبادلات ایران و 8 کشور ذکرشده حدود 60 درصد کل مبادلات تجاری را شامل می‌شود. این رقم قابل توجه فرصت بسیار مناسبی است تا با استفاده از راهکار پیمان‌های دو یا چندجانبه بین ایران و کشورهای مذکور تهدیدات آمریکا در خصوص تحریم‌ها را به حداقل رساند.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
رسانه‌های آمریکایی از دولت ترامپ شکایت کردند
۳ روز عزای عمومی و تعطیلی چهارشنبه قم برای تشییع آیت‌الله شبیری زنجانی
کلیات طرح افزایش اعتبار کالابرگ تصویب شد
روایت زندگی آیت‌الله شبیری زنجانی
خضریان: کشتی‌های جنگی آمریکا جایی برای پهلوگیری در منطقه ندارند
قیمت تاریخی گازوئیل در آمریکا
گزارش_تصویری |  جلسه‌ی شورای عمومی انتخابات اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل 
 فیلم | آقای پزشکیان گاهی با اظهاراتش چنان روی کاهش قیمت نفت اثر می‌گذارد که تزریق ۴۰۰ میلیون بشکه ذخایر راهبردی آمریکا این کار را نمی‌کند!
 فیلم | شعرخوانی: چگونه صبر باید کرد بر این غصه سنگین...
حضور سیمایی صراف در ریاض؛ چرا و برای چه؟
نحوه پرداخت یارانه دانشجویی تغذیه
ماجرای حمله آمریکا به اتوبوس‌های تهران
وقوع انفجارهای جدید سوریه را لرزاند
بازگشت ظرفیت ازدست‌رفته پالایشگاه‌های پارس جنوبی شتاب گرفت
هزینه بازسازی پل B۱ ‌حدود ۲.۷ همت برآورد شده است
عدم صدور ویزا برای تیم رسانه‌ای
دروس حوزه علمیه قم در پی ارتحال آیت‌الله شبیری زنجانی تعطیل شد
حل مشکلات کشور در سایه علم‌آموزی و کسب مهارت است
روایت نخستین روز مدرسه کلاس‌اولی‌ها
طعم تلخ شکست‌های بیشتر را به دشمن می‌چشانیم
حزب‌الله لبنان: ایران نیازی به حمایت ما ندارد
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top