تاریخ انتشار: دوشنبه 1397/10/24 - 20:00
کد خبر: 298383

پیشی گرفتن تولید محتوای فارسی از عربی در فضای مجازی

دبیر شورای عالی فضای مجازی با بیان اینکه ۱.۵ درصد از تولید محتوای فضای مجازی به زبان فارسی اختصاص دارد، گفت: تولید محتوای فارسی در فضای مجازی از عربی پیشی گرفت.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از شبکه چهار سیما، سیدابوالحسن فیروزآبادی دبیر شورای عالی فضای مجازی در برنامه تلویزیونی «این.جا» که با محوریت «حکمرانی مجازی، آن‌سوی فیلترینگ» برگزار شد، اظهار داشت: تجزیه و تحلیل مختلفی درباره معماری فضای مجازی وجود دارد که یکی از تئوری‌های موجود، معماری لایه‌ای است که معتقد است فضای مجازی ۵ لایه دارد که یک لایه آن به ارتباطات زیرساخت مربوط می شود.

وی با اشاره به حد مطلوب ضریب نفوذ اینترنت در کشور که حدود ۷۲ درصد است گفت: ظرفیت تکنولوژی نسل ۳ و ۴ نیز در همه شهرهای کشور تقریبا دایر است و کاربران پهن‌باند ما هم بیش از ۱۵ میلیون انشعاب در کشور دارند که ظرفیت خوبی است. ما در لایه اطلاعات نیز در حال حاضر اطلاعات تولید می‌کنیم و وضعیت تولید اطلاعات در کشور خوب است.

دبیر شورای عالی فضای مجازی با بیان اینکه ما در لایه ارتباطات سرمایه‌گذاری خوبی کردیم و در این میان شکافی به نام دیجیتال مطرح است، افزود: اینکه گفته می‌شود ۶۵ هزار روستا مجهز به فیبرنوری هستند، تا حد زیادی درست است و اغراقی در آن نیست.

وی خاطرنشان کرد: اینکه بخواهیم ثابت کنیم این آمار رضایت‌بخش است یا خیر، به عنوان مثال می توانیم میزان تولید محتوای فارسی را با محتوای عربی در فضای وب مقایسه کنیم. بررسی نشان می دهد که تولید محتوای فارسی از عربی پیشی گرفته است؛ یعنی عرب‌ها زیر یک درصد محتوا تولید می‌کنند و این درحالی است که ما ۱.۵ درصد به زبان فارسی تولید محتوا در فضای مجازی داریم.

فیروزآبادی با اشاره به پلتفرم شبکه ملی اطلاعات برمبنای ۴ خدمات پایه، گفت: وقتی که یک پلتفرم زیرساختی مانند گوگل در دنیا شکل می‌گیرد، راه انداختن یک پلت‌فرم بومی که بتواند مردم را به خود جذب کند کار سختی است؛ تنها تجربه موفق در مورد مذکور، به کشور چین مربوط می شود که موتوری مشابه گوگل راه‌اندازی کرد اما باز برای آنکه کمر گوگل را بشکند مجبور شد که گوگل را فیلتر و «بایدو» را ایجاد کنند.

رئیس مرکز ملی فضای مجازی درباره فقدان قانون در حوزه فضای مجازی نیز افزود: اصولا مبحث جدیدی به نام حکمرانی فضای مجازی مطرح شده است و این به این معنی است که نظام قانونگذاری چگونه باید باشد.

فیروزآبادی گفت: در فضای مجازی مملو از جریانهای اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی، ارتباطی و سیاسی است و به قدری این مباحث زیاد است که حوزه آکادمیک و پژوهشی ما و حتی در غرب آمادگی هضم پژوهشی، ادراکی و علمی این مباحث را ندارند.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
تحریم های جدید آمریکا علیه ایران، ۸ فرد و ۱۵ نهاد تحریم شدند
تصاویر ورود سیلاب شدید به گلزار شهدای کرمان
صورت‌ حساب سنگین غزه برای تل آویو
حمله پهپهادی نیروهای امنیتی ایران به خودروی تروریست‌ها
بازداشت مرزبان ایرانی توسط‌ طالبان
تصمیم فرهاد مجیدی برای پایان دادن به همه شایعات
فیلم| عقلانیت انقلابی به دنبال حل نظام مسائل کشور
با شاهکار مهندسان ایرانی در سریلانکا آشنا شوید
فرودگاهی در ایران برای خواستگاری! +عکس
همسر سید مصطفی خمینی درگذشت
بستری شدن آیت الله شیرازی در بیمارستان
نیروی دریایی ارتش به داد سیل زدگان سیستان و بلوچستان رسید +فیلم
پشت پرده سفر محرمانه ۲ مقام نظامی و امنیتی اسرائیلی به قاهره
رهاسازی آب به سمت دریاچه ارومیه
یک تاکسی پر از گلهای تازه
تقدیر از رزمندگان عملیات حمله به اسرائیل
توماج صالحی حتما اعدام نمی شود اما...
به اسرائیل کمک می‌کنیم تا با حملات ایران مقابله کند
عملیاتی که صهیونیست‌ها را مضحکه تمام جهان کرده است
بارندگی‌های فراگیر اردیبهشتی تا کی ادامه دارد؟
اوضاع این رژیم حسابی بیخ پیدا کرده است
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top