تاریخ انتشار: چهارشنبه 1397/12/08 - 13:32
کد خبر: 303736

در میزگرد تشکل های دانشجویی مطرح شد؛

صبوری: نباید تجربه برجام را تکرار کرد/ چاردولی: مسئولان در برابر تصمیمات پاسخگو باشند/مرادی: دولت راهکاری برای حل مشکلات ندارد

گفته می‌شود مشکلات اقتصادی به دلیل نپذیرفتن این لوایح است ولی اگر اینطور است پس خسارت ۴۰ میلیارد دلاری آقای آخوندی در ماجرای بوئینگ در وضعیت اقتصادی کشور چه نقشی داشت؟ نقش خسارتی که طرح تحول سلامت چیست؟ نقش مافیای ارز، سکه و طلا در داخل کشور چیست؟

به گزارش خبرنگار «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ نمایندگان تشکل های دانشجویی در میزگرد «جنبش دانشجویی و نه به FATF» به بررسی این لوایح پرداختند. میلاد چهاردولی، دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی، پیام مرادی دبیر اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل، محمدحسین صبوری دبیر اتحادیه جنبش عدالتخواه دانشجویی و سیدعلی صالح‌پور دبیر سیاسی اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان به بحث در مورد FATF  پرداختند.

چاردولی: مسئولان در برابر تصمیمات پاسخگو باشند
میلاد چهاردولی، دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی پیرامون این موضوع گفت: مجمع تشخیص مصلحت نظام نسبت به تصمیمی که قرار است درباره FATF بگیرند مسئول هستند و باید پاسخگوی تصمیمات خود هم باشند.
وی ادامه داد: آنچه باید به آن توجه شود این است که این لوایح در مجلس شورای اسلامی مورد بررسی قرار گرفت و میزان رای و اعتمادی که نمایندگان به این لوایح داشتند بسیار ضعیف و لب مرزی بود و نمایندگان ما با قاطعیت به اینکه این لوایح برای کشور مفید است نرسیدند.
چهاردولی گفت: مسلما ما باید جلوی یکسری تبعات را بگیریم. اکنون این سوال مطرح است که آیا مسئول اجرایی ما خودش به وعده‌های طرف مقابل اعتماد دارد و می‌تواند تضمین دهد که با پذیرفتن لوایح مشکلات اقتصادی ما حل می‌شود؟ آیا می‌تواند تضمین بدهد که اگر ما این لوایح را بپذیریم فلان مزایا را برای ما خواهد داشت؟

دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی افزود: بارها کارشناسان و خبرگان حوزه در رابطه با مضرات پیوستن به این لوایح هشدار داده‌آند و این در حالی است که درباره منافع این پیوستن هیچ تضمینی وجود ندارد.

چهاردولی گفت: حتی وزیر خارجه می‌گوید ما تضمین نمی‌دهیم که با پذیرفتن این لوایح مشکلات اقتصادی ما حل می‌شود! نخبگان و کارشناسان این حوزه هم بارها گفته‌اند که تصویب این لوایح چه خطراتی را خواهد داشت. با این حال باید تامل بیشتری بر این ماجرا نگاه کرد.

دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی یادآور شد: دولتمردان و حامیان تصویب لوایح FATFمی‌گویند اگر این لوایح تصویب نشود خیلی بد می‌شود و ما اگر این عبارت را از آنها بگیریم هیچ حرفی نخواهد داشت.

چهاردولی تاکید کرد:‌اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام قرار است مصلحت ها را بسنجد و این درست نسیت به اعضای مجمع فشار آورده می‌شود و بحث اقتصادی را رها کنیم تا گرانی و مشکلات زیاد شود تا به این واسطه اعضای مجمع را تحت فشار قرار دهیم. واقعا چرا در بحث گوشت و کالاهای دیگر کاری می‌کنند تا بازار آشفته شود؟

وی گفت: دوستان در مجمع تشخیص مصلحت نظام نسبت به تصمیمی که قرار است درباره FATF بگیرند مسئول هستند و باید پاسخگوی تصمیمات خود هم باشند البته ما با اینکه ما  FATF را خسارت می‌دانیم اگر لوایح مربوط به آن تصویب شود ما بخواهیم اعضای مجمع را خائن بدانیم ولی نسبت به کسانی که ممکن است کادرسازی کرده و اطلاعات غلط به اعضای مجمع تشخیص برساند و در مسائل اقتصادی اخلال ایجاد کند تا بگوییم اوضع کشور بد است و حتما باید این لوایح تصویب شود را قطعا خائن می‌دانیم.

بیشتر بخوانید//چهاردولی:  اعضای مجمع تشخیص باید پاسخگوی تصمیمات خود درباره لوایح FATF باشند

مرادی: آقای روحانی نماد تجربه‌ها و توافق‌‌های شکست خورده است
پیام مرادی دبیر اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل نیز با حضور در میزگرد « جنبش دانشجویی و نه به FATF»، گفت: چند ماه است که فضای سیاسی و اجتماعی کشور را لوایح مربوط به FATF تحت‌تأثیر خودش قرار داده، البته بخش‌های زیادی از دستورالعمل‌های اجرایی این کنوانسیون عملیاتی شده است، اما چهار دستورالعمل آن باقی مانده که هم‌اکنون دو لایحه CFT و پالرمو برای بررسی دراختیار تشخیص مصلحت نظام قرار دارد.

وی افزود: ما از سال 92 با یک نگرش در فضای سیاسی و اجتماعی کشور روبه‌رو هستیم که بن‌مایه حرف و ایده مرکزی‌اش این است که باید استانداردهای غربی و خواسته‌های کشورهای قدرتمند جهان را بپذیریم تا مسائل و مشکلات کشور حل شود و هرگونه راهکار جایگزین و موازی را هم انکار کند.

مرادی تصریح کرد: زمانی که تمام مشکلات کشور و حتی آب خوردن مردم به مذاکره با غرب منوط می‌شود، این نشان می‌دهد که دولت به هرگونه راهکار برای حل مشکلات قائل نیست و اشتباه اول هم همین بود که دولت هرگونه راهکار به جز مذاکره با غرب را نفی کرد.

این فعال دانشجویی اظهار داشت:‌ اشتباه دوم این بود که به شکل بسیار رادیکال و غیر واقعی روی نتایج مذاکرات کار تبلیغی شد و کوهی از مطالبات ایجاد کردند که الان روی سر دولت خراب شده است.

دبیر اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل گفت: اشتباه سوم، بحث تجربه‌ناپذیری دولت است، ما برای بار چندم است که در طول عمر انقلاب داریم این مسیر را طی می‌کنیم و مجددا برمی‌گردیم به خاتمه اول و آن مسیر طی شده را تکرار می‌کنیم.

وی افزود: اشتباه چهارم، عدم وجود عزم جدی برای حل مشکلات کشور است، این مسئله خیلی مهم است چون شما هیچ کشور و گروهی را پیدا نمی‌کنید که بدون داشتن مؤلفه‌های قدرت در پای میز مذاکره به اهداف خودش رسیده باشد، یعنی حتی اگر می‌خواهیم مذاکره کنیم باید با اتکا به قدرت این کار صورت گیرد.

وی گفت: اشکال اساسی و پنجم، کوچک کردن خطاهای دشمن و بزرگ کردن ضعف‌های داخلی و البته نادیده گرفتن راه‌های جایگزین است. دائما ما رویکردهای توسعه‌طلبانه و زیاده‌خواهانه غربی‌ها را نادیده می‌گیریم و خطاهای آنها را کوچک می‌کنیم و از آن‌طرف مشکلات داخلی را بزرگ می‌کنیم، این مسیری است که دولت در این مدت پیموده است.

مرادی اظهار داشت: یک زمان گفتند با برجام مسائل و مشکلات کشور را حل می‌کنیم، الان هم می‌گویند تصویب لوایح FATF موجب حل مشکلات می‌شود، الان سؤال ما از آقای روحانی این است که پایان خواسته‌های غرب و این مسیری که طی می‌کند کجاست؟ و اگر در جلوتر بخواهند حاکمیت ملی و قانون اساسی ما را نقض کنند و بخواهند از امنیت، جان، مال و ناموس‌مان چشم بپوشیم، آیا باید بپذیریم؟

مرادی تأکید کرد: در رابطه با لوایح FATF صحبت‌های زیادی شده، ما نمی‌خواهیم بگوییم که کسانی که برخلاف ما فکر می‌کنند دارند خیانت می‌کنند، ولی قصد داریم روشن کنیم که پذیرفتن این لوایح چه منافع و مضراتی دارد، در رابطه با منافع آن که هیچ تضمینی وجود ندارد ولی مضرات آن تضمین‌شده است. این چیزی است که ما در صحبت با کارشناسان مختلف به آن رسیده ایم.

بیشتر بخوانید//مرادی: مجمع تشخیص نباید درباره بررسی لوایح FATF به روال تجربه‌ناپذیری دامن بزند

وی اضافه کرد: مجمع تشخیص مصلحت نظام نباید به روال تجربه‌ناپذیری دامن بزند، ما الان تجربه‌ای در مقوله برجام داریم و تعهداتی که به آن عمل نشده است و باید از این تجربه استفاده کنیم. برجام یک طرف داخلی و یک طرف خارجی دارد که طرف داخلی باید پاسخگو باشد. به نظر ما در موقعیت کنونی که کشور ما دارد نه FATF اهمیت بیشتری دارد.

دبیر اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل گفت: اینکه بگویند اگر اینکه ما می‌گوییم بشود که هیچ و اگر نشد در کشور بن بست ایجاد می‌کنیم یعنی مسئولیت ناپذیری، دولت و شخص آقای روحانی باید مسئولیت اقدامات خود را بپذیرند. روحانی باید بداند که فضای سیاسی کشور تغییر کرده و مردم دیگر به اعتماد نمی‌کنند و دولت باید در میان مردم اعتمادسازی کند.

وی گفت: خود آقای روحانی مشخص نیست تا کجا می‌خواهد ادامه دهد! وی نماد تجربه‌ها و توافق‌‌های شکست خورده است و آیا اگر 100 بار دیگر هم شکست بخورد باز می‌خواهد ادامه دهد!

صبوری: نباید تجربه برجام را تکرار کرد
محمدحسین صبوری دبیر اتحادیه جنبش عدالتخواه دانشجویی هم در ادامه میزگرد گفت: تجربه برجام در مقابل ما قرار دارد اما شاید افرادی که به دنبال تصویب لوایح  FATFهستند می‌خواهند خودشان را به راه دیگری بزنند و مجددا یک ماجرای تلخ را تجربه کنند. ما فراموش نکرده‌ایم در برجام چه اتفاقی افتاده و چه تجربیاتی از برجام داشتیم و چه وعده‌ها و فشارهایی که آن زمان بود و طبیعتا دیگر اجازه نمی‌دهیم اتفاقات تکرار شود.

دبیر جنبش عدالتخواه جنبش دانشجویی افزود: برخی می‌گویند باید در رابطه با تصویب یا عدم تصویب FATF رفراندوم گذاشته شود، این اشکالی ندارد ما هم موافقیم ولی وقتی قرار است نظر مردم را بگیریم باید این جسارت و مردانگی را داشته باشیم که بیاییم تمام مذاکرات و استدلال‌هایی که در جلسات رسمی و نه البته استدلال‌های رسانه‌ای را برای مردم مطرح کنیم. یعنی فیلم جلسات مجمع تشخیص مصلحت مجلس، شورای نگهبان و استدلال‌هایی که آقایان در جلسات برای تصویب FATF می‌آورند شفاف و روشن برای مردم پخش شود. بعد از آن بیایند و رفراندوم برگزار کنند.

وی افزود:‌گرفتن نظر مردم ایرادی ندارد البته به شرطی که حرف‌هایی که در جلسات خصوصی می‌زنند هم برای مردم بیان کنند و استدلال‌هایی که دوستانی از دولت برای اعضای مجمع می‌آورند را برای عموم هم بیان کنند و تمام کسانی که برای تغییر نظر اعضای مجمع تلاش می‌کنند هم باید با اسم و عنوان خودشان بیایند و برای مردم بگویند چرا پیگیر این مسئله هستند.

این فعال دانشجویی تصریح کرد: تجربه‌ای که از برجام گرفتیم این بود که برخی از آقایان پشت هم وعده دادند و بعد برجام را مصوب کردند و بعد هم که برجام امضا شد گفتند برجام قرار نبود مشکلات اقتصادی را حل کنند!

صبوری گفت: گفته می‌شود مشکلات اقتصادی به دلیل نپذیرفتن این لوایح است ولی اگر اینطور است پس خسارت ۴۰ میلیارد دلاری آقای آخوندی در ماجرای بوئینگ در وضعیت اقتصادی کشور چه نقشی داشت؟ نقش خسارتی که طرح تحول سلامت چیست؟ نقش مافیای ارز، سکه و طلا در داخل کشور چیست و به کجا وصل هستند؟ اگر قرار است به دنبال مقصر در وضعیت اقتصاد بگردیم باید نقش همه اینها مشخص شود. اینگونه نیست که ما چون این لوایح را نپذیرفتیم اقتصاد مشکل پیدا کرده است ما باید بگردیم ببنیم پشت این مافیایی که ارز را بالا و پایین می‌کند کیست؟

دبیر اتحادیه جنبش عدالتخواه جنبش دانشجویی اظهار داشت: خود FATF به ما 4 ماه فرصت داده است  ولی فردای جلسه مجمع به جای اینکه رای‌گیری شود، بررسی معطل نگه داشته می‌شود. باز می بینیم فردا سکه ارز و دلار بالا می‌رود! انصافا ترامپ و  نظام بین‌الملل هم این همه سرعت عمل ندارد.

بیشتر بخوانید//صبوری: نباید تجربه برجام را تکرار کرد

وی اظهار داشت: باید بررسی شود نقش مافیای داخلی، نقش تصمیمات وزاتخانه‌های مختلف و نقش مدیریت و تصمیمات دولت در ۶ سال گذشته چه بوده است. آن زمان می‌شود منطقی‌تر بررسی کرد که هر موضوع چقدر در مشکلات نقش داشته  است آن وقت می‌تواند رفراندوم هم برای تصویب لوایح برگزار شود.

صالح‌پور: پذیرش FATF نتیجه‌ای جز کوچک‌تر شدن سفره مردم ندارد
سیدعلی صالح‌پور دبیر سیاسی اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان نیز  گفت: آقایان با سیاست گذاری های غلط اقتصادی قیمت ها را چند برابر می‌کنند بعد جلوی دوربین و می‌گویند اگر FATF باشد 20 درصد هزینه ها کم می شود؟ ولی اگر شما دغدغه معیشت مردم را دارید چرا سیاستی اتخاذ می‌کنید که موجب افزایش قیمت ها و فشار روی طبقه متوسط و ضعیف می‌شود.

وی  افزود: به نظر می‌رسد آقای روحانی احساس می‌کند در حال از دست دادن اعتماد مردمی است که در انتخابات به او اعتماد کرده  و رای دادند برای همین سعی در فرار از زیر بار مسئولیت و گره زدن مشکلات کشور به مسائل کاملا فرعی دارد اما غافل از آن که هرچه بیشتر بر رویFATF اصرار کند سرمایه اجتماعی بیشتری از دست می‌دهد.

بیشتر بخوانید//صالح پور: پذیرش FATF نتیجه‌ای جز کوچک‌تر شدن سفره مردم ندارد

وی گفت: انجام کامل برنامه FATF موجب هدفمندتر و دقیقتر شدن تحریم‌های آمریکا و در نتیجه سخت‌تر شدن اوضاع می‌شود گرچه ممکن است که در ابتدا به خاطر جو روانی که ایجاد شده بهبود  اندکی حاصل شود اما دوباره به خانه اول برمی‌گردیم.

صالح پور تاکید کرد: با این که بارها گفته‌ایم با انجام تمام بندهای برنامه اقدام  امکان خروج ایران از لیست سیاه با اوضاع فعلی که مخصوصا با پیوستن رژیسم صهیونیستی به اعضای اصلی FATF ایجاد شده است عملا صفر است و نیز این که درCFT  نمی‌توانیم بر روی تعریف تروریسم حق شرط بگذاریم  و ... ولی کسی نیست که به این ایرادات کارشناسی پاسخ منطقی بدهد.

دبیر سیاسی اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان ادامه داد:  اصلا با فرض این که ایران به طور کامل از لیست سیاه خارج شود و آن 20 درصدی که رئیس جمهور قولش را داده هم رخ بدهد،میگویم جه تضمینی وجود دارد که دوباره به لیست سیاه بازنگردیم ماکه تجربه کوبا و پاکستان مقابل چشممان است.

وی اظهار داشت: این کاملا غیر منطقی است که که کلی امتیاز بدهیم در مقابل 20 درصد ارزانی شود خب خود دولت بنشیند با حضور کارشناسان انقلابی به بازار ارز سروسامان دهد برای نقدینگی و  تورم و اصلاح نظام بانکی برنامه ریزی کند که البته برای تک تک این ها راهکار وجود دارد اگر دولت این کار پایه ای را انجام دهد نیازی به آن 20 درصد نامطمئن هم نیست.

صالح پور ادامه داد: بهبود اوضاع اقتصادی امری ممکن و در دسترس است که باید در دولت شروع شود تا دیگر نیازی به متوسل شدن به هرقرارداد ونهاد بین المللی برای بهبود های کوتاه مدت بی فایده نباشد.

*این میزگرد در خبرگزاری فارس برگزار شد

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
فیلم/ شوخی گل آقا با امام خمینی با این ولخرجی‌ ورشکست نشوید؟
فیلم/ می‌خواهی امر به معروف کنی؟ اول به خودت نگاهی بنداز!
حذف سریال «حشاشین» از تمام سکوهای ایرانی
آموزش و مهارت‌آموزی به ۲۰۰ هزار دانش‌آموز کشور
واریز ۳ مطالبه مالی معلمان تا پایان اردیبهشت
اعلام جزئیات ترمیم معدل داوطلبان کنکور
آغاز عرضه خودروهای برقی از هفته آینده
هیأت اجرایی موقت فراکسیون انقلاب اسلامی‌ مجلس دوازدهم انتخاب شد
۸۵ میلیون ریال به حساب حجاج سال ۱۴۰۲ برگردانده می‌شود
برگزاری نشست همدلی و همفکری نیروهای انقلاب با حضور ۱۴۰ نماینده منتخب
جمعی از معلمان سراسر کشور فردا با رهبر انقلاب دیدار می‌کنند
لایحه امنیت شغل کارگران امروز در دولت تصویب شد
تامین ۴.۸ میلیارد دلار ارز در مرکز مبادلات برای واردات از ابتدای سال
شاخص بورس تهران ۱۲ هزار و ۲۲۶ واحد افت کرد
واردات خودروهای کارکرده در انتظار ابلاغ دولت به وزارت صمت
آزمون مجدد برای این کنکوری‌ها برگزار می‌شود
شرایط پرداخت ارز حجاج اعلام شد
دیدگاه مالکان جدید می‌تواند استقلال را متحول کند
چرا گزارش بی‌بی‌سی درباره نیکا شاکرمی جعلی است؟
نسخه پیچیده فروش اینترنتی دارو
فیلم/ ورود نیروهای پلیس برای سرکوب دانشجویان در دانشگاه یوتا
آموزش و مهارت‌آموزی به ۲۰۰ هزار دانش‌آموز کشور
واریز ۳ مطالبه مالی معلمان تا پایان اردیبهشت
اعلام جزئیات ترمیم معدل داوطلبان کنکور
آزمون مجدد برای این کنکوری‌ها برگزار می‌شود
دانشجویان معترض ساختمان دانشگاه کلمبیا را تسخیر کردند
تجمع دانشگاهیان شریف در حمایت از خیزش دانشجویان در جهان
ایجاد مراکز مشاوره فعال برای حل مشکلات دانشجویان
حمایت نمایندگان از دانشگاهیان آمریکایی و اروپایی حامی غزه
دانش آموختگان ما وعده صادق را رقم زدند
معرفی ۲۵۰ موقعیت شغلی در نمایشگاه کار دانشگاه صنعتی امیرکبیر
مخبر خواستار اجرای سریع سند تحول بنیادین آموزش و پرورش شد
تصویب راه‌اندازی کانون نهج‌ البلاغه در دانشگاه‌ها
جذب ۷۲ هزار معلم از طریق آزمون‌های استخدامی
فراهم شدن امکان تغییر محل آزمون دانشجویان پیام نور
مهلت انتخاب رشته دکتری برای بار سوم تمدید شد
اعتراضات دانشجویی در آمریکا می‌تواند به «مردم عادی» هم منتقل شود
لزوم هدایت درست انتخاب رشته دانش آموزان در دانشگاه‌
پذیرش دانشجوی دکتری تخصصی در دانشگاه جامع انقلاب اسلامی
جذب نیروی امریه در پژوهشکده علوم بهداشتی جهاددانشگاهی
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top