تاریخ انتشار: سه شنبه 1398/05/22 - 10:21
کد خبر: 323661

آقامیری: انرژی هسته‌ای عامل اقتدار کشور است

آقامیری با استناد به گفته رئیس مرکز پایگاه استادی جهان اسلام ISC افزود: از سال ۷۶ به بعد جهش علمی بزرگی را شاهد هستیم و آهنگ رشد مقالات علمی ما در سال ۲۳درصد است، در حالی که این رقم در کشورهای پیشرفته، بین ۴ تا ۵درصد است.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی نهادنمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها، سید محمودرضا آقامیری، رئیس دانشکده هسته‌ای دانشگاه شهیدبهشتی صبح امروز در جمع فعالان فرهنگی سیاسی دانشگاه‌های کشور گفت: مطابق بیانیه گام دوم انقلاب، جوانان محور تحقق نظام پیشرفته اسلامی هستند و دانش، آشکارترین وسیله عزت کشور است که در این زمینه گرچه ابتدای راه هستیم، اما در قله قرار داریم.

وی، میزان سرمایه گذاری در علم و فناوری، منابع انسانی و تولیدات را از شاخص‌های پیشرفت علم و فناوری کشورها معرفی کرد که هر ساله توسط نهادهای بین‌المللی ارزیابی می‌شود.

آقامیری با استناد به گفته رئیس مرکز پایگاه استادی جهان اسلام ISC  افزود: در ۲۰سال ابتدایی انقلاب اسلامی، به دلیل مسائل فرهنگی سیاسی موجود، فعالیت علمی خاصی صورت نگرفت، اما از سال ۷۶ به بعد جهش علمی بزرگی را شاهد هستیم و آهنگ رشد مقالات علمی ما در سال ۲۳درصد است، در حالی که این رقم در کشورهای پیشرفته، بین ۴ تا ۵درصد است.

وی ادامه داد: میزان استناد داخلی و خارجی به مقالات علمی، از دیگر شاخصه‌های کیفی رشد علمی است که در این زمینه مقالات دانشمندان ما رقم قابل توجهی دارد و در رشته‌های علمی جدید نیز فاصله خیلی کمی با رتبه‌های برتر جهان داریم.

۲۰۰دانشمند رده اول جهان، ایرانی هستند
این استاد دانشگاه با بیان اینکه تنها تعداد دانشمندان ما که جزء دانشمندان یک درصدی جهان هستند ۲۰۰نفر است، اضافه کرد: در زیست فناوری نیز در رتبه ۱۳ قرار داریم؛ ارزش این رتبه زمانی معلوم می‌شود که بدانیم در شرایطی که  جوانان ما را به عنوان دانشجوی هسته‌ای و بیوتکنولوژی از دانشگاه‌های اروپا اخراج کرده و گفته‌اند حق ندارید این رشته‌ها را  بخوانید، حاصل شده است.

وی با اشاره به گزارش دانشگاه جورجیا درباره پیشرفت نانو در ایران گفت: از نظر مقالات نانو رتبه چهارم جهان را داریم و ایران با اینکه ۱درصد جمعیت جهان را دارد اما ۲درصد محصولات بیوتکنولوژی جهان را تولید می‌کند.

آقامیری افزود: فناوری هسته‌ای، فناوری کنترل و مهار انرژی درون هسته برای تسهیل در زندگی انسان هاست، اما سؤال اینجاست که چرا با وجود کاربردهای وسیع انرژی هسته‌ای، ما را از داشتن آن منع می‌کنند؟

این دانشمند هسته‌ای ابراز کرد: آمریکا در سال ۱۹۴۵ بمب اتمی را آزمایش کرده و به قدرت انرژی هسته‌ای پی برد و برای انحصار آن به خود برنامه‌ریزی کرد، اما با این وجود به مرور کشورهایی مانند شوروی سابق، چین، فرانسه و انگلستان  هم به این فناوری دست یافتند و برخی کشورها مانند پاکستان، آفریقا و رژیم صهیونیستی نیز آن را از خود امریکا دریافت کردند.

از صفر و با مدل دفاع مقدس شروع کردیم
وی، حمله هوایی به هیروشیما و ناکازاکی، طرح شعار «انرژی هسته‌ای صلح آمیز» و بعد تاسیس سازمان بین‌المللی انرژی اتمی را اقدامات آمریکا جهت ارعاب جهانیان و محدود کردن فعالیت هسته‌ای در سایر کشورها برشمرد و گفت: برای دسترسی به نیروی انسانی هسته‌ای باید ابتدا علم و تجهیزات آن را داشت، در حالی که در ایران بعد از انقلاب، بیش از ۹۹درصد نیروهای انسانی این عرصه از کشور رفته بودند و ما در هر سه مولفه (نیروی انسانی، علم و تجهیزات) از صفر شروع کردیم.

آقامیری ادامه داد: برای شروع، با همان روش جنگ نظامی‌مان پیش رفتیم و همه آغازکنندگان از رزمندگان دفاع مقدس بودند که برای راه‌اندازی یک نهضت علمی، مجدد دورهم جمع شدند؛ شهید شهریاری که یک نابغه به تمام معنا و در جنگ تحمیلی نیز فرمانده گروهان بود، بعد از جنگ، تحصیلاتش را ادامه داد و بدون تحصیلات خارجی در این عرصه به بالاترین دانش‌ها دست یافت.

عضو هیأت علمی دانشگاه شهید بهشتی با بیان اینکه امروز شناسایی معدن، غنی‌سازی، تولید کیک زرد، طراحی رآکتور و سوخت و... در کشور صورت می‌گیرد، افزود: این پیشرفت معجزه‌آسا امروز به حدی برای ما عزت آفرین بوده است که غربی که زمانی به ما می‌گفت حق ندارید هسته‌ای داشته باشید، در برجام وجود ۵هزار سانتریفیوژ را پذیرفت.

انرژی هسته‌ای عامل اقتدار کشور است
وی یادآور شد: ما باید از انرژی هسته‌ای برخوردار باشیم، اما نه فقط به خاطر کاربردهای آن، بلکه برای اقتدارآفرینی آن برای ما که با دست خالی و کاملا بومی به آن دست یافته‌ایم و این مهم در سایه حمایت‌ها و دوراندیشی‌های رهبر معظم انقلاب است که مسیر هسته‌ای ما را تغییر داده و به جایگاهی خاص و قابل توجه رسانده است. یادم هست سال ۸۰ که به دانشکده هسته‌ای آمدند خیلی تشویق کردند و امید دادند و آنجا بود که فهمیدیم می‌شود در این کشور کار هسته‌ای کرد.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
جزئیات دیدار اردوغان و هنیه
اسرائیل به شکل سیستماتیک کودکان را ترور می‌کند
تسلیت رهبر انقلاب درپی درگذشت پرویز داودی
من به اسلوب او مومن‌ام
سازمان ملل با عضویت کشور فلسطینی موافقت کند
نام پدر از کارت ملی حذف نمی‌شود
گزارش تصویری| جشنواره ملی رسا (نهج البلاغه دانشگاهیان کشور)
فیلم/ اسپانسر صهیونیست‌ها نقره داغ شد
بیرانوند به بازی با سپاهان می‌رسد؟
فیلم/ گریه‌های پزشک اردنی برای مجروحان فلسطینی
حضو جمعی از مسئولین در منزل شهید طهرانی مقدم+عکس
تامین ارز ۲.۸ میلیارد دلاری در نخستین ماه سال ۱۴۰۳
یک شرور با قمه‌ به خودروی پلیس حمله کرد
اصلاحیه قانون تاسیس و اداره مدارس غیردولتی ابلاغ شد
تکمیل ۴ ایستگاه‌ مترو اولویت شهرداری در خط ۶
سرانه سلامت تهران در وضعیت مطلوبی قرار ندارد
بانک مرکزی در حمایت از تولید نمره قبولی گرفت
VAR را از چین می‌آوریم
صلاحیت خریداران استقلال و پرسپولیس تأیید شد
واکنش هیئت مدیره تراکتور به حمله هواداران به خودروی سرخپوشان
سامانه های پدافندی ایران در اصفهان در اثر حمله اسرائیل آسیب دید؟
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top