تاریخ انتشار: یکشنبه 1399/03/25 - 18:23
کد خبر: 359568

سامانه هوشمند پایش ماهواره‌ای ارتقا می‌یابد

سامانه هوشمند پایش ماهواره‌ای که با دریافت تصاویر ماهواره‌ای و پردازش تصاویر بر اساس الگوریتم‌های هوش مصنوعی، پدیده‌های محیطی کل کشور را پایش می‌کند، با فناوری‌های ژئوماتیک ارتقا می یابد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از معاونت علمی و فناوری، این سامانه که یک محصول دانش‌بنیانی است قرار است با حمایت ستاد توسعه فناوری‌های فضایی و حمل‌ونقل هوشمند معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ارتقا یابد.

به گفته یاسر ابراهیمیان قاجاری، رئیس گروه ژئوماتیک ستاد، با ارتقای این سامانه، خدمات جامع سنجش از دور به طور کامل در قالب یک پلت فورم مبتنی بر وب به کاربران ارائه خواهد شد.

وی افزود: در فاز نخست ارتقای این سامانه امکاناتی مانند «شناسایی پهنه‌های آبی با الگوریتم‌های هوش مصنوعی»، «اعلام هشدار سیلاب در هفت روز آینده با مناطق ریسک بالا، متوسط و کم و شناسایی مناطق سیلاب» و «مسیریابی به این نقاط برای امدادرسانی به سامانه» افزوده می‌شود.

قاجاری خاطر نشان کرد: همچنین در این سامانه مواردی مانند «پایش دریاچه‌ها و تالاب‌ها ومرز آبی مخازن سدها به همراه گزارش‌های آماری تغییرات»، «شناسایی نقاط جنگل‌خواری و تغییر اراضی کشاورزی»، «شناسایی مناطق با ریسک و پیش‌بینی آتش سوزی و اعلام هشدار و شناسایی نقاط آتش فعال کل کشور با وضعیت نوع پوشش گیاهی آن نقطه» و «مسیریابی برای اطفاء حریق به این نقاط» در نظر گرفته خواهد شد.

وی افزود: قرار است در فاز نخست ارتقای سامانه سهم، «اعلام هشدار به کاربر برای مناطق مشخص شده توسط آن» و «ثبت مناطق آتش توسط کاربر برابر با مشاهدات عینی با قابلیت اظافه کردن تصویر و مختصات GPS تلفن همراه و جستجو و فیلتر اطلاعات توصیفی برای کاربر برای تسهیل در استفاده از امکانات هم» افزوده شود.

به گفته وی، «پایش زمین‌های کشاورزی  براساس ثبت موقعیت زمین توسط GPS کاربر» و «اعلام گزارش مصرف آبدهی و کوددهی بهینه و کنترل کیفیت رشد گیاه و آفات و نمایش مشخصات داده‌های مکانی و توصیفی بر روی نقشه» هم به عنوان امکانات جدید در اختیار کاربران قرار خواهد گرفت.

رئیس گروه ژئوماتیک ستاد توسعه فناوری‌های فضایی و حمل‌ونقل هوشمند معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در ادامه بیان می‌کند: در حال حاضر مهم‌ترین چالش پیش روی این استارت آپعدم شناخت درست بهره برداران که معمولا سازمان‌های دولتی هستند از خدمات این استارتارپ‌ها است که امید است با حمایت‌های معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری این چالش‌ها مرتفع شود.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
راهنمای انتخاب رشته ریاضی
بهزاد خسروی تحویل دستگاه امنیتی ایران شد
اعلام زمان آغاز پروازهای حج عمره
گزینه عجیب برای جانشینی نکونام/ از ایشان صالح‌تر نبود؟
واکنش قوه قضاییه به ادعای مرگ علیرضا گلی‌پور در زندان اوین
غروب چهره محبوب پرسپولیسی‌ها در چین!
حضور جنجالی وحید شمسایی در یک برنامه شعبده بازی تلویزیون
پیامدهای ورود ترکیه به بریکس
راهنمای انتخاب رشته تجربی
آب این مناطق تهران قطع می شود
آخرین خروجی استقلال مشخص شد
دو بیماری شایع در بین ایرانی‌ها
دو بازیکن پرسپولیس در آستانه پیوستن به فولاد
تکلیف نکونام با استقلال رسما مشخص شد
چرا سلطنت طلب ها ترامپ را دوست دارند؟
معرفی همه اینترنت‌های ماهواره‌ای جهان
اولین بیمار مبتلا به آبله ‌ام در هند شناسایی شد
رونمایی پرسپولیس از خرید جدیدش
علائم مهمی که نشان می‌دهد کبدتان مشکل دارد
استارلینک نظامی نیست/ پاسخ منفی ماسک به اوکراین
صهیونیست‌ها از تسلیحات هسته‌ای استفاده کردند؟
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top