تاریخ انتشار: سه شنبه 1399/07/15 - 18:21
کد خبر: 372494

کشور در تولید پلاسما خودکفا می‌شود

دبیر ستاد توسعه زیست‌فناوری درباره وضعیت تامین پلاسما و فرآورده‌های آن می‌گوید: امروز به نقطه‌ای رسیدیم که دیگر بدون نیاز به دیگر کشورها، خودمان نیازمان را تأمین می‌کنیم.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از تسنیم؛ بخش بزرگی از خون را مایع زرد رنگی به نام پلاسما تشکیل می‌دهد. فرآورده‌ای حیاتی که به گردش همه اجزای خون در بدن کمک می‌کند. این مایع حیاتی نیاز بخش قابل توجهی از بیماران است. شیوع کرونا هم مزید بر علت شد تا نظام درمانی کشور تلاش بیشتری برای تامین آن داشته باشد.

55 درصد خون پلاسما است. مایعی که جان برخی بیماران به آن وابسته است. این مایع حیات‌بخش را به صورت کامل یا فرآورده‌های جدا شده استفاده می‌کنند. این فرآورده‌ها کاربرد فراوانی در درمان سوختگی، شوک، تروما و دیگر موارد اضطراری پزشکی دارند.

پروتئین‌ها و آنتی‌بادی‌های موجود در آن هم برای درمان وضعیت‌های مزمن پزشکی مانند اختلالات خودایمنی و هموفیلی استفاده می‌شود. افراد مبتلا به این شرایط می‌توانند با برخورداری از این درمان‌ها زندگی طولانی و مفیدی داشته باشند. در واقع، برخی از سازمان‌های بهداشتی پلاسما را «هدیه زندگی» می‌نامند.

شاید ضرورت تامین این ماده در روزهای شیوع کرونا برای نظام سلامت و مردم بیشتر نمود پیدا کرد. روزهایی که بارها در اخبار اعلام شد، بیماران بهبودیافته کرونایی برای کمک به دیگر بیماران برای اهدای پلاسمای خود مراجعه کنند. این کار طول دوران بستری بیماران بدحال و شدید مبتلا به ویروس کرونا را کاهش می‌دهد و میزان مرگ و میر این بیماران را کمتر کرده است.

این صنعت درمانی در دنیا روند رو به رشدی دارد. این صنعت سال‌ها است در ایران هم مورد توجه قرار گرفته است و قرار بود شرکت‌هایی از دیگر کشورها این نیاز ما را تامین کنند؛ اما تحریم‌ها باعث شد این شرکت‌ها به تعهدات خود عمل نکنند و نظام سلامت و درمان کشور را با مشکل مواجه کردند.

این شد که زیست‌بوم فناوری و نوآوری دوباره خود را به کشور اثبات کرد و با کمک شرکت‌های دانش‌بنیان و با اتکا به توان داخلی به این نیاز پاسخ داد. البته هنوز هم کمبودهایی در این زمینه وجود دارد اما تلاش‌ها تازه آغاز شده و قرار است تا دو سال دیگر به ثمر برسد.

مصطفی قانعی دبیر ستاد توسعه زیست‌فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری درباره وضعیت تامین پلاسما و فرآورده‌های آن می‌گوید: ما مجبوریم سالی 400 هزار لیتر پلاسما به آلمان بفرستیم و به ازای هر لیتر آن، 170 یورو پرداخت کنیم تا برایمان فرآورده‌های پلاسمایی ارسال کنند.

به گفته او، امروز به نقطه‌ای رسیدیم که دیگر بدون نیاز به دیگر کشورها، خودمان نیازمان را تامین می‌کنیم. کارخانه‌ای هم در کشور پا گرفته است. قرار است محصولات تولیدی این شرکت، 30 درصد از نیاز داخلی به این محصول را تا دو سال دیگر تامین کند.

دبیر ستاد توسعه زیست‌فناوری همچنین بیان می‌کند: فناوری که در تولید این پلاسما به کار رفته است جزء فناوری‌های بالا و نوین است. در تولید آن هم از روش‌های سنتی پالایشگاهی استفاده نمی‌شود. این محصول توسط یک شرکت دانش‌بنیان بومی‌سازی شده است.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
ماجرای درگیری فیزیکی ماموران ارشاد با عوامل کنسرت یگانه
واکنش تند فاطمه مهاجرانی به بیانیه اتحادیه اروپا و شورای همکاری خلیج فارس درباره جزایر ایران
عفیف یا خفیف؟
رونمایی از شهاب‌سنگ ۱۰۰ کیلویی در برج آزادی تهران
دشمن روی نیمکت سه‌شیرها
کشف ابعاد نفوذ اطلاعاتی اسرائیل به حزب‌الله
دستگیری ۳ فروشنده مواد مخدر در فضای مجازی
حساب بازکردن اینزاگی روی طارمی
نخستین محله‌ زرتشتی‌نشین تهران کجاست؟
اهدای عبای رهبری برای همراهی با پیکر شهید نیلفروشان
در دیدار مهم عراقچی با بدر عبدالعاطی چه گذشت؟
پیکر شهید نیلفروشان در دل خاک آرام گرفت
شیوه دریافت حق کمیسیون معاملات مسکن تغییر می کند
فروش فوق العاده لاماری ایما با قیمت قطعی
قالیباف خطاب به اهل سنت: شما جان و برادر ما هستید
سپاه با اسرائیل جلسه داشت؟
اعلام موضع اتحادیه اروپا درباره غزه و لبنان
حزب‌الله ۲ تانک مرکاوا را منهدم کرد
شیوه دریافت حق کمیسیون معاملات مسکن تغییر می کند
۵ اختراع مهم انسان در طول تاریخ
مهمتربن علائم خرابی گیربکس خودرو
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top