تاریخ انتشار: سه شنبه 1393/03/06 - 10:30
کد خبر: 130079

در پی ابلاغ سیاست‌های جمعیت «خبرنامه دانشجویان ایران» بررسی می‌کند؛

ماجرای دو سال خدمت ســــــربازی و افزایش ســـن ازدواج

ماجرای دو سال خدمت ســــــربازی و افزایش ســـن ازدواج

به صرف اینکه محتوا و نام واحد درسی «تنظیم خانواده» در دانشگاه‌ها تغییر و عرضه رایگان وسایل جلوگیری از باروری در مراکز بهداشتی سراسر کشور کاهش و یا لغو شود، نمی‌توان انتظار داشت به یکباره جمعیت کشورما شروع به افزایش داشته باشد.

خبرنامه دانشجویان ایران: چند سالی است که تحدید کهنسال شدن جمعیت ایران، بیش از سال‌های گذشته که عمدتا بیشتر به کاهش جمعیت اهتمام ورزیده می‌شد، به چشم می‌خود.
 
به گزارش خبرنگار«خبرنامه دانشجویان ایران»؛ این افزایش میانگین سنی جمعیت کشورمان از آن‌جایی رنگ و لعاب بیشتری به خود گرفت که رفته رفته شاهد افزایش نسبی و البته تدریجی سن ازدواج و به تبع آن افزایش فاصله سنی میان فرزندان و والدین و در نتیجه، کاهش فرزندآوری به میزان معنای واقعی کلمه‌ی «حداقل» بودیم.
 
بر همین اساس می‌شود گفت این آسیبی که بعضا در چشم مردم  چندان مهم و بزرگ تقلی نمی‌شد و فقط بعضا از سوی مرکز آمار ایران و در مباحث کارشناسی بدان پرداخته و به صورتی سطحی راهکار ارائه می‌شد، اولین بار به صورت رسمی توسط رهبر انقلاب در سفر به بجنورد و سخنرانی در جمع مردم استان خراسان شمالی به صوری تامل برانگیز همه را متوجه این خطر بزرگ کرد.
 
و باز هم شاهد این بودیم که بعد از گذشت دو سال از این سفر و به واسطه اینکه اقدامی خاص از سوی مسئولین در این زمینه صورت نگرفت، رهبری اقدام به دسته بندی، تبیین و نهایتا ابلاغ سیاست‌های جمعیت به نهادهای مربوطه نمودند و این دقیقا به مانند همان پروسه‌ای بود که ایشان در زمینه ابلاغ سیاست‌های اقتصاد مقاومتی انجام دادند.
 
علی رغم اینکه بررسی‌های نشان می‌دهد که کارهایی در زمینه کاهش روند جلوگیری از افزایش جمعیت در کشور طی دوسال اخیر صورت گرفته است، اما نمی‌شود گفت برای ساختن فرهنگی که مدت‌ها به مقابله با آن تلاش صورت گرفته، کافی است.
 
به صرف اینکه محتوا و نام واحد درسی «تنظیم خانواده» در دانشگاه‌ها تغییر و یا مثلا عرضه رایگان وسایل جلوگیری از بارداری در مراکز بهداشتی سراسر کشور کاهش و یا لغو شود، نمی‌توان انتظار داشت به یکباره جمعیت کشورما شروع به افزایش داشته باشد؛ چراکه باید ابتدای امر مسئولین ذیربط به این موضوع ورود و رسیدگی کنند.
 
افزایش سن ازدواج، یکی از آسیب‌هایی است که منتج به کاهش زاد و ولد و نهایتا کهنسالی جمعیت کشور شده است و البته بررسی و واکاوی در همین موضوع خاص نشان می‌دهد که تصمیمات و مصوباتی که بعضا به نادرست در قوانین کشور و حتی در عرف اتخاذ شده و جا افتاده است، دست به دست هم داده تا چنین اسیب‌هایی امروز جمعیت جوان کشور را دامن‌گیر کند.
 
از طرفی می‌توان گفت همین بالارفتن سن ازدواج نتایج سوء دیگری از قبیل افزایش شدید فساد و فحشا و گرایش به وسایل ارتباطی نامناسب غربی چون ماهواره و شبکه‌های اجتماعی آسیب‌زایی مثل فیسبوک، وی‌چت، لاین، تانگو، وایبر، اینیستاگرام و ... را به دنبال خواهد داشت.
 
محور سخنان رهبری در یکی دو سال اخیر منتهی به جوانان است و این نشان می‌دهد که مسئله امروز کشور، وابستگی گسترده‌ای به نسل جوان دارد که مطمئنا بررسی سیاست‌های اقتصاد مقاومتی و سیاست‌های جمعیت که از سوی ایشان ابلاغ شد، نشان می‌دهد که بخش عمده آن‌ها روی سخن با جمعیت جوان کشور دارد.
 

 
بر همین اساس می‌شود گفت که یکی از بزرگترین موانع ازدواج در کشور، خدمت سربازی است؛ این مسئله از دو منظر قابل بررسی است؛ اولا اینکه نفس خدمت سربازی و مدت 21 ماهه آن یکی از انقلت‌هایی است که به هنگام خواستگاری برای آقای داماد مطرح خواهد بود؛ دوما اینکه کسی که سربازی نرفته باشد، در اکثر موارد شامل شرایط استخدام نمی‌شود و طبیعتا با نداشتن کار، چگونه می‌توان به استقبال ازدواج رفت؟
 
از طرفی مناسبات دست و پا گیری که این روزها بر سر زبان‌ها افتاده است و از آن به نام «عرف» یاد می‌شود، خودش از هر آسیبی، بیشتر به عنوان مانعی برای ازدواج دو جوان نقش آفرینی می‌کند؛ شرایط مادی که از سوی عمدتا خانواده دختر برای داماد گذاشته می‌شود از قبیل مسکن، ماشین، سربازی، کار دولتی!، درآمد بالا و مواردی از این دست، از جمله عرف‌هایی است که با فرهنگ اسلامی تعارض دارد.
 
از این رو توصیه می‌شود مسئولین محترم ذیربط، سیاست‌های ابلاغی رهبری در زمینه افزایش جمعیت را مطالعه کنند تا شاید در همین زمینه سربازی که به یکی از موانع ازدواج بدل شده است، فکری شده و یا تصمیمی مناسب اتخاذ شود تا در این میان نه سیخ بسوزد و نه کباب.
 
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
محمد
1393/03/06 - 12:05

بیشترین ضربه به افزایش سن ازدواج و کاهش جمعیت همین سربازی اجباری میزنه.

امیدوارم در پی حسیاسیت رهبر انقلاب مسئولان فکر جدی برای این مسئله کنن
تورهای مسافرتی آفری
غوغای طوفان فلسطین در دانشگاه‌‍‌های آمریکا؛ چرا واشنگتن نگران حمایت از فلسطین هستند؟
حضور ایران در میدان رقابت قدرت های جهان در شبه‌ قاره
عملیات وعده صادق قدرت پوشالی رژیم صهیونیستی را نمایان کرد
مستشاران ایرانی از سوریه خارج شدند؟
اولین تصاویر از امضای توافقنامه امنیتی بین ایران و روسیه
دلار ریخت
ازبکستان حریف ایران شد
آیین واگذاری مالکیت تیم‌های استقلال و پرسپولیس به بخش خصوصی
۳۰ کشور آفریقایی برای همکاری اقتصادی به ایران می آیند
بیش از ۳۰۰ جنازه از گورهای جمعی در غزه پیدا شده
محکومیت بدوی توماج صالحی به اعدام
اگر اسرائیل به رفح حمله کند فلسطینی ها به خواسته ۷۰ سال خود می‌رسند
روابط تجاری ترکیه با اسرائیل متوقف شد
اسرائیل دیر یا زود محو خواهد شد
استخوان‌ها هنوز شهادت می‌دهند!
اعلام رسمی حضور حمید مطهری در کادر فنی تراکتور
پلیس اصراری به انتقال خودروهای توقیفی با جرثقیل ندارد
این خودرو ۵۵ میلیون تومان ارزان شد
ببینید | ماجرای شکایت جالب همسر محسن قرائتی نزد رهبر انقلاب
سال گذشته میانگین سن پدر و مادر در اولین فرزندآوری چقدر بود؟
چشم پوشی سفارت ایران در پاریس از پیگیری قضایی فرد حمله کننده
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top