تاریخ انتشار: یکشنبه 1393/05/05 - 11:51
کد خبر: 137176

آشنایی با سوابق قاضی پرونده مهدی هاشمی

خبرنامه دانشجویان ایران: قاضی مقیسه که سابقه حضور در مناطق عملیاتی در طول 8 سال دفاع مقدس را نیز در کارنامه خود دارد، 33 سال در دادگاه انقلاب حضور داشته و یکی از قضات با سابقه این دادگاه به حساب می‌آید.

سایت مشرق در گزارشی نوشت: روز بیست و پنجم تیرماه امسال بود که خبر واگذاری پرونده مهدی هاشمی به قاضی مقیسه در رسانه‌ها منتشر شد. ناصر سراج که پیش از این مسئول رسیدگی به پرونده بود در رابطه با تغییر قاضی این پرونده گفت: من رئیس سازمان بازرسی کل کشور هستم. قبلا سازمان بازرسی کل کشور راجع به این پرونده گزارش داده است و با توجه به اینکه گزارش‌دهنده و حاکم نمی‌تواند یکی باشد این موضوع جزء موارد رد دادرس است. من اعلام کردم که به این دلیل نمی‌توانم به پرونده رسیدگی کنم و خوشبختانه با این درخواست موافقت شد.

او درباره اینکه آیا قوه قضائیه در این پرونده تحت فشار بوده است؟ گفته بود: قوه قضائیه تحت هیچ فشاری قرار نمی‌گیرد. علت تغییر قاضی هم این بود که من قانونا حق رسیدگی نداشتم1

اما "محمد مقیسه" مسوول جدید رسیدگی به پرونده مهدی هاشمی، که در حال حاضر رئیس شعبه 28 دادگاه عمومی و انقلاب است، یکی از قضات قاطع و مشهور به شجاعت در رسیدگی به پرونده‌ها است که در روند رسیدگی به پرونده‌هایی که تا به حال مسئولیت آنها را برعهده داشته است، بدون توجه به گرایش و جهت‌گیری‌های سیاسی و نام متهمین به صدور حکم پرداخته است.

وی که متولد سبزوار است، فعالیت خود را دهه 60 و با پرونده گروه پیکار و گروه‌های اکثریت و اقلیت سازمان چریک‌های فدایی خلق آغاز کرد.

سازمان پیکار که هدف خود را پیکار در راه آزادی طبقه کارگر قرار داده بود یک گروه کوچک چپ و معتقد به مشی چریکی بود که از درون سازمان مجاهدین خلق زائیده شد و کم کم با رشد و گسترش دیدگاه‌های کمونیستی، ایدئولوژی خود را از اسلام به مارکسیسم - لنینیسم تغییر داد.

سازمان پیکار در روزهای ابتدایی با انقلاب اسلامی و نیروهای مذهبی همراه بود و حتی به پیشنهاد، «جمهوری اسلامی نه یک کلمه بیشتر و نه یک کلمه کمتر»، رای مثبت داد؛ اما در ادامه «حکومت جمهوری اسلامی را به عنوان یک نظام ارتجاعی محکوم کرده و هر گونه همکاری با آن را مردود شناخت.»

سرانجام پس از مخالفت با جمهوری اسلامی و انجام برخی اقدامات خرابکارانه توسط اعضای سازمان، برخی از رهبران این گروه دستگیر شده و بعد از اعتراف به اقدامات خرابکارانه و دعوت به کنار گذاشتن اسلحه، فعالیت‌های آشکا خود را کنار گذاشتند.

سازمان چریک های فدایی خلق نیز یکی دیگر از گروه‌های چپ با مشی مسلحانه بود که پس از پیروزی انقلاب، به دو گروه اکثریت و اقلیت تقسیم شد که اقلیت در مقابل نظام نوپای جمهوری اسلامی ایران قرار گرفت و سرکوب شد. گروه اکثریت نیز پس از خیانت حزب توده و جاسوسی آن برای شوروی سابق به همراه اعضای حزب توده دستگیر و یا از کشور فرار کردند2

قاضی مقیسه که سابقه حضور در مناطق عملیاتی در طول 8 سال دفاع مقدس را نیز در کارنامه خود دارد، 33 سال در دادگاه انقلاب حضور داشته و یکی از قضات با سابقه این دادگاه به حساب می‌آید.

* پرونده بهاییت و فتنه‌گران در دستان قاضی مقیسه

از دیگر پرونده‌هایی که قاضی مقیسه مسئول رسیدگی به آن بود، می‌توان به پرونده سران فرقه بهائیت و «محفل ملی غیر رسمی بهائیان ایران» معروف به «گروه یاران» اشاره کرد که بر اساس گزارش‌های منتشر شده، شش تن از رهبران بهائی ایران به اتهام «جاسوسی برای اسرائیل»، «توهین به مقدسات» و «تبلیغ علیه نظام» در اردیبهشت ماه سال 87 دستگیر شدند.

«محفل ملی»، عنوانی است که بهائیان برای گروه رهبران خود در کشورهای مختلف استفاده می‌کنند که دستور تشکیل آن توسط بهاالله و در کتب این فرقه ضاله آمده است.

همچنین پرونده ابوالفضل قدیانی و مصطفی تاجزاده نیز به شعبه 28 دادگاه انقلاب به ریاست قاضی مقیسه ارجاع داده شده است. ابوالفضل قدیانی از اعضای سازمان مجاهدین انقلاب که به دلیل اقداماتش در سال 88 به چهار سال زندان محکوم شده بود، مجدداً در سال 91 و به دلیل فعالیت تبلیغی علیه نظام از سوی شعبه 28 دادگاه انقلاب به ریاست قاضی مقیسه به تحمل یکسال حبس محکوم شد که شعبه 54 دادگاه تجدیدنظر به ریاست قاضی بابایی این حکم را به 2 سال حبس و 40 ضربه شلاق تغییر داد.

مصطفی تاج زاده نیز که در سال 88 به اتهام اجتماع و تبانی به قصد بر هم زدن امنیت ملی و فعالیت تبلیغی علیه نظام از سوی شعبه 15 دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی به 6 سال حبس محکوم شده بود به دلیل اقداماتش در حین سپری کردن دوران محکومیت، پرونده اش بار دیگر به شعبه 28 دادگاه انقلاب به ریاست قاضی مقیسه ارسال شد.

* تحریم قاضی مقیسه توسط اتحادیه اروپا

نام قاضی مقیسه در بین 32 اسمی که به اتهام واهی توسط اتحادیه اروپا در فرودین ماه سال 90 تحریم شده بودند به چشم می‌خورد؛ ویلیام هیگ وزیر خارجه انگلیس بلافاصله بعد از اعلام این تحریم ها گفته بود: هدف از این تحریم‌ها این است که ایران نتواند از تحولات منطقه به نفع خود استفاده کند3

از دیگر پرونده‌های قاضی مقیسه می توان به پروده متهمین جرائم سازمان یافته سایبری اشاره کرد که در چند مورد پرونده این افارد به شعبه 28 دادگاه انقلاب به ریاست قاضی مقیسه ارسال شده است.

در یکی از این موارد قاضی مقیسه مسئول رسیدگی به پرونده یکی از مدیران سایت‌های غیر اخلاقی بوده که فرد نام برده گرداننده یکی از بزرگترین و مشهورترین سایتهای پورنو فارسی به نام "آویزون" و حامی چندین سایت مستهجن معروف دیگر بود. که در خارج از کشور زندگی می کرد و در مهرماه 1387 بازداشت شد.

وی پس از طی مراحل قانونی در شعبه 28 دادگاه انقلاب اسلامی به اتهام اهانت به مقدسات و اصول و ارزشهای دینی، توهین و فحاشی به معصومین (ع) و اعتقادات اسلامی، گردآوری و انتشار محتوای ضداخلاقی و ضددینی خارجی، گردآوری، تولید و انتشار محتوای ضداخلاقی و ضددینی ایرانی (به زبان فارسی)، آموزش مسائل غیراخلاقی و غیررسمی، تولید و انتشار محتوای روابط نامتعارف جنسی مانند روابط جنسی با محارم، ضربدری، همجنسگرایی، فتیشیسم و...، تحریک جوانان در مسائل جنسی و عضوگیری از آنان برای ایجاد گروه های اینترنتی، تهیه و انتشار تصاویر تجاوز به عنف و زورگیری از دختران و بانوان ایرانی و انتشار تصاویر برهنه دختران و بانوان ایرانی از طریق دوربین مخفی و هک وب کم از سوی قاضی مقیسه محاکمه و به اعدام محکوم شد. که البته در مراحل بعدی رسانه‌ها از توقف اجرای حکم اعدام وی به دلیل توبه از کارهایش خبر دادند.[4]

--------------------------------------------------------------------------------

[1] http://fararu.com/fa/news/199185

[2] http://siasi.porsemani.ir/node/1379

[3] http://fararu.com/fa/news/73928

[4] http://fararu.com/fa/news/126904

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
آزمون انتخاب سردفتر اسناد رسمی ۲۰ شهریور برگزار می شود
پایگاه آمریکا در اردن پیشران جنگ علیه ایران بود
آخرین تمهیدات آیین تشییع رهبر شهید انقلاب در تهران
اعلام جزئیات برنامه‌های ارتش در مراسم بدرقه پیکر رهبر شهید انقلاب
چرا آمریکایی‌ها دیگر ترامپ را دوست ندارند؟
صعود دراماتیک مراکش به مرحله یک هشتم نهایی
شگفتی بزرگ جام بیست‌وسوم را پاراگوئه رقم زد
تشییع پیکر رهبر شهید، فرصتی است که مردم بغض در گلو را خالی کنند
مدیریت تنگه هرمز بر عهده کشورهای ساحلی است
حماس درباره سکوت کشورهای عربی در قبال نسل‌کشی در غزه هشدار داد
ویتکاف در راه دوحه است
حادثه امنیتی در شهرستان مرزی پاوه
اگر طرف آمریکایی به تفاهمنامه پایبند باشد، ما هم خواهیم بود
دور جدید مذاکرات، سه‌شنبه در دوحه برگزار می‌شود
صعود دراماتیک مراکش به مرحله یک هشتم نهایی
تراز صادراتی ایران متحول می‌شود
چرا موج گرما در فرانسه این‌همه قربانی گرفت؟
گرانی غذا و انرژی در اروپا و شوک به مزارع آمریکا
طرح جایگاه وداع با رهبر شهید انقلاب منتشر شد
قدرت؛ «امانتِ دادخواهی» است نه امتیاز سیاسی
چرا امارات ستون اقتصادی واشنگتن علیه ایران است؟ / دوران مماشات با شریک اقتصادی واشنگتن باید تمام شود
راهنمای عملی آمادگی آزمون آیمت برای بورسیه پزشکی ایتالیا
نتایج قبولی چه چیزی درباره بهترین آموزشگاه تیزهوشان نشان می‌دهد؟
امتحانات دانشگاه تهران به تعویق افتاد
معاونت علمی به‌دنبال توسعه فناوری‌های کاهش مصرف آب
اعلام تعطیلات تابستانه دانشگاه صنعتی شریف از ۱۰ تا ۲۳ مرداد
رونمایی از پلتفرم جدید مشاوره دانشجویی تا اواسط تیرماه
آغاز اجرای طرح آزمایشی خرید اعتباری اقلام غذایی دانشجویان
تغییر در زمان برگزاری امتحانات پایان ترم دانشگاه خوارزمی
الگوی نوین حکمرانی مؤسسات آموزش عالی غیردولتی ابلاغ شد
مهلت دفاع داوطلبین بورد دندانپزشکی ۱۴۰۵ تا ۳۰ آبان
توزیع غذای دانشجویان علوم پزشکی بدون تغییر ادامه دارد
زمان تخلیه خوابگاه های دانشجویی دانشگاه الزهرا (س) اعلام شد
زمان تخلیه خوابگاه های دانشجویی دانشگاه الزهرا (س) اعلام شد
بحران مسکن اساتید در دانشگاه علامه/ ۵۰۰ نفر فاقد مسکن در اولویت
تمدید مهلت ثبت‌نام آزمون‌های نهایی ایجاد و ترمیم سابقه تحصیلی تا ۹ تیر
صدور مرحله‌ای کارت نخبگی بنیاد ملی نخبگان آغاز شد
حل مشکلات استخدامی اعضای هیئت علمی جدید در دستور کار دانشگاه تهران
دانشگاه تهران پر شکایت ترین دانشگاه طی ۳ ماه گذشته
تکذیب طرح واریز یارانه غذا به کیف پول دانشجویان از زبان معاون وزیر بهداشت
مهلت دفاع داوطلبین بورد دندانپزشکی ۱۴۰۵ تا ۳۰ آبان
الگوی نوین حکمرانی مؤسسات آموزش عالی غیردولتی ابلاغ شد
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top