تاریخ انتشار: شنبه 1393/12/02 - 13:47
کد خبر: 158698

بازار سیاه خرید و فروش یک خودروی داخلی

خبرنامه دانشجویان ایران: عرضه قطره‌چکانی دنا و تأخیر در تحویل این خودرو به مشتریان، بازار سیاه خرید و فروش حواله و همچنین خودروهای صفر دنا را به همراه داشته و این در حالی است که از ابتدای سال تا پایان دی، تنها نیمی از برنامه تولید این خودرو محقق شده است.

به گزارش فارس، تأخیر در تحویل دنا به مشتریان در شرایطی ادامه دارد که حواله‌های تحویل این خودرو با قیمت‌های ۴۶ تا ۵۰ میلیون تومان در بازار خرید و فروش می‌شود.

ایران خودرو تاکنون تنها دعوتنامه‌های مربوط به تحویل دنا در تیر و مرداد ۹۳ را برای خریداران ارسال کرده و بقیه خریدارانی که موعد تحویل آنها تا دی ماه ۹۳ بوده است، هنوز دعوتنامه‌ای را دریافت نکرده‌اند.

تأخیر در تحویل خودروهای دنای پیش فروش شده باعث شده تا بازار سیاه خرید و فروش حواله دنا و همچنین خودروی صفر دنا رونق بگیرد. این تأخیر در شرایطی اتفاق افتاده که طبق آمارهای وزارت صنعت، از ابتدای سال تا پایان دی ماه تنها ۲ هزار و ۸۹۳ دستگاه دنا توسط ایران خودرو تولید شده است.

ایران خودرو دنا را به ۵ هزار نفر پیش فروش کرده اما تاکنون تنهای به اندازه نیمی از این خریداران تولید دنا داشته است. در عین حال هاشم یکه زارع، مدیرعامل ایران خودرو پیشتر از برنامه‌ریزی برای صادرات دنا خبر داده بود که رضا شیوا رئیس شورای رقابت نیز در این مورد گفته است: ایران خودرو برای رفع بازار سیاه دنا و تأمین نیاز داخل، پروژه صادرات آن را متوقف کند.

همچنین بابایی، معاون سابق فروش ایران خودرو قبلاً در مورد برنامه تولید دنا گفته بود: پیش‌بینی می‌شود تا سال ۹۷ حدود ۶۰ هزار دستگاه دنا تولید شود، به طوری که تا پایان سال جاری ۵ هزار دستگاه و اوایل سال آینده نیز ۱۰ هزار دستگاه دنا تولید خواهد شد.

این در حالی است که هم اکنون دنای صفر با قیمت ۵۰ تا ۵۲ میلیون تومان و حواله تحویل این خودرو نیز با قیمت ۴۶ تا ۵۰ میلیون تومان در بازار معامله می‌شود. این اتفاق در حالی روی داده که خودروسازان موظفند در جهت رفع حاشیه قیمت محصولاتشان در بازار اقدام کنند.

دنا در بازار در شرایطی با قیمت ۵۰ میلیون تومان معامله می‌شود که در زمان قیمت‌گذاری این خودرو توسط شورای رقابت، ایران خودرو خواستار تعیین قیمت ۴۸ میلیون تومانی برای این خودرو بود اما در نهایت شورای رقابت قیمت این خودرو را ۴۲ میلیون تومان تعیین کرد.

در حال حاضر برخی نمایندگی‌های ایران خودرو، دنای صفر کیلومتر را با قیمت ۵۰ میلیون تومان عرضه می‌کنند. نظارت بر بازار خودرو و کنترل قیمت‌ها در بازار از شروط اولیه تعیین شده برای خودروسازان از سوی شورای رقابت در زمان موافقت با افزایش قیمت محصولات ایران خودرو و سایپا بود اما این حاشیه قیمتی همچنان در مورد برخی خودروها در بازار حاکم است.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
فانتزی‌زدگی و فردگرایی خانواده را تهدید می‌کند
عراق تسلیم خواسته ضد ایرانی آمریکا نشود
پست جنجالی خبرنگار صهیونیست و اشاره به عملیات «پیجر» در ایرلند!
حادثه برای پرواز دبی به تل‌آویو با ۱۵۰ مسافر اسرائیلی
اعلام رسمی پایان مأموریت نظامی ائتلاف آمریکا در عراق
تحرکات مخفی کاخ سفید در قبال عربستان و امارات
مهاجمان تیم ملی فوتبال بدون زهر هستند
خانه دوم‌مان را به دشمن نمی‌سپاریم / با تبعیت از رهبری از پیچ تاریخی پیش‌رو عبور می‌کنیم
سهمیه طرح «تورم صفر» بر اساس تعداد اعضای خانوار تعیین می‌شود
مواد اولیه دارو به اندازه کافی وارد کشور شده است
فعالیت سامانه‌های بارشی پاییز آغاز شد
اقتدار دریایی ایران پشتوانه امنیت خطوط کشتیرانی است
پایان کار فینالیست‌های تیراندازی بدون مدال
پایان واردات خودروهای لوکس با دستور رئیس‌جمهور
لیدرهای آشوب‌طلب دانشگاه علامه زیر ذره‌بین / مطالبه برخورد با هنجارشکنان
کلاس درس عمران دانشگاه خوارزمی در پل B۱ کرج
تحریم‌های جدید انگلیس علیه ایران اجرایی شد
تقسیط ۱۲ ماهه شهریه در دانشگاه علم و فرهنگ
خانه فرهنگ در خوابگاه‌های دانشگاه فرهنگیان راه‌اندازی می‌شود
باقی‌مانده غذا را مصرف کنیم
می‌توانیم گره مسکن را باز کنیم
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top