تاریخ انتشار: چهارشنبه 1405/07/08 - 11:26
کد خبر: 564827

پایان واردات خودروهای لوکس با دستور رئیس‌جمهور

پایان واردات خودروهای لوکس با دستور رئیس‌جمهور

پرونده واردات خودروهای لوکس که طی روزهای اخیر تحت تأثیر اختلاف نظر دستگاه‌های دولتی با اعلام وزیر صنعت، معدن و تجارت وارد مرحله تازه‌ای شد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ پرونده واردات خودروهای لوکس که طی روزهای اخیر تحت تأثیر اختلاف نظر دستگاه‌های دولتی درباره تعرفه و نحوه تأمین ارز قرار گرفته بود، با اعلام وزیر صنعت، معدن و تجارت وارد مرحله تازه‌ای شد؛ به گفته محمد اتابک، با دستور رئیس‌جمهور، واردات خودروهای لوکس حتی برای ایرانیان مقیم خارج از کشور نیز منتفی شده است.

طبق گزارش خانه ملت، محمد اتابک در نشست کمیسیون اصل ۹۰ مجلس درباره آخرین وضعیت واردات خودروهای لوکس اظهار کرد: وزارت صنعت، معدن و تجارت حدود دو هفته قبل در مجلس نسبت به تعرفه ۱۰۰ درصدی خودروهای لوکس اعتراض کرده و در نهایت این موضوع به توقف واردات این دسته از خودروها منجر شده است.

وزیر صمت همچنین با اشاره به تصمیم جدید دولت گفت: بر اساس دستور رئیس‌جمهور، امکان واردات خودروهای لوکس، حتی برای ایرانیان مقیم خارج از کشور، منتفی شده و سیاست فعلی دولت بر تأمین خودروهای اقتصادی متمرکز خواهد بود.

این اظهارات در حالی مطرح شده که واردات خودرو توسط ایرانیان مقیم خارج از کشور طی ماه‌های گذشته به یکی از مسیرهای مورد توجه برای ورود خودرو به کشور تبدیل شده بود و همزمان درباره نحوه تأمین ارز و آثار این فرآیند بر بازار ارز و خودرو اختلاف نظرهایی شکل گرفته بود. در همین چارچوب، بانک مرکزی نسبت به رویه موجود ایراداتی مطرح کرده بود و موضوع صدور کد ساتا برای این خودروها نیز به محل اختلاف تبدیل شده بود.

از سوی دیگر، برای سال ۱۴۰۵ حقوق ورودی خودروهای وارداتی بر اساس حجم موتور و نوع قوای محرکه به‌صورت پلکانی تعیین شده بود و برای خودروهای بنزینی با حجم موتور بالاتر، نرخ‌های بالاتری در نظر گرفته شده است. بر اساس ضوابط اعلام‌شده، حقوق ورودی خودروهای بنزینی با موتور بالای ۳ هزار سی‌سی به ۱۶۵ درصد می‌رسد.

اکنون با اعلام توقف واردات خودروهای لوکس، به نظر می‌رسد سیاست دولت از ادامه این مسیر به سمت تمرکز بر خودروهای اقتصادی تغییر کرده است؛ موضوعی که می‌تواند سرنوشت خودروهایی را که در فرآیند واردات قرار گرفته‌اند و همچنین نحوه تعیین تکلیف پرونده‌های موجود را به یکی از مسائل مهم مرحله بعد تبدیل کند.

این تصمیم در شرایطی اعلام شده که پیش از این، اختلاف میان دستگاه‌های متولی درباره تعرفه، منابع ارزی و نحوه اجرای واردات خودرو توسط ایرانیان مقیم خارج از کشور، ابهام‌هایی درباره آینده این رویه ایجاد کرده بود.

با اعلام موضع جدید دولت، اکنون پرسش اصلی این است که خودروهای واردشده یا قرارگرفته در مسیر ترخیص چه سرنوشتی خواهند داشت و سیاست جدید برای تأمین خودروهای اقتصادی با چه سازوکاری اجرا خواهد شد.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
اقتدار دریایی ایران پشتوانه امنیت خطوط کشتیرانی است
پایان کار فینالیست‌های تیراندازی بدون مدال
پایان واردات خودروهای لوکس با دستور رئیس‌جمهور
لیدرهای آشوب‌طلب دانشگاه علامه زیر ذره‌بین / مطالبه برخورد با هنجارشکنان
کلاس درس عمران دانشگاه خوارزمی در پل B۱ کرج
تحریم‌های جدید انگلیس علیه ایران اجرایی شد
تقسیط ۱۲ ماهه شهریه در دانشگاه علم و فرهنگ
خانه فرهنگ در خوابگاه‌های دانشگاه فرهنگیان راه‌اندازی می‌شود
باقی‌مانده غذا را مصرف کنیم
می‌توانیم گره مسکن را باز کنیم
مهلت ثبت‌نام در آزمون دکتری تخصصی علوم پزشکی ۱۴۰۵ امشب پایان می یابد
شرایط گمرکی واردات و صادرات طی ۳ ماه آینده اعلام شد
تمدید مهلت ثبت‌نام آزمون وکالت ۱۴۰۵ کانون های وکلا تا ۱۱ مهر ماه
سخنگوی ارتش: آمریکا در منطقه مستأصل شده است/ پایگاه‌های آمریکایی دیگر قابل بازسازی نیستند
تأمین مستمر سوخت نیروگاه‌ها شرط اصلی عبور از فصل سرد سال
دانشگاه علم و فرهنگ در شاخص‌های نوآوری سایمگو بین ۱۰ دانشگاه برتر کشور است
مهلت ثبت‌نام در آزمون پذیرش متقاضیان پروانه کارآموزی وکالت تمدید شد
بنزین سوپر وارداتی ۱۱۱ هزار تومان معامله شد
گروسی: در حال حاضر گفتگوهای تمام عیاری میان ایران و آمریکا وجود ندارد
«گردهمایی دختران ایران» نماد حضور پرشور دانشجویان است
هشدار مدودف نسبت به رسیدن خطر وقوع جنگ جهانی به بالاترین سطح
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top