تاریخ انتشار: جمعه 1393/12/29 - 11:41
کد خبر: 161679

رحیم‌پور ازغدی از مساجد اسلام آمریکایی می‌گوید

خبرنامه دانشجویان ایران: عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: بهتر است به جای دفن شهیدان در تفریحگاه‌های عمومی، آنان را در مقابل مجلس و هیات دولت دفن کنند تا افراد بدانند در چه مسیری باید حرکت کنند و دینی از خون شهدا را به گردن نکشند.

به گزارش ایسنا، حسن رحیم‌پور ازغدی 28 اسفندماه در نشست تبیین جایگاه باغ‌موزه در حفظ و نشر ارزش‌های دفاع مقدس، در ادامه خاطرنشان کرد: امام خمینی(ره) در سال 67 دستور دادند تا مناطق جنگ‌زده به همان شکل حفظ شود و آن‌ها را بازسازی نکنند و شهری دیگر در همان نزدیکی بسازند و تمام امکانات را برای مردمانش فراهم آورند تا مناطق جنگ‌زده یادآور روزهای سخت جنگ باشد.

وی تصریح کرد: فرمایشات امام انجام نپذیرفت و تمامی مناطق بازسازی شده است در حالی که در کشورهای اروپایی مناطق جنگی همانگونه حفظ شده و امروز حتی در برخی نقاط جذابیت توریستی پیدا کرده و باعث فرهنگ‌سازی و ایجاد هویت در اروپا شده است.

رحیم‌پور ازغدی با اشاره به تاکیدات امام خمینی(ره) در ساخت مساجد و مصلاها با شکوه معنوی گفت: امام بارها تاکید کرده‌اند که مواظب باشید مصلای شما مانند مساجد اسلام آمریکایی نباشد؛ مساجد باید طوری باشد که سادگی صدر اسلام را نشان دهد و به شکوه معنوی نزدیک و از شکوه مادی دور باشد؛ ما نیز باید مبنا و اساس این پروژه را شکوه معنوی قرار دهیم.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه «مسجد دارای مناره بلند نهی شده است» خاطرنشان کرد: در هنر نیز باید از افراط‌ و تفریط دوری کرد چراکه باعث حساسیت‌های بیمارگونه می‌شود؛ در هیچ آیه و حدیثی توصیه واجب و حرامی در رابطه با معماری و شهرسازی آورده نشده است؛ از جهت حقوق مردمی و دیدگاه اسلامی و اخلاقی اگر در شهرسازی رحمت، برادری، اخلاق، آرامش و... که ارزش محسوب می‌شود، در شهرسازی و معماری دیده و به آن کمک شود، به میزان اسلامی نیز نزدیک خواهد بود.

رحیم‌پور ازغدی یادآور شد: هنگامی که یک مجسمه باعث یاس و پوچی و تشتت در وجود مردم می‌شود نمی‌تواند اسلامی عمل کند؛ این موارد در سینما رایج‌تر است ولی در معماری دیرفهم‌تر و کمتر دیده‌ شده است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه «نوعی شهرسازی و معماری وجود دارد که توده‌ساز است و جمعیت را به توده تبدیل می‌کند» افزود: این توده‌سازی می‌تواند در جهت مثبت باشد؛ مانند هماهنگی و تعاون و همچنین می‌تواند در جهت منفی نیز باشد مانند هیجان‌زدگی و بی‌عقلی که غربی‌ها مورد اخیر را مدنظر قرار می‌دهند.

رحیم‌پور ازغدی اظهار کرد: ما در جنگ مشترکاتی با کشورهای دیگر داریم چراکه یکسری اتفاقات در جنگ مشابه یکدیگر است؛ در اروپا مجسمه سربازان به گونه‌ای ساخته شده است که نشان می‌دهد در چه وضعیتی بوده‌اند.

وی ادامه داد: این اشتراکات با غرب هم در تکنیک دیده می‌شود و هم در محتوا؛ اینکه ما بدانیم این مشترکات در کجاست و بتوانیم به آن پی ببریم، کپی‌برداری از تکنیک است نه محتوا؛ در اروپا با گذشت سال‌های بسیار از جنگ جهانی اول هنوز هم فیلم‌هایی با این موضوع ساخته می‌شود؛ چند مجسمه به عنوان سمبول در جهان وجود دارد که با الگو گرفتن از آن‌ها می‌توان یک شاهکار هنری خلق کرد.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه «مجسمه‌هایی که برای باغ‌موزه می‌سازیم باید نشان‌دهنده اتفاقات جنگ باشد» گفت: با این مجسمه‌ها باید حال آن کودکی که جدایی از پدر برایش سخت است، ولی با اخلاص از او دل می‌کند تا به جنگ رود، حال پدر و مادری که برای بدرقه فرزندانشان به سوی جنگ به راه‌آهن می‌آیند و... باید به گونه‌ای به نمایش گذاشته شود تا همگان بتوانند آن‌ را لمس و احساس کنند.

وی بیان کرد: مجسمه‌ها باید نشان‌دهنده حال خانواده شهدا باشد؛ علاوه بر این باید بوی شهدا از این باغ‌موزه به مشام برسد به طوری که کسانی که از این باغ‌موزه دیدار می‌کنند، بوی شهیدان را حس کنند.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
کنشگر واقعی منتظر بودجه و ابلاغیه نیست/ خودجوشی را از شهدا یاد بگیریم
آغاز انتخاب رشته داوطلبان مجاز آزمون کارشناسی‌ارشد ۱۴۰۵ از ۵ شهریور
چین در همکاری با ایران از ترامپ سرپیچی می‌کند
در جلسه اخیر رئیس‌جمهور با رهبر معظم انقلاب چه گذشت؟
کشف ۳۶ مزرعه و ۷۱۸ دستگاه ماینر غیرمجاز در استان تهران
۴ ویزیت اولیه پزشک خانواده رایگان است
البوسعیدی با عراقچی دیدار کرد
نتایج اولیه آزمون کارشناسی‌ارشد ۱۴۰۵ منتشر شد
پنتاگون شمار زخمی‌هایش در تجاوز به ایران را ۶۰ نفر افزایش داد
تاکنون تصمیمی برای افزایش قیمت بنزین گرفته نشده است
تامین گاز از ترکمنستان و روسیه؛ دو مسیر برای مدیریت ناترازی انرژی
مدافع استقلال به چادرملو پیوست
تصمیم فوری تارتار پس از باخت به تراکتور
صعود دو پله‌ای تیم ملی والیبال زنان در رنکینگ جهانی
دروغ‌گویی تازه ترامپ درباره ایران
راه اندازی مرکز درمان سرطان برای نیروهای مسلح
پروازهای ایران و افغانستان افزایش می‌یابد
رهبر انصارالله یمن: صهیونیزم امت اسلامی را هدف قرار داده است
صادق: ارتباطات حمل‌ونقلی با همسایگان در جنگ حیاتی بود
دستگیری ۸۴ متخلف و کلاهبردار کنکور سراسری/ شناسایی ۲ نفر پس از تصویربرداری از سؤالات کنکور
بهره‌برداری ۲ پروژه صنعتی در اصفهان با سرمایه‌گذاری ۵۰ میلیون یورویی
نتایج اولیه آزمون کارشناسی‌ارشد ۱۴۰۵ منتشر شد
دستگیری ۸۴ متخلف و کلاهبردار کنکور سراسری/ شناسایی ۲ نفر پس از تصویربرداری از سؤالات کنکور
آغاز ثبت‌نام پذیرفته‌شدگان دکتری پیام نور از ۷ شهریور
قراردادهای بلندمدت دانشگاه‌ها برای حل مسائل کلان کشور
دفاع وزیر علوم از طرح جدید تغذیه/ دانشجو متوجه هیچ تغییری نمی‌شود
بزرگداشت شهیده سیده بشری خامنه‌ای در دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد
امروز آخرین فرصت شرکت در آزمون دکتری تخصصی و پژوهشی علوم پزشکی ۱۴۰۵
امتحانات ترم تابستان دانشگاه خوارزمی حضوری برگزار می‌شود
پذیرش پژوهشگر پسادکتری در دانشگاه صنعتی امیرکبیر
زمان ثبت‌نام پذیرفته‌شدگان دکتری ۱۴۰۵ دانشگاه الزهرا(س) اعلام شد
برنامه ویژه وزارت علوم برای بهبود تغذیه دانشجویان در سال تحصیلی جدید
هوش مصنوعی و افت عملکرد دانش‌آموزان در امتحانات
آغاز توزیع کارت ورود به جلسه آزمون المپیاد علمی دانشجویان علوم پزشکی
کلید اولیه ۵ آزمون علوم پزشکی منتشر شد/ امکان اعتراض تا ۳ شهریور
آغاز کلاس‌های نیمسال اول دانشگاه صنعتی امیرکبیر از ۲۸ شهریور
راهنمای ثبت‌نام پذیرفته‌شدگان دکتری دانشگاه علامه طباطبائی اعلام شد
امروز آخرین فرصت شرکت در آزمون دکتری تخصصی و پژوهشی علوم پزشکی ۱۴۰۵
امتحانات ترم تابستان دانشگاه خوارزمی حضوری برگزار می‌شود
تسهیلات ویژه برای قهرمانان ورزشی دانشگاهی/ آمادگی برای سال تحصیلی جدید
پذیرش بدون آزمون دانشجوی زن در مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه علوم قضایی
راهنمای ثبت‌نام پذیرفته‌شدگان دکتری دانشگاه علامه طباطبائی اعلام شد
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top