تاریخ انتشار: سه شنبه 1394/03/05 - 12:05
کد خبر: 167498

2 پیشنهاد برای کوتاه کردن دست شورا از اختیارات قانونی؛

آخرین جزئیات از پروژه «دولتی» کردن تایید صلاحیت سرپرستان دانشگاه‌ها

آخرین جزئیات از پروژه «دولتی» کردن تایید صلاحیت سرپرستان دانشگاه‌ها

با توجه به پیشنهاد دوم، در صورتی که کمیته مورد نظر درباره تایید صلاحیت سرپرست دانشگاهی به نتیجه نرسید، رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی (رئیس‌جمهور) به موضوع ورود پیدا کرده و با نظر رئیس‌جمهور، سرپرست دانشگاه مورد نظر تایید و یا عدم تایید صلاحیت می‌شود.

خبرنامه دانشجویان ایران: آخرین جزئیات از 2 طرحی که قرار است امشب درباره تایید صلاحیت سرپرستان دانشگاه‌ها در جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی به رای گذاشته شود منتشر شد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ در جلسه امروز شورای عالی انقلاب فرهنگی قرار است دو فرآیند پیشنهادی برای تغییر روند تایید صلاحیت سرپرستان دانشگاه‌ها در شورای عالی انقلاب فرهنگی بررسی شود.

این دو پیشنهاد از سوی برخی اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی که متمایل به دولت هستند مطرح شده است.

هاشمی‌رفسنجانی رئیس هیئت موسس و هیئت‌امنای دانشگاه آزاد نیز هفته گذشته در سخنانی اعلام داشته بود که برای انتخاب رئیس یک دانشگاه باید در راهروهای شورای عالی انقلاب فرهنگی معطل شویم.

پیشنهادات:

پیشنهاد اول این است که وظیفه تایید صلاحیت سرپرستان دانشگاه‌ها بر عهده رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی(رئیس‌جمهور)، وزیر بهداشت و وزیر علوم گذاشته شود.

پیشنهاد دوم این است که این فرآیند به کمیته‌ای 4 نفره با حضور وزیر علوم، وزیر بهداشت،‌ رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها و دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی سپرده شود و اگر این کمیته درباره سرپرست دانشگاهی توافق کرد و به اجماع رسیدند، همان تصمیم گرفته شود و اگر به اجماع نرسیدند در نهایت رئیس‌جمهور در این خصوص تصمیم‌ بگیرد و نظر او تعیین‌کننده باشد.

با توجه به پیشنهاد دوم، در صورتی که کمیته مورد نظر درباره تایید صلاحیت سرپرست دانشگاهی به نتیجه نرسید، رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی(رئیس‌جمهور) به موضوع ورود پیدا کرده و با نظر رئیس‌جمهور، سرپرست دانشگاه مورد نظر تایید و یا عدم تایید صلاحیت می‌شود.

*تایید صلاحیت سرپرستان دانشگاه‌ها از وظایف قانونی شورای عالی انقلاب فرهنگی است

فرآیند انتخاب سرپرستان دانشگاه‌ها و تأیید صلاحیت سرپرستان دانشگاه‌ها در حال حاضر پروسه‌ای دارد که بخشی از آن به‌ عهده وزارت علوم و بخش دیگری از آن جزو وظایف شورای عالی انقلاب فرهنگی است.

این پروسه با معرفی سرپرست دانشگاه از سوی وزیر علوم آغاز می‌شود. وزیر علوم در مدت زمانی معمولاً سه‌ ماهه فرصت دارد که سرپرست دانشگاه معرفی شده را برای تأیید صلاحیت به شورای عالی انقلاب فرهنگی معرفی کند.

شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز سرپرستان دانشگاه‌های معرفی شده را برای تأیید صلاحیت به هیئت نظارت و بازرسی شورا معرفی می‌کند.

نتیجه کسب شده در این هیئت به دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی اعلام شده و تأیید صلاحیت سرپرست دانشگاه معرفی شده در دستور کار شورای عالی انقلاب فرهنگی قرار می‌گیرد و در صحن جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی به رأی‌گیری گذاشته می‌شود.

براساس تعداد آرای کسب شده در شورا، در این زمینه تصمیم‌گیری می‌شود و سرپرست دانشگاهی که موفق به کسب رای اکثریت آرای اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی شود به‌ عنوان رئیس دانشگاه مربوطه تأیید صلاحیت شده و حکم ریاست او توسط رئیس‌جمهور صادر و ابلاغ می‌شود.

کبری خزعلی عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، درباره دستور جلسه امروز شورای عالی انقلاب فرهنگی و بررسی پیشنهادهای جدید در زمینه تغییر فرآیند تایید صلاحیت سرپرستان دانشگاه‌ها، اظهار داشت: در جلسه امروز شورای عالی انقلاب فرهنگی قرار است انتخاب سرپرستان دانشگاه‌ها با فرآیند جدیدی از سوی رئیس محترم شورا و رئیس‌جمهور مطرح شود.

*پیشنهادات تغییر فرآیند، تایید صلاحیت سرپرستان دانشگاه‌ها را به صحن شورا نخواهد آورد

وی با بیان اینکه درباره فرآیند جدید دو پیشنهاد مطرح است، افزود: یک پیشنهاد این است که وظیفه تایید صلاحیت سرپرستان دانشگاه‌ها بر عهده رئیس‌جمهور، وزیر بهداشت و وزیر علوم گذاشته می‌شود و این سه مقام درباره تایید صلاحیت سرپرستان دانشگاه‌ها تصمیم می‌گیرند.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به پیشنهاد دومی که قرار است در این زمینه مطرح شود، تصریح کرد: پیشنهاد دوم این است که این فرآیند به کمیته‌ای 4 نفره با حضور وزیر علوم، وزیر بهداشت،‌ رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها و دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی سپرده شود و اگر این کمیته 4 نفره درباره سرپرست دانشگاهی توافق کرد و به اجماع رسیدند، همان تصمیم گرفته شود و اگر به اجماع نرسیدند در نهایت رئیس‌جمهور در این خصوص تصمیم‌ گیرد و نظر او تعیین‌کننده باشد.

وی یادآور شد: در هر دو فرآیند پیشنهادی، تایید صلاحیت سرپرستان دانشگاه‌ها دیگر به صحن شورای عالی انقلاب فرهنگی نخواهد آمد و مسئولان اجرایی درباره تایید صلاحیت و انتخاب سرپرستان دانشگا‌ه‌ها تصمیم‌گیری خواهند کرد.

خزعلی با اشاره به روند قبلی تایید صلاحیت سرپرستان دانشگاه‌ها و شرح وظایف شورای انقلاب فرهنگی از دیدگاه امام(ره)، اظهار داشت: در زمان حضرت امام(ره) شورای عالی انقلاب فرهنگی وظایفی را بر عهده داشت که طی آن تغییر فرهنگ، سیاست‌های فرهنگی و بررسی صلاحیت سرپرستان دانشگاه‌ها از جمله آنها بود که بر این اساس وزرای محترم بهداشت و علوم کاندیداهای پیشنهادی روسای دانشگاه‌ها را به اعضای شورا معرفی می‌کردند و شورای عالی انقلاب فرهنگی به افراد ذیصلاح رای می‌داد و گاهی نیز خواهان تغییراتی بود که وزیر محترم تمکین کرده و فرد دیگری را معرفی می‌کرد.

*روند فعلی تایید صلاحیت سرپرستان دانشگاه‌ها مراکز علمی را از بازی‌های سیاسی دور می‌کند

این عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به اینکه این فرآیند سنت حسنه‌ای بود که امام(ره) آن را پایه‌ریزی کردند، ادامه داد: این تدبیر و سنتی که امام(ره) پایه‌گذاری کرده بودند باعث می‌شد دانشگاه‌ها که مرکز رشد، پیشرفت و توسعه نظام هستند از تغییرات فصلی و دوره‌ای ریاست جمهوری‌ها و انتخابات مصون بمانند، زیرا در هر انتخابات 4 ساله تغییراتی در دولت‌ها به وجود می‌آید و گاهی اوقات وزارتخانه‌ای در عرض این چند سال چندین وزیر عوض می‌کند که همین رویکرد باعث تغییرات روسای دانشگاه‌ها و تغییر سیاست‌ها و برنامه‌ریزی دانشگاه‌ها می‌شد.

وی خاطرنشان کرد: این رویکرد باعث ضعف و عقب‌گرد علمی دانشگاه‌ها شده و باعث می‌شد این مراکز و مراکز علمی از نظر کارهای تحقیقاتی بلندمدت و اقدامات پژوهشی اصلی عقب بمانند و تغییرات مکرر ضربه اساسی به این کارهای اصلی خواهد زد، بنابراین این تدبیر حکیمانه حضرت امام(ره) مسائل اساسی را از تغییرات سیاسی دور کرده بود.

*فواید و آسیب‌های روند‌های پیشنهادی

خزعلی با اشاره به فرآیندهای پیشنهادی برای تایید صلاحیت سرپرستان دانشگاه‌ها، گفت: با این وضعیت تدبیر امام‌خمینی(ره) در شورای عالی انقلاب فرهنگی تغییر می‌کند.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه روش‌های پیشنهادی از دید برخی فواید و آسیب‌هایی را به همراه خواهد داشت، گفت: برخی معتقدند اگر فرآیند قبلی تغییر کند، فرآیند تایید صلاحیت سرپرستان دانشگاه‌ها تسهیل می‌شود، در حالی که بنده با آمار و ارقام ثابت می‌کنم این روند(روند قبلی) وقتی را از جلسات شورای عالی انقلاب فرهنگی نمی‌گیرد، یعنی در چند دقیقه آخر جلسات شورا می‌توان به این مباحث پرداخت. به عنوان مثال در یکی از جلسات شورا بررسی تایید صلاحیت 23 سرپرست دانشگاه انجام شد و وقتی هم از جلسه شورا گرفته نشده، زیرا فرآیند بررسی و سوابق و سطح علمی سرپرستان پیشنهادی بیرون از جلسه شورا و در هیئت نظارت که منتخب شورا و منتخب دبیرخانه شوراست صورت گرفته و نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری که در همه دانشگاه‌ها حضور دارند و سوابق افراد را در اختیار دارند آن سوابق را بررسی و نهایتا کاندیداهای انتخابی در جلسه شورا در عرض چند دقیقه مطرح و به رای گذاشته می‌شوند.

وی افزود: بنابراین باید گفت این فرآیند باری را بر دوش شورا نداشته، جز اینکه انتخاب روسای پیشنهادی را فراقوه‌ای و از بازی‌های سیاسی دور کرده است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به مضرات روندهای پیشنهادی برای انتخاب صلاحیت سرپرست دانشگاه‌ها، گفت: اولا این مسئله باعث حذف آثار و رهنمودهای امام(ره) به جای حفظ آثار ایشان می‌شود. مسئله‌ای که قدم به قدم در حال وقوع است و در مراحل مختلف عرصه فرهنگ و علم خطرآفرین بوده و مضرات زیادی را برای نظام اسلامی به همراه خواهد داشت.

وی با اشاره به آسیب دوم روندهای پیشنهادی، گفت: با استفاده از این روندها حفظ ثبات آموزش عالی و مراکز آموزش عالی و پژوهشی که باید کار خود را در برنامه‌ریزی‌های بلندمدت انجام دهند از بین می‌رود و این مراکز دچار بازی‌های سیاسی می‌شوند، زیرا هر استاد و دانشجویی نگران است تا طرح تحقیقاتی را که شروع کرده، توسط فرد دیگری در فاصله چند سال از بین رود و مسائلی مانند بورسیه‌ها و نمونه‌هایی که در کشور مشاهده کردیم ایجاد شود.

خزعلی ادامه داد: چنین رویکردی باعث بدبینی دانشجویان و اساتید می‌شود و تقویت فرار مغزها را به همراه خواهد داشت، زیرا دانشجو احساس می‌کند اگر جایی غیر از کشور باشد از ثبات و آینده روشنی برخوردار خواهد بود تا اینکه در نظام اسلامی حضور داشته باشد.

وی با اشاره به مسائلی که در بحث بورسیه‌ها پیش آمد تصریح کرد: در موضوع بورسیه‌ها عده‌ای به شکل قانونی در سایت مربوطه نام‌نویسی کردند و آزمون برگزار کردند. مصاحبه و گزینش را پشت سر گذاشتند و حال بعد از دو سال می‌گویند هم باید هزینه تحصیل را بپردازید و هم اینکه آنها را از مجموعه شرایط دور می‌کنند و با اتهام آنها را خارج می‌کنند.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تاکید کرد: این روند باعث بدبینی دانشجویان به نظام اسلامی می‌شود و آنها اعلام می‌کنند اگر به جای دیگری غیر از این نظام اعتماد کرده بودیم ضرری به این بزرگی را متحمل نمی‌شدیم.

خزعلی به آسیب سوم این فرآیند اشاره کرد و گفت: اگر روش کشورهای مختلف را در پیگیری مباحث اصولی و تحقیقاتی آنها پیگیری کنیم می‌بینیم آنها بحث‌های علمی خود را از تغییرات سیاسی دور کرده‌اند و کارهای تحقیقاتی آنها در سازمان‌ها و مراکز تحقیقاتی جدا از بازی‌های سیاسی انجام می‌شود به طوریکه تغییرات سیاسی در روند آنها خللی ایجاد نکرده و کارهای بلندمدت 100 ساله را پیش‌بینی می‌کنند نه اینکه با تغییرات 4 ساله دچار اختلال می‌شوند که این روند بزرگترین ضرر را به جامعه علمی کشور وارد می‌کند.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
اعطاء وام تسهیلات اشتغال زایی به سربازان ماهر منقضی خدمت
فرمانده پلیس راه: ترافیک در محورهای مازندران سنگین است
قالیباف: ثمره وحدت چشاندن طعم شکست به دشمن بود
وحدت بین مجلس و دولت، یک ضرورت راهبردی است/ رویای بازگشایی تنگه هرمز دشمن، محقق نخواهد شد
مجلس خبرگان: همه بخش‌های حاکمیت از رهنمودهای رهبری تبعیت محض داشته باشند
سرپرست وزارت دفاع: از ساختن قدرت دفاعی ایران دست نخواهیم کشید
مهلت ثبت‌نام آزمون صلاحیت حرفه‌ای مشاوران کسب و کار سال ۱۴۰۵ تمدید شد
طرح مخفی آمریکا برای لیبی؛ شکستی که در راه است
انتخاب اعضای هیات مدیره استقلال به تعویق افتاد
عرضه دلار در بانک‌ها ۲۵ برابر تقاضا/ بازار با کمبود عرضه مواجه نیست
سازمان بسیج مستضعفین: هم‌افزایی دولت، ملت و نهادها، کلید طلایی گشایش مشکلات کشور است
وزیر کشور: در تاریخ معاصر سندی مثل تفاهم‌ ایران و آمریکا به نفع مردم ما نیست
جدیدترین آمار گیشه ۳ میلیون نفری سینما در روزهای پایانی تابستان
مخبر: ملت استوار ایران، محاصره را به شکست محاصره‌گر بدل می‌کند
واکنش عراقچی به تلاش‌های بیهوده آمریکا برای دستکاری بازار جهانی انرژی
جهش ۱۳۰ هزار واحدی بورس در تعطیلات/ شاخص از ۶.۵ میلیون واحد گذشت
نیکزاد: مسئولیت ما، تقویت همدلی و اعتماد عمومی است
چاپ مقاله علمی پژوهشی؛ راهنمای کامل انتشار مقاله در مجلات معتبر داخلی
مدیریت هزینه‌های ساخت‌وساز با انتخاب هوشمندانه مقاطع فولادی
شاهنامه‌خوانی در خانواده؛ طرحی برای انتقال فرهنگ ایرانی
وال استریت ژورنال: روز دی اقتصادی آمریکا؛ بانک‌های ایران باز، تحریم‌ها بی‌اثر
مهلت ثبت‌نام آزمون صلاحیت حرفه‌ای مشاوران کسب و کار سال ۱۴۰۵ تمدید شد
آغاز انتخاب رشته داوطلبان آزمون کارشناسی ارشد سال ۱۴۰۵ دانشگاه آزاد
آغاز پیش‌ ثبت نام خوابگاه‌های دانشجویی دانشگاه الزهرا (س) از امروز
زمان‌بندی انتخاب واحد نیم‌سال اول دانشگاه آزاد اسلامی اعلام‌ شد
رشته روابط بین المل و دیپلماسی با ۹۰ درصد تغییر به دانشگاه ها ابلاغ شد
۵ شهریور آخرین مهلت اعلام علاقه‌مندی به آزمون‌های عملی کنکور ۱۴۰۵
تقویم آموزشی ۱۴ دانشگاه برتر کشور/ شروع کلاس‌ها از اواخر شهریور
آغاز انتخاب رشته داوطلبان مجاز آزمون کارشناسی‌ارشد ۱۴۰۵ از ۵ شهریور
اعلام نتایج تکمیل ظرفیت دوازدهمین امتحان مشترک دستگاه‌های اجرایی
افتتاح دفتر تبادل علم و فناوری جهان اسلام در دانشگاه صنعتی امیرکبیر
نتایج اولیه آزمون کارشناسی‌ارشد ۱۴۰۵ منتشر شد
دستگیری ۸۴ متخلف و کلاهبردار کنکور سراسری/ شناسایی ۲ نفر پس از تصویربرداری از سؤالات کنکور
آغاز ثبت‌نام پذیرفته‌شدگان دکتری پیام نور از ۷ شهریور
قراردادهای بلندمدت دانشگاه‌ها برای حل مسائل کلان کشور
دفاع وزیر علوم از طرح جدید تغذیه/ دانشجو متوجه هیچ تغییری نمی‌شود
بزرگداشت شهیده سیده بشری خامنه‌ای در دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top