تاریخ انتشار: شنبه 1395/05/02 - 11:51
کد خبر: 205277

چالش جدید دانش‌آموزان و خانواده‌هایشان با آموزش و پرورش؛

«اجبـــار یا انتخـــاب» رشــته؟

«اجبـــار یا انتخـــاب» رشــته؟

دانش آموزانی که بعد از نه سال تحصیل، برای آینده خودشان دورنمایی را چیده‌اند و به امید توصیه‌های والدین، معمان و مشاوران تحصیلی به رشته‌ای علاقه پیدا کرده‌اند، به یکباره با برگه هدایت تحصیلی اجباری آموزش و پرورش مواجه می‌شوند.

خبرنامه دانشجویان ایران: «انتخاب رشته بر اساس علاقه»؛ این توصیه‌ای است که دانش آموزان بلااستثنا بعد از مراجعه به هر دفتر مشاوره، آن را می‌شنوند اما سیستم جدید هدایت تحصیلی آموزش و پرورش، سبک متفاوتی را ارئه کرده است که این توصیه در آن نمی‌گنجد!

به گزارش خبرنگار صنفی – آموزشی «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ دانش آموزانی که بعد از نه سال تحصیل، برای آینده خودشان دورنمایی را چیده‌اند و به امید توصیه‌های والدین، معمان و مشاوران تحصیلی به رشته‌ای علاقه پیدا کرده‌اند، به یکباره با برگه هدایت تحصیلی اجباری آموزش و پرورش مواجه می‌شوند.

آموزش و پرورش تاکنون عنوان یکی از پرحاشیه‌ترین وزاتخانه‌های دولت دهم را به خود اختصاص داده است و همین حواشی، وزارت فانی را تا مرز استیضاح برد و برگرداند.

اما حالا دوباره ماجرای جدیدی در آموزش و پرورش سر باز کرده است؛ "اجبار در انتخاب رشته" کلید واژه‌ای است که این روزها در دهان تمام خانواده‌های دانش‌آموزانی که پایه نهم را تمام کرده‌اند می‌چرخد.

برخی می‌گویند اگر بالاجبار باید به رشته‌ای خاص برویم، دیگر «انتخاب»رشته معنایی ندارد؛ اگر هم باید انتخاب رشته کنیم، پس دیگر اجبار بی معنی است.

وقتی معدل‌های بالای 19 و حتی در مورادی 20 به رشته‌های فنی‌حرفه‌ای و کاردانش هدایت می‌شوند، بارزترین نقص سیستم جدید هدایت تحصیلی برای انتخاب رشته دانش اموزانثی پایه نهم، خود را نشان می‌دهد.

ظاهرا آزمونی تحت عنوان «رغبت» در بین دانش آموزان برگزار شده و مبنای تحمیل رشته به آینده‌سازان کشور شده است. در این میان ولی دست دانش آموزان و خانواده‌های آنها به هیچ جا بند نیست و انگار محکوم به پذیرش رای آموزش و پرورش برای ادامه تحصیل در رشته‌ای باشند که ممکن است علاقه‌ای به آن نداشته باشند.

انتخاب رشته تحصیلی دانش آموزان بر اساس ملاک هایی که در آیین نامه مربوطه مطرح شده است در پایان دوره اول متوسطه انجام می شود که شامل این موارد است: نمرات درسی با ۳۵ امتیاز و امتیازات مشاوره‌ای با ۶۵ امتیاز که جزییات آن نیز بدین صورت است: نظر والدین با ۵ امتیاز، نظر مشاوران مدارس با ۱۰ امتیاز، نتایج آزمون‌های استعدادسنجی با ۳۰ امتیاز، نمرات تحصیلی دانش‌آموز با ۳۵ امتیاز و نظر معلمان ۱۰ امتیاز و نظر دانش‌آموز ۱۰ امتیاز.

اگر در سال های گذشته انتخاب رشته تحصیلی از سوی مشاوران به دانش آموزان تحمیل می شد و دانش آموزان مجبور می شدند با سکوت این انتخاب را قبول کنند اما امروز شرایط تغییر کرده است و دانش آموزان آگاه تر از سال های گذشته نسبت به انتخاب رشته تحمیلی اعتراض نشان می دهند و صدای خود را از طریق شبکه های اجتماعی و رسانه ها به گوش مسئولان می رسانند.

هرچند انتخاب رشته‌های علوم انسانی، فنی‌حرفه‌ای یا کاردانش به منزله توان ذهنی و تحصیلی پایین نیست و هر دانش‌آموزی دوست دارد بر اساس علاقه‌اش انتخاب کند، بر همین اساس نیز ارجاع اجباری دانش‌آموزانی با نمره یا معدل پائین به این رشته‌ها، احتمالا آینده تحصیلی دانش‌آموزی که به رشته دیگری علاقه دارد را تحت الشعاع قرار می‌دهد.

از طرفی سخنگوی کمیسیون آموزش مجلس گفته است که بعد از تعطیلات تابستانی مجلس، بررسی موضوع هدایت تحصیلی دانش‌آموزان و مشکلات مربوط به آن، مورد بررسی قرار می‌گیرد.

میرحمایت میرزاده در خصوص «هدایت تحصیلی دانش‌آموزان ورودی پایه دهم و مشکلات مربوط به آن»، اظهارداشت: به نمایندگان نیز خبرهایی مبنی بر وجود مشکلاتی در هدایت تحصیلی دانش‌آموزان رسیده است.

وی همچنین خاطرنشان کرد: همان روزی که نظام آموزشی 3-3-6 ایجاد شده و مقداری در آن عجله شد، باید پیش‌بینی می‌شد که چنین اتفاقی صورت می‌گیرد.

به هر حال روند انتخاب رشته تحصیلی دانش‌آموزان پایه نهم از 22 تیرماه سال جاری به‌گونه‌ای آغاز شد که وزارت آموزش‌ و پرورش اعلام کرد، اکنون دانش‌آموزان تنها 2 هفته فرصت دارند تا به مدارس و  مشاوران رشته تحصیلی مراجعه کرده و فرآیند انتخاب رشته و ثبت‌نام خود را انجام دهند، با این حال باید منتظر ماند و دید سرانجام این اعتراض‌ها به کجا رسیده و آیا نتیجه خواهد داشت یا خیر.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
اعلام جزئیات ترمیم معدل داوطلبان کنکور
آغاز عرضه خودروهای برقی از هفته آینده
هیأت اجرایی موقت فراکسیون انقلاب اسلامی‌ مجلس دوازدهم انتخاب شد
۸۵ میلیون ریال به حساب حجاج سال ۱۴۰۲ برگردانده می‌شود
برگزاری نشست همدلی و همفکری نیروهای انقلاب با حضور ۱۴۰ نماینده منتخب
جمعی از معلمان سراسر کشور فردا با رهبر انقلاب دیدار می‌کنند
لایحه امنیت شغل کارگران امروز در دولت تصویب شد
تامین ۴.۸ میلیارد دلار ارز در مرکز مبادلات برای واردات از ابتدای سال
شاخص بورس تهران ۱۲ هزار و ۲۲۶ واحد افت کرد
واردات خودروهای کارکرده در انتظار ابلاغ دولت به وزارت صمت
آزمون مجدد برای این کنکوری‌ها برگزار می‌شود
شرایط پرداخت ارز حجاج اعلام شد
دیدگاه مالکان جدید می‌تواند استقلال را متحول کند
چرا گزارش بی‌بی‌سی درباره نیکا شاکرمی جعلی است؟
نسخه پیچیده فروش اینترنتی دارو
فیلم/ ورود نیروهای پلیس برای سرکوب دانشجویان در دانشگاه یوتا
رئیسی ۲ قانون را ابلاغ کرد
اولین تصویر از درب طلای حرم امام رضا (ع)
رشد ۲.۴ درصدی موالید مادران زیر ۲۴ سال
نامه سازمان خصوصی‌سازی به فدراسیون فوتبال درباره سرخابی‌ها
درخواست جذب سالانه ۱۵۰۰۰ نیروی پرستاری
اعلام جزئیات ترمیم معدل داوطلبان کنکور
آزمون مجدد برای این کنکوری‌ها برگزار می‌شود
دانشجویان معترض ساختمان دانشگاه کلمبیا را تسخیر کردند
تجمع دانشگاهیان شریف در حمایت از خیزش دانشجویان در جهان
ایجاد مراکز مشاوره فعال برای حل مشکلات دانشجویان
حمایت نمایندگان از دانشگاهیان آمریکایی و اروپایی حامی غزه
دانش آموختگان ما وعده صادق را رقم زدند
معرفی ۲۵۰ موقعیت شغلی در نمایشگاه کار دانشگاه صنعتی امیرکبیر
مخبر خواستار اجرای سریع سند تحول بنیادین آموزش و پرورش شد
تصویب راه‌اندازی کانون نهج‌ البلاغه در دانشگاه‌ها
جذب ۷۲ هزار معلم از طریق آزمون‌های استخدامی
فراهم شدن امکان تغییر محل آزمون دانشجویان پیام نور
مهلت انتخاب رشته دکتری برای بار سوم تمدید شد
اعتراضات دانشجویی در آمریکا می‌تواند به «مردم عادی» هم منتقل شود
لزوم هدایت درست انتخاب رشته دانش آموزان در دانشگاه‌
پذیرش دانشجوی دکتری تخصصی در دانشگاه جامع انقلاب اسلامی
جذب نیروی امریه در پژوهشکده علوم بهداشتی جهاددانشگاهی
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top