تاریخ انتشار: پنجشنبه 1395/06/04 - 21:43
کد خبر: 208042

مهران مدیری از جزئیات فیلم جدیدش گفت

مهران مدیری در نشست خبری فیلم سینمایی «ساعت ۵ عصر» از جزئیات این فیلم و همچنین موضوع آن که یک سوژه تلخ است، سخن گفت.

خبرنامه دانشجویان ایران: مهران مدیری در نشست خبری فیلم سینمایی «ساعت ۵ عصر» از جزئیات این فیلم و همچنین موضوع آن که یک سوژه تلخ است، سخن گفت.

به گزارش خبرنامه دانشجویان ایران به نقل از  مهر، نشست خبری فیلم سینمایی «ساعت ۵ عصر» به کارگردانی مهران مدیری عصر امروز ۴ شهریورماه در هتل هما با حضور مهران مدیری و اصحاب رسانه برگزار شد.

مهران مدیری در ابتدای این نشست درباره چگونگی رسیدن به سوژه «ساعت ۵ عصر» گفت: من ۸ سال بود که تصمیم داشتم فیلم سینمایی بسازم اما هر بار به دلایلی نمی شد. دوستان پیشنهادهای وسوسه برانگیزی می دادند اما با این وجود باز هم نمی شد که بسازم ولی در نهایت امسال تصمیم گرفتم در دو ماهی که برنامه «دورهمی» ضبط نمی شود یک فیلم سینمایی بسازم.

این نویسنده و کارگردان با اشاره به اینکه ایده این فیلم برای سه سال پیش است، بیان کرد: قصه «ساعت ۵ عصر» روایت کننده مشکلاتی است که برای همه ما در تهران پیش می آید ولی گویی ما به آنها عادت کرده ایم و همواره با آنها زندگی می کنیم.

وی افزود: این فیلم ما را متوجه می کند که پیرامون ما چه اتفاقاتی می افتد. همانطور که در برنامه «هفت» گفتم شخصیت اصلی این فیلم فردی است که باید تا ساعت ۵ عصر از یک نفر امضا بگیرد اما یک سلسله اتفاقات عجیب و غریب می افتد که البته عجیب و غریب هم نیست. این فیلم یک نقطه صفر تا صد دارد که به ما نشان می دهد چگونه اتفاقات بزرگتر می شود. این را هم باید بگویم که خیلی از اتفاقاتی که برای شخصیت اصلی می افتد اجتناب ناپذیر است.

عوامل سریال هایم به این فیلم نمی آیند
مدیری در پاسخ به اینکه آیا قرار است با همان گروه سابقش در آثار تلویزیونی در این فیلم همکاری کند یا خیر، گفت: افراد تشکیل دهنده این فیلم سینمایی گروه من در سریال هایم نیستند زیرا تخصص افرادی که در سریال های من حضور داشتند تلویزیون بود و تخصص آنها هم به لحاظ فنی و هم به لحاظ ایده پردازی به کارهای تلویزیونی می خورد ولی گروه «ساعت ۵ عصر» کاملا جداست البته شاید سه نفر از بچه های پشت صحنه آثار تلویزیونی من در این فیلم حضور داشته باشند.

وی در ادامه در رابطه با مراحل نگارش فیلمنامه این اثر توضیح داد: فیلمنامه در حال نوشتن است و تا ۱۵ روز دیگر آماده می شود و برای  کسب مجوزها به وزارت ارشاد می رویم.

مدیری درباره فضای کلی فیلم «ساعت ۵ عصر» گفت: این فیلم کاملا رئال است و با اینکه فضای فانتزی ندارد اما به شدت کمدی است و البته سوژه آن تلخ است. کمدی این کار پررنگ است اما پایان تلخی ندارد البته این نظر من است و بستگی به این دارد که ما چگونه تلخ را تعریف کنیم. پایان این فیلم به گونه ای تمام می شود که شخصیت اصلی به همان نقطه اول و به یک روزمرگی می رسد. سکانس ابتدایی فیلم در پایان آن تکرار می شود و ما متوجه می شویم که دور باطلی وجود دارد.

این کارگردان افزود: این فیلم سینمایی به من انرژی می دهد که همه چیز را از اول آغاز کنم. این از آن دسته از فیلم هایی است که یا نباید ساخته شود یا اگر ساخته می شود باید خوب از آب در بیاید. اگر به این صورت نباشد یک فیلم پیزوری و خیلی بد می شود اما من نمی گذارم که این اتفاق برای «ساعت ۵ عصر» بیفتد. اگر شده هر سکانسی را ۲۰ بار هم تکرار کنم این کار را می کنم.

سیامک انصاری و تعداد زیادی از مردم بازیگر این فیلم هستند
کارگردان «مرد هزار چهره» در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه آیا فیلمنامه در وزارت ارشاد دچار تغییراتی می شود یا خیر، گفت: فیلمنامه «ساعت ۵ عصر» مورد ندارد که دچار مشکل شود اگر هم این اتفاق بیفتد آن را با گفتگو حل می کنیم. این را هم باید بگویم سیامک انصاری و صدها نفر از مردم بازیگران این فیلم هستند البته برخی تنها سه یا چهار سکانسی در این فیلم به ایفای نقش می پردازند که من هم یکی از آنها هستم.

وی در ادامه با اشاره به سکانسی که حدود ۷۰۰ نفر در آن به ایفای نقش می پردازند، تصریح کرد: گروه کارگردانی این اثر حدود ۱۰ نفر هستند و با وجود اینکه مهار کردن ۷۰۰ نفر کار سختی است آن را انجام می دهند. البته ما سکانس هایی داریم که بالغ بر هزار نفر در آن به ایفای نقش می پردازند به همین دلیل ساخت این فیلم از نظر من بسیار مشکل است.

این کارگردان ادامه داد: نکته دیگری که وجود دارد این است که من در تمام این سال ها دوست نداشتم سکانس های خارجی ضبط کنم اما این فیلم تلافی همه آنها را در می آورد. باید بگویم ۹۰ درصد از سکانس های این فیلم خارجی است و در تهران ضبط می شود.

این فیلم سراسر نقد اجتماعی است
مدیری در ادامه با اشاره به نقدهای اجتماعی که در فیلم سینمایی «ساعت ۵ عصر» وجود دارد، گفت: این فیلم سراسر نقد اجتماعی است. در این فیلم شهری مانند تهران داریم که تیمارستانی است که هزار نفر در آن بدنبال کارهای مختلف می گردند. از شروع تا پایان فیلم سینمایی «ساعت ۵ عصر» سراسر نقد اجتماعی دارد.

وی همچنین در پاسخ به پرسشی درباره اینکه «ساعت ۵ عصر» چقدر به کارهای تلویزیون او شباهت دارد، اظهار کرد: این فیلم ربطی به آثاری که پیش از این ساخته ام نه به لحاظ ساختار و نه به لحاظ نوع نگاه و موضوع ندارد. برخی هنگامی که از آثار تلویزیونی به سمت ساخت آثار سینمایی می روند همواره آن نگاه و نوع قاب بندی ها را با خود به آن کارها می کشند اما من سعی می کنم این طور نباشد و ربطی به آثار قبلی من نداشته باشد.

مدیری ادامه داد: ساخت «ساعت ۵ عصر» به دلیل حضور تعداد زیادی از افراد، نوع تصاویر و انبوه جمعیتی که در آن حضور دارند کار سختی برای من است اما این سختی قابل مقایسه با سختی های کارهای تلویزیون نیست. خروجی فیلم نباید به گونه ای شود که مردم بگویند تو در سریال سازی موفق تر هستی پس برو همان سریال هایت را بساز. این به نظر من فاجعه است. اگر نقدی به فیلم سینمایی «ساعت ۵ عصر» وجود داشته باشد باید در رابطه با مسائل دیگر آن باشد.

این نویسنده و کارگردان در بخش دیگر صحبت هایش در پاسخ به پرسشی درباره جذب بازیگر از طریق فراخوان های تلگرامی گفت: افراد زیادی هستند که می توانند به ایفای نقش در این فیلم بپردازند و من فکر می کنم نیازی به انتشار فراخوان اینترنتی نیست. در «قهوه تلخ» ما صحنه های پربازیگری داشتیم که کنترل آن افراد بسیار سخت بود اما در این فیلم به تدابیری اندیشیده ایم که اذیت نشویم البته درباره اجرای آن نمی توانم چیزی بگویم.

مدیری با اشاره به نام فیلم گفت: نام این فیلم به این دلیل «ساعت ۵ عصر» است که شخصیت اصلی آن تنها تا ساعت ۵ عصر وقت دارد که یک امضا بگیرد. من به همین دلیل ساده نام فیلم را اینگونه انتخاب کردم.

وی درباره زمان فیلمبرداری «ساعت ۵ عصر» عنوان کرد: فیلمبرداری از زمانی که ضبط «دورهمی» متوقف می شود یعنی بین ۱۱ تا ۱۵ مهرماه آغاز می شود و تا آبان ماه کار فیلمبرداری به پایان می رسد.

این کارگردان درباره انتخاب سیامک انصاری که همواره در آثار او حضور دارد، اظهار کرد: سیامک انصاری در همه این سال ها نقش ها را برای این فیلم تمرین می کرد. شخصیت اصلی این فیلم فردی است که همه بلاها به سرش می آید. فکر می کنم هنوز بهترین گزینه برای این نقش سیامک انصاری است.

دیگر توان سریال سازی ندارم
مدیری در بخش دیگر این نشست درباره اینکه دیگر نمی خواهد در تلویزیون سریالی بسازد، گفت: من دیگر توان ساخت سریال ندارم. سریال سازی دنیای سخت خود را دارد که یک کارگردان باید در طول ۹ ماه یک سریال بسازد و من دیگر توان آن را ندارم. البته دیگر علاقه ای هم ندارم مگر کارهایی مثل «دورهمی» پیش بیاید که حضور در آنها را قبول کنم اما دیگر نمی توانم سریال بسازم.

وی همچنین درباره فیلم دیگرش با مضمون دفاع مقدس بیان کرد: صحبت کردن درباره آن اثر خیلی زود است. من در حال حاضر نمی توانم بگویم که آیا آن فیلم واقعا دفاع مقدسی است یا نه، اما ربط چندانی به فیلم های دفاع مقدسی ندارد.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
بزرگداشت رهبر شهید و دکتر مصباح‌الهدی باقری‌کنی در دانشگاه امام صادق
توانیر: تلاش برای رفع آسیب شبکه برق در استان های جنوبی ادامه دارد
قیمت طلا و سکه در ۲۶ تیر ۱۴۰۵
عقب‌نشینی برابر دشمن، محکوم است/ تعرض به زیرساخت‌ها بی‌پاسخ نمی‌ماند
صالحی: کشورهای منطقه بازی مقصرنمایی را کنار بگذارند
هشدار وزیر کار به امارات از تریبون بریکس: سرزمین خود را در اختیار دشمنان ایران قرار ندهید
قالیباف: ایرانی میراث پرافتخار خود را به آسانی واگذار نمی‌کند
حاج علی اکبری: اخراج آمریکا از منطقه و ازاله رژیم صهیونیستی بخشی از انتقام ملت ایران است
واکنش مجید مجیدی به اظهارات توهین‌آمیز معاون ترامپ
سردار موسوی: شلیک‌های موثر و هدفمند بر سر دشمن تا بازگشت آرامش به جنوب ادامه خواهد داشت
پرونده آزمون ارشد ۱۴۰۵ بسته شد
فعالیت بندر لافت بدون وقفه ادامه دارد / پل‌های آسیب‌دیده امروز ترمیم می‌شوند
ادعای کویت درباره آسیب دیدن تاسیسات آب و برق این کشور در تبادل آتش میان ایران و آمریکا
سپاه: حمله به مردم و زیرساخت‌های غیرنظامی تاوان بسیار سخت و بیچاره کننده‌ای خواهد داشت
کتاب «روایت آقا»؛ تصویری ناب از مراحل رشد و بالندگی شخصیت رهبر شهید در دامان پدری عالم و زاهد
رهبر شهید، استقلال و خودکفایی را شرط بقای ملت می‌دانست
در مسئله کارخانه قند یاسوج، بین صیانت از محیط زیست و حمایت از تولید توازن برقرار کنید
حملات وحشیانه یانکی‌ها به زیرساخت‌های جنوب، نبرد را به مرحله جدید کشاند
آن قاتل قمارباز با چه زبانی بگوید با شما تفاهمی ندارد؟
خون‌خواهی رهبر شهید، حقی مشروع و ضرورتی راهبردی است
اطلاق «جان‌باخته» به شهدای حملات آمریکا، رویا فروشی صلح با دشمن است
پرونده آزمون ارشد ۱۴۰۵ بسته شد
داوطلبان آزمون دستیاری فریب فروشندگان سؤال را نخورند
درخشش مرکز بین المللی زبان دانشگاه امیرکبیر در ارزیابی وزارت علوم
چگونه مدارس و دانشگاه‌های ایران به اهداف نظامی تبدیل شدند؟
معاون وزیر علوم از حذف واسطه‌ها در چرخه تغذیه دانشگاه‌ها خبر داد
دعوت از اعضای هیئت‌علمی برای مشارکت در «پویش خردورزی ملی برای ایران برخاسته»
داوطلبان آزمون دستیاری فریب فروشندگان سؤال را نخورند
آغاز فرآیند ثبت‌نام کاروان اربعین هیئت دانشجویی دانشگاه الزهرا (س)
درخشش مرکز بین المللی زبان دانشگاه امیرکبیر در ارزیابی وزارت علوم
پرداخت وام‌های دانشجویی در انتظار رفع مشکلات بانکی
تغییر زمان برگزاری ۳۸ آزمون دانشگاه شریف به دلیل قطع ناگهانی برق
امشب آخرین فرصت دریافت کارت آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۵
برگزاری آیین بزرگداشت رهبر شهید انقلاب در دانشگاه تهران
ثبت‌نام اسکان موکب‌های دانشجویی از ۲۲ تیرماه آغاز می‌شود
معرفی دانشگاه‌های برتر کشور از منظر شاخص سرانه برگزیدگی در بنیاد ملی نخبگان
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top