تاریخ انتشار: یکشنبه 1395/06/07 - 03:21
کد خبر: 208251

چینی‌ها کالای قاچاق را به آتش می‌کشند

در حالی که مسئولان کشورمان اخیرا با چشم پوشی از امحای برخی کالاهای قاچاق، از صادرات مجدد به جای آتش زدن آنها خبر دادند، کشورهای فیلیپین و چین محموله‌هایی از کالاهای قاچاق را امحا کردند.

خبرنامه دانشجویان ایران: در حالی که مسئولان کشورمان اخیرا با چشم پوشی از امحای برخی کالاهای قاچاق، از صادرات مجدد به جای آتش زدن آنها خبر دادند، کشورهای فیلیپین و چین محموله‌هایی از کالاهای قاچاق را امحا کردند.

به گزارش خبرنامه دانشجویان ایران به نقل از تسنیم، در همین رابطه دولت فیلیپین به منظور حمایت از تولیدات کشاورزی داخلی، یک محموله ۶۵۰ هزار دلاری سیر تایوانی قاچاق را کشف و امحا کرد.

دولت فیلیپین، یک محموله قاچاق سیر تایوانی به ارزش 30 میلیون پزو (650 هزار دلار) را که در استان باتانگاس این کشور کشف شده بود، به جای فروش امحا کرد.

رئیس دفتر اطلاعات عمومی دولت فیلیپین با اعلام این خبر افزود: «ما باید از قوانین تبعیت کنیم.»

وی افزود: «هرچند می‌توان این محموله‌ها را به فروش رساند و درآمد حاصل را به خزانه دولت واریز کرد، اما کشاورزان داخلی ترجیح می‌دهند این کالاها وارد بازار داخلی نشوند و این اقدام به منظور حمایت از محصولات کشاورزی تولید داخل صورت می‌گیرد.»

توقیف و امحای این محموله در شرایطی صورت گرفته که قیمت سیر در بازار فیلیپین رشدی 213 درصدی داشته و قیمت هر کیلو سیر از 60 تا 90 پزو به 300 تا 400 پزو رسیده است.
همچنین کشور چین هم برای حفظ بهداشت عمومی و حمایت از تولید ملی اقدام به امحای محموله گوشت قاچاق تولید آمریکا کرده است.

تجربه جهانی مقابله با قاچاق
بر اساس این گزارش، امحای کالاهای قاچاق یکی از گزینه‌های مرسوم در جهان برای مبارزه با معضل قاچاق است.

بسیاری از کشورها در راستای سیاست حمایت از تولید داخل و حفظ بهداشت و سلامت عمومی، کالاهای تجاری را نیز که از مبادی غیر رسمی وارد شوند معدوم می‌کنند.

چین از جمله این کشورهاست که به ویژه مواد غذایی قاچاق را امحا می‌کند. این کشور برای حمایت از تولید ملی و  به دلیل نگرانی‌های بهداشتی چندی پیش یک محموله بزرگ گوشت قاچاق از آمریکا را امحا کرده است.

بر اساس گزارش‌های موجود، «موضوع مبارزه با قاچاق به قدری برای کشورهای مختلف جهان حائز اهمیت است که حتی کشور فقرزده‌ای مانند؛ کنیا در آفریقا نیز در ابتدای سال جاری میلادی تعداد معتنابهی محموله قاچاق به ارزش ۳۴۴ میلیون شیلینگ (معادل ۳۰ میلیون دلار) را امحا یا در آب غرق کرده‌اند.»

«روسیه از کشورهای پیشرو در مبارزه با کالاهای قاچاق محسوب می‌شود. بر اساس قانون جدیدی که به امضای رئیس‌جمهور این کشور رسیده است، از مدتی پیش، تمامی کالاهای قاچاق مکشوفه از جمله؛ خودروهای خارجی، گوشی‌های مارک اپل و مواد غذایی، در ملأ عام امحا می‌شوند، زیرا از نظر مسئولان روسی، بهترین راه برای مقابله با قاچاق کالا، امحا و نابودی آن است.»
تایلند، هنگ کنک، مالزی هم از دیگر کشورهایی هستند که از بین بردن را به عنوان روش مناسب برای برخورد با قاچاق کالا برگزیده‌اند.

سهل‌انگاری مسئولان داخلی
با این حال و علیرغم آنکه در بسیاری از کشورها، با کالای قاچاق برخورد جدی می‌شود و با نابود کردن آن به قاچاقچیان درس عبرتی فراموش نشدنی داده می‌شود و علاوه بر این رهبر معظم انقلاب نیز اخیرا دستور به آتش زدن کالاهای قاچاق در برابر چشم قاچاقچیان داده‌اند، هفته گذشته اعلام شد که 13 دستگاه خودروی لوکس قاچاق که شامل تعدادی خودروی بنز و پورشه نیز بود، به ارزش حدود 14 میلیارد تومان در شهر شیراز امحا می‌شوند اما در ادامه در تهران کالاهایی به ارزش 15 میلیارد تومان و در شهرستان‌ها چیزی حدود 7 میلیارد تومان منهدم شد در حالی که خبری از امحای خودروهای لوکس نشد!

تنها پاسخی که مسئولان در این رابطه ارائه کردند این بود که مجوزهای قانونی امحای خودروها صادر نشده است(!) و قرار است خودروهای لوکس مجددا فروخته شوند و احتمالا پول حاصل از آنها به خزانه واریز شود تا جایی که گفته شد: درباره کالاهای قاچاقی که امکان صادرات آنها فراهم باشد، از جمله خودروهای لوکس، اولویت با صادرات است.

جری شدن قاچاقچیان، ضربه به تولید ملی
این در حالی است که به اعتقاد کارشناسان مسائل اقتصادی، توزیع مجدد کالای قاچاق در بازار مصرف داخلی غیرمنطقی است و عرضه کالای قاچاق باعث جری شدن قاچاقچیان و ضربه خوردن به تولید داخلی می‌شود.

در همین رابطه مقداد همتی، کارشناس اقتصادی معتقد است: تحت هیچ شرایطی این اجناس نباید وارد چرخه عرضه و مصرف شوند. چرا که عرضه کالای قاچاق در جری شدن قاچاقچیان و ضربه خوردن به تولید داخلی اثر سوء دارد.

علاوه بر این سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز هم که پیش از این از احتمال صادرات خودروهای قاچاق مکشوفه سخن گفته بود، به تازگی با اشاره به آسیب‌ها و تهدیدهای متعدد ناشی از ورود کالای قاچاق مکشوفه به بازار مصرف گفت: هیچ عقل اقتصادی ورود کالای قاچاق به بازار داخلی را تایید نمی‌کند.

قاسم خورشیدی  گفت: برای حمایت از تولید، سرمایه‌گذاری و تجارت قانونی و به منظور جلوگیری از به خطر افتادن بهداشت  و سلامت عمومی باید از ورود کالاهای قاچاق به بازار مصرف داخلی جلوگیری شود. ضمن این که این کالاها ممکن است ارزش‌های فرهنگیمان را با تهدید مواجه کند.

گفتنی است برخورد جدی با معضل قاچاق باعث می‌شود علاوه بر حساب بردن واردکنندگان این کالاها و احساس عدم امنیت از سوی آنها، تولید‌کننده داخلی دلگرم شود و از ناحیه واردات قاچاق احساس امنیت کند و بتواند در بازار رقابت باقی بماند.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
هشدار دادگستری تهران درباره پیامک‌های جعلی خدمات دولتی
پیش بینی حضور ۱۵ میلیون نفر در مراسم تشییع رهبر شهید
دیدار فرمانده ارتش پاکستان با پزشکیان
نقش یک ویدئو در تساوی ایران با بلژیک/ نسل باتجربه در انتظار اتفاق بزرگ
مسیرهای برگزاری مراسم تشییع رهبر شهید در مشهد و تهران
تیم هاکی روی یخ بانوان ایران نایب قهرمانی جام آسیایی روسیه شد
بازخوانی تاریخ کربلا؛ سفری به عمق واقعه عاشورا
علی‌اکبر(ع)؛ الگویی ماندگار برای تربیت دینی و ولایت‌مداری جوانان
سن یک دنباله دار قدیمی تخمین زده شد
همدستی متا با اسرائیل در سانسور محتوای جنگ علیه ایران
تعطیلی ۱۳ و ۱۴ تیر استان تهران و ۱۵ تیر کل کشور جهت تشییع امام شهید
ثبت‌نام ایجاد و ترمیم سابقه تحصیلی از امروز آغاز شد
فیلم | وجدانی همت: باید این مقاومت و سلحشوری را به نسل بعدی منتقل کنیم
اعلام جزئیات برگزاری امتحانات دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد در شهر محل سکونت
مکتب عاشورا برای مرثیه و مویه نیست
مصاحبه مجازی داوطلبان دکتری تخصصی ۱۴۰۵ دانشگاه آزاد از شنبه ۶ تیر آغاز می‌شود
بسیج دانشجویی امیرکبیر: نمایندگان خود را به تراز ملت مبعوث برسانند/ در مقابل به توپ بستن مجلس ساکت ننشینید
مذاکرات زیر شبح تهدید ساده‌لوحانه است
تا شکست کامل آمریکا و صهیونیست‌ها، وحدت و مقاومت ادامه دارد
از امروز خیابان کمیته نظارت برمذاکرات است +عکس
تشکل‌های دانشجویی یزد: تفاهم اسلام‌آباد در پشت پرده شکل گرفت/نمایندگان نیز بی‌اطلاع بودند
آمار پاسخگویی وزارت علوم و دانشگاه‌ها به شکایات
توافق جدید برای ورود دانش بنیان‌ها به نظام بیمه سلامت
مهلت ثبت درخواست میهمانی و انتقال دانشجویان شاهد و ایثارگر تمدید شد
ثبت‌نام ایجاد و ترمیم سابقه تحصیلی از امروز آغاز شد
اعلام جزئیات برگزاری امتحانات دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد در شهر محل سکونت
مصاحبه مجازی داوطلبان دکتری تخصصی ۱۴۰۵ دانشگاه آزاد از شنبه ۶ تیر آغاز می‌شود
تعریف ۲۰۰۰ پایان‌نامه با مشارکت پژوهشگران ایرانی و استادان خارجی
۵ راهکار برای نجات آموزش عالی؛ از اصلاح ذی‌نفع هراسی تا راه‌اندازی اتاق فکر مسائل بنیادین
مهلت پنج‌روزه برای رفع نقص مدارک فلوشیپ ۱۴۰۵
مدارک مورد پذیرش دکتری تخصصی پزشکی اعلام شد
تفاهم‌نامه ایرانداک و سازمان بازرسی برای ارتقای سلامت علمی کشور
دفترچه انتخاب رشته آزمون کاردانی به کارشناسی اصلاح شد
امتحانات حضوری ارشد و دکتری دانشگاه آزاد استان تهران به تعویق افتاد
زمان برگزاری برخی امتحانات دانشگاه علم و صنعت تغییر کرد
امکان برگزاری امتحانات در شهر محل سکونت دانشجویان فراهم شد
مهلت ثبت‌نام ترم تابستانی دانشجویان علوم پزشکی تمدید شد
اعزام ۷۱ پژوهشگر ایرانی به مراکز علمی برتر چین
امتحانات پایان‌ترم تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد حضوری شد
زمان مصاحبه‌های آزمون دکتری سال ۱۴۰۵ تغییر کرد
مهلت ثبت‌نام پذیرش کاردانی به کارشناسی‌ سال ۱۴۰۵ تمدید شد
تغییر زمان برگزاری امتحانات پایان نیمسال دوم دانشگاه خواجه نصیر
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top