تاریخ انتشار: شنبه 1395/07/24 - 14:36
کد خبر: 212862

میلاد حسنی امیرآبادی؛

تاسیس کانون‌های دانشجویی هلال احمر نیاز دانشگاه‌ها

تاسیس کانون‌های دانشجویی هلال احمر نیاز دانشگاه‌ها

کسب فرهنگ صحیح یکی از ارکان اصلی جامعه و مراکز آموزشی است. دانشگاه محیط مقدسی است که لازمه حفظ تقدس آن تاکید و توجه عمیق به قشر جوان، دانشجو، پرسنل، اساتید و خانواده های آنها است.

خبرنامه دانشجویان ایران: میلاد حسنی امیرآبادی*// رشد خلاقیت ها و پرورش استعداد های دانشجویان در زمینه های مختلف فرهنگی و هنری بر عهده مدارس و دانشگاه است.

دانشگاه می تواند با شناسایی قابلیت ها و توانایی های دانشجویان و فراهم آوردن امکانات مورد نیاز و سازماندهی فعالیت ها در راستای ارتقای سطح فرهنگی ،هنری و ورزشی جوانان حاضر در دانشگاه گامی موثر بردارد.

از جمله گام هایی که دانشگاه می تواند برای کشف استعدادها و ورود دانشجویان  به عرصه فرهنگ و اجتماع  بر دارد، قابلیت تشکیل کانون ها و تشکل ها است.

کانون های فرهنگی و اجتماعی نقش مؤثری در دانشگاه ‌ها دارند زیرا این کانون‌ها بخشی از فعالیت‌های ذاتی دانشگاه‌ها را به دوش می‌کشند.

فعالیت های دانشجویی در دانشگاه ها باعث نشاط و هم افزایی دانشجویان و نشاط دانشگاهی بین جوانان حاضر در  دانشگاه می شود ، فعالیت دانشجویان و باز تاب آن در اجتماع، چه در فضای مجازی و چه در فضای حقیقی باعث معرفی نمودن دانشگاه و حتی شهر به مردم می شود و بر اساس فعالیت های دانشجویان معرف  آداب و رسوم منطقه و دین خود می شوند.

اثرگذاری فعالیت ها فقط معطوف به دانشگاه نمی شود بلکه در جامعه هم تاثیر گذار است، حال اگر فعالیت های دانشجویی در حیطه بشردوستی، ترویج صلح و دوستی و تفاهم به این سمت حرکت کند، دانشجو ضمن آنکه در این راستا حرکت می کند، فقط خود را نمی بیند و وارد خدمت و ترویج آن در اجتماع می شود.

مشکلات و معضلاتی که در دانشگاه پیش می آید گاها با آموزه های خود دانشجو رفع می شود و نیاز به یادگیری نیست اما در بسیاری از موارد درک اعتقادی نسبت به رفع آن توسط دانشجو وجود ندارد و با یادگیری و حرف زدن به آن می رسد و آن را به دیگران انتقال می دهد و بازخورد آن در اجتماع به کار بردن تجربیات و انتقال فرهنگ درست در مشاغل و مکان های متفاوت است.

دانشگاه جامعه کوچکی است که در یادگیری و اجتماعی شدن نقش بسزایی دارد و اگر در این محل آموزه هایی در تکریم و بزرگداشت انسانیت ببیند پس از ورود در جامعه اولین گام خود را احترام به انسانها می بینند.

در دانشگاه ها با تعدد کانون ها و تشکل ها در ابعاد متفاوت روبرو هستیم، کانون هایی که خلا فعالیتی در کنار فضای سیاسی و فرهنگی    دانشگاه را می تواند پر نماید. یکی از این  کانون های بشردوستی، هلال احمر است.

با وجود این کانون ها سلیقه و قدرت انتخاب برای  دانشجویان در دانشگاه باز می شود و دانشجویی که رغبت  به فعالیت های  سیاسی ندارد در این کانون ورود کرده و در راه کمک به هم نوع خود پیشگام می شود

ایجاد معرفت در دانشجویان تنها با آموزش محقق نمی شود بلکه باید آموزش ها به رفتاری درونی و نهادینه تبدیل شوند که کانون های هلال احمر در این عرصه حرکت کرده است.

باید توجه داشت دانشجویانی که در کانون های هلال احمر  دانشگاه ها فعالیت دارند، اکنون با مشکل کمتری در حوزه اشتغال  و یا آسیب های اجتماعی و حتی بهداشت مواجه هستند.

از تعداد بیش از ۱۷۰۰ دانشگاه وجود ۹۰۰ کانون دانشجویی هلال احمر نسبت کمی از تعدد کانون ها در دانشگاه ها است که می توان آن را معضل  امور فعالیت های دانشجویی در دانشگاه ها دانست.

با توجه به سخنرانی رئیس جمهور در سازمان بین الملل، صلح در دسترس است و طبق پیشنهاد ایشان نسبت به جهان علیه خشونت و افراطی گریی، به جای گزینه ناکارآمد “ائتلاف برای جنگ” در مناطق مختلف جهان به “ائتلاف برای صلح پایدار” در سراسر جهان باید برای اندیشیدن به این آرمان و رسیدن به آن به سمت تشکل های بشردوست و بی طرف دانشجویی حرکت نمود و میتوان گفت که این  تشکل ها در گرو تشکیل کانون های دانشجویی هلال احمر در کل  کشور است.

* دبیر مجمع کانون های دانشجویی هلال احمر استان تهران

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
وزیر آموزش و پرورش: تلاش بر بازگشایی مدارس به شکل حضوری و با کمترین دغدغه است
رئیس جمهور: تنها با کاهش ۱۰ درصدی مصرف انرژی می‌توان بدون چالش از زمستان عبور کرد
اقدام آمریکا در حمله یا تهدید زیرساخت‌های غیرنظامی ایران، ضربه‌ای بی‌سابقه به حقوق بشر است
واکنش هیأت رئیسه مجلس به اظهارات اخیر باهنر
جزئیات طرح جدید بنزینی از زبان سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس
سخنگوی قرارگاه خاتم: هیچ کشتی بدون مجوز و نظارت ایران امکان تردد امن از تنگه هرمز را ندارد
مخبر: پایدارترین‌ راه نظم جدید منطقه، اجرای سازکار اقتصادی-امنیتی هرمز مستقل از آمریکاست
قوه قضاییه: ادعای معاندین در مورد ارتکاب جنایت علیه یک نیروی حافظ امنیت صحت ندارد
جزییات ثبت‌نام پذیرفته‌شدگان دستیاری فوق‌تخصصی اعلام شد/آغاز آموزش از اول مهر
بررسی هزینه‌های اقتصادی مرگ‌های ناشی از آلودگی هوا در کشور
استاد ضد اسرائیلی دانشگاه بریستول در آستانه بازگشت به کار
آماده‌باش پلیس راهور در مسیر زائران مشهد مقدس
تهران گرم‌تر می‌شود
پیام تبریک فرمانده کل سپاه امیر سرتیپ حیدری
پیام تبریک نماینده ولی فقیه در سپاه بابت انتصابات اخیر
رییس عقیدتی سیاسی ارتش، انتصاب فرماندهان عالی‌رتبه نیروهای مسلح را تبریک گفت
شرور قمه‌کش تهرانی دستگیر شد
تماس تلفنی وزیر امور خارجه کشورمان با رئیس اتحادیه میهنی کردستان عراق
سردار محبی: آمریکا حتی یک شناور جنگی هم در خلیج فارس ندارد
بقائی: آیا جهان در حال بازگشت به دوران «غرب وحشی» است؟
سردار نقدی: همه تسلیحات نظامی ما امروز بومی هستند
اعلام زمان ثبت‌نام فراخوان جذب اعضای هیئت‌علمی پیمانی وزارت بهداشت
ابتکار دانشگاه میشیگان برای کاهش استرس دانشجویان
شرایط پذیرش دانشجوی بدون آزمون در دوره‌های ارشد و دکتری اعلام شد
ممنوعیت تحصیل همزمان و شرکت پذیرفته‌شدگان دوره‌های رایگان در آزمون ارشد علوم پزشکی
اتحادیه انجمن‌های علمی دانشجویی علوم ارتباطات و رسانه ایران تشکیل شد
دانش ارتباطات راهبرد اصلی جلوگیری از شکاف‌های اجتماعی
اعلام جزئیات برگزاری و نحوه‌ دریافت کارت‌ شرکت در کنکور و پذیرش دانشجو-معلم
سهمیه مناطق جنگی در آزمون ارشد علوم پزشکی اعلام شد
مهلت ثبت‌نام آزمون‌های خارج از کشور علوم پزشکی تمدید شد
برگزاری آزمون سراسری با حضور ۴۸۷ داوطلب در اردستان
دانشگاه‌های بحران‌زده انگلیس در تیررس سرمایه‌گذاران اروپایی
کدام مقالات علمی بیشترین نقش را در ثبت اختراعات داشته‌اند؟
سرپرست صندوق رفاه دانشجویان تغییر کرد
پیوند میان دانشگاه و محیط‌زیست از مسیر انجمن‌های علمی تقویت می‌شود
اعلام زمان ثبت‌نام فراخوان جذب اعضای هیئت‌علمی پیمانی وزارت بهداشت
شکست سنگین دانشگاه کمبریج مقابل استاد افشاگر
انتشار فراخوان پیش‌ثبت‌نام طرح ملی «کیمیا»؛ شبکه ملی توانمندسازی فعالان فرهنگی و هنری دانشگاه‌ها
منتظری: مناظره دانشجویی قدرت تحلیل در جنگ شناختی را تقویت می‌کند
تسهیلات دانشجویان علوم پزشکی ۱۵ درصد افزایش یافت
مهلت ثبت‌نام آزمون‌های خارج از کشور علوم پزشکی تمدید شد
مناظره دانشجویی؛ بستری برای رشد و پختگی دانشجویان
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top