تاریخ انتشار: چهارشنبه 1395/09/17 - 16:26
کد خبر: 218727

واکنش "حق‌شناس" به تمدید تحریم‌ها

حق‌شناس: آن چیزی که در خصوص قانون داماتو اتفاق افتاده را می‌توان از منظر حقوقی یا منظر سیاسی و اقتصادی نگاه کرد با این حال شاید اگر بخواهیم عبارت دقیقی به کار بگیریم این اقدام کنگره آمریکا با روح برجام مغایرت داشته و با آن همخوانی ندارد.

خبرنامه دانشجویان ایران: این فعال اصلاح‌طلب با اشاره به تصویب قانون داماتو در سنای آمریکا بدون حتی یک رای مخالف رای‌دهندگان گفت: این مساله باید مورد بررسی دقیق‌تر کسانی که در وزارت امورخارجه در این حوزهِ کار تخصصی می‌کنند قرار گیرد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از نسیم، محمدجواد حق‌شناس استاد دانشگاه در خصوص تصویب قانون داماتو در آمریکا و نقض برجام با اشاره به اینکه تصویب تحریم‌های داماتو از نظر تاریخی مقدم‌ ‌بر پرونده هسته‌ای ایران می‌باشد گفت: ایران با 6 قدرت بین‌المللی در برنامه جامع اقدام مشترک در خصوص موضوعات پرونده هسته‌ای توافق‌ کرده‌ و برجام در حوزه پرونده هسته‌ای منعقد شده است نه موضوعات دیگر.

حق‌شناس خاطر نشان کرد: آن چیزی که در خصوص قانون داماتو اتفاق افتاده را می‌توان از منظر حقوقی یا منظر سیاسی و اقتصادی نگاه کرد با این حال شاید اگر بخواهیم عبارت دقیقی به کار بگیریم این اقدام کنگره آمریکا با روح برجام مغایرت داشته و با آن همخوانی ندارد.

وی در پاسخ به استدلال برخی از کارشناسان که مطرح می‌کنند از آنجایی که مدت قانون داماتو طی یک ماه آینده به پایان می‌رسد و قانونی که به اسم تمدید تصویب شده است در حقیقت قانون تحریمی جدیدی است که قرار نبوده براساس برجام تصویب شود اظهار داشت: با این تعریف موافقم که این موضوع می‌تواند توسط ایران مورد اعتراض قرار گیرد و به کمیته‌های یا مراجع قانونی ذی‌ربطی ارجاع شود که در برجام برای حل و فصل تخطی طرفین مقرر شده است و اگر این موضوع هم توسط ایران مورد اعتراض قرار گیرد به مراجع ذی‌ربط برای رسیدگی‌ آنها منتقل می‌شود.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب در خصوص دلیل رای بالای کنگره و سنای آمریکا به قانونی که ایران پیش از تصویب، آن را نقض برجام اعلام کرده بود اظهار داشت: هرچند در گذشته‌ هم در مورد بحث برجام شاهد مخالفت کنگره با نظرات وزارت امورخارجه و کاخ سفید بوده‌ایم ولی این بار موضوعی که در این ماجرا و به خصوص در مصوبه مجلس سنا جدید است، این است که روند تصویب قانون داماتو بدون حتی یک رای مخالف مورد تائید تمام رای‌دهندگان سنا قرار گرفته و به نظر می‌رسد این مساله باید مورد بررسی دقیق‌تر کسانی که در وزارت امورخارجه در این حوزهِ کار تخصصی می‌کنند قرار گیرد.

وی در پاسخ به اینکه در شرایطی که پیش از این ظریف تمدید داماتو را نقض برجام دانسته بود، وزارت امورخارجه باید چه برخوردی با تصویب این قانون داشته باشد؟ اظهار داشت: طبیعتا براساس مکانیزم‌هایی برجام که هر وقت، هر کدام از طرفین به رفتار طرف مقابل معترض باشند و این رفتار را به نوعی تخطی از توافق تعریف کنند باید به مراجع قانونی پیش‌بینی شده مراجعه کنند و این موضوع هم باید در همان مراجع مورد رسیدگی قرار گیرد.

این استاد دانشگاه در خصوص سرنوشت برجام بعد از تصویب قانون داماتو و انتخاب ترامپ اظهار داشت: آقای ترامپ قبل از پیروزی در انتخابات مخالفت خود با برجام را اعلام کرده بود و علاوه بر وی جریان جمهوری‌خواه، رادیکال‌های آمریکایی به دنبال بهانه‌هایی هستند که بتوانند به قول خودشان، خود را از مشکلاتی که برجام برای آنها ایجاد می‌کند رهایی بخشند و به شدت علاقمند هستند که زمینه انحلال این توافق را نه به دست خود که به دست طرف دیگر فراهم کنند، بر همین اساس باید به شدت مواظبت شود که چنین بهانه‌ای به دست رادیکال‌های آمریکایی و ترامپ داده نشود.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
حل مسائل کشور معیار اصلی ارتقای اعضای هیئت علمی می شود
سی‌ان‌ان: جنگ اوکراین به دریای خزر کشیده شد
۲۰۰ خبرنگار حماسه اربعین را در مرز مهران روایت می‌کنند
ترامپ ادعاها و تهدیدات پوچ خود درباره ایران را تکرار کرد
رایزنی عمان با همتایان منطقه‌ای خود درباره تنگه هرمز و کاهش تنش‌ها
بیش از ۱۵ پروژه ملی برای حل مسائل کشور در وزارت علوم راهبری می‌شود
تردد از تنگه هرمز همچنان از مسیر ایران انجام می‌شود
یک فینالیست در ۵ وزن کشتی فرنگی نوجوانان جهان/ ۳ نماینده ایران حذف شدند
داور فینال جام جهانی خداحافظی کرد
بقائی: اجازه نمی‌دهیم آمریکا تعیین کننده زمان جنگ و صلح باشد
دادستانی تهران علیه یک نماینده اسبق مجلس و یک رسانه اعلام جرم کرد
ماندن یا رفتن قلعه‌نویی به «خودش» گره خورد
وزیر ورزش: فدراسیون انجمن های ورزشی در ورزش کشور تحول ایجاد خواهد کرد
ادامه ریخت و پاش در پرسپولیس/ ۱۲۰ میلیارد + کاظمیان، برای جذب لطیفی‌فر!
بورسیه دانش‌آموزان بازمانده مدرسه شجره طیبه میناب در مدارس سما و دانشگاه آزاد
مجلس مصادیق جنایات بین‌المللی را تعیین کرد
تمدید ثبت نام چهارمین آزمون صلاحیت حرفه‌ای روانشناسان/تغییر زمان برگزاری آزمون
خرید اینترنتی بلیت اتوبوس برای برگشت زائران امکانپذیر شد
آغاز سفرهای دریایی اربعین از بندر خرمشهر به بصره
دلایل تاب‌آوری ایران در برابر تحریم‌ها از زبان فرید زکریا
ساره جوانمردی برای بازی‌های پاراآسیایی سهمیه گرفت
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top