تاریخ انتشار: چهارشنبه 1395/11/06 - 16:14
کد خبر: 224433

محمد صادقی؛

سالگرد کدام برجام؟!

سالگرد کدام برجام؟!

البته شاید جناب آقای روحانی درست می گوید و نیاز به عینک برای تماشای دستاوردهای برجام است، پیشنهاد من برای کسانی که قصد تماشای دستاوردهای برجام را دارند استفاده از عینک های آفتابی بسیار قوی است چرا که آفتاب برجام بسیار داغ و سوزاننده است که فکرکنم همین آفتاب برجام بوده است که باعث شده هوای دی ماه همچون بهار گرم شود.

خبرنامه دانشجویان ایران: محمد صادقی*// نخستین سالروز اجرایی شدن توافق هسته ای ایران و کشورهای عضو شورای امنیت سازمان ملل موسوم به ۵+۱۱ را سپری می کنیم که پس از سال ها گفت و گوی چند جانبه میان طرفین بر سر مناقشات مهمی از جمله برنامه هسته ای ایران و تحریم های بین المللی وضع شده علیه کشورمان، سرانجام در تیرماه سال گذشته به برنامه جامع اقدام مشترک که به اختصار برجام نام گرفت به امضای طرفین رسید.

اجرای این توافقنامه، اگرچه گاها از سوی جناح‌های مختلف سیاسی به صورت یک‌جانبه مورد بررسی قرار گرفته و برخی آن را با دیدگاهی غیرکارشناسی و غیر منصفانه نقد یا تمجید می کنند، لیکن باید گفت که این اتفاق نقاط منفی و مثبت را همزمان داراست.

شرکت‌های خارجی زیادی نیز بعد از اجرائی شدن برجام برای بازگشت یا ورود به بازار ایران، ابراز تمایل یا اقدام کردند. اکنون پس از گذشت یک سال از زمان اجرا، فروش نفت کشور به بیش از ۲ ملیون بشکه در روز می رسد. این در حالیست که در زمان تحریم و قبل از اجرائی شدن برجام، میزان تولید نفت ایران در بیشترین مقدار خود روزانه ۱ میلیون و ۱۰۰ هزار بشکه بود.

از دیدگاهی دیگر، برخی کارشناسان اقتصادی این تردید را مطرح نمودند که ارتباط با اقتصاد جهانی می‌تواند به ضرر اقتصاد کشور بوده و سبب وابستگی اقتصاد گردد. اما نکته اساسی که زنگ خطر را برای کشور ما به صدا در می آورد این است که با وجود آنکه کارشناسان داخلی و خارجی در آغاز راه گردش روان مالی، کاهش هزینه تولید، تنوع سرمایه‌گذاری، رقابتی شدن صنعت، نوسازی ناوگان هوایی دریایی، کاهش هزینه درمان و رقابتی شدن صنایع را از جمله محاسن برجام برای اقتصاد ایران می دانستند، لیکن امروز پس از گذشت یک‌سال کشور ما فقط نفت بیشتری فروختیم و اقتصاد ما نفتی تر از گذشته شد.

با همه این تفاسیر و خوب وبدها، اگر چرخی در بین مردم و در جامعه بزنیم میبینیم که پس از گذشت یکسال از برجام عملا هیچ تغییر محسوسی در زندگی مردم ایجاد نشده است، بلکه اوضاع بدتر هم گاها شده است، افزایش قیمت ها، بیکاری و ... که نشان از ناتوانی برجام در رفع مشکلات کشور است و باز جای تعجب دارد که رئیس جمهور مملکت، جناب آقای روحانی در جلوی همگان به طرفداری بی چون وچرای از برجام می پردازد و در پاسخ به دستاوردهای دیده نشده برجام از سوی مردم می گوید که عینکی چیزی بزنید تا بتوانید دستاوردهای برجام را ببینید که این جمله توهین واهانت به تمامی مردم ایران است.

البته شاید جناب آقای روحانی درست می گوید و نیاز به عینک برای تماشای دستاوردهای برجام است، پیشنهاد من برای کسانی که قصد تماشای دستاوردهای برجام را دارند استفاده از عینک های آفتابی بسیار قوی است چرا که آفتاب برجام بسیار داغ و سوزاننده است که فکرکنم همین آفتاب برجام بوده است که باعث شده هوای دی ماه همچون بهار گرم شود.

* دبیر انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه صنعتی شیراز

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
اگر دولت عامل تورم است، پس برنامه دولت برای مهار تورم کجاست؟
۹ پیامد بارورسازی ابرها؛ شایعه ابر دزدی فاقد مبنای علمی است
نمی‌بینم آمریکا کجای توافق رو نقض کرده؟!
فرمایش رهبر انقلاب درباره مذاکرات عقلانی‌ترین موضع است
«تصویر وطن» همچنان پذیرای آثار هنرمندان؛ تمدید مهلت ارسال تا پایان تیر
آمادگی کامل جامعه دانشگاهی برای برگزاری باشکوه مراسم وداع با رهبر شهید
رضاییان پا جای مودریچ گذاشت
هیئت مذاکره‌کننده ایرانی «میناب ۱۶۸» زوریخ را ترک کرد
استاد تراز انقلاب اسلامی باید از مکتب چمران الگو بگیرد
آزمون کارشناسی ارشد در زمان مقرر برگزار می‌شود
تصمیم نهایی درباره تنگه هرمز با ایران است
نقض بند اول تفاهم در لبنان، پاسخ قاطع نظامی می‌طلبد / مسئولان نسبت به خون شیعیان بی‌تفاوت نباشند
بومی‌سازی فناوری تولید قالب‌های استاندارد برای صنایع نوشیدنی و بهداشتی
بسیج دانشجویی شریف: از امروز خیابان کمیته نظارت بر مذاکرات است
گرانی غذا و انرژی در اروپا و شوک به مزارع آمریکا
زمان برگزاری برخی امتحانات دانشگاه علم و صنعت تغییر کرد
ایران قدرتمندتر شد؛محاسبات ترامپ ونتانیاهو اشتباه بود
اضافه شدن ۲۲ رشته گرایش جدید به آزمون کارشناسی ارشد سال ۱۴۰۶
مبنای کار مذاکرات «تعهد در مقابل تعهد» است
بازی ایران بلژیک در ترافیک اینترنت رکورد زد
از چوپانی تا درخشش با پیراهن ایران
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top