تاریخ انتشار: جمعه 1396/01/25 - 11:45
کد خبر: 232440

دروس هنری دانشگاه‌ها بروز نیست

گلناری با اشاره به اینکه ضعف به روز نبودن سیستم آموزشی در تمام مراحل آموزشی ما مشاهده می شود، ادامه داد: در سیستم آموزشی ابتدایی و متوسطه هم این مشکل سیستمی وجود دارد و مفاد درسی این دوره ها نیز بازنگری نمی شود. در حالیکه رفتارهایی به شکل مداوم در فضای بین المللی شکل می گیرد که بسیار پیشروست، مدام گرایش های تازه و نوع نگاه به آموزش خصوصا هنر در دانشگاه ها دچار تحول می شود ولی ما در شرایط خوبی نیستیم.

خبرنامه دانشجویان ایران: مدیر گروه مجسمه سازی دانشگاه هنر معتقد است بزرگترین ضعف رشته های هنری در دانشگاه ها به‌روز نبودن سرفصل‌های درسی و تناسب نداشتن با تجربه‌های بین المللی جدید است.

به گزارش خبرنامه دانشجویان ایران به نقل از مهر، نمایشگاهی از آثار فارغ التحصیلان رشته مجسمه سازی دانشگاه هنر با مدیریت و جمع آوری کورش گلناری مدیر گروه مجسمه سازی دانشگاه هنر در گالری ایرانشهر برپا است. نمایشگاهی با ۲۰ اثر مجسمه از فارغ التحصیلان این دانشگاه که شاید یکی از معدود فعالیت های نمایشگاهی یک دانشگاه هنری باشد که از سوی یک دانشگاه اتفاق می افتد.

کورش گلناری درباره این اقدام به گفت: دانشجوهای ترم ۶ مجسمه سازی واحدی دارند به نام واحد نمایشگاهی که دانشجوهای ترم ۱ و ۲ باید به آنها کمک کنند تا آثاری را برای یک نمایشگاه جمع کنند. این واحد برای ورود دانشجو به فضای حرفه ای بسیار تاثیرگذار است و من به دنبال گسترش فکری که در پس گنجاندن این واحد در مفاد درسی بود و راهی برای ورود فارغ التحصیلان هنر به فضای حرفه ای، این نمایشگاه را راه انداختم و تصمیم این است که هر سال در پایان دو نیم ترم چنین نمایشگاهی را برپا کنیم. از طرف دیگر این نمایشگاه ها باعث می شود هم گالری دارها هم مجموعه داران با این جوان های تازه نفس آشنا شوند.

وی درباره نحوه انتخاب آثار توضیح داد: چون دانشجوها رفتارهای مختلفی در حیطه مجسمه سازی دارند سعی کردیم انتخاب ها به گونه ای باشد که در همه مدل ها اثری در نمایشگاه باشد. به طور مثال هم مجسمه های مفهومی و هم فیگوراتیو نمونه ای در نمایشگاه دارند.

گلناری در پاسخ به اینکه درباره تدریس رشته هنر در دانشگاه ها مباحث مختلفی به عنوان آسیب مطرح می شود از جمله به روز نبودن مرجع و سرفصل دروس رشته هنر و واحدها، به روز نبودن استادان، پذیرش بیش از ظرفیت دانشجو در رشته هنر و... شما کدام آسیب را در این حیطه جدی تر می دانید، بیان کرد: به نظرم به روز نبودن برنامه های درسی در رشته هنر آسیب بسیار جدی تری است و این آسیب را امروزه استادان با راه حل های شخصی حل می کنند. در واقع استادهایی که خود را به روز نگه می دارند سعی می کنند این خلاء را به شکل شخصی و بر اساس دانش و تجربه خود برای دانشجو پر کنند.

وی ادامه داد: در دنیا سیستم های آموزشی هر سال باید به روز شوند و حتما باید هر سال برنامه درسی تازه طراحی شود، حتی شده در قالب ورک شاپ ها هم باید این اتفاق بیفتد. این وظیفه در کشور ما قاعدتا به عهده وزارتخانه و بعد خود دانشگاه هاست، اما این مساله به حال خود رها شده است. این کار سیستم است که تشخیص دهد مثلا یک درس عمومی یا اختصاصی تا چه اندازه برای دانشجو مفید است نه اینکه یک استاد خودش به تنهایی این مساله را تشخیص دهد.

گلناری با اشاره به اینکه ضعف به روز نبودن سیستم آموزشی در تمام مراحل آموزشی ما مشاهده می شود، ادامه داد: در سیستم آموزشی ابتدایی و متوسطه هم این مشکل سیستمی وجود دارد و مفاد درسی این دوره ها نیز بازنگری نمی شود. در حالیکه رفتارهایی به شکل مداوم در فضای بین المللی شکل می گیرد که بسیار پیشروست، مدام گرایش های تازه و نوع نگاه به آموزش خصوصا هنر در دانشگاه ها دچار تحول می شود ولی ما در شرایط خوبی نیستیم.

وی درباره میزان پذیرش دانشجو در مقایسه با بازار کار در رشته های هنری نیز گفت: نبود تناسب میان پذیرش دانشجو و تقاضای بازار کار در همه رشته های هنری وجود دارد. حتی در سطح بین المللی هم میزان هنرجوها و کسانی که در رشته هنری مشغول به کار حرفه ای می شوند در تناسب یکسان و برابری نیست. اصولا مسیر حرفه ای شدن در عرصه هنر بسیار پیچیده است و در دنیا هم هنرمند شدن کار سختی است برای همین بسیاری از افراد بعد از فارغ التحصیلی اصلا در رشته خود به فعالیت ادامه نمی دهند.

مدیر گروه مجسمه سازی دانشگاه هنر ادامه داد: من معتقدم می توان در همین جامعه رشته هنر خواند، بازار کار پیدا کرد و بسیار موفق بود. به طور مثال شهرداری ها برای این رشته کم هزینه نمی‌کنند. ممکن است این انتقاد وارد باشد که هزینه ها جای درستی هزینه نمی شود یا سلیقه‌ها خیلی مناسب نیست اما اطراف مجسمه سازان وزنه های اقتصادی کمی نیست.

گلناری در پاسخ به اینکه چه تعداد مدرس هنر می شناسد که بتوانند نقص به روز نبودن مفاد درسی را جبران کنند نیز بیان کرد: متاسفانه به تعداد انگشت شماری استاد به‌روز داریم که یکی از دلایلش این است که بیشتر منابع به زبان لاتین است. دوم اینکه ساز و کارهای استخدام ها در دانشگاه ها خیلی تخصصی نیست. در واقع ممکن است فردی بدون تخصص و با نمره پایین هم آیتم های دیگر را پر کند و استاد دانشگاه شود. از طرف دیگر واقعا آموزش از خودگذشتگی می طلبد که همه افراد آن را ندارند. شما حقوق یک استاد دانشگاه هنر در کشورمان را با استادی در کشورهای دیگر نمی توانید قیاس کنید. به هر حال برای عده ای مسائل اقتصادی مهم است و عده ای هم هستند که در هر صورت به روز بودن و هنرمندانه زیستن برایشان اهمیت دارد.

گلناری در پایان درباره نسل جدیدی که این روزها از طریق تحصیل در دانشگاه وارد جریان حرفه ای هنر می شوند نیز بیان کرد: به گمانم نسل جوان بسیار خوش فکر هستند و اگر در آنها انگیزه ایجاد شود بسیار نسل متفاوتی هستند که رفتارهای هنری متفاوتی هم دارند. من از کار کردن با این نسل بسیار لذت می برم و بخشی از شادمانی زندگی من زندگی کردن با این جوان هاست.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
 روبرتو کارلوس، اسطوره فوتبال برزیل مسلمان شد
تک ستاره کشتی فرنگی جوانان ایران
وزارتخارجه در میدان جنگ
گلوی آلمان، فرانسه و ژاپن زیر چکمه جنگ علیه ایران
اجرای یک سیاست واحد در دو جغرافیای متفاوت، بی عدالتی است
میراث جاویدان / از «ما نمی‌توانیم» تا قطب تسلیم‌ناپذیر جهان
بزرگداشت چهلم «آقای شهید ایران» +عکس
دیدار دبیر شورای عالی امنیت ملی با خانواده شهیدان لاریجانی +عکس
مجید مظفری از بیکاری هنرمندان گلایه کرد
اصغر فرهادی: فیلم بعدی‌ام فارسی زبان است اما در ایران ساخته نخواهد شد
دیدار سرلشکر رضایی با خانواده شهید لاریجانی
آئین اهدای گواهینامه درجه یک هنری به مجید مظفری +عکس
واکنش حماس به حمله رژیم صهیونیستی به فرودگاه ابوظهور سوریه
ایران چگونه به ناو هواپیمابر هسته‌ای «آبراهام لینکلن» آسیب زد؟
توضیحاتی مطهری در مورد قرارداد رامین رضائیان
ذوالنوری: پروازها تا یک سال و نیم دیگر در فرودگاه قم محقق می‌شود
واکنش نماینده مجلس به ادعای ترامپ در تصاحب تنگه هرمز
پنتاگون: همکاری‌های دانشگاهی آمریکا با ایران، روسیه و چین بازبینی شوند
نکونام: برد ما را کمرنگ نکنید
آمریکا رئیس دیوان کیفری بین‌المللی را تحریم کرد
نویدکیا: فکر نمی‌کردم تراکتور محتاط بازی کند
علی پیر: آیا مدرک دانشگاهی در عصر هوش مصنوعی کافی است؟
کارنامه علمی آزمون دستیاری منتشر شد
تقویم آزمون‌های تحصیلات تکمیلی سال ۱۴۰۶ اعلام شد
آغاز دریافت کارت ۵ آزمون علوم پزشکی از امروز/ نحوه شرکت در آزمون
جدیدترین تغییرات فراخوان جذب هیئت علمی علوم پزشکی/ ثبت نام تا ۷ شهریور
جزئیات ثبت نام آزمون دکتری تخصصی و پژوهشی گروه علوم پزشکی سال ۱۴۰۵
نتایج نهایی آزمون دکتری تخصصی سال ۱۴۰۵ اعلام شد/ قبولی ۱۲ هزار نفر
دهمین همایش ملی نقد و نظریه ادبی در دانشگاه تربیت‌مدرس برگزار می‌شود
یک میلیون و ۷۵۰ هزار دانش آموز در آزمون نهایی شرکت کرده‌اند
سرپرست اداره کل بورس و اعزام دانشجویان خارج وزارت علوم منصوب شد
درخشش مجدد دانشگاه صنعتی امیرکبیر در رتبه‌بندی جهانی شانگهای ۲۰۲۶
«تیمار گرما-بخار» روش جدید محققان دانشگاه تهران برای بهبود صدای سنتور
دانشگاه علوم پزشکی تهران میزبان مرحله نهایی بخش معارفی جشنواره قرآن
اعلام نحوه پذیرش در آزمون انفرادی المپیاد علمی دانشجویان علوم پزشکی
زمان و تعداد سوالات گروه‌های پنجگانه کنکور سراسری ۱۴۰۵ مشخص شد
دهمین همایش ملی نقد و نظریه ادبی در دانشگاه تربیت‌مدرس برگزار می‌شود
پنجمین مدرسه تابستانه نانوفناوری ایران برگزار می‌شود
تضمین امنیت آزمون رکن اصلی تحقق عدالت آموزشی است
آزمون تربیت معلم همزمان با کنکور سراسری ۱۴۰۵ برگزار می‌شود
آغاز توزیع کارت کنکور ۱۴۰۵ از امروز
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top