تاریخ انتشار: یکشنبه 1396/03/21 - 14:21
کد خبر: 237857

چرا آمریکا بار دیگر به تحریم ایران طمع کرد

کارشناس مسائل اقتصادی گفت: در داخل کشور باید به آمریکایی ها ثابت کنیم ابزار تحریم، هم مانند حمله نظامی موثر نخواهد بود؛ ما باید به دشمن نشان دهیم می توانیم با مدیریت صحیح و درست اقتصاد پیشرفته و مقاوم داشته باشیم ضمن اینکه ظرفیت‌هایی که ایران از آن برخوردار است را باید به فعلیت رساند.

خبرنامه دانشجویان ایران: کارشناس مسائل اقتصادی گفت: در داخل کشور باید به آمریکایی ها ثابت کنیم ابزار تحریم، هم مانند حمله نظامی موثر نخواهد بود؛ ما باید به دشمن نشان دهیم می توانیم با مدیریت صحیح و درست اقتصاد پیشرفته و مقاوم داشته باشیم ضمن اینکه ظرفیت‌هایی که ایران از آن برخوردار است را باید به فعلیت رساند.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از نسیم، نماینده نوشت: سنای آمریکا چهارشنبه هفته گذشته درست ساعاتی بعد از حملات تروریستی داعش در تهران، فرایند پیشبرد لایحه تحریم ایران به بهانه فعالیت‌های موشک بالستیک و سابقه حقوق بشری و حمایت از گروههایی که واشنگتن انها را تروریستی می‌داند را آغاز کردند.

سنا در حالی به آغاز چنین فرایندی رأی مثبت داد که دولت ایران تأکید کرده است که تصویب لایحه تحریم‌ها علیه ایران نقض برجام است.

هدف آمریکا از اتخاذ تحریم های جدید چیست؟، ایران برای مقابله با تحریم های آمریکا باید چه رویکردی را اعمال کند؟، چرا با وجود توافق هسته ای «برجام» سنای آمریکا تصمیمی مبنی بر استمرار تحریم ها علیه ایران گرفته است؟

حجت الله عبدالملکی"استاد دانشگاه و کارشناس مسائل اقتصادی" ضمن پاسخ به این پرسش های مطرح شده، گفت: شاید آمریکایی ها تصور می کنند در سال های تحریم، اقتصاد کشور فلج شده و این آنها بودند که با فشارهای وارده ملت ایران را در بعد اقتصادی به زانو در آورده اند.

وی با بیان اینکه اوج تحریم ها سال ۲۰۱۲ بود در حالی که تا اواسط سال ۲۰۱۳ کارشناسان بین المللی و اقتصادی جهان تحلیلی ارائه کرده بودند مبنی بر اینکه تحریم ها بر اقتصاد ایران اثر گذار نبود، اظهارداشت: اما شاهد بودیم از اواسط ۲۰۱۳ تحلیل های غربی تغییر کرد و مدعی شدند: تحریم ها ظاهرا موثر بوده است؛ شاید به خاطر چرخشی که در حوزه سیاست خارجی داشتیم آنها(آمریکایی ها) تصور کردند تحریم های اقتصادی است که باعث شده ایران در مذاکرات حضور و به توافق هسته ای دست پیدا کند.

عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق(ع) تصریح می کند: دو رویکرد باعث شد تا آمریکایی ها به این نتیجه دست یابند که استمرار تحریم ها و یا اتخاذ تحریم های جدید باید در قبال ایران صورت گیرد. مسئله اول این بود"اثرات تحریم ها در داخل کشور از سوی مسئولان بعضا در دولت سابق و در دولت فعلی بزرگ نمایی شد" و مسئله دوم هم موضوع توافق هسته ای بر شکوفایی اقتصادی کشور بود.

وی ادامه داد: اگر این دو رویکرد را در کنار هم قرار دهیم متوجه خواهیم شد ادبیات بیان شده باعث شد آمریکایی ها دچار توهم شوند و فکر کنند مشابه جریان مذاکرات هسته ای می توانند قدم به قدم به جلو حرکت کنند و با تهدید تحریم جدید و یا تهدید به برگرداندن تحریم ها باعث شوند انقلاب از مواضع اصیل خود عبور کند.

عبدالملکی در پاسخ به این پرسش"چرا حرف و عمل آمریکایی ها یکسان نیست و بر خلاف توافق هسته ای برجام به دنبال اتخاذ تحریم های جدید علیه جمهوری اسلامی ایران هستند؟ "، تاکید کرد: همه کسانی که نگاه سیاسی عمیق به فلسفه وجود استکبار یا همان آمریکا داشته باشند می دانند نظام مستکبر به هیچ عنوان به دنبال امتیاز گرفتن و پس رفتن نیست بلکه وقتی جلو می آید و امتیازی دریافت می کند پیش روی هم می کند و می خواهد گام به گام به جلو بیاید.

وی خاطرنشان کرد: باید توجه داشته باشیم که آمریکا کشور و نظامی است که در دهه های اخیر به شدت از انقلاب اسلامی ضربه دیده است و به عبارتی تمدن غرب در سالهای بعد از انقلاب دچار چالش جدی شده و سرکرده تمدن غرب نیز آمریکا است.

عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق(ع)  با اشاره به تصمیم جدید سنا پیرامون پیشبرد لایحه تحریم ایران به بهانه فعالیت‌های موشک بالستیک، گفت: طبیعتا آنها اگر به این نتیجه برسند یک ابزار می تواند در تضعیف انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی ایران موثر باشد استفاده و آن ابزار را به راحتی کنار نمی گذارند. آمریکایی ها به غلط تصور می کنند تحریم ها توانسته کشور ما را با چالش مواجه کند از این رو می خواهند با تداوم تحریم ها و حتی اجرا نکردن برجامی که خودشان هم وقت زیادی روی آن گذاشتند فشارها به نظام افزایش یابد.

عبدالملکی درباره اینکه باید چه پاسخی به تحریم های امریکا داد؟، گفت: تنها راهی که داریم این است که به آمریکایی ها ثابت کنیم این ابزارشان(ابزار تحریم) هم مانند حمله نظامی موثر نخواهد بود؛ ما باید به دشمن نشان دهیم می توانیم با مدیریت صحیح و درست اقتصاد پیشرفته و مقاوم داشته باشیم ضمن اینکه ظرفیت هایی که ایران از آن برخوردار است را باید به فعلیت رساند.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
بارزانی به تهران سفر می‌کند
دشمن به دنبال ایجاد ناامنی و موج سواری است
کلید اولیه آزمون دستیاری پزشکی منتشر شد
برگزاری دومین مرحله انتخابات مجلس در هشت حوزه به صورت الکترونیکی
مصوبه قانونگذاران آمریکایی برای جرم‌انگاری انتقاد از اسرائیل
ملتهب شدن اوضاع کرانه باختری در سایه حمله مجدد نظامیان صهیونیست
تحقیق و تفحص بین المللی برای محاکمه سران جنایتکار رژیم صهیونیستی
دیدار وزرای خارجه ایران و سودان در گامبیا
امیرعبداللهیان با وزیر خارجه گامبیا دیدار کرد
امکان گزینش در دور دوم انتخابات مجلس آسان‌تر است
تشدید اعتراضات فلسطینی/ جنبش مشترک دانشگاه‌های جهان
کارآگاه بازی برادر مقتول برای یافتن سر جسد و شناسایی قاتل | راز جسد بدون سر با خالکوبی ستاره فاش شد
مینی بوس حادثه‌ساز در شهرستان سامان وارد یک حسینیه شد
پسر نابغه ایرانی می خواست فضانورد شود و با سفینه به کره ماه سفر کند اما سارق شد
۶ پیشنهاد ایران به سران کشورهای اسلامی در خصوص رژیم اشغالگر
عضو ارشد حماس: پیشنهاد توافق کنونی بهتر از قبلی هاست
تاکید عربستان بر آتش‌بس فوری در غزه
تمجید میرجلال‌الدین کزازی از «مست عشق»
حمله موشکی مجدد حزب‌الله لبنان به پایگاه صهیونیستی
نقش محوری دانشگاه در مردمی‌سازی اقتصاد
جزئیات جدید از تشکیل استان‌های غربی و شرقی تهران
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top