تاریخ انتشار: یکشنبه 1396/03/21 - 19:30
کد خبر: 237891

ماجرای کشف اسکلتی در پی عبور لوله نفت

گمانه‌زنی به‌منظور تعیین عرصه و پیشنهاد حریم تپه شریف گرگان به کشف تدفینی متعلق به اواخر عصر آهن به‌همراه سه ظرف سفالی و دو سردوک سنگی منجر شد که دو ظرف سفالی کنار سر و درست مقابل صورت اسکلت قرار گرفته است.

خبرنامه دانشجویان ایران: گمانه‌زنی به‌منظور تعیین عرصه و پیشنهاد حریم تپه شریف گرگان به کشف تدفینی متعلق به اواخر عصر آهن به‌همراه سه ظرف سفالی و دو سردوک سنگی منجر شد که دو ظرف سفالی کنار سر و درست مقابل صورت اسکلت قرار گرفته است.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از تسنیم، حبیب‌الله رضایی، سرپرست هیأت باستان شناسی اظهار داشت: با توجه به عبور لوله انتقال فرآورده‌های نفتی شرکت ملی نفت ایران از استان مازندران به شهرهای شرقی استان گلستان از عرصه شمالی این محوطۀ باستانی، درخواست گمانه‌زنی به‌منظور تعیین عرصه و پیشنهاد حریم این اثر به پژوهشگاه میراث فرهنگی ارسال و در نهایت با طرح انجام نجات‌بخشی گمانه‌زنی در عرصه و حریم این اثر موافقت و مجوز آن صادر شد.

رضایی با بیان اینکه این اثر در سال 1391 به‌شماره 30991 در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است، اظهار داشت: به‌جز تهیه پرونده ثبت اثر، هیچ گونه مطالعات باستان شناختی در این محوطه صورت نگرفته است.

وی با اشاره به نتایج حاصل از کاوش تپه شریف گفت: قبل از شروع عملیات گمانه‌زنی، نقشه برداری و تهیه نقشه توپوگرافی محوطه صورت گرفت و با شبکه‌بندی محوطه محل حفر اولین گمانه‌ها به‌روی نقشه منحنی میزان مشخص و نامگذاری گمانه‌ها انجام شد.

این باستان‌شناس افزود: پس از انجام یک هفته کار میدانی، 8 گمانه در ضلع شرق، شمال شرق و شمال تپه شریف ایجاد شد که گمانه‌های ایجادشده در ضلع شرقی به‌ابعاد 1×1 متر و گمانه‌های ضلع شمالی (محل پیشنهادی عبور کانال لوله انتقال شرکت نفت) 5/1× 5/1 متر در نظر گرفته شد.پ

وی مواد فرهنگی به دست آمده از این گمانه‌زنی را  قطعات سفال، قطعات شیشه، مصنوعات سنگی، قطعات آجر و بقایایی از تدفین انسانی اعلام کرد و افزود: با توجه به مطالعه آثار به‌دست آمده، مواد فرهنگی این محوطه مربوط به عصر آهن III، اشکانی و ساسانی است.

سرپرست هیأت باستان‌شناسی با بیان اینکه تنها تدفین به‌دست آمده از این محوطه در گمانه Y11 در شمال شرق محوطه و در مسیر کانال انتقال لوله شرکت نفت به‌دست آمد، تصریح کرد: این تدفین در جهت شرقی ــ غربی و جهت سر آن در جهت شمال بوده و به پهلوی چپ دفن شده است.

به‌گفته وی، اشیاء تدفینی به‌دست آمده از این گور شامل سه عدد ظرف سفالی و دو عدد سردوک سنگی (از جنس سنگ مرمر) است که دو عدد ظرف سفالی کنار سر و درست مقابل صورت اسکلت قرار گرفته است.

رضایی، این دو ظرف را شامل یک عدد تنگ قرمز بدون دسته اعلام کرد که یک عدد کاسه ناودانک‌دار از جنس سفال آشپزخانه‌ای به‌صورت معکوس به‌روی تنگ قرار دارد، به‌طوری که کاملاً روی تنگ را پوشانده و نقش درپوش تنگ را ایفا می‌کرده است.

وی با بیان اینکه دو عدد سردوک سنگی (جنس سنگ مرمر) نیز در این گور به‌دست آمد، گفت: سومین ظرف که در قسمت پای اسکلت به‌دست آمد، یک عدد عودسوز سفالی دارای پایه و دسته با شاموت شن درشت است.

این باستان‌شناس افزود: نوع مواد فرهنگی به‌دست آمده، نشان از قدمت این تدفین به اواخر عصر آهن دارد.

وی از دیگر یافته‌های به‌دست‌آمده در این گمانه‌زنی را ساختارهای معماری سنگی به‌همراه قطعات آجر در ضلع شمالی محوطه اعلام کرد.، 

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
رئیس روس‌ اتم: وضعیت در نیروگاه اتمی بوشهر ایران آرام است
سرلشکر صفوی: چین و روسیه کمک‌های غیر سیاسی هم به ایران می‌کنند
دیدار ترامپ با سران کشورهای عربی و منطقه در نیویورک با محوریت ایران
حمله موشکی عربستان سعودی به شمال یمن
آمادگی وزارت علوم برای اجرای برنامه‌های فرهنگی و دانشجویی در دانشگاه‌
هشدار جدی سخنگوی سپاه به آمریکا: در میدان عمل پاسخ خواهیم داد
حضور خانواده دانش‌آموزان مینابی بر سر مزار شهدای مدرسه شجره طیبه در آستانه شروع سال تحصیلی +عکس
صداوسیما: با اصرار آمریکا دیدار عراقچی و ویتکاف در نیویورک برگزار شد
پرونده کاروان ورزش ایران بسته شد/ ایران در جایگاه یازدهم جدول توزیع مدال‌ها
پیام سرلشکر رضایی در پی ارتحال آیت الله شبیری زنجانی
داسیلوا: آسیب روانی ناشی از نسل‌کشی نتانیاهو در غزه تا سال‌ها باقی است
ترامپ: ایران نمی‌تواند سلاح هسته‌ای داشته باشد!
مدارس سراسر کشور به ساحت امام رضا (ع) عرض ادب می‌کنند
عراقچی با وزیر امور خارجه قطر در نیویورک دیدار کرد
شاه اردن: قطعنامه‌ها درباره اسرائیل صرفا جوهری بر روی کاغذ هستند
ولایتی: سکوت در برابر جنایات جنگی عادی شده است
دستخط رهبر انقلاب خطاب به سردار موسوی منتشر شد
اردوغان: غزه بزرگترین گورستان کودکان است؛ «جزیره ثبات» هستیم
معرفی ۸ محصول فناورانه در پارک فناوری پردیس
دیدار و گفتگوی عراقچی با مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا
افشین: از فناوری‌ها در زنجیره شیلات کشور استفاده خواهد شد
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top