تاریخ انتشار: سه شنبه 1396/05/24 - 12:30
کد خبر: 243295

وقتی شهریه‌های نجومی پردیس‌های خودگردان علوم‌پزشکی سر به فلک می‌کشد؛

دانشگاه بچه پولدارها

دانشگاه بچه پولدارها

به خوبی می‌توان دریافت که فعالیت پردیس‌های خودگردان علوم پزشکی تا حدود زیادی مشابه فعالیت بنگاه‌های اقتصادی است و بدیهی است که در چنین شرایطی بعد سود اقتصادی این بنگاه‌های اقتصادیِ شبهِ دانشگاه‌ در گذر زمان از سایر ابعاد آموزشی این مراکز علمی پیشی ‌می‌گیرد.

به گزارش خبرنگار «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ روز یکشنبه هفته جاری مورخ 22 مرداد بود که دکتر حمید اکبری قائم مقام معاونت آموزشی وزارت بهداشت طی مصاحبه ای با خبرگزاری مهر از احتمال افزایش 10 درصدی شهریه سال تحصیلی دانشجویان پردیس‌های دانشگاه‌های علوم پزشکی خبر داد.

همچنین وی با اشاره به میزان شهریه رشته‌های مرتبط با علم پزشکی اعم از پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی اضافه کرد: "برای دانشگاه های علوم پزشکی مستقر در شهر تهران شهریه دکتری حرفه ای برای یک سال تحصیلی ۱۹ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان در نظر گرفته شده بود و برای سایر دانشگاه با ۱۲ درصد کاهش، مبلغ شهریه سال تحصیلی ۹۶-۹۵ به میزان ۱۷ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان برای دکتری حرفه ای پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی درنظر گرفته شده بود."

آنچه که در اظهارات قائم مقام معاونت آموزشی بیش از بقیه موارد برجسته شده است، همین مبالغ هنگفت تحصیل در پردیس‌های دانشگاه‌ها است که میزان این مبالغ خود معرف سطح اقتصادی دانشجویانی است که در این پردیس‌ها مشغول به تحصیل‌اند. نکته دیگری که در رابطه با پردیس‌های خودگردان لازم به ذکر است این است که علی رغم تحویل مدرک آموزشی بدون ذکر عنوان "پردیس" به دانشجویان، رتبه کنکوری که برای تحصیل در دانشگاه‌های پردیس نیاز است بسیار پایین‌تر از رتبه‌ای است که موجب پذیرش در همان دانشگاه می‌شود. برای مثال رتبه‌کنکوری که برای تحصیل در دانشگاه علوم پزشکی تهران نیاز است قابل مقایسه با رتبه‌ای نیست که تحصیل در پردیس دانشگاه علوم پزشکی تهران را به دنبال دارد. به عبارت بهتر در تفسیر عامیانه، این فاصله رتبه‌های کنکور میان دانشجویان "دانشگاه‌ها" و "پردیس دانشگاه‌ها" را هزینه‌ای کم می‌کند که دانشجویان ‌پردیس می‌پردازند و در واقع آن‌ها عدم موفقیت کامل در جلسه کنکور را به کمک تمکن مالی جبران می‌کنند و در نتیجه رونق روز افزونِ این پردیس‌ها رفته رفته تلاش علمی داوطلبان کنکور ارزش حقیقی خود را از دست داده و جای خود را به اسکناس‌های آموزش عالیِ پولی می‌دهد.

نگاهی دقیق به حداقل هزینه‌های تحصیل در پردیس‌های دانشگاه‌های علوم پزشکی نشان می‌دهد که تا چه اندازه‌ای امکان تحصیل برای اقشار ثروتمند جامعه در این دانشگاه‌ها فراهم است و متعاقبا تا چه میزانی تلاش شبانه‌روزی داوطلبین تحصیل در دانشگاه‌های علوم پزشکی در معرض نزول قرار دارد. برای اثبات این امر می‌توان مبلغ تحصیل در پردیس‌ها در رشته بینایی سنجی را به عنوان حداقل هزینه آموزش این رشته را مثال زد که دانشجویان این رشته سالیانه مبلغ 9000000 تومان را تحت عنوان شهریه می‌پردازند و نهایتا مدرکی کاملا مشابه سایر دانشجویان علوم پزشکی دریافت ‌می‌کنند.

بنظر می‌رسد با این مبالغی که از آن یاد کردیم، به خوبی می‌توان دریافت که فعالیت این پردیس‌ها تا حدود زیادی مشابه فعالیت بنگاه‌های اقتصادی است و بدیهی است که در چنین شرایطی  بعد سود اقتصادی این بنگاه‌های اقتصادیِ شبهِ دانشگاه‌ در گذر زمان از سایر ابعاد آموزشی این مراکز علمی پیشی ‌می‌گیرد و ارزش علمی مدارج دانشگاهی را تحت تاثیر اثر منفی خود قرار می‌دهد.

نارساییِ توسل به تاسیس پردیس‌ها جهت تامین منابع مالی مورد نیاز برای اداره دانشگاه‌های سراسر کشور امر غلطی است که در بهترین حالت کم کم دارد از "غلط محض"  تبدیل به "غلط مصطلح" می‌شود در حالیکه متولیان وضعیت دانشگاه‌ها نسبت به آن تا حدود زیادی بی‌توجهند.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
 کلیات طرح اقدام راهبردی تأمین امنیت و پیشرفت پایدار تنگه هرمز تصویب شد
سرلشکر محسن رضایی، نماینده رهبر معظم انقلاب در شعام شد
روس اتم بازگرداندن متخصصان به نیروگاه هسته‌ای بوشهر را آغاز کرده است
قرارداد جواد نکونام با تراکتور امضا شد
ترکیب استقلال برای فصل جدید مشخص شد
کریمی: بیرانوند سرباز نیست/ نکونام: تراکتور چالش شیرین مربیگری من است
دلیل جدایی رامین رضاییان از استقلال چه بود؟
ادعای وال‌ استریت ژورنال: ترامپ می‌خواهد به تقابل با ایران پایان دهد
اعلام مخالفت مجلس با افزایش قیمت بنزین
رکوردشکنی قیمت طلا و ارز؛ سکه طرح جدید به ۱۸۶ میلیون تومان رسید
آملی‌ لاریجانی: ایران به هیچ قیمتی از تنگه هرمز عقب‌نشینی نخواهد کرد
دستجردی: با یک شیب کاهشی مستمر در آمار تولد مواجهیم
جامعه روحانیت مبارز: هرکس به رئیس‌جمهوری توهین کند، اهداف صهیونیست‌ها را دنبال می‌کند
تصویب کلیات طرح تنگه هرمز در کمیسیون امنیت ملی
پاسخ حاجی‌بابایی به تذکر رسایی
آمادگی و تمهیدات کامل برای برگزاری آزمون سراسری/پیامک مشمولان سهمیه جنگ جعلی است
توضیح وزیر کشور درباره زمان برگزاری انتخابات شوراها
«چگونه درباره هوش مصنوعی بیندیشیم»؛ راهنمایی برای روزگار سردرگمی
دینداری در عصر دیجیتال؛ چگونه ایمان را در فضای مجازی حفظ کنیم؟
بی‌توجهی اقتصاد ایران به زنان تحصیل کرده
خواهان قصاص علنی و بازگرداندن اقتدار حاکمیت هستیم
آمادگی و تمهیدات کامل برای برگزاری آزمون سراسری/پیامک مشمولان سهمیه جنگ جعلی است
محتوای دروس معارف با محوریت حماسه سه جنگ تحمیلی تغییر می‌کند
شروط جدید تاسیس موسسه آموزش عالی و صدور مجوز رشته اعلام شد
ثبت نام آزمون کارشناسی ارشد علوم پزشکی آغاز شد/ اعلام جزئیات ثبت نام
راه اندازی مرکز ملی آموزش مجازی در دانشگاه پیام نور
نتایج نهایی آزمون دکتری سال ۱۴۰۵ اواخر مرداد اعلام می‌شود
امنیت پایدار ایران بدون مرجعیت رسانه‌ای و روایت حقیقت به دست نمی‌آید
تخلیه خوابگاه گلستان ۴ دانشگاه الزهرا(س) از امروز
قیمت غذای دانشجویان در طرح جدید تغذیه دانشجویی اعلام شد
معافیت برخی دانشگاه‌ها از اجرای طرح جدید تغذیه دانشجویان/اجرای طرح مرحله‌ای خواهد بود
شواهد پژوهشی از وجود فسفر در بمباران «لامرد» حکایت دارد
آخر مرداد پایان مهلت ثبت‌نام المپیک فناوری/جایزه ۳ میلیاردی برای برگزیدگان ۱۵ لیگ
طراحی پلتفرم هوشمند اکتشاف معدن با هوش مصنوعی در دانشگاه امیرکبیر
پذیرش دانشجو به شیوه استادمحور ابلاغ شد
تجربه ایران در توسعه آموزش عالی در اختیار عراق قرار می گیرد
موج خودکشی در فرماندهی سایبری آمریکا
توسعه فناوری، مسیر رقابت‌پذیری صنعت قطعه‌سازی است
وزیر علوم ایران با رئیس بیت‌الحکمه عراق دیدار کرد
تمدید دومین فراخوان شناسایی و جذب استعدادهای برتر در بخش خصوصی
رایزنی برای راه‌اندازی رشته زبان کره‌ای و برگزاری آزمون TOPIK در ایران
دکتر منتظری به رادیو می‌رود
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top