تاریخ انتشار: شنبه 1396/06/25 - 14:40
کد خبر: 245596

ساخت باتری مقاوم در برابر انفجار

دانشمندان موفق به ابداع یک باتری لیتیوم-یونی شده اند که در برابر انفجار یا آتش‌سوزی مقاوم است. این وسایل انرژی کافی برای راه انداختن وسایل الکترونیکی در خانه فراهم می کند اما در هیچ شرایطی آتش نمی گیرد حتی وقتی با میخ سوراخ می شود.

خبرنامه دانشجویان ایران: دانشمندان موفق به ابداع یک باتری لیتیوم-یونی شده اند که در برابر انفجار یا آتش‌سوزی مقاوم است. این وسایل انرژی کافی برای راه انداختن وسایل الکترونیکی در خانه فراهم می کند اما در هیچ شرایطی آتش نمی گیرد حتی وقتی با میخ سوراخ می شود.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از تابناک؛ این باتری از یک محلول آب نمک به عنوان الکترولیت استفاده می کند که خطرات انواع قبلی این باتری را برطرف می کند.

کانگ ژو از آزمایشگاه تحقیقات ارتش آمریکا (ای آر ال) که از نویسندگان این مقاله است گفت: "در گذشته اگر انرژی بالا می خواستید باید یک باتری غیرمحلولی لیتیوم یونی انتخاب می کردید اما مجبور بودید خطرات آن را بپذیرید. اگر امنیت کامل را ترجیح می دادید، می توانستید از باتری های محلولی مثل نیکل-هیدرید فلز استفاده کنید اما باید با انرژی کم کنار می آمدید."حالا ما نشان داده ایم که می شود همزمان به انرژی بالا و امن دسترسی پیدا کرد."

ساخت باتری مقاوم در برابر انفجار
این گروه قبلا در سال ۲۰۱۵ مقاله ای در نشریه ساینس چاپ کرده بود که در آن یک باتری سه ولتی جدید با محلول الکترولیتی معرفی شده بود.

اما در آن زمان محققان به دلیل پدیده موسوم به "مشکل کاتودی" موفق به ساخت باتری های قوی تر نشده بودند. این وقتی اتفاق می افتد که یک قطب باتری (آنود) که از گرافیت یا لیتیوم ساخته شده در اثر محلول الکترولیتی ضعیف می شود.

در نمونه جدید یک ژل پلیمری در باتری هست که با اولین شارژ تجزیه می شود و لایه ای پایدار به نام "فاز میانی" تشکیل می دهد. این فاز میانی در برابر واکنش های شیمیایی که مانع کارکرد درست باتری می شود از آنود محافظت می کند. به این ترتیب امکان استفاده از مواد مطلوب به عنوان آنود فراهم می شود.

با پوشاندن آنود با یک ژل محافظ، دانشمندان توانستند قدرت باتری را به ۴ ولت افزایش دهند که در بسیاری از وسایل الکترونیکی خانگی مثل لپتاپ ها کاربرد دارد.

ساخت باتری مقاوم در برابر انفجار
افزودن این ژل محافظ همچنین ایمنی باتری های تازه را در مقایسه با باتری های لیتیوم-یونی غیرمحلولی افزایش می دهد. به علاوه چگالی انرژی آن هم در مقایسه با سایر باتری های محلولی بیشتر می شود.

دکتر ژو گفت که پیش از تجاری شدن این محصول باید خواص شیمیایی فاز میانی بهبود یابد. اما او افزود در صورت سرمایه گذاری کافی باتری ۴ ولتی می تواند پنج سال دیگر آماده عرضه انبوه باشد.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
وحشت‌آفرینی شرور سابقه‌دار در غرب تهران
اوسمار نمی‌تواند بازیکنان را کنترل کند چون...
اعلام شد؛‌فهرست مشترک جبهه پایداری و شانا برای دور دوم انتخابات مجلس در تهران
نمی‌توانیم بگوییم «یسنا » ربوده شده یا نه !
دانشگاه شهید بهشتی ،دانشجویان آمریکایی اخراجی را بورسیه می‌کند
«یسنا» دختر ۴ساله کلاله‌ای زنده پیدا شد
لیست نهایی جبهه انقلاب جهت مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی اعلام شد
وزارت بهداشت از مدیران خود خبر دارد؟/ چرا مسئولی برای اتفاقات یک مهمانی غیرقانونی پیام تسلیت صادر می‌کند؟
چراغ سبز عربستان به اسرائیل با بازداشت حامیان فلسطین
خلق یک جام با حذف استقلال و پرسپولیس!
پزشک سپاهان بیشتر از بازیکنان این تیم دوید!
واکنش عجیب خطیر بعد از شنیدن خبر برکناری‌اش
آمار شهدای غزه به ۳۴۵۹۶ هزار نفر افزایش یافت
آخرین جزئیات از تولید فیلم سلمان فارسی
جابجایی بیش از ۴۰ هزار تماشاگر فوتبال با مترو
۲۴کشته در اثر ریزش بزرگراه
دستگیری ۳ قاتل فراری در ۳ عملیات ضربتی
سرقت های سریالی قهرمان کشتی در تهران
بهترین تبلیغات برای لباس فروشی (روش‌های رایگان و زود بازده)
لیست فیلم‌هایی که کاش حافظه‌ام پاک میشد تا دوباره میدیدم!
اسکای دایوینگ، تجربه ای متفاوت و هیجان انگیز در دبی
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top