تاریخ انتشار: سه شنبه 1396/07/18 - 09:33
کد خبر: 247493

وقتی رئیس دانشگاه تهران هم لب به اعتراف باز می‌کند؛

آموزش عالی، قربانی نگاه سیاسی به وزارت علوم

آموزش عالی، قربانی نگاه سیاسی به وزارت علوم

انگار نمی‌توان پایانی شیرین بر نمایشنامه برخورد سیاسی با نهاد متولی آموزش عالی متصور شد، تا آنجا که محمود نیلی احمد آبادی رییس دانشگاه تهران نیز که خود از عناصر حامی دولت شیخ حسن روحانی است، لب به اعتراض گشوده است.

به گزارش خبرنگار «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به عنوان اصلی‌ترین سکاندار عرصه علمی کشور همواره مورد نقد گروه‌ها و جریانات مختلف اعم از سیاسی و غیر سیاسی قرار گرفته و می‌گیرد و همچنین اهمیت بالای این وزارتخانه موجب نگاه ویژه جریانات و احزاب سیاسی به این نهاد شده است و همین نگاه شاخص رجال سیاسی به مرکز فرماندهی آموزش عالی موجبات کشمکش و بگو مگو پیرامون نوع مدیریت حاکم بر این بخش از دولت را فراهم آورده است. مواجهه ابزارانگارانه با وزارت علوم در سال‌های اخیرکه در نتیجه زدوبندهای محافل پیدا و پنهان سیاسی شیوع یافته است، بیش از پیش روند تزریق سیاست زدگی به اماکن دانشگاهی را سرعت بخشیده است تا آنجا که برخی جناح‌های سیاسی علنا "وزارت علوم" را سهم خود از مدیریت بخش‌های مختلف دولت به حساب می‌آورند و برای به دست آوردن کرسی‌های مدیریتی این وزارتخانه جهد و تلاش وافری از خود به نمایش می‌گذارند.

همزمان با آغاز عصر تدبیر و امید در سپهر سیاست کشور، فصل جدیدی از ادامه روند "علمِ سیاسی شده" در مقابل دیدگان جامعه علمی کشور نمایان شد و شواهد و قرائن نشان داد که باز هم همچون گذشته دعوا بر سر پیراهن مندرس آموزش عالی دامنه‌دار خواهد بود و قرار نیست بده بستان‌های حول وزارت علوم جای خود را به مدیریت غیر سیاسی و غیر جناحی مبتنی بر متد علمیِ مدیریت بدهد. این مطلب را می‌شد از همان ابتدا و با مطرح شدن نام‌هایی چون توفیقی، میلی منفرد، نیلی احمد آبادی و ... برای تصدی صندلی ریاست وزارت علوم فهمید. گزینه‌هایی که نام و نشان خود را بیش از اینکه مدیون فعالیت‌های علمی در محیط‌های دانشگاهی باشند، شهره به مواضع رادیکال سیاسی بودند. در ادامه نیز و با انتخاب رضا فرجی دانا به عنوان اولین وزیر رسمی وزارت علوم، تحقیقات و فناوریِ دولت یازدهم هر لحظه بر حرارت تنور داغ سیاست زدگی افزوده می‌شد. به عبارت بهتر می‌توان گفت که وزارت علوم دولت یازدهم تنوری را داغ می‌کرد که شعله اولیه آن با جمله معروف "البورسیه و ما ادراک ماالبورسیه" برافروخته شده بود و در همان قدم اول، 3000 دانشجوی بورسیه با بحران‌های عدیده‌ای مواجه شدند و این برخورد فله‌ای با دانشجویان، یک زورآزمایی سیاسی بزرگ و کم سابقه در سطح وزارت علوم را حکایت می‌کرد که در واقع بزرگ‌ترین قربانیان این جنگ تمام عیار سیاسی، دانشجویانی بودند که در منتهی الیه بلاتکلیفی، پله‌های دستگاه‌های مختلف مسئول را برای اثبات قانونی بودن بورسیه‌شان بالا و پایین می‌رفتند و کسی پاسخگوی رنجی که بر آن‌ها رفت نبود تا جایی که رهبر معظم انقلاب نیز در دیدار با رییس و مسئولان قوه قضاییه در تیر 96 عنوان کردند: "البته در موضوع بورسیه ها، موضوع به درستی پیگیری نشد و آن کاری که باید انجام می شد، محقق نگردید."

اما انگار نمی‌توان پایانی شیرین بر نمایشنامه برخورد سیاسی با نهاد متولی آموزش عالی متصور شد و گویی سایه سنگین این شجره‌ی نامیمون همچنان بر وزارت علوم سنگینی می‌کند تا آنجا که محمود نیلی احمد آبادی رییس دانشگاه تهران نیز که خود از عناصر حامی دولت شیخ حسن روحانی است، لب به اعتراض گشوده است و از برخوردهای سیاسی با مراکز علمی و دانشگاهی اظهار گلایه کرده است و در مصاحبه‌ای نسبتا مفصل به نقد روند حاکم بر وزارت علوم فعلی پرداخته است. وی در بخشی از این مصاحبه ضمن اعتراض به تاخیر در معرفی وزیر علوم به مجلس شورای اسلامی عنوان کرده است: "نگاه سیاسی به وزارت علوم، آموزش عالی را در وضعیت از هم پاشیدگی قرار داده است." وی همچنین با اشاره به وضعیت این روزهای این وزارتخانه اضافه کرده است: "متاسفانه در حال حاضر رویکرد سیاسی به این عرصه وجود دارد و نگاه جامع به حوزه علم و فناوری کشور باید اصلاح شود."

در واقع صدور اظهارات این چنینی آن‌هم از ناحیه حامیان دولت‌های یازدهم و دوازدهم بیانگر آن است که ظاهرا حجم جدال‌های سیاسی درون وزارت علوم به مرتبه‌ای رسیده که نمی‌توان آن را نادیده گرفت و به سادگی از کنار آن عبور کرد.

* گزارش از محمد نوروزی

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
واکنش سازمان ملل به رفتار پلیس آمریکا با دانشجویان
جدول لیگ برتر/ تداوم صدرنشینی استقلال
تداوم تساوی های بدون گل/ توقف پرسپولیس مقابل سپاهان
تساوی بدون گل دو تیم استقلال و تراکتور
ادامه رونق اکران‌های مردمی فیلم‌های سینمایی؛ فروش سال ۱۴۰۳ از یک میلیارد تومان عبور کرد
افتتاح نخستین دانشکده علوم خانواده ایران
زارع‌پور: به زودی سایتی برای نمایش سرعت اینترنت اپراتورها رونمایی می‌شود
سخنگوی یونیسف: گورستان‌هایی در غزه دیدم که مملو از کودک بود
اصابت موشک‌های حزب‌الله به ۲ سازه در شمال فلسطین اشغالی
۹۰ درصد مردم غزه زیر خط فقر قرار گرفتند
میانگین مالیات طلافروشان کمتر از کارمندان شد
کاهش نرخ تورم چرا هنوز به نقطه مورد انتظار دولت نرسیده است؟
تجمع دانشگاهیان در حمایت از دانشجویان آمریکا و اروپا
فریب مردم با درج "بدون کلسترول" روی روغن‌های نباتی
بررسی آخرین وضعیت ایجاد حساب واحد خزانه توسط دستگاه‌ها در کمیسیون اصل نود
دیدار تیم ملی والیبال دانش‌آموزی ایران با رهبر معظم انقلاب +عکس
ثبت دانشکده تاریخی «سه‌گوش» اهواز به نام دانشگاه
بازداشت حداقل ۱۰۰۰ دانشجو در دانشگاه‌های آمریکا
برهنگی و عریانی یکی از دسیسه‌های دشمن برای نابود کردن خانواده‌هاست
آماده‌باش مدیریت بحران تهران برای بارش‌های شدید
استرداد کلاهبردار ۱۲۰۰ میلیاردی به کشور
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top