تاریخ انتشار: شنبه 1396/09/04 - 02:16
کد خبر: 250905

ماجرای حضور زن مسیحی در کربلا؛

راوی آمریکایی اربعین

راوی آمریکایی اربعین

برای منِ ساکن شیکاگو عجیب است که پیاده‌روندگان نیازی به پول ندارند، غذاهای لذیذ و متنوع برای خوردن، آب کافی برای نوشیدن، سرپناه‌‌هایی برای خواب و هرازگاهی ماساژ بی‌منت و بدون آنکه سکه‌ای پرداخت شود به زائران ارائه می‌شود، در کدام کشور چنین شکوهی وجود دارد که میلیون‌ها نفر رایگان از این همه امکانات بهره‌مند شوند؟

به گزارش خبرنگار «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ این داستان روایت «ادی آرم‌استرانگ» زن سیاه‌پوستی از شیکاگو است که به دعوت نادر طالب‌زاده به مراسم اربعین رفته، نه شیعه است و نه مسلمان، اما در میان میلیون‌ها زائر امام حسین(ع) خود را عضوی از خانواده‌ای بزرگ به حساب می‌آورد؛ خانواده‌ای صمیمی و مهربان.  وی ماجرای سفر خود به کربلا را در یادداشتی به نگارش درآورده است که در ادامه می‌خوانید:

همه می‌گفتند نرو، مگر دیوانه شده‌ای؟ حس نوح را داشتم وقتی می‌خواست کشتی بسازد و اطرافیان به سخره‌اش می‌گرفتند یا او را متهم می‌کردند به دیوانگی. اما نمی‌دانم چرا، حسی درونم فریاد می‌زد که باید بروم، هر چند باید برای حضور در این مراسم از 9 سال عضویت انجمن سیاه‌پوستان چشم می‌پوشیدم و قید دهمین سال کنفرانس را می‌زدم، اما قدرت عجیبی مرا به سمت عراق می‌کشاند. نه مسلمانم، نه اهل خاورمیانه اما خودم را به مراسم اربعین رساندم، با عبای سیاهی بر تن و روسری بر سر درست مانند زن‌های مسلمان.

این داستان من است، داستان زن سیاه‌پوستی که ساکن آمریکاست و برای اولین بار پیاده‌روی اربعین را از نزدیک می‌بیند. اینجا خبری از دوربین‌های «سی‌ان‌ان» و «فاکس‌نیوز» نیست، خبرنگارهای خبرگزاری فرانسه و «رویترز» و هیچ‌کدام از رسانه‌های مهم جهان هم حضور ندارند، اما 25 تا 30 میلیون زائر مسلمان و غیرمسلمان گرد هم آمده‌اند تا خود را به کربلا برسانند. اسلام را خوانده‌ام و ادیان شرقی دیگر را، اما این اولین حضور من در میان جماعت چند میلیونی مسلمان است. تنها شیعیان نیستند که به زیارت نوه پیامبرشان می‌شتابند؛ مردم با آیین‌های مختلف گرد هم جمع شده‌اند و چندین کیلومتر صحراهای پر از گرد و خاک عراق را با پاهای پیاده طی می‌کنند تا در چهلمین روز عزاداری امام حسین(ع) به کربلا بروند.

برای منِ ساکن شیکاگو عجیب است که پیاده‌روندگان نیازی به پول ندارند، غذاهای لذیذ و متنوع برای خوردن، آب کافی برای نوشیدن، سرپناه‌‌هایی برای خواب و هرازگاهی ماساژ بی‌منت و بدون آنکه سکه‌ای پرداخت شود به زائران ارائه می‌شود، در کدام کشور چنین شکوهی وجود دارد که میلیون‌ها نفر رایگان از این همه امکانات بهره‌مند شوند؟

من فقط در هندوستان شاهد مراسمی مذهبی بوده‌ام که شمار زیادی از مردم گرد هم آمده بودند، اما آن مراسم نه به این عظمت بوده و نه با این همه مهربانی. با برادران ایرانی و عراقی صحبت کردم که در جنگ مقابل هم جنگیده‌اند و حالا دوشادوش یکدیگر مراقب و محافظ جان پیاده‌روندگان بودند، چه شگفتی زیبایی!

در هیچ جای این سفر نه‌تنها خشونتی که همه مرا از آن می‌ترساندند ندیدم، بلکه مردمی را یافتم صادق و فروتن، که به تاریخ و قدرت‌شان افتخار می‌کردند. ویلچرنشین‌هایی را دیدم که خودشان را به این مراسم رسانده بودند، کودکانی که با خنده و شادمانی مسیر را می‌دویدند، جوانانی با شلوار جین، تی‌شرت و کلاه‌های بیس‌بال که کنار هم با خنده و خوشی راه می‌پیمودند، روحانی‌ها و سخنرانان مذهبی را دیدم که عباهای سیاه و سفید بر تن داشتند و در مسیر با هم صمیمانه گفت‌وگو می‌کردند.

زنان و کودکان با لبخندهای گرم مشتاقانه به سمت ما می‌آمدند و می‌پرسیدند اهل کجاییم، و با ما سلفی می‌گرفتند. خوشحال بودند که در میان‌شان هستیم و من حس می‌کردم عضوی از یک خانواده بزرگم، خانواده‌ای مهربان و صمیمی. اما وقتی به کربلا رسیدم... وقتی نگاهم به آن گنبد طلایی زیبا افتاد، نفسم در سینه حبس شد و بی‌اختیار اشک ریختم.

من دوشادوش مارتین لوتر کینگ وقتی تنها 15 سال داشتم راهپیمایی کردم تا به محدودیت‌های نژادپرستانه اعتراض کنم، در آن راهپیمایی این اولین بار بود که چهره «نفرت» را دیدم و هرگز آن را فراموش نخواهم کرد. تقریبا 50 سال بعد از آن راهپیمایی تاریخی و تاثیر‌گذار در کنار میلیون‌ها مردم مسلمان از سراسرجهان پیاده‌روی کردم، من از شیکاگو به عراق آمدم تا صلحی را با چشمان خویش ببینم که هرگز تصور نمی‌کنیم در خاورمیانه پر از آشوب، در این سرزمین تفرقه و نزاع جاری باشد.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
تجمع دانشجویان در محکومیت عملکرد آمریکا در برخورد با دانشجویان آزادی خواه حامی فلسطین +عکس
حمایت دانشجویان استان قزوین از خیزش سراسری دانشجویان در دانشگاه‌های آمریکا
ضرورت توجه به سلامت روانی، اخلاقی و اجتماعی در کنار سلامت جسم
دانشگاه جای رفتارهای وحشیانه با دانشجویان و اعضای هیات علمی نیست
نامه‌ی شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی فارس خطاب به دانشجویان دانشگاه‌های آمریکا و اروپا
دیر پدری و دیر مادری؛ خطر گسست نسلی!
کلاهبرداری از مردم با ادعای صدور «کارت هوشمند بیمه سلامت»
یمن به عنوان مهمان ویژه نمایشگاه بین‌المللی کتاب
طوفانی که پرده از چهره غرب کنار زد
برگزاری تجمع دانشگاه تهران در حمایت از دانشجویان آمریکایی
تمدید ثبت‌نام و ویرایش آزمون استخدامی فرزندان ایثارگران
حمایت بسیج اساتید از دانشگاهیان جهان علیه رژیم صهیونیستی
دانشگاه حضرت معصومه(س) باید به عنوان یک هویت مستقل بماند
اینفوگرافیک/ قوانین جدید دریافت گواهینامه در سال ۱۴۰۳
دانشگاه امیرکبیر حرکت شجاعانه دانشگاهیان آمریکا و اروپا در حمایت از مردم غزه را ستود
نگرانی شدید تل‌آویو از همکاری‌های دفاعی ایران و روسیه
تصویر متفاوت از اعتراضات دانشجویی آمریکا
بازداشت‌ها در جنبش دانشجویی حامی فلسطین به روایت آمار
سرقت با شگرد تعویض کارت بانکی در مترو
پیام آیت‌الله مکارم خطاب به سردار رادان درباره «طرح نور»
سفر برنامه‌ریزی‌شده «اردوغان» به آمریکا لغو شد
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top