تاریخ انتشار: دوشنبه 1396/09/20 - 17:30
کد خبر: 252473

الگوریتمی برای دیدن آنسوی دیوار

ما اجسام را به واسطه نوری که از آن‌ها به چشمان ما می‌رسند می‌بینیم. محققان آزمایشگاه علوم کامپیوتر و هوش مصنوعی دانشگاه ام‌آی‌تی موسوم به CSAIL موفق شده‌اند الگوریتمی طراحی کنند که کمک می‌کند با استفاده از یک دوربین معمولی، تصوری از آنچه پشت دیوار است بدست آوریم. این دستاورد کاربردهای متنوعی خواهد داشت از عملیات امداد و نجات گرفته تا استفاده در خودران‌ها.

به گزارش خبرنگار «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ فرض کنید در یک راهروی L شکل قرار گرفته‌اید و در آن سوی راهرو که از دید شما پنهان است، اشیائی وجود دارد. همه آنچه در آن سو قرار دارد مقادیری از نور را باز می‌تابانند و این نورها، سایه‌هایی را بر روی زمین، در محل گوشه L و در میدان دید شما تشکیل خواهند داد. سامانه تصویربرداری گروه CSAIL با تحلیل ویدیوهایی که از این نیم‌سایه‌ها بدست آمده است و کنار هم قرار دادن مجموعه‌ای از تصاویر تک‌بعدی، اطلاعاتی در مورد اجسام آنسوی راهرو بدست می‌آورد. بدین ترتیب اگر چه ما آنسوی راهرو را نمی‌بینیم اما با تحلیل حرکات و شکل نیم‌سایه‌ها می‌توانیم درکی از آنچه در آنجا وجود دارد بدست آوریم. این سامانه‌ تصویربرداری با دوربین‌های معمولی نظیر دوربین‌های تلفن همراه نیز می‌تواند کار کند و قادر است اشیاء و یا افراد را در زوایایی از اتاق که خارج از دید هستند شناسایی کرده و سرعت و مسیر حرکت آن‌ها را در زمان واقعی تشخیص دهد.

دو جسم A و B خارج از دید دوربین و آنسوی دیوار هستند. با تجزیه و تحلیل اطلاعات بدست آمده از سایه‌ها و نورهایی که در گوشه دیوار ایجاد می‌شوند، می‌توان اطلاعاتی از نقطه کور بدست آورد.

البته این نخستین بار نیست که راهکاری برای مشاهده نقاط کور پیشنهاد شده است. اغلب روش‌های پیشین مبتنی بر استفاده از لیزرهای ویژه‌ای بوده‌اند که به «دوربین‌های زمان پرواز» معروف هستند. اما چنین تجهیزاتی هم گران هستند و  هم توسط نورهای محیطی به ویژه در فضاهای بیرون از ساختمان، دچار اشتباه می‌شوند. در مقابل، روش گروه CSAIL نیازی به تاباندن نور ندارد و اگر چه از دوربین‌های معمولی استفاده می‌کند اما نسبت به روش‌‌‌های پیشین توانایی بیشتری در فضاهای داخلی و خارجی دارد.

روش این گروه حتی در شرایط نامناسب نظیر آب و هوای بارانی نیز بطور قابل قبولی کار می‌کند. با اینحال این سامانه محدودیت‌هایی هم دارد. لازم به گفتن نیست که این روش در محیط‌های تاریک جواب نمی‌دهد و اگر در سمت کور، نور کمی وجود داشته باشد نیز با مشکل مواجه خواهد شد. تغییر شرایط نوری هم اثر منفی روی این روش می‌گذارد بطور مثال اگر در فضای آزاد باشیم و عبور ابرها، باعث تغییر میزان نور شوند، سامانه عملکرد مناسبی نخواهد داشت. اگر از دوربین‌های با کیفیت پایین نظیر دوربین‌های تلفن همراه استفاده شود نیز هرچه از گوشه‌ دیوار دورتر شویم، از کیفیت نتایج کاسته خواهد شد.

منبع: دانشگاه ام‌آی‌تی

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
کارآگاه بازی برادر مقتول برای یافتن سر جسد و شناسایی قاتل | راز جسد بدون سر با خالکوبی ستاره فاش شد
مینی بوس حادثه‌ساز در شهرستان سامان وارد یک حسینیه شد
پسر نابغه ایرانی می خواست فضانورد شود و با سفینه به کره ماه سفر کند اما سارق شد
۶ پیشنهاد ایران به سران کشورهای اسلامی در خصوص رژیم اشغالگر
عضو ارشد حماس: پیشنهاد توافق کنونی بهتر از قبلی هاست
تاکید عربستان بر آتش‌بس فوری در غزه
تمجید میرجلال‌الدین کزازی از «مست عشق»
حمله موشکی مجدد حزب‌الله لبنان به پایگاه صهیونیستی
نقش محوری دانشگاه در مردمی‌سازی اقتصاد
جزئیات جدید از تشکیل استان‌های غربی و شرقی تهران
ظرفیت پذیرش در آزمون دستیاری افزایش یافت
شناورسپاه از خط استوا عبورکرد/ اولین ماموریت در نیمکره جنوبی
اتفاقات ورزشگاه‌ها به کرامت بانوان خدشه وارد کرده است؛ ظرف یک هفته بررسی کنید و گزارش دهید
فیلم/ در ون‌های پلیس چه می گذرد؟
انقلاب فرهنگی امام صادق (ع) برای جهاد بود
فیلم/ برگزاری راهپیمایی میلیونی در یمن
سازمان جهانی بهداشت: در صورت حمله اسرائیل به رفح «حمام خون» به راه می‌افتد
قاتل فراری دو میهمان عروسی در مخفیگاهش دستگیر شد
قوه قضاییه در مبارزه با فساد هیچ تبعیضی قائل نمی شود
امدادرسانی به ۲۴۰ شهروند گرفتار در سیل/مردم به هشدارها توجه کنند
تداوم بارش‌های رگباری؛ هشدار سیل به ۱۳ استان کشور
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top