تاریخ انتشار: پنجشنبه 1396/09/23 - 11:52
کد خبر: 252760

تولید دستگاه پاستوریزاتور با قابلیت حفظ طعم و بوی مواد غذایی

محققان موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی برای نخستین بار در کشور موفق به تولید دستگاه پاستوریزاتور غیر حرارتی با فرآیند فشار بالا (bar ۶۰۰۰) شدند.

به گزارش«خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از مهر، نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی از ۲۲ آذرماه در نمایشگاه بین المللی آغاز به کار کرد.

در این نمایشگاه ۶۴ محصول فناورانه توسط دکتر منصور غلامی وزیر علوم تحقیقات و فناوری و دکتر سورنا ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری رونمایی شد.

یکی از محصولات رونمایی شده دستگاه پاستوریزاتور غیر حرارتی با فرآیند فشار بالا (bar ۶۰۰۰)  است که توسط محققان موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی به تولید رسید.
 دکتر سید مهدی میرزا بابایی مجری این طرح پژوهشی به خبرنگار مهر گفت: یکی از مهمترین دغدغه های صنعت غذا حفظ ارزش های تغذیه ای، بافت، طعم ، رنگ و بوی ماده غذایی در طی فرآیندهای مختلف تولید است.

وی افزود: از آنجا که روش های موجود فرآوری مواد غذایی اغلب بر پایه استفاده از فرآیند های حرارتی و این فرآیندها باعث وارد شدن آسیب جدی به ماده غذایی می شود ضرورت استفاده از روشهای جدید برای رفع نواقص موجود احساس شد.

وی در خصوص نواقص استفاده از فرآیند های حرارتی در فرآوری مواد غذایی اظهار کرد: از دست رفتن ارزش های تغذیه ای، تغییر بافت، تغییرطعم و رنگ و بوی مواد غذایی، زمانبر بودن و مصرف بالای انرژی از جمله مهمترین نواقص استفاده از روش های فعلی به شمار می رود.

وی با بیان اینکه در حال حاضر برای جلوگیری از مشکلات ناشی از تیمارهای حرارتی از فرآیندهای فشار بالای (HPP) غیر حرارتی Non Thermal Pasteurization استفاده می‌شود افزود: با استفاده از فرآیندهای فشار بالا ضمن انجام عمل پاستوریزاسیون در دمای محیط، ویتامین ها، طعم، رنگ، بافت و تازگی ماده غذایی حفظ شده و ماندگاری آن به طور چشمگیری افزایش می یابد.

عضو هیأت علمی گروه ماشین آلات مواد غذایی ادامه داد: فرآیند فرآوری مواد غذایی با استفاده از این روش در مدت زمان بسیار کوتاهی انجام شده و مصرف انرژی به شدت کاهش می یابد و از این منظر این فرآیند دوستدار محیط زیست نیز محسوب می شود.

میرزا بابایی گفت: تاکنون دستگاهی با این ویژگی ها در کشور ساخته نشده و حتی نمونه خارجی آن هم وارد کشور نشده است.

وی در خصوص هزینه های ساخت این دستگاه بیان کرد: در صورت تولید این دستگاه با دانش و امکانات بومی ضمن ایجاد اشتغال صرفه جویی ارزی هم به دنبال خواهد داشت.
وی  گفت: اکنون دانش فنی این دستگاه را داریم و می توانیم مطابق با نیاز مصرف کننده آن را تولید کنیم.

 

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
تربیت اموی سم زیست سیاسی جریان انقلابی!
تعاریف سعید حدادیان از شناخت رهبر انقلاب از مداحی و هنر
ای پدرانِ کلیسا! بپاخیزید
امکان ثبت نام تکمیل ظرفیت کنکور ۱۴۰۳ فراهم شد
ضرایب و منابع کنکور ۱۴۰۴ اصلاح شد
قیمت امروز خودرو ۶ دی ۱۴۰۳
اینفوگرافیک/ ثبت‌نام بیش از ۸۰۰ هزار داوطلب در نوبت اول کنکور سراسری
طلای جهانی به خواب زمستانی رفت
پزشکیان: با کمک مردم مشکلات حل می‌شود
نرخ بهره بین بانکی به بالاترین میزان رسید
چرایی عدم توقف صادرات سیب‌زمینی با وجود افزایش قیمت
رصد قیمت برخی اقلام اساسی در بازار+جدول
سیاست‌های جدید وزارت تعاون برای رفع فقر مسکن در کشور
احتمال امضای توافق راهبردی ایران و روسیه قبل از تحلیف ترامپ
اظهارات جالب یک زن عرب در مورد شیعیان
عارف: امیدواریم در این دولت طرح قطار سریع‌السیر اصفهان به نتیجه برسد
پاسخ تند نیروهای کرد سوریه به تهدید اردوغان
کریسمس خونین غزه
اعلام اولویت‌ جدید برای حج تمتع ۱۴۰۴
کشف جسد پسر گمشده تهرانی در سمنان
تاریخ علیه سیتی!
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top