تاریخ انتشار: پنجشنبه 1396/09/23 - 11:52
کد خبر: 252760

تولید دستگاه پاستوریزاتور با قابلیت حفظ طعم و بوی مواد غذایی

محققان موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی برای نخستین بار در کشور موفق به تولید دستگاه پاستوریزاتور غیر حرارتی با فرآیند فشار بالا (bar ۶۰۰۰) شدند.

به گزارش«خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از مهر، نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی از ۲۲ آذرماه در نمایشگاه بین المللی آغاز به کار کرد.

در این نمایشگاه ۶۴ محصول فناورانه توسط دکتر منصور غلامی وزیر علوم تحقیقات و فناوری و دکتر سورنا ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری رونمایی شد.

یکی از محصولات رونمایی شده دستگاه پاستوریزاتور غیر حرارتی با فرآیند فشار بالا (bar ۶۰۰۰)  است که توسط محققان موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی به تولید رسید.
 دکتر سید مهدی میرزا بابایی مجری این طرح پژوهشی به خبرنگار مهر گفت: یکی از مهمترین دغدغه های صنعت غذا حفظ ارزش های تغذیه ای، بافت، طعم ، رنگ و بوی ماده غذایی در طی فرآیندهای مختلف تولید است.

وی افزود: از آنجا که روش های موجود فرآوری مواد غذایی اغلب بر پایه استفاده از فرآیند های حرارتی و این فرآیندها باعث وارد شدن آسیب جدی به ماده غذایی می شود ضرورت استفاده از روشهای جدید برای رفع نواقص موجود احساس شد.

وی در خصوص نواقص استفاده از فرآیند های حرارتی در فرآوری مواد غذایی اظهار کرد: از دست رفتن ارزش های تغذیه ای، تغییر بافت، تغییرطعم و رنگ و بوی مواد غذایی، زمانبر بودن و مصرف بالای انرژی از جمله مهمترین نواقص استفاده از روش های فعلی به شمار می رود.

وی با بیان اینکه در حال حاضر برای جلوگیری از مشکلات ناشی از تیمارهای حرارتی از فرآیندهای فشار بالای (HPP) غیر حرارتی Non Thermal Pasteurization استفاده می‌شود افزود: با استفاده از فرآیندهای فشار بالا ضمن انجام عمل پاستوریزاسیون در دمای محیط، ویتامین ها، طعم، رنگ، بافت و تازگی ماده غذایی حفظ شده و ماندگاری آن به طور چشمگیری افزایش می یابد.

عضو هیأت علمی گروه ماشین آلات مواد غذایی ادامه داد: فرآیند فرآوری مواد غذایی با استفاده از این روش در مدت زمان بسیار کوتاهی انجام شده و مصرف انرژی به شدت کاهش می یابد و از این منظر این فرآیند دوستدار محیط زیست نیز محسوب می شود.

میرزا بابایی گفت: تاکنون دستگاهی با این ویژگی ها در کشور ساخته نشده و حتی نمونه خارجی آن هم وارد کشور نشده است.

وی در خصوص هزینه های ساخت این دستگاه بیان کرد: در صورت تولید این دستگاه با دانش و امکانات بومی ضمن ایجاد اشتغال صرفه جویی ارزی هم به دنبال خواهد داشت.
وی  گفت: اکنون دانش فنی این دستگاه را داریم و می توانیم مطابق با نیاز مصرف کننده آن را تولید کنیم.

 

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
از فریاد زنان تا خشم دانشجویان در ماجرای نان
به وجود زنان ایرانی خارج از کشور افتخار می‌کنیم
جباری سرمربی مس رفسنجان شد
ملت ایران از عزت خود قاطعانه دفاع می‌کند
افزایش شمار شهدای اسیر غزه در زندان‌های رژیم صهیونیستی به ۵۰ نفر
انتخابات تناسبی گامی بزرگ و تحولی است
نگاه جنسیتی در سیاست‌گذاری‌ها باید دخیل شود
پرسش و پاسخ دانشجویان کرمانی با سخنگوی دولت
خسارت فیلترینگ بیش از ۵۰ هزار میلیارد تومان است
آیین‌نامه اجرایی مقابله و پیشگیری از جرائم پولشویی ابلاغ شد
۱۰ درصد کودکان ایرانی دچار اضطراب؛ کارشناسان هشدار دادند
محدودیت جدید عربستان برای حج آینده
نامزدهای جوایز گلدن گلوب اعلام شد
جولان آنفلوآنزا در کشور؛ شیوع بیش از سه‌برابری نسبت به حد هشدار!
کیفیت عکس کارت ملی زیر ذره‌بین؛ اصلاحات در راه است
آمار شهدای غزه به ۷۰ هزار و ۳۶۵ نفر رسید
چهارمین عملیات بارورسازی ابرها انجام شد
ایران و بلاروس مسیر تازه‌ای در روابط اقتصادی و صنعتی می‌گشایند
پایدارتر شدن شرایط جسمی رضا امیرخانی
حسین تبریزی به سراغ سریال «دیار مادری» رفت
دیدار عراقچی با معاون نخست وزیر جمهوری آذربایجان
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر و شکست سنگین از ایران، چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟





مشاهده نتایج
go to top