تاریخ انتشار: شنبه 1396/11/07 - 13:34
کد خبر: 257150

تأمین آب کشاورزی در مناطق خشک با تکنولوژی یک استارتاپ ایرانی

محققان در یک تیم استارتاپی در صدد هستند با ساخت سامانه ای از رطوبت هوا، آب تولید کنند.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ با توجه به مشکل کمبود آب سالم در مصارف آشامیدنی و کشاورزی، روش تولید آب از رطوبت هوا بر مبنای سطوح هیبریدی نانوپوشش ابرآبدوست/ آبگریز با کمترین هزینه مصرفی مد نظر محققان کشور قرار گرفته است.

در همین راستا یک تیم استارتاپی متشکل از دانشجویان دانشگاه آزاد، صنعتی شریف، علوم پزشکی شهید بهشتی موفق شدند ایده «سامانه تولید آب از هوای مرطوب بر مبنای سطوح هیبریدی ابر آبدوست / آبگریز» تحت عنوان «آکواوان» را اجرایی کنند.

اعضای تیم «آوان نانو» علی شهروزیان فر کارشناسی مهندسی و علم مواد از دانشگاه آزاد اسلامی دزفول، فاطمه خسرونژاد کارشناسی مهندسی و علم مواد از دانشگاه صنعتی شریف، یوسف شلاگه دکتری عمومی پزشکی ، محمدامین کاتب صابر کارشناسی میکروبیولوژی و علی انصاری دکتری عمومی پزشکی از دانشگاه شهید بهشتی تهران این تیم استارتاپی را تشکیل داده اند.

علی شهروزیان فر در خصوص ایده این تیم  به مهر گفت: با توجه به تحقیقات این تیم فنی مبنی بر وجود مه صبحگاهی در مناطق خشک و بیابانی، تیم فنی آوان نانو امیدوار است تا در آینده ای نزدیک دستگاه خود را برای استفاده در مناطق بیابانی نیز توسعه دهد.

وی در خصوص مکانیسم این دستگاه تولید کننده آب از هوای مرطوب گفت: اساس عملکرد دستگاه، جذب قطرات ریز رطوبت هوا توسط نقاط نانوپوشش ابرآبدوست و جداسازی و جمع آوری آن از سطح به دلیل افزایش وزن قطرات و سطح آبگریز بستر است.

شهروزیان فر اظهار کرد: زاویه تماس قطرات با نقاط ابرآبدوست، کم تر از ۵ درجه بوده و با پیوستن قطره های جذب شده به یکدیگر، توسط سطح آبگریز بستر، به سمت پائین حرکت کرده و در مخزن ذخیره می شوند.

این محقق بیان داشت: در مجموع، بسته به میزان رطوبت و وزش باد، به ازای هر متر مربع، ۲۰-۸ لیتر در روز تولید آب دارد.

وی با اشاره به ویژگی های این طرح خاطر نشان کرد: کارایی در شرایط مختلف رطوبتی، کارایی در محل هایی که به برق دسترسی ندارند، هزینه اولیه پائین، عدم تولید پساب، عدم تولید آلودگی صوتی، تطبیق داده شده با شرایط اقلیمی ایران، ضمانت تعویض رایگان ۶ ماهه در صورت آسیب در اثر شرایط جوی از ویژگی های این طرح به شمار می رود.

وی با تاکید بر اینکه طرح می تواند مورد توجه بخش های تجاری قرار بگیرد، عنوان کرد: این محصول با تنوع زیادی از مشتریان می تواند آب آشامیدنی نواحی جنوب و شمال ایران، جزایر خلیج فارس را تامین کند.

به گفته شهروزیان فرد، صنایع دریایی تامین آب شناورهای دریایی، گلخانه ها جهت تنظیم رطوبت فضا با توجه به نوع گیاهان، کشاورزی تامین آب کشاورزی مناطق کم آب، خانه ها و ادارات جهت تامین آب سالم و کم هزینه، تامین آب برای آبیاری فضای سبز مناطق با مشکل کمبود آب می توانند مخاطبان این طرح باشند.

وی در خصوص قیمت این سامانه گفت: قیمت تمام شده محصول برای فروش هر پنل ۹ متر مربعی  ۹۰۰ هزار تومان است که می تواند روزانه میانگین ۱۲۰ لیتر آب تولید کند.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
پنج عامل خاموش فروپاشی خانواده؛ از خودخواهی تا توقعات نابجا
ایران در مسیر دو انقلاب!
نتایج نهایی آزمون‌ها پس از رسیدگی به اعتراض‌ها در سامانه «بینا» قابل مشاهده است
آغاز انتخاب کادر اجرایی کاروان‌های تمتع ۱۴۰۶
تهیه ۱۲ طرح عملیاتی برای رفع مسائل ذی‌نفعان تأمین‌اجتماعی
قیمت برخی محموله‌های فیزیکی نفت از ۱۳۰ دلار فراتر رفت
مخبر: دشمن در حوزه‌های مختلف در مقابل ایران شکست خورد
روابط ایران و چین با اراده رهبران دو طرف در سطح راهبردی هدایت می‌شود
دولت آماده همکاری با بخش خصوصی برای جهش تولید مسکن است
روایت آنکارا از رایزنی میان عراقچی و وزیر خارجه ترکیه
وزیر آمریکایی درباره قیمت انرژی: نمی‌توانم رفتار ایران را پیش‌بینی کنم
وزیر کشور در آنکارا خبر داد؛ تصویب ایجاد ۲ مرز جدید بین ایران و ترکیه
جبهه پایداری: استمرار اجتماعات مردمی از جلوه‌های قدرت اجتماعی کشور است
عارف: هزینه تأخیر پروژه‌های مسکن برای متقاضیان جبران شود
عراقچی: از راه‌حل‌های دیپلماتیک که حقوق ملت ایران را تأمین کند، استقبال می‌کنیم
هشدار حمله هسته‌ای کره‌شمالی به آمریکا و کره‌جنوبی
شایسته‌سالاری و شفافیت، حلقه مفقوده مبارزه با فساد در شرکت‌ها، صندوق‌های بازنشستگی و سازمان‌های دولتی است
اقدام خصمانه سوئد علیه ایران
جاده چالوس و آزادراه تهران-شمال یک‌طرفه شد
تشدید حملات رژیم صهیونیستی به غزه
منابع بودجه ۱۴۰۶ باید متناسب با تکالیف برنامه هفتم امنیت غذایی باشد
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top