تاریخ انتشار: شنبه 1397/01/04 - 15:53
کد خبر: 261938

معرفی مستند «انقلاب جنسی»؛

مستندی چالشی و میدانی از دل شهرهای اروپایی

در این مستند با سفر به قلب اروپا و کشور هلند به ارائه تصویری تازه از مسأله انقلاب جنسی را دارد که موجب افزایش اعتماد مخاطبین خود شده است، اگرچه بسنده کردن به ظواهر مردم و مسائل جنسی اروپا و همچنین عدم پژوهش مردم‌شناسانه موجب آسیب های دیگری شد.

به گزارش خبرنگار «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ «حسین شمقدری» را با مستند سه‌گانه «میراث آلبرتا» می‌شناسیم که این بار با یک اثر جذاب و چالشی با عنوان «انقلاب جنسی» از وضعیتی متفاوت در ایران و اروپا با مخاطبین خود ارتباط برقرار می‌کند. این مستندساز جوان از معضلی پرده برمی‌دارد که حتی از بیکاری، پناهندگی سیاسی و... هم جذاب‌تر و هم مخاطب‌پسندتر است.

عنوان مستند نشان‌دهنده محتوای آن هست؛ «انقلاب جنسی» مستندی که درباره مدل زیستی جوانان اروپایی و مدل انقلاب جنسی‌ای که در آن رخ داده، شرح می‌دهد. این اثر سعی دارد تا مخاطبین خود را از دنیای ایرانی به دنیای غربی برده تا نگاه دوگانه‌ای به وضعیت جنسی دو جامعه داشته باشد.

مستند با مونولوگی از کارگردان در یکی از موزه‌های فرانسه شروع شده که در آن از تحول تندیس‌نگاری از مریم مقدس گرفته تا دورانی که از آن به نام «انقلاب جنسی اروپا» نامگذاری شده، بیان می‌شود.

موضوع بحران جنسی یکی از معضلات اصلی جامعه‌ی ماست که باید به حل و فصل اساسی آن بپردازیم، اینکه در مقاطع زمانی مختلف یکسری اقدامات سطحی برای جلوگیری از بدحجابی صورت بگیرد نه تنها علاج درد نیست بلکه آن را تشدید می‌کند. مستندسازی در این زمینه حرکت موثری است که می‌تواند نگاه عمومی جامعه را نسبت به شرایط جنسی در ایران و غرب عمیق تر سازد.

در این مستند با سفر به قلب اروپا و کشور هلند به ارائه تصویری تازه از مسأله انقلاب جنسی را دارد که موجب افزایش اعتماد مخاطبین خود شده است، اگرچه بسنده کردن به ظواهر مردم و مسائل جنسی اروپا و همچنین عدم پژوهش مردم‌شناسانه موجب آسیب‌های دیگری شد.

مستند با یک شوک جذاب شروع می‌شود؛ وقتی که تصاویری از زنان محجبه اروپایی تقریبا یک قرن پیش و به دور از آزادی‌های جنسی امروز را به نسل جوان اروپایی در قرن 21 نشان می‌دهد، آنها با تعجب فکر می‌کنند که این زنان متعلق به کشورهای خاورمیانه هستند.

در بخش هایی از این مستند، موضوع ازدواج موقت مطرح شده که به عنوان راهکاری است در جهت پر کردن نیاز جنسی از دوران جوانی تا فراهم شدن شرایط ازدواج دائم! اما مجری وقتی این ایده را با برخی از مصاحبه‌شونده ایرانی در میان می‌گذارد با واکنش منفی مواجه می شود و از سوی دیگر همین افراد صیغه را قبول ندارند ولی فضای دوست دختر و دوست پسری را بیشتر قبول دارند.

مستند به نمایش آزادی جنسی و سیاست‌های مدیریتی مسائل جنسی مانند ارائه کاندوم در سطح شهر و مدارس و توصیه برقراری روابط جنسی سالم! را مطرح می کند. اما این مستندساز جوان اشاره‌ای به آمار تجاوز جنسی، وضعیت نامطلوب خانواده‌ها، فرزندان نامشروع، بردگی جنسی زنان و مردان و... را به مخاطب نشان نمی‌دهد، چرا؟ چون عوامل مستند از همه چیز صحبت کرده و یک موضوع واحد را بررسی نمی‌کنند.

با مشاهده این مستند چند سوال اساسی ذهن مخاطب را درگیر می‌کند، اساساً دغدغه اصلی کارگردان در ساخت این مستند چه بوده است؟ پدیده اعتراض به حجاب اجباری یا آزادی های جنسی؟ از آرایش زنان ایرانی می خواهد بگوید، از صیغه می‌خواهد بگوید، از روسپی خانه‌های اروپایی می‌خواهد بگوید یا گرایش همجنس‌گرایانه؟ مسأله اساسی در این مستند چیست؟ جامعه آماری در این مستند چه کسانی هستند؟

مستند «انقلاب جنسی» سعی کرده تا جوامع اروپایی را اساس اصلی برای مقایسه با ناهنجاری‌های داخل کشور خودمان که با آن روبرو هستیم مقایسه کند که این امر از نگاه مبنایی یک کار بسیار اشتباه است به این دلایل:

اول، در نگاه اسلامی غریزه جنسی باید ارضا شود و نه سرکوب، برخلاف نگاه تند برخی مکاتب فکری مسیحیت که به انکار غریزه جنسی پرداختند

دوم، اصالت انسانیت انسان است و نه حیوانیت. یعنی اسلام اصالت انسان را در بعد روحانیِ آن می‌داند و غرایز و شهوات را در ذیل و طفیلی بُعد روحانی انسان قرار می‌دهد

سوم، مقید کردن امر جنسی در هاله‌ای از حیا و عفاف است؛ در نگاه اسلامی موضوع جنسی همیشه محدود به خانواده است و نه جامعه و برخلاف مدل تامین نیاز جنسی در غرب

چهارم، اصالت خانواده است به معنای ازدواج دائم. ازدواج موقت از راهکارهای درمانی بحران‌ جامعه محسوب می‌شود

در پایان باید اشاره کرد که این مستند خطوط قرمزی را رد کرده در رسانه ملی خودمان هیچ گاه از این تصاویر برهنگی و جنسی چیزی ندیده‌ایم. حرکات جنسی و آلات جنسی در مستند به وفور دیده می‌شود، آیا نشان دادن این‌ها برای جذب مخاطب است یا صرفا نشان دادن وضعیت آزادی جنسی در غرب؟! به نمایش گذاشتن چنین تصاویری قطعا آموزنده نیست و موجب عادی شدن این تصاویر و تبعات نامطلوب بعدِ آن خواهد شد. 

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
عکس | تجمع دانشجویان مقابل دانشکده فنی دانشگاه تهران
فیلم | خونی که در رگ ماست، هدیه به رهبر ماست
فیلم | دانشجویان خواجه نصیر: یا مرگ، یا خامنه‌ای
فیلم | آتش زدن پرچم اسرائیل و آمریکا توسط دانشجویان شریف
فیلم | بازگشت شاه قاتل؛ زهی خیال باطل
عزادارنماها دیروز در دانشگاه تهران چه کردند؟/ از پرتاب سنگ تا استقبال از حمله نظامی دشمن!
آدم‌ربایی با هدف اخاذی یک میلیون دلاری در تهران خنثی شد
ثبت نام ارزاق صبحانه دانشجویی برای ساکنان خوابگاه‌های دانشگاه علامه
سامانه بارشی از امروز وارد تهران می‌شود
گمانه‌زنی‌ها درباره توافق موقت را تایید نمی‌کنیم
واکنش دانشگاه علم و صنعت در پی درگذشت یک دانشجو
تعویق یک‌هفته‌ای هجدهمین آزمون بسندگی زبان انگلیسی دانشگاه شهید بهشتی
اوسمار نزدیک به پایان همکاری با پرسپولیس
دولت‌های اصلاحات و دنده‌عقب مسکن!
رد صلاحیت نامزدی که عضو هیأت مرکزی نظارت است!
ترامپ از تسلیم‌ناپذیری ایران کلافه است
به بهانه فحاشی ها در دانشگاه شریف و تهران
نسخه طلایی تغذیه برای روزه‌ اولی‌ها
تکذیب حضور یگان ویژه در دانشگاه‌ها
چگونه در ماه رمضان دچار اضافه‌وزن نشویم
شرایط نامساعد اسیران فلسطینی در ماه رمضان
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر و شکست سنگین از ایران، چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟





مشاهده نتایج
go to top