تاریخ انتشار: یکشنبه 1397/02/23 - 14:38
کد خبر: 265631

طراحی نرم افزار دوام پل توسط محققان دانشگاه امیرکبیر

محققان دانشگاه صنعتی امیرکبیر موفق به طراحی نرم افزاری برای دوام پل میان قشم بندرعباس شدند.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از دانشگاه صنعتی امیرکبیر، سید حسام مدنی یکی از مجریان پروژه «مواد طبیعی و مصنوعی جایگزین سیمان و ساخت بتن‌های بادوام برای افزایش طول عمر سازه‌های بتنی در کشور» گفت: در این پژوهش نرم افزاری تحت عنوان «طراحی عمر مفید بتن مسلح دریاپایدار» طراحی شد.

وی جمع آوری اطلاعات آزمایشگاهی ۳۰ ساله دانشگاه صنعتی امیرکبیر و مرکز تحقیقات راه مسکن و شهرسازی جهت پیاده‌سازی در قالب یک مدل و نرم افزار کاربر دوست را از اهداف اجرای این پژوهش نام برد و ادامه داد: این نرم افزار قابلیت استفاده گسترده در مقاصد طراحی بر اساس دوام سازه‌های بتن مسلح در شرایط آسیب رسان محیط دریا را دارد.

به گفته وی، استفاده از نرم افزار برای طراحی بتن تا میلیاردها دلار از هزینه‌های ناشی از خرابی زود هنگام سازه‌های بتن مسلح به ویژه انواع استراتژیک همچون اسکله‌ها خواهد کاست.

مدنی خاطر نشان کرد: این نرم افزار در طراحی بر اساس دوام سازه «پل» بین قشم و بندرعباس مورداستفاده قرار گرفته است که نشانگر رجحان طراحی انجام شده از طریق این نرم افزار نسبت به طرح مشاور نروژی پروژه است.

وی با اشاره به نحوی اجرای این طرح بیان کرد: طراحی نرم افزار مستلزم یک مطالعه تئوریک قوی بر روی مدل‌های موجود و انتخاب یک مدل مناسب احتمالاتی و پیاده کردن دیتاهای اولیه بر اساس روش‌های قابلیت اعتماد در نرم افزار بود. وی ادامه داد: علی‌رغم پیچیدگی‌های پنهان در ساختار نرم افزار، با ارائه آموزش‌های مقدماتی به مهندسان عمران امکان استفاده از این نرم افزار میسر است.

این محقق با تاکید بر اینکه نرم افزار و مدل برازش یافته قابلیت استفاده وسیع در سطح جهان را دارد، یادآور شد: به ویژه دیتاهای پیش فرض نرم افزار برای مناطق حاشیه خلیج فارس تهیه شده است که قابلیت استفاده در ایران و کشورهای مجاور را افزایش می‌دهد. شایان ذکر است در حال حاضر درخواست های متعدد از کشور های عربی حاشیه خلیج فارس برای استفاده از این نرم افزار مطرح شده است.

وی با اشاره به مزایای این نرم افزار افزود: تولید نرم افزار حاضر مستلزم داشتن دانش در زمینه تکنولوژی بتن و مباحث طراحی بر اساس دوام سازه‌های بتن مسلح است، همچنین نیاز به دیتاهای اولیه برای صحت سنجی عملکرد نرم افزار و تولید داده پیش فرض می باشد که به این دلایل امکان طراحی نرم افزار برای هر مجموعه‌ای به راحتی امکانپذیر نیست.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
بسیج: رزمایش «جانفدایان ایران» به‌زودی در دیگر شهرهای کشور برگزار می‌شود
سال تحصیلی جدید در مقاطع ارشد و دکتری کاملاً حضوری است
انصارالله: روزهای سخت‌تری در انتظار عربستان است
آخرین وضعیت امیر نوری در بیمارستان
سقف ارزی واردات غلات، روغن، گوشت و شکر خام اعلام شد
جنبلاط: اجرای توافق اسلام‌آباد و آتش‌بس با انصارالله راه خروج از وضعیت کنونی است
یمن: عربستان با عملیات رهگیری در مناطق پرجمعیت، غیرنظامیان را هدف قرار می‌دهد
راهنمای انتخاب تالار ختم؛ نکاتی که خانواده‌ها قبل از برگزاری مراسم باید بدانند
چرا رشته‌های کشاورزی در دانشگاه‌های ایران کاربردی نیست؟ راه‌حل کجاست؟ گزارش تخصصی هلدینگ کرانه نیلگون افق
از دانشگاه تا بازار کار؛ چه سروری برای یادگیری شبکه، مجازی‌سازی و هوش مصنوعی مناسب است؟
اولین تابلوی مغازه‌تان را چطور انتخاب کنید؟
اعطای ۵۰۰ میلیون تومان کمک هزینه مسکن به معلمان کیش
آتش‌سوزی در خیابان دولت
رویارویی و اختلاف در شورای امنیت بر سر ایران
افزایش ۳۰ درصدی ترافیک پایتخت در مهر ماه
پرداخت حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی از یکشنبه آغاز می شود
اختلافات میان کنگره و هگست بر سر جنگ علیه ایران بالا گرفت
تداوم رشد نرخ ارز در مرکز مبادله؛ دلار به ۱۶۶ هزار تومان رسید
دادستانی علیه عوامل برگزاری «دو مارتن تهران» اعلام جرم کرد
چرا یکدیگر را به آسانی قضاوت می کنیم؟
تحویل سلاح‌های آمریکایی به تعویق افتاد
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top