تاریخ انتشار: چهارشنبه 1397/04/27 - 14:44
کد خبر: 273623

کتاب «آیت‌الله جنتی» منتشر شد

کتاب «شصت و یکم» مجموعه‌ی «یاران امام به روایت اسناد ساواک» که به پرونده‌ی «آیت‌الله احمد جنتی» اختصاص یافته است، از سوی مرکز بررسی اسناد تاریخی وزارت اطلاعات منتشر شد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از میزان، کتاب با سخن ناشر آغاز شده و با بخش‌هایی مانند زندگینامه، اسناد و ضمائم ادامه یافته و در انتها با انتشار تصاویر به پایان رسیده است.

زندگینامه آیت‌الله جنتی در برگیرنده‌ی عناوینی، چون تولد، دوران کودکی، تحصیلات حوزوی، اساتید، ورود به حوزه علمیه قم، آغاز فعالیت سیاسی، حمله به مدرسه فیضیه، قیام ۱۵ خرداد، نقش آیت‌الله جنتی در استمرار مبارزه پس از تبعید امام (ره)، تلاش برای تثبیت مرجعیت امام خمینی (ره)، تبعید آیت‌الله جنتی، فعالیت‌ها و اقدامات آیت‌الله جنتی در سال‌های ۵۷ – ۱۳۵۶، مسئولیت‌های آیت‌الله جنتی بعد از انقلاب اسلامی و همچنین فعالیت‌های علمی و فرهنگی ایشان است. استفاده از مصاحبه‌های قدیمی آیت‌الله جنتی به خصوص در مورد دوران کودکی از امتیازات ویژه این بخش می‌باشد.

در بخش بعدی که قسمت اصلی کتاب می‌باشد، اسناد مربوط به پرونده‌ی ساواک «آیت‌الله جنتی» که چیزی نزدیک به حدود ۴۰۰ صفحه می‌شود، منتشر شده است. ویژگی برجسته‌ی کتاب مذکور، همین اسناد بکر و دست اولی است که تا پیش از این منتشر نشده بود.

اولین سند منتشر شده در این کتاب به تاریخ ۲۲ مرداد ۱۳۴۲ و مرتبط با وقایع ۱۵ خرداد ۱۳۴۲ و آخرین آن هم مربوط به تاریخ ۲۰ دی ماه ۱۳۵۷ و در کوران انقلاب اسلامی است. از دیگر ویژگی‌های مهم این کتاب، درج پاورقی‌های مرتبط با متن اسناد است که به لحاظ تاریخی کمک شایانی به محقق و پژوهشگر می‌کند.

در سندی مرتبط با وقایع بعد از ۱۵ خرداد و دستگیری حضرت امام (ره)، مأمور ساواک سخنان متهورانه‌ی آیت‌الله جنتی در آن فضای اختناق را چنین گزارش می‌کند: «روز گذشته شخصی که خود را جنتی و محصل علوم دینی قم معرفی می‌نمود... یک منبر تبلیغاتی که هیچ جنبه روضه خوانی و عزاداری نداشت به شرح زیر طی نمود «امروز روزی است که چوب به علماء مدرسه‌ی فیضیه می‌زنند. امروز روزی است که قرآن شما را می‌سوزانند و می‌گویند بروید امام زمان خود را بگویید از پرده غیب خارج شود... امروز روزی است که آقای خمینی که من چند سال است تحت نظر او شاگرد هستم و چقدر کتاب و رساله منتشر نموده و چنین مردی در تمام کشور‌های اسلامی یگانه شخصیت است و برای دین زحمت می‌کشیده، حالیه حاضر شده در زندان بماند و زیر بار اجانب نرود...» [ص ۵ تا ۳ کتاب]در سند دیگری مربوط به بیستم خرداد ۱۳۴۹ و در پی رحلت آیت‌الله العظمی حکیم که شاه در خباثتی آشکار با ارسال پیام برای آیت‌الله العظمی خویی مزوّرانه سعی در انتقال مرجعیت به بیرون از ایران داشت، نشان داده می‌شود که چگونه آیت‌الله جنتی به همراه دیگر یاران و شاگردان امام در اوج اقتدار رژیم پهلوی، در اقدامی هوشمندانه با طراحی سؤال و جوابی دقیق و انتشار گسترده‌ی آن در قالب اعلامیه‌ای با عنوان «نظریه اساتید بزرگ و حجج اسلام حوزه مقدسه قم درباره مرجعیت حضرت آیت‌الله العظمی خمینی دامت برکاته» به تبلیغ مرجعیت امام و هدایت مقلدان آیت‌الله حکیم به سوی ایشان کردند. [ص ۱۴۱ تا ۱۳۹]گفتنی است چاپ اول این کتاب در بهار ۹۷، با تیراژ ۱۰۰۰ نسخه و با قیمت ۲۸۰۰۰ تومان به بازار نشر عرضه شده است.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
اعلام آمادگی بسیج اساتید برای طرح دعاوی بین المللی انتقام خون امام شهید
نقض ‌قواعد بین‌المللی توسط ‌آمریکا‌ در حمله به زیرساخت‌های حمل‌ونقل
استمرار «بی‌هنجاریِ گرما» طی هفته آتی در اغلب استان‌ها/ هشدار گرمازدگی
۱۴ شهید و ۷۸ مصدوم در تجاوز آمریکا به ۵ استان
سرلشکر عبداللهی: قاتلان قائدِ شهید را قصاص خواهیم کرد
قاتلان قائدِ شهید را قصاص خواهیم کرد
مرکز فرماندهی کنترل دشمن در غرب آسیا با ۱۰ موشک بالستیک درهم کوبیده شد
آغاز فروش ارز اربعین از شنبه ۲۰ تیر
مقام آمریکایی: در مجموع ۳۰ پهپاد MQ-۹ توسط پدافند هوایی ایران سرنگون شده‌اند
واشنگتن‌پست: ترامپ دوباره خودش را در مهلکه سیاسی انداخت که بعید است بتواند از آن خارج شود
وزارت خارجه: حملات جنایتکارانه آمریکا نقض فاحش بندهای ۱ و ۵ یادداشت تفاهم است
ولایتی: از کربلا تا نجف، عراق در وداع با امام شهید مقاومت یکپارچه شد
ارتش و سپاه تروریست‌های تجزیه طلب را در هم کوبیدند
ادامه حملات پهپادی ارتش به پایگاه ها و مراکز راهبردی آمریکا در منطقه
حریم پیرامونی نیروگاه اتمی بوشهر مورد اصابت پرتابه دشمن آمریکایی قرار گرفت
محل خاکسپاری رهبر شهید انقلاب در نزدیکی روضه منوره است
شنیده شدن صدای انفجار در اردن و کویت
تکریم بی‌نظیر شما از مرجعیت دینی و سیاسی، عزت اسلام و مسلمین را بیش از پیش نمایان کرد
نیروی دریایی سپاه: بیگانگان هیچ سهمی در تنگه هرمز ندارند
درآغوش شمس الشموس؛ آقای شهید ایران به مشهدالرضا رسید
زیارت تاریخی آقای شهید ایران/ میزبانی باشکوه میلیون‌ها عراقی
امکان برگزاری آزمون مجدد برای دانشجویان دانشگاه آزاد فراهم شد
پنجمین نشست پایش برنامه پزشکی خانواده برگزار شد
پیشرفت پزشکی نوین در گرو سرمایه‌گذاری در علوم پایه است
آمادگی کامل زیرساخت‌های ارتباطی مشهد برای تشییع و تدفین رهبر شهید
همراه داشتن موبایل در امتحانات دانشگاه آزاد بلامانع شد
آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۵ در روزهای ۲۵ و ۲۶ تیرماه برگزار می‌شود/ اعلام زمان دریافت کارت ورود به جلسه داوطلبان
با اصل الگوی جدید تغذیه مخالفیم/این طرح ریسک تورم را به دانشجویان منتقل می‌کند
بزرگترین درس رهبر شهید برای کارآفرینان، حل مسئله و تبدیل معضل به فرصت بود
کاهش پذیرش دکتری در برترین دانشگاه‌های آمریکا
عبور از موانع فناوری‌های نرم و تقویت محتوای بومی؛ مصادیق امروز جهاد علمی
آغاز توزیع کارت کنکور ارشد از ۲۲ تیر؛ برگزاری آزمون در ۲۵ و ۲۶ تیر
جزئیات برگزاری آزمون شفاهی فلوشیپ اعلام شد/ رقابت ۱۳۱۸ داوطلب برای پذیرش ۶۸۳ نفر
راه‌اندازی دکتری «ارگونومی» در دانشگاه علوم پزشکی ایران
مهلت ثبت نام ترم تابستان دانشگاه شریف تمدید شد
خونخواهی رهبر شهید تا تحقق کامل آرمان‌های انقلاب ادامه دارد
پیگیری وزیر علوم درباره روند اسکان و خدمات‌رسانی به زائران مراسم تشییع رهبر شهید در قم
پارادوکس علوم پایه در ایران؛ صعود در مرزهای علم، نصف شدن سهم دانشجویان در سه دهه
علوم انسانی از نگاه رهبر شهید؛ از تولید نظریه بومی تا حل مسائل جامعه
مجوز برگزاری ترم تابستانی "مجازی" ابلاغ شد
تدوین آیین‌نامه حمایت از طرح‌های فناورانه در دانشگاه علوم پزشکی ایران
حماسه وداع و تشییع هشداری راهبردی به استکبار جهانی
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top