تاریخ انتشار: دوشنبه 1397/06/12 - 10:28
کد خبر: 280529

بفرمائید دانشگاه/۱

۱۰ پیشنهاد برای معرفی دانشگاه به جدید‌الورودها

۱۰ پیشنهاد برای معرفی دانشگاه به جدید‌الورودها

معمولا اولین چیزی که مورد انتظار دانشجویان ورودی جدید قرار می‌گیرد، معرفی دانشگاه است. دانشجویانی که برای اولین بار وارد دانشگاهی می‌شوند که قرار است حداقل چهار سال از عمر خود را در آن سپری کنند، قطعا نیازمند یک معرفی اجمالی از دانشگاه هستند.

به گزارش خبرنگار صنفی آموزشی «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ بررسی تجربیات دانشگاه‌ها و تشکل‌های دانشجویی در استقبال از دانشجویان جدیدالورود نشان می‌دهد بخشی از برنامه‌ها با موفقیت بیشتری مواجه شده و برخی نیز آورده‌ی چندانی برای مجموعه‌ی دانشگاه و دانشجویان نداشته است. از این رو در چند بخش از امروز تا پایان ثبت‌نام دانشگاه‌ها از دانشجویان ورودی جدید، به معرفی این تجربیات اعم از موفق و ناموفق خواهیم پرداخت.

نحوه‌ی استقبال از جدیدالورودها در ایام ثبت‌نام و تفاوت‌ها و همپوشانی اقدامات دانشگاه و تشکل‌های دانشجویی، یکی از نقاط عطف این ایام است. این مسئله در دانشگاه‌های مختلف و انواع تشکل‌های دانشجویی متقاوت است.

معمولا اولین چیزی که مورد انتظار دانشجویان ورودی جدید قرار می‌گیرد، معرفی دانشگاه است. دانشجویانی که برای اولین بار وارد دانشگاهی می‌شوند که قرار است حداقل چهار سال از عمر خود را در آن سپری کنند، قطعا نیازمند یک معرفی اجمالی از دانشگاه هستند. این معرفی در دو بخش جزئی و کلی خلاصه می‌شود.

۱۰ پیشنهاد برای معرفی دانشگاه به جدید‌الورودها

برای بعضی از دانشجویان در وحله‌ی اول، آرایش جغرافیایی دانشگاه شامل محل استقرار دانشکده‌ها، ساختمان اداری، خوابگاه، مسجد، سلف و غذاخوری، بوفه، زمین ورزشی و فضاهای آزاد و موارد اینچنینی حائز اهمیت است. برای برخی دیگر، تشکل‌های دانشجویی اهمیت دارد، یعنی بسیاری از دانشجویان علاقمند هستند بدانند چه تشکل‌ و کانون‌هایی در دانشگاه فعالیت می‌کنند. آیا دانشگاه انجمن اسلامی یا بسیج دانشجویی دارد؟ آیا دانشگاه کانون موسیقی، هلال احمر، کانون قرآن و عترت و ... دارد؟ برخی دیگر اما به دنبال جزئیات بیشتری هستند؛ مثلا اینکه رتبه‌ی علمی اساتید دانشگاه، اعضای هیئت علمی، رئیس و معاونان دانشگاه، روسای دانشکده‌ها و ... در چه حدی است؛ یا برای مثال عده‌ای از دانشجویان که علاقه بیشتری به فعالیت‌های ورزشی دارند، در وحله‌ی اول به دنبال رتبه‌ی تیم‌های ورزشی دانشگاه در کشور و موفقیت‌ها و ... می‌گردند.

به طور کلی اما می‌شود کارها را بین تشکل‌ها و کارمندان دانشگاه تقسیم کرد. این دو هرساله همزمان با آغاز سال تحصیلی جدید، برای استقبال هر چه بهتر از دانشجویان جدیدالورود می‌توانند برنامه‌ریزی متنوعی را طرح ریزی کنند. این برنامه ریزی و استقبال از آن جهت اهمیت دارد که از طرفی تشکل‌های دانشجویی مترصد آن هستند که با ایجاد فضایی صمیمی و دوستانه، استرس محیط جدیدی به نام «دانشگاه» (علی الخصوص برای دانشجویانی که در شهری غیر از شهر خود قبول شده اند.) را از بین ببرند و از طرفی دانشگاه نیز به دنبال آماده‌سازی هرچه بهتر دانشجویان جدیدالورود برای ورود به فضای دانشگاه است.

اولین پیشنهاد «خبرنامه دانشجویان ایران» به منظور برنامه‌ریزی بهتر برای استقبال از دانشجویان، تهیه یک نشریه جامع از سوی تشکل‌ها یا یک بروشور از سوی مجموعه دانشگاه برای معرفی دانشگاه و امکانات آن، معرفی شهر و امکانات آن و... است که به تشریح آن خواهیم پرداخت.

۱۰ پیشنهاد برای معرفی دانشگاه به جدید‌الورودها

اختصاص یک بروشور یا اولین شماره نشریه دانشجویی به معرفی دانشگاه، ابزار بسیار کاربردی برای ایجاد ارتباط دانشجویان جدیدالورود با مجموعه‌ی دانشگاه یا تشکلهای دانشجویی خواهد بود. در ادامه به صورت نکته وار به مواردی در این باره اشاره خواهد شد:

بهتر است این نشریه یا بروشور، حاوی چه چیزهایی باشد؟

1- شهر محل تحصیل را(همراه با نقشه) به خوبی برای جدیدالورودها تصویر کنید.

2-  راه های دسترسی به شهر محل تحصیل (اتوبوس، قطار و یا هواپیما) و معرفی مقرون به صرفه‌ترین راه رسیدن به محل مورد نظر نیز می‌تواند برای جدیدالورودها مفید واقع شود.

3- معرفی راه های دسترسی به دانشگاه، اعم از اتوبوس، مترو و یا تاکسی، برای دانشجویان اهمیت زیادی دارد.

4- اماکن پرکاربرد دانشگاه اعم از سلف سرویس، استخر، رستوران، اداره آموزش، اداره مربوط به مشمولان، اداره تغذیه، مسجد، دفاتر تشکل های دانشجویی، اداره خوابگاه‌ها و.. را به جدیدالورودها معرفی کنید.

5- یکی از اماکنی که باید به طور اخص به آن پرداخت، خوابگاه است. بیشترین ساعات یک دانشجو در طول 4 سال تحصیلی در خوابگاه خواهد گذشت، بنابراین معرفی آن بسیار ضروری است. در معرفی خوابگاه، می توان به اماکن ورزشی، سالن مطالعه، بوفه، مسئولین سرپرستی خوابگاه و... اشاره کرد.

6- سایت های پرکاربرد دانشگاهی و مربوط به آن مثل سایت تغذیه، سایت آموزش و... را در نشریه معرفی کنید.

7- معرفی برخی موارد آموزشی از قبیل، نحوه مشاهده نمرات در سیستم اینترنتی، اطلاع رسانی در رابطه با میزان غیبت های مجاز در کلاس های درسی و... قطعا برای دانشجویان راهگشاست.

8- در نشریه مورد نظر، حتما به برنامه های مختلفی که تشکل متبوعتان در طول سال برگزار خواهد کرد بپردازید. البته این برنامه ها باید به صورت کلی بیان شود و از تشریح آنها به صورت جزئی خودداری نمایید. برای مثال برنامه های تشکل خود را در ماه محرم بیان کنید و یا به سفرهای زیارتی، تفریحی و... اشاره نمایید.

9- اماکن پرکاربرد شهر اعم از تفریحی و اداری، مثل سینما، پارک، رستوران‌های معروف، پلیس + 10، فروشگاه‌های مواد غذایی و... را معرفی نمایید تا دانشجویان برای دسترسی به آنها با کمترین مشکل مواجه شوند.

10- نحوه رزرو کردن غذا، نحوه شارژ نمودن کارت تغذیه، ساعات توزیع غذا و... همگی از مسائلی است که تا هفته‌های ابتدایی گریبان گیر دانشجویان جدیدالورود خواهد بود و با توضیح و تفسیر آن در یک نشریه دانشجویی تا حدود زیادی حل خواهند شد.

البته ممکن است مسئولین دانشگاه نیز خود در نشریه‌ای به معرفی این نکات بپردازند، اما در نظر داشته باشید وقتی این موارد با ادبیاتی صمیمانه و دانشجویی به دانشجویان عرضه شود، اثرگذاری بیشتری خواهد داشت.

  گزارش از امیرمحمد بهشت‌آئین

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
کارآگاه بازی برادر مقتول برای یافتن سر جسد و شناسایی قاتل | راز جسد بدون سر با خالکوبی ستاره فاش شد
مینی بوس حادثه‌ساز در شهرستان سامان وارد یک حسینیه شد
پسر نابغه ایرانی می خواست فضانورد شود و با سفینه به کره ماه سفر کند اما سارق شد
۶ پیشنهاد ایران به سران کشورهای اسلامی در خصوص رژیم اشغالگر
عضو ارشد حماس: پیشنهاد توافق کنونی بهتر از قبلی هاست
تاکید عربستان بر آتش‌بس فوری در غزه
تمجید میرجلال‌الدین کزازی از «مست عشق»
حمله موشکی مجدد حزب‌الله لبنان به پایگاه صهیونیستی
نقش محوری دانشگاه در مردمی‌سازی اقتصاد
جزئیات جدید از تشکیل استان‌های غربی و شرقی تهران
ظرفیت پذیرش در آزمون دستیاری افزایش یافت
شناورسپاه از خط استوا عبورکرد/ اولین ماموریت در نیمکره جنوبی
اتفاقات ورزشگاه‌ها به کرامت بانوان خدشه وارد کرده است؛ ظرف یک هفته بررسی کنید و گزارش دهید
فیلم/ در ون‌های پلیس چه می گذرد؟
انقلاب فرهنگی امام صادق (ع) برای جهاد بود
فیلم/ برگزاری راهپیمایی میلیونی در یمن
سازمان جهانی بهداشت: در صورت حمله اسرائیل به رفح «حمام خون» به راه می‌افتد
قاتل فراری دو میهمان عروسی در مخفیگاهش دستگیر شد
قوه قضاییه در مبارزه با فساد هیچ تبعیضی قائل نمی شود
امدادرسانی به ۲۴۰ شهروند گرفتار در سیل/مردم به هشدارها توجه کنند
تداوم بارش‌های رگباری؛ هشدار سیل به ۱۳ استان کشور
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top