تاریخ انتشار: شنبه 1398/02/28 - 11:45
کد خبر: 312413

تحلیل عباس عبدی از جلسه سیاسیون با روحانی

اینها مستقل از نقدی است که از زاویه دیگر به این جلسات شکلی و کم‌نتیجه وارد می‌شود که موضوع بحث این یادداشت نیست. البته برخی از نیروهای میانسال‌تر نیز عموماً به دلیل تعلقات خانوادگی به ساخت سیاسی راه یافته‌اند و در این جمع حضور دارند و نسبت به دیگران جوان‌تر!! محسوب می‌شوند.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»، بیش از 30 نفر از فعالان سیاسی اصول‌گرا و اصلاح‌طلب در دیدار با آقای روحانی شرکت داشتند. طبیعی است که نمی‌توان از روی تنها یک پدیده یا نشست داوری کامل کرد، ولی به نظرم دو مورد از این جلسه را می‌توان برجسته کرد که به فهم وضعیت سیاسی ایران کمک می‌کند.

میانگین سن این افراد چقدر است؟ به طور متوسط آنان متولد سال 1332 هستند. یعنی 66 سال. بد نیست توزیع تاریخ تولد آنان را با یکدیگر مرور کنیم.

8 نفر متولد پیش از سال 1325، یعنی 74 سال و بیشتر داشتند.

14 نفر متولد 1325 تا 1334، یعنی 64 تا 73 ساله بودند.

12  نفر نیز زیر 63 سال دارند، که فقط 2 یا 3 نفرشان در دهه 1350 متولد شده‌اند! کوچک‌ترین آنان 39 ساله است، یعنی هم‌سن مکرون رییس جمهور فرانسه، هنگامی که وارد کاخ الیزه شد.

اینها مستقل از نقدی است که از زاویه دیگر به این جلسات شکلی و کم‌نتیجه وارد می‌شود که موضوع بحث این یادداشت نیست. البته برخی از نیروهای میانسال‌تر نیز عموماً به دلیل تعلقات خانوادگی به ساخت سیاسی راه یافته‌اند و در این جمع حضور دارند و نسبت به دیگران جوان‌تر!! محسوب می‌شوند.

مورد دوم تصویری است که محمد عطریانفر یکی از حاضران در جلسه پس از نشست از آقای بهزاد نبوی و احمد توکلی گرفته است که هر دو پیر و فرسوده و با تکیه بر عصا، دست در دست هم دارند، دو نفری که از ابتدای انقلاب در دو جناح مخالف یکدیگر بودند و با یکدیگر اختلافات جدی داشتند و اکنون در پایان زندگی به یکدیگر رسیده‌اند.(البته خداوند عمرشان را بیشتر کند، ولی حداقل مرگ سیاسی و طبیعی، حقیقتی است که از آن گریزی نیست).

ابتدا توضیح دهم که برای هر دو نفر این آقایان و سایر حاضران احترام قایل هستم. فارغ از اینکه خط و ربط آنان چگونه است، همین که تا این مرحله از پا نیافتاده‌اند و از فعالیت عمومی کناره‌گیری نکرده‌اند قابل احترام است، ول نقدی که وجود دارد ناظر به مسأله دیگری است.

اگر قرار باشد، به 40 سال پیش یا دهه اول انقلاب برگردیم، تقریباً همه این افراد بجز دو سه نفرشان که در ان زمان کم‌سن و سال بودند از فعالان و کنشگران و مسئولین آن زمان بوده‌اند. اکنون در پایان دهه چهارم جز چند نفر را نتوانسته‌اند به درون ساختار خود راه دهند. اشتباه نشود، منظورم این نیست که به صورت آگاهانه یا خودخواهانه و انحصارطلبانه رفتار کرده‌اند. شاید هم چنین باشد. ولی منظور بنده این وجه قضیه نیست. زیرا پدیده‌ای به این عمومی را نمی‌توان با عوامل انگیزه‌ای توجیه کرد. باید گفت که آنان در چارچوب ساختاری، که متأثر از گزاره‌های ذهنی و رفتاری خاصی است، در عمل به این نقطه رسیده‌اند که افراد دیگری را نتوانسته‌اند درون خود جذب کنند.

این وضعیت به معنای پایان خط است. بخش جوان جامعه در مسیر دیگری حرکت کرد و اتفاقاً چون نتوانست مسیر خود را درون ساختار رسمی پیدا کند، زاویه تفاوت مسیر خود را بیشتر و بیشتر کرد و به کلی از ساختار فاصله گرفت. نسل جدیدتر که فاصله‌اش بسیار بیش از آن است که قابل تصور نسل انقلاب باشد. نمونه‌اش آواز جنتلمن است که آهنگی غیررسمی و زیرزمینی است، ولی گویی همه دانش‌آموزان متولد دهه 1390 آن را همراه با حرکت موزونش بلد هستند و اگر دروس مدرسه را این قدر خوب از حفظ بودند بعید بود که کسی کمتر از 20 نمره بیاورد!! درس‌های رسمی که معلم دارد و دانش‌آموز برای یادگیری آنها و نیز برای یاد نگرفتن انواع جنتلمن‌ها به مدرسه می‌آید و مدرک می‌گیرد ولی نتیجه این می‌شود که می‌بینیم.

این جلسه و ترکیب آن و این عکس دو نفری، نشانه‌ای است از فاتحه زودهنگامی که باید بر سیاست‌ورزی پیرمحور خواند. فراموش نشود منظورم از پیر، فقط اشاره به سن بالا نیست، به اندیشه پیر و باقیمانده در گذشته و به دور از تحولات و ارزش‌های نسل جدید است. ارزش‌هایی که خوب یا بد بودنشان بحث دیگری است. ولی اگر قرار است سیاست‌ورزی معطوف به انسان و پاسخ به مطالبات او باشد این مجموعه محترم قادر به نمایندگی چنین مطالباتی نیست. فقط شانسی که این حکومت دارد نابخردی محض مجموعه بزرگی از اپوزیسیون ان است که باید برای سیاست‌ورزی ایرانی در این وضعیت گریست.

در این میان جناح غالب در ساختار رسمی نیز کوشید تا جوانان تابع خود را به میدان اورد ولی مجموعه ان چیزی بهتر از کارگزاران دولت قبلی نشد و نخواهد شد. زیرا این نوع اوردن جوانان به سیاست ابزاری و فرصت‌طلبانه بود به همین دلیل نتیجه‌اش یا فساد گسترده شد و یا افزایش بیشتر شکاف نسلی.

منبع: اعتماد

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
کابینه رژیم صهیونیستی با اجماع رای به تعطیلی الجزیره داد
نمایندگان اقلیت‌های دینی هتک حرمت قرآن در سوئد را محکوم کردند
متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان در شورای نگهبان تایید شده است
بارزانی به تهران سفر می‌کند
دشمن به دنبال ایجاد ناامنی و موج سواری است
کلید اولیه آزمون دستیاری پزشکی منتشر شد
برگزاری دومین مرحله انتخابات مجلس در هشت حوزه به صورت الکترونیکی
مصوبه قانونگذاران آمریکایی برای جرم‌انگاری انتقاد از اسرائیل
ملتهب شدن اوضاع کرانه باختری در سایه حمله مجدد نظامیان صهیونیست
تحقیق و تفحص بین المللی برای محاکمه سران جنایتکار رژیم صهیونیستی
دیدار وزرای خارجه ایران و سودان در گامبیا
امیرعبداللهیان با وزیر خارجه گامبیا دیدار کرد
امکان گزینش در دور دوم انتخابات مجلس آسان‌تر است
تشدید اعتراضات فلسطینی/ جنبش مشترک دانشگاه‌های جهان
کارآگاه بازی برادر مقتول برای یافتن سر جسد و شناسایی قاتل | راز جسد بدون سر با خالکوبی ستاره فاش شد
مینی بوس حادثه‌ساز در شهرستان سامان وارد یک حسینیه شد
پسر نابغه ایرانی می خواست فضانورد شود و با سفینه به کره ماه سفر کند اما سارق شد
۶ پیشنهاد ایران به سران کشورهای اسلامی در خصوص رژیم اشغالگر
عضو ارشد حماس: پیشنهاد توافق کنونی بهتر از قبلی هاست
تاکید عربستان بر آتش‌بس فوری در غزه
تمجید میرجلال‌الدین کزازی از «مست عشق»
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top