تاریخ انتشار: سه شنبه 1398/03/21 - 20:46
کد خبر: 315355

تأسیس شبکه استارت‌آپ‌های فناوری آسیا و اقیانوسیه

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور از تأسیس شبکه استارت آپ های فناوری آسیا و اقیانوسیه خبر داد و گفت: شرکت‌های نوپا امروزه اکوسیستم نوآوری کشور را پویاتر و پرتحرک تر کرده اند.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» سورنا ستاری امروز در اولین اجلاس نوآوری آسیا و اقیانوسیه که در سالن اجلاس سران با حضور دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد، گفت: موضوع محوری این اجلاس استارت آپ های فناوری در مسیر توسعه پایدار است، زیرا این موضوع برای کشور ما ایران موضوعی فوق العاده جذاب و مهم است.

وی خطاب به حاضران در سالن اجلاس و نمایندگانی از ۶۲ کشور عضو اسکاپ گفت: هر چند ممکن است شما ایران را با منابع زیرزمینی سرشار مانند نفت و گاز در دنیا بشناسید اما در واقع این توصیف اکنون فقط بخش کوچکی از منابع و توانمندی‌های اقتصادی و اجتماعی کشورمان را نشان می‌دهد.

ستاری تأکید کرد: در سالیان اخیر توجه دولت‌ها به توسعه نیروی انسانی به عنوان منبع اصلی حرکت اقتصادی بوده است.

وی با بیان اینکه ایران طی سه دهه اخیر سه موج مهم را در توسعه علمی و فناوری پشت سر گذاشته است، گفت: موج اول با محوریت توسعه علمی و آموزش‌های دانشگاهی و تحصیلات تکمیلی طی شد که نتیجه آن در تعداد فراوان دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی بود؛ اکنون نزدیک به ۵ میلیون دانشجو در ایران داریم و کشور ما در میان چند کشور اول دنیا بیشترین تعداد فارغ التحصیلان مهندسی را به خود اختصاص داده است.

معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری ادامه داد: در موج دوم، شکل گیری مراکز رشد و پارک‌های فناوری و سرمایه گذاری دولت در فناوری‌های جدید و تشویق به تحقیقات و تولید علم مورد توجه قرار گرفت که نتیجه آن رشد علمی خیره کننده ایران بوده و هست.

وی با بیان اینکه ایران در سال ۲۰۱۱ بیشترین رشد علمی دنیا را تجربه کرده و اکنون نیز در غرب آسیا جایگاه اول و در دنیا جایگاه پانزدهم را به خود اختصاص داده است، گفت: اکنون موج سوم تحولات علمی و فناوری ایران با محوریت نوآوری و توجه به نقش زیست بوم توسعه نوآوری در کشور در جریان است و تلاش می‌شود نگرشی یکپارچه به نقش نهادها و بازیگران مختلف علمی، فناوری، اقتصادی، قانونی، سیاسی و اجتماعی شکل بگیرد.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور افزود: شرکت‌های نوپا امروزه اکوسیستم نوآوری کشور را پویاتر و پرتحرک تر کرده‌اند.

وی تصریح کرد: تعداد زیاد مراکز نوآوری، صندوق‌های سرمایه گذاری خطرپذیر، شرکت‌های هایتک و شرکت‌های خلاق که فراتر از حوزه‌های اقتصادی در شهرهای بزرگ به حوزه‌های اقتصادی و اجتماعی در شهرهای متوسط و کوچک در حال تسری هستند، نمونه‌هایی از فراگیر شدن نوآوری در ایران به شمار می‌روند.

به گفته وی، البته این موضوعات فقط محدود به آی سی تی نبوده، بلکه حوزه‌های بیوتکنولوژی، سلول بنیادی، نانوتکنولوژی، هواو فضا و سایر حوزه‌های مهم فناوری را هم شامل می‌شود.

وی تأکید کرد: حمایت از ۴۳۰۰ شرکت دانش بنیان داخلی و رشد پی در پی رتبه ایران در شاخص جهانی نوآوری نشانه‌هایی از موفقیت کشور در این مسیر است.

ستاری با تأکید بر اینکه نوآوری موتور محرک برای توسعه فراگیر و پایدار جوامع بشری است، گفت: از این رو لازم است با نگاهی فراگیر به نوآوری، مسائل پیش رو را دوباره صورت بندی کرده و در طراحی راه حل های جدید علاوه بر فناوری‌های نوین، از ظرفیت‌های متنوع و توزیع شده نهادهای اجتماعی و بومی کشورها نیز استفاده مؤثر کنیم.

معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری خاطرنشان کرد: در نوآوری فراگیر نیاز عموم مردم و طبقات مختلف خصوصاً کم برخوردار در کانون توجه است و به جای نگرش تک بُعدی، پیشرفت افراد و جوامع و تقسیم بندی آنها، همچنین تفاوت‌های منطقه‌ای و منطقه‌ای مدنظر قرار می‌گیرد تا راه حل های خلاقانه مبتنی بر واقعیت‌ها و بافت جوامع طراحی شود.

وی افزود: دولت‌ها در این مسیر جدید نوآوری مسئولیتی بسیار مهم به عهده دارند، این مسئولیت فراتر از حمایت از تولید علم، تحقیق و توسعه و حتی فراتر از تقویت و تسهیل پیوندها میان بازیگران فعلی و ایجاد محیط توانمندساز برای آنها است.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با اشاره به راه حل‌هایی برای دولت‌ها برای ارتقای نوآوری‌های اجتماعی و زیست محیطی گفت: دولت‌ها می‌توانند ابزارهایی به عنوان چارچوب‌های قانونی و تنظیم گری مانند استانداردهای حفظ حقوق مصرف کننده، ابزارهای اقتصادی، ابزارهای مالی، توجه به استراتژی‌های منطقه‌ای و شبکه سازی، آموزش و تربیت نیروهای انسانی، حمایت از طرف تقاضا و بازارسازی برای نوآوری را سرلوحه کار خود قرار دهند.

ستاری خاطرنشان کرد: تصمیم به تأسیس شبکه استارت آپ های فناوری آسیا و اقیانوسیه در اجلاس امروز نویدبخش ایجاد مسیرهای جدید همکاری میان کشورهای منطقه برای فعال کردن ظرفیت‌های جدید در نوآوری است.

وی با بیان اینکه این شبکه باید بتواند دو دسته از فعالیت‌ها را تسهیل کند، کمک به همتایابی میان استارت آپ های منطقه از طریق تهیه و انتشار پروفایل شرکت‌ها و پروپوزال‌های همکاری، کمک به سازماندهی جلسات رودررو و پشتیبانی، ارائه اطلاعات مورد نیاز طرفین برای همکاری، دسته اول فعالیت‌ها در شبکه استارت آپی به شمار می‌روند.

ستاری افزود: فعالیت‌های توانمندساز برای معرفی شبکه و خدمات آن در قالب تعامل با کمیسیون اقتصادی اجتماعی آسیا و اقیانوسیه و سایر نهادهای مربوطه سازمان ملل، راه اندازی وب سایت و بستر ارتباطی موردنیاز در شبکه سازی، تقویت ارتباط فعالان شبکه در قالب شرکت در نشست‌های سالانه و برنامه‌های تبادل تجربه و آموزشی دسته دوم فعالیت‌ها در شبکه استارت آپی به شمار می‌روند.

وی اظهارداشت: در این مسیر نهادها و آژانس‌های دولتی و خصوصی تسهیل گر، واسطه‌های فناوری و نوآوری که ارتباطات گسترده با استارت آپ ها در مناطق مختلف کشورهای آسیایی و اقیانوسیه دارند می‌توانند به فعالیت این شبکه کمک مهمی کنند.

آغاز فعالیت‌های فناورانه و نوآورانه با کشورهای خارجی
معاون رئیس جمهور افزود: در سال‌های اخیر ابتکارات فناوری و نوآوری متعددی با نقش آفرینی ایران در میان کشورهای آسیایی، کشورهای مسلمان و کشورهای در حال توسعه آغاز شده است.

وی گفت: شبکه انتقال و تبادل فناوری میان ۸ کشور در حال توسعه و جایزه مصطفی (ص) به عنوان نماد عالی علم و فناوری از جمله اقدامات مشترک بین کشورها است.

به گفته ستاری، ایران در مجامع منطقه‌ای مهم دیگری مشارکت داشته که برگزاری اجلاس نوآوری آسیا و اقیانوسیه از آخرین نمونه‌های آن است. ایران برای ایفای نقش در حوزه علم و فناوری در میان کشورهای منطقه آسیا و اقیانوسیه مصمم و بر این باور است که همکاری‌های تنگاتنگ منطقه‌ای تنها راه حرکت به سمت حل مسائل مشترک منطقه و در عین حال ممانعت از یکجانبه گرایی و انحصارطلبی برخی قدرت‌ها است.

وی خاطرنشان کرد: امیدواریم این اجلاس و گفتگوها و بازدیدهای متنوعی که در آن تعبیه شده، فرصت خوبی برای اشتراک گذاری تجربیات و ایده‌های ارزشمند شرکت کنندگان و سرآغاز همکاری‌های منسجم‌تر کشورهای آسیا و اقیانوسیه در راستای اهرم کردن نو آوری فراگیر در توسعه پایدار باشد.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
مشهدالرضا در آستانه تشییع پیکر رهبر شهید انقلاب +عکس
عشق به امام شهید مرز نمی‌شناسد/ تصویر ماندگار در بین‌الحرمین عراق +عکس
واکنش عزیزی به حمله آمریکا/ نظم ایرانی را در تنگه هرمز به رسمیت بشناسید
امکان برگزاری آزمون مجدد برای دانشجویان دانشگاه آزاد فراهم شد
ولایتی: به ماجراجویی‌ها پاسخ فوری داده می‌شود
شهادت سروان «علی معینی» در حمله جنایتکارانه آمریکا به بوشهر
مراسم بزرگداشت قائد شهید از سوی مقام معظم رهبری در قم برگزار می‌شود
تصویری از فرزند ارشد قائد شهید امت در کنار فرزندان آیت‌الله سیستانی
شهادت ۸ رزمنده ارتش در حمله آمریکا به جنوب کشور
ضرغامی: به زبان دیپلماسی اعلام کنید قاتل رهبر شهید در دسترس بود
انگلیس: باید آتش‌بس بین ایران و آمریکا برقرار شود
درگیری سپاه با گروهک‌های تروریستی در سردشت/ شهادت یک پاسدار
ایران حمله آمریکا و اسرائیل به مراکز فضایی خود را به سازمان ملل کشاند
غریب‌آبادی: با ترامپ قاتل باید با زبان خودش صحبت کرد
واکنش عراقچی به سخنان موهن رئیس تروریست آمریکا
پیام احساسی قلعه‌نویی پیرامون تیم ملی و جام جهانی
دیدار علما و بزرگان نجف اشرف با فرزند ارشد رهبر شهید انقلاب
بقائی: یادداشت تفاهم با آمریکا از ابتدا بر پایه اعتماد نبود
رایزنی‌ عراقچی با همتای قطری درباره وقایع اخیر در تنگه هرمز
فراتر از مرزها؛ آنجا که عشق، ژئوپلیتیک را شکست می‌دهد
شهادت دو صیاد هرمزگانی در پی حملات تروریستی آمریکا
امکان برگزاری آزمون مجدد برای دانشجویان دانشگاه آزاد فراهم شد
پنجمین نشست پایش برنامه پزشکی خانواده برگزار شد
پیشرفت پزشکی نوین در گرو سرمایه‌گذاری در علوم پایه است
آمادگی کامل زیرساخت‌های ارتباطی مشهد برای تشییع و تدفین رهبر شهید
همراه داشتن موبایل در امتحانات دانشگاه آزاد بلامانع شد
آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۵ در روزهای ۲۵ و ۲۶ تیرماه برگزار می‌شود/ اعلام زمان دریافت کارت ورود به جلسه داوطلبان
با اصل الگوی جدید تغذیه مخالفیم/این طرح ریسک تورم را به دانشجویان منتقل می‌کند
بزرگترین درس رهبر شهید برای کارآفرینان، حل مسئله و تبدیل معضل به فرصت بود
کاهش پذیرش دکتری در برترین دانشگاه‌های آمریکا
عبور از موانع فناوری‌های نرم و تقویت محتوای بومی؛ مصادیق امروز جهاد علمی
آغاز توزیع کارت کنکور ارشد از ۲۲ تیر؛ برگزاری آزمون در ۲۵ و ۲۶ تیر
جزئیات برگزاری آزمون شفاهی فلوشیپ اعلام شد/ رقابت ۱۳۱۸ داوطلب برای پذیرش ۶۸۳ نفر
راه‌اندازی دکتری «ارگونومی» در دانشگاه علوم پزشکی ایران
مهلت ثبت نام ترم تابستان دانشگاه شریف تمدید شد
خونخواهی رهبر شهید تا تحقق کامل آرمان‌های انقلاب ادامه دارد
پیگیری وزیر علوم درباره روند اسکان و خدمات‌رسانی به زائران مراسم تشییع رهبر شهید در قم
پارادوکس علوم پایه در ایران؛ صعود در مرزهای علم، نصف شدن سهم دانشجویان در سه دهه
علوم انسانی از نگاه رهبر شهید؛ از تولید نظریه بومی تا حل مسائل جامعه
مجوز برگزاری ترم تابستانی "مجازی" ابلاغ شد
تدوین آیین‌نامه حمایت از طرح‌های فناورانه در دانشگاه علوم پزشکی ایران
حماسه وداع و تشییع هشداری راهبردی به استکبار جهانی
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top