تاریخ انتشار: دوشنبه 1398/08/06 - 12:06
کد خبر: 332957

نمایش آمریکایی؛ کشته‌شدن البغدادی یا راز مشکوک؟

ترامپ یک دروغگوی حرفه‌ای است و بیشتر اظهارات وی آکنده از دروغ است و بعید نیست که وی نمایشنامه قتل سرکرده داعش را مانند کشته‌شدن «بن لادن»، که بدون ارائه هیچ‌گونه سند و مدرکی مطرح شد، جعل کرده باشد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از تسنیم، «عبدالباری عطوان» تحلیلگر برجسته جهان عرب در سرمقاله روزنامه فرامنطقه‌ای «رأی الیوم» نوشت: ما نمی‌دانستیم که «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهوری آمریکا در بازیگری خبره است، تا اینکه او را در کنفرانس خبری‌اش روز گذشته دیدیم که طی آن از کشته شدن «ابوبکر البغدادی» رهبر ارشد داعش در عملیات نظامی یگان‌های ویژه آمریکایی در منطقه «باریسا» در شمال ادلب، خبر داد. این مرد، با افتخار مدعی پیروزی بزرگی شد گویی که او اتحاد جماهیر شوروی را شکست داده است. تمام حرکات (بدن) ترامپ و همچنین صورت او حساب‌شده بود و او از قبل آموزش دیده بود.

اطلاعاتی، که ترامپ درباره عملیات مذکور، از جمله کشته شدن البغدادی و دو همسرش و سه نفر از فرزندانش طی انفجار جلیقه‌های انفجاری که بر تن داشتند و در چاهی که برای محافظت از آنها اختصاص داده شده بود، ممکن است واقعیت داشته باشد و شاید هم نداشته باشد. ما در این زمینه ابهامات بسیاری داریم که تنها با شواهدی، که مستند بر تصاویر زنده و غیرمتحرک است، مرتفع می‌شوند.

روس‌ها، که دونالد ترامپ از آنها به‌خاطر همکاری‌شان در این عملیات تشکر کرده است، احتمال کشته شدن البغدادی را از اساس زیر سؤال برده‌اند، ولی سوری‌ها، که رئیس‌جمهوری آمریکا آنها را به فهرست همکاران در این عملیات اضافه و از آنها بابت این همکاری تشکر کرد، آخرین دغدغه‌شان این است که اطلاعاتی درباره این شخص (البغدادی) به دست بیاورند و آنها حتی اشاره به این موضوع را به‌باد مسخره گرفته‌اند، علاوه بر این، منطقه‌ای که البغدادی در آنجا ترور شد، خارج از سیطره ارتش سوریه واقع است و تحت اشغال گروه تروریستی النصره قرار دارد، و چه‌بسا رئیس‌جمهوری آمریکا نیروهای دولتی (سوریه) و معارضان را اشتباه فرض کرده است، که به هر حال این امر تعجب‌آور نیست.

ترامپ یک دروغگوی حرفه‌ای است و بیشتر اظهارات و توییت‌های وی حاوی دروغ‌های زیادی است و بعید نیست که وی این نمایشنامه را جعل کرده باشد، دقیقاً مانند مورد مشابه در ارتباط با کشته شدن «حمزه بن لادن» پسر «اسامه بن لادن» رهبر گروه «القاعده»، که بدون ارائه هیچ دلیل یا تصویری که اظهارات آمریکایی‌ها را تأیید کند، بود. ترامب در تلاش برای جست‌وجوی هرگونه «پیروزی»، نگاه‌ها را از شکست پروژه سوری‌اش منحرف می‌کند و در قامت یک «قهرمان» برای جذب هوادارانی برای خود در کارزار انتخاباتی، ظاهر می‌شود. فراموش نمی‌کنیم که او یک عقده دائمی از سلف خود «باراک اوباما» دارد و می‌خواهد از او در همه چیز تقلید کند؛ اوباما بن‌لادن را کشت و این یک، البغدادی را می‌کُشد.

نیروهای آمریکایی زمانی‌که «عدی» و «قصی» پسران صدام، دیکتاتور معدوم عراق را به قتل رساندند، آنها را مقابل عکاسان و دوربین‌های تلویزیون به نمایش درآوردند تا کشته شدن آنها را تأیید کنند. آمریکایی‌ها همچنین جسد «معمر القذافی» رئیس‌جمهور متوفی لیبی را برای چند روز در سردخانه‌ای نگه داشته به حضار نشان دادند، پس چرا آمریکایی‌ها برای ما هیچ‌گونه دلیلی درباره کشته شدن سه شخصیتی که، اقدام به قتلشان کرده‌اند، از جمله اسامه بن‌لادن و پسر و جانشینش، حمزه، و اخیراً ابوبکر البغدادی، ارائه نمی‌دهند، راز چنین رفتاری چیست؟

از طریق تجربیات‌مان و پژوهش‌های‌مان و تحقیق درباره القاعده و داعش، می‌توان گفت که معمولاً این دو گروه بیانیه‌های رسمی و موثق درباره کشته شدن هر یک از عناصرشان و اطلاع‌رسانی دراین‌باره به خانواده‌های‌شان، صادر می‌کنند تا تقسیم ارث را برای خانواده‌هایشان تسهیل کنند و همسران‌شان در صورت تمایل، امکان ازدواج داشته باشند.

موضوع قابل توجه این است که اوباما و ترامپ، به‌خلاف دولت «جرج بوش پدر»، درباره سرنوشت اجساد اسامه بن‌لادن و حمزه بن‌لادن کاملاً سکوت اختیار کرده‌اند و ما هیچ تصویری از آنها ندیده‌ایم که کشته‌شدن‌شان را تأیید کنند و نمی‌دانیم که کجا دفن شده‌اند. این امر نشان می‌دهد که این دولت‌ها و رهبران‌شان می‌خواهند این مسائل را از شهروندان‌شان و از جهانیان مخفی کنند و چه‌بسا برای پی بردن به حقیقت به ده‌ها سال زمان نیاز داریم.

بر این باور نیستیم که کشته شدن «ابراهیم عواد البکری» یا ابوبکر البغدادی، در صورتی‌که تأیید شود، بر گروه داعش تأثیری بگذارد؛ این مرد، به‌نظر ما، رهبری نبود که امور این گروه را مدیریت می‌کرد بلکه او صرفاً یک نماد یا ویترینی بود، و این وضعیت در زمانی ممکن بود که او رهبر خلافتی (دولت اسلامی در شام و عراق) با 7 میلیون شهروند و با مساحت 240 کیلومترمربع بود. ولی اکنون، پس از فروپاشی چنین خلافتی و پراکنده شدن عناصر آن و نیز نابود شدن پایتخت اولش در «الرقه» در سوریه و پایتخت دومش «موصل» در عراق، و فرار بیشتر عناصر آن و اسارت حدود 13 نفر از آنها، اوضاع این گروه چگونه خواهد بود؟

البغدادی از یک‌چهارم کاریزمایی، که اولین معلمش، بن‌لادن، داشت، برخوردار نبود. او طی 4 سال گذشته فقط در دو فایل به‌صورت صوتی و تصویری ظاهر شد؛ اولی در جریان اعلام «تأسیس خلافت» از بالای منبر مسجد «النوری» در موصل در سال 2014، و دومین بار در 29 آوریل گذشته، زمانی‌که عناصر داعش را به ادامه جنگیدن بعد از فروپاشی این گروه، و انتقام از آمریکایی‌ها و همپیمانانش فراخواند.

طبق بیانیه رسمی ایالات متحده در گذشته، البغدادی 4 بار کشته شده است، و چه‌بسا این پنجمین باری باشد، ازاین‌رو، ما ترجیح می‌دهیم که روایت اخیر روسیه را، که صحت خبر این فیلم «هالیوودی» را زیر سؤال برده است، تأیید کنیم؛ چرا که روس‌ها تمامی روایت‌های سابق را نیز رد کردند و عملاً، درستی تکذیب‌شان نیز تأیید شده است.

گروه داعش هرگز با این‌چنین پایان خونین البغدادی پایان نمی‌یابد، اگر فروپاشی گروه القاعده ــ گروه مادر ــ به ایجاد دو گروه بسیار خشن و خون‌ریز، یعنی داعش و النصره، منجر شد، پس بعید نیست که چنین وضعیتی در ماه‌ها و سال‌های آینده تکرار شود به‌ویژه این‌که بسترهای مناسب و گرمی همچنان در عراق و سوریه و نیز یمن، افغانستان و لیبی وجود دارد.

در صورتی‌که کشته شدن البغدادی قطعی باشد، عملیات انتقام‌جویانه هوادارانش را در برخی از نقاط جهان، به‌ویژه در کشورهای غربی و آمریکا، پیش‌بینی می‌کنیم، همان‌گونه که پیش‌بینی می‌کنیم که البغدادی در نگاه این هوادارانش به چیزی شبیه «اسطوره» تبدیل می‌شود به‌خصوص اگر این روایت آمریکایی‌ها صحت داشته باشد که این رهبر تروریست‌ها حتی موقع خواب کمربند انفجاری می‌پوشید و او برای این‌که در اسارت نیروهای مهاجم آمریکایی نیفتد، خود و سه نفر از فرزندان و دو همسرش را منفجر کرد.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
حدادی‌فر سرمربی تیم ملی جوانان شد
آغاز حرکت ملی برای روایت مظلومیت کودکان ایرانی
سقوط بیشتر قیمت طلا در راه است؟
بقائی به سی ان ان: مواضع آمریکا متناقض است؛ تبادل پیام‌ها ادامه دارد
توضیح تاج درباره شرایط ویزای آمریکای تیم‌ملی: علی‌رغم خباثت‌ها نگرانی نداریم
۲۰ مدال حاصل کار جوانان پاراکانو و آبهای آرام ایران در آسیا
پرونده «تتلو» به کجا رسید؟
عضو تیم رسانه‌ای مذاکرات اسلام‌آباد: تا اموال ایران آزاد نشود وارد مرحله بعدی نمی‌شویم
نامه قالیباف به شورای عالی امنیت ملی برای برگزاری جلسات علنی مجلس
امکان مشاهده احکام جدید بازنشستگان تامین اجتماعی از عصر امروز/اعلام میزان افزایش حقوق‌ها
فراخوان دومین دوره تربیت مجاهد فرهنگی نهاد رهبری برای جذب نیرو در دانشگاه‌ها اعلام شد
جذب دانشجوی دکتری در دانشگاه شریف باکمک‌هزینه تحصیلی ۴۰۰ میلیون تومانی
تخصص ما کشف تقلب و تخلف است/ آماده‌ایم در جنگ اقتصادی به نهادهای نظارتی کمک کنیم
پلیس: آگهی‌های استخدام با درآمدهای نجومی تله کلاهبرداران است
اپ ادیت عکس گوگل تعطیل شد
مراسم «یادمان شهدای میناب» در دانشگاه آزاد برگزار شد
توضیحات معاون دانشجویی دانشگاه شریف در خصوص احکام انضباطی دانشجویان
فرصت ثبت‌نام در المپیاد علمی علوم پزشکی تا ۱۸ خرداد تمدید شد
شمار شهدای جنگ غزه به ۷۲۹۷۱ نفر رسیدر
اشاره رهبر انقلاب به کهن‌ترین دست‌نوشته موجود از حضرت امام خمینی(ره)
از میدان اوکراین تا جنگ علیه ایران
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر و شکست سنگین از ایران، چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟





مشاهده نتایج
go to top