تاریخ انتشار: چهارشنبه 1398/09/27 - 23:08
کد خبر: 338858

آخر خط برای «مرد اول آمریکا» در پاکستان

یک روزنامه لبنانی در واکنش به صدور حکم اعدام «پرویز مشرف» رئیس‌جمهور اسبق پاکستان نوشت، این حکم پایان «مرد اول آمریکا» در پاکستان است.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از فارس، هفته جاری یک دادگاه در پاکستان «پرویز مشرّف»  رئیس‌جمهور(از ۲۰۰۱ تا ۲۰۰۸)  و حاکم نظامی اسبق این کشور را به اتهام خیانت به اعدام محکوم کرد.

روزنامه «الاخبار» لبنان در گزارشی این حکم را پایان خط برای «مرد اول آمریکا» در پاکستان توصیف کرد».

الاخبار در این خصوص نوشت: شمارش القابی که می‌توان به پرویز مشرف نسبت داد، سخت است. او رئیس‌جمهور اسبق پاکستان، فرمانده ارتش این کشور، رهبر کودتای ۱۹۹۹ و متحد آمریکایی‌ها در جنگشان علیه تروریسم بود. سفر این سیاستمدار پاکستانی که در حال حاضر در امارات است از زمانی به پایان رسید که تصمیم به تعلیق قانون اساسی و ایجاد حالت فوق‌العاده در سال ۲۰۰۷ گرفت تا مدت بیشتری در قدرت بماند. در پی این موضوعات، در سال ۲۰۱۳ محاکمه سخت مشرف آغاز شد و دیروز (سه شنبه) یک دادگاه ویژه پاکستان وی را به اتهام خیانت به اعدام محکوم کرد آنهم در کشوری که نظامی‌ها از مصونیت قضایی برخوردارند.

بر اساس این گزارش، اولین بار است که یک فرمانده سابق نیروهای مسلح پاکستان به اعدام محکوم می‌شود؛ در پی این موضوع ارتش پاکستان بلافاصله بیانیه‌ای صادر و اعلام کرد، مشرف چهل سال به کشور خدمت کرده و نمی‌تواند خائن باشد.

الاخبار افزود، پرویز مشرف در اکتبر سال ۱۹۹۹ علیه دولت «نواز شریف» کودتا کرد و به قدرت رسید. وی در ژوئن سال ۲۰۰۱ با برگزاری همه‌پرسی رئیس‌جمهور پاکستان شد و پس از آن به «مرد اول آمریکا در پاکستان و متحد آن در جنگ علیه تروریسم» تبدیل شد.

در ادامه این گزارش آمده، مشرف در زمان ریاستش با چالشی جدی روبه‌رو نبود تا اینکه در مارس ۲۰۰۷ سعی به برکناری «افتخار چودری» رئیس دیوان عالی پاکستان شد و اولین شعله‌های اعتراض علیه وی روشن شد. کم کم این اعتراض‌ها به رهبری وکلا و گروه‌های حقوقی شدت یافت و چندین ماه طول کشید. دیوان عالی پاکستان در جولای ۲۰۰۷ چودری را به منصبش بازگرداند و ضربه‌ای به مشرف وارد کرد؛ مشرف هم برای کم کردن از تنش‌های کشورش به این اقدام اعتراضی نکرد.

الاخبار سپس نوشت، مشرف با اعلام حالت فوق‌العاده و و تعلیق قانون اساسی در سال ۲۰۰۷ باعث شد حامیان خود را از دست بدهد و ترور «بینظیر بوتو» نخست‌وزیر پاکستان نیز عامل دیگری برای کاهش محبوبیت مردمی مشرف بود. در انتخابات سال ۲۰۰۸ حزب پرویز مشرف شکست خورد و وی در آگوست همان سال استعفا داد و از کشور خارج شد. مشرف در سال ۲۰۱۳ قصد شرکت دوباره در انتخابات پاکستان را داشت اما اجازه این کار به او داده نشد.

چند ماه پیش وکیل پرویز مشرف اعلام کرد، تشدید بیماری موکل وی سبب شده نتواند دست و پایش را تکان دهد یا حرف بزند.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
ما هم علی‌الاصول مخالفیم
نیروهای مسلح و ملت، تحقق کامل شروط را فریاد می‌زنند.
هماهنگ بودید اما همسو نبودید
ملت مراقب شماست؛ احتیاط کنید
مردم میراث‌دار دستاوردهای نظام هستند
رهبری بزرگ‌ترین حامی و بزرگ‌ترین مطالبه‌گر است
تقدیر بسیج دانشجویی دانشگاه شیراز از موضع قاطع رئیس‌جمهور در برابر آمریکا
دانشگاه‌ها باید اتاق فکر دستگاه‌های اجرایی باشند
تفاوتِ علی‌الاصولی: گذر از نظر ولایی به نظر شورایی
رهبری و مردم مانع اصلی تکرار خسارت محض
لغو مجوز ادامه خدمت شریعتمداری/ جنجال انتصابات بدون استعلام در هلدینگ خلیج فارس/ دورهمی افراطیونِ پرونده‌دار در پولسازترین شرکت خصولتی
نظر دیگری داشتم اما به دلیل تعهد رئیس جمهور برای پاسداشت حقوق ملت، آن را پذیرفتم
برنامه ریزی دولت، برای تعطیلی خیابان
علت اصلی تورم، سیاست‌های دولت است
صنعت فضایی کشور مبتنی بر دانش بومی است
توسعه همکاری‌های علمی و فرهنگی میان دانشگاه بین المللی مذاهب اسلامی و مراکز علمی و دانشگاهی ترکیه
حذف ۱۹۰ شغل دیگر در دانشگاه معتبر اسکاتلند
دیدار با خانواده شهید جنگ تحمیلی سوم
یارزاده: آموزش‌های مهارتی و هنرهای سنتی نقش مؤثری در صیانت از فرهنگ و تمدن ایرانی ـ اسلامی دارند
رئیس دانشگاه شریف: صرفه‌جویی ۴۰درصدی انرژی در دانشگاه‌ها گاز پتروشیمی‌ها را برای ۳۰ روز تأمین می‌کند
فیلم | بهاره حیدری: باید به سمتی حرکت کنیم که نه‌تنها گذرگاه انرژی را کنترل کنیم، بلکه ایران به هاب انرژی تبدیل شود
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top