تاریخ انتشار: چهارشنبه 1399/01/27 - 21:31
کد خبر: 352372

ساخت وصله هوشمندی برای رصد بیماران کرونایی توسط محقق ایرانی

یک استاد ایرانی دانشگاه نورث وسترن وصله هوشمندی ابداع کرده که با تحلیل عرق انسان می تواند نشانگرهای بدن را رصد کند. از این فناوری برای رصد نشانگرهای حیاتی مبتلایان به کرونا استفاده می شود.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از دیجیتال ترندز، شرکت «اپیکور بیوسیستمز» وصله های هوشمندی ساخته که قابلیت های مختلفی دارند. روزبه غفاری مهندس پزشکی زیستی، کارآفرین و استاد دانشگاه نورث وسترن موسس و مدیرارشد اجرایی این شرکت است.

وصله های هوشمند این شرکت می توانند عرق افراد را تحلیل کنند. به طور دقیق می توان از این وسیله برای اندازه عناصر موجود در عرق ورزشکاران و افراد مختلف استفاده کرد، حتی می توان از آن برای مقاصد پزشکی و کمک به رصد نشانگرهای حیاتی بیماران مبتلا به کووید ۱۹ نیز بهره گرفت.

غفاری در این باره می گوید: ما مشغول توسعه دو نوع وصله هستیم که کاربردهای مختلفی دارند. یکی از آنها وصله ای با قابلیت تغییر رنگ است که ورزشکاران می توانند از آن استفاده کنند. وصله دیگر مجهز به بلوتوث است و می تواند نشانگرهای موجود در عرق کارگران دکل های نفتی و کارخانه ها را رصد کند.

یک  نمونه این گجت پوشیدنی «وصله عرقGx» نام دارد که با همکاری شرکت «گاتورید» ساخته شده است. وصله مذکور از آغاز ۲۰۲۰ میلادی تحت آزمایش است و محققان امیدوارند در نیمه دوم سال آن را برای مشتریان عرضه کنند.  این وصله می تواند میزان عرق کردن و غلظت کلرید سدیم عرق را اندازه گیری کند.

البته نسخه های دیگر فناوری این وصله نیز در حال توسعه هستند که باتری هایی در آن تعبیه شده و اجزای مختلفی دارند تا به کمک آن نشانگرهای رصد شده را تحلیل کنند. به وسیله این فناوری ها می توان سطح نشانگرهای مختلف مانند لاکتات(نمک اسید لاکتیک)، گلوکز، کورتیزول را رصد کرد. این نشانگرها اطلاعات ارزشمندی درباره فیزیولوژی کاربر، میزان آب و سطح استرس او فراهم می کنند. می توان با کمک یک اپلیکشن موبایل این اطلاعات را تحلیل کرد.

این فناوری در حوزه پزشکی کاربرد دارد. غفاری در ادامه می گوید:  ما اکنون در مراحل اولیه استفاده از این فناوری برای مقابله با شیوع ویروس کرونا هستیم. همکاری با شرکت هایی مانند لئو فارما و گاتورید  به ما کمک کرد تا وصله های ردیابی عرق بدن را برای بررسی نشانگرهایی مانند کورتیزول  و سیتوکین ها به کار گیریم که به میزان استرس و واکنش ایمنی بدن انسان مرتبط است.

محققان معتقدند با استفاده از این وصله ها می توان نشانگرهای مرتبط با ابتلا به کووید۱۹ را رصد کرد.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
پایان مهلت تبلیغات انتخابات مجلس دوازدهم
زمان انتشار نتایج اولیه کنکور ارشد و معرفی شدگان دکتری اعلام شد
رییس جمهور حرم مطهر حضرت معصومه (س) را زیارت کرد +فیلم
شانس قهرمانی پرسپولیس بیشتر از استقلال است؟
رئیسی: دولت به رفاه مردم در فضای مجازی توجه دارد
دفاع از همسر به جنایت ختم شد
ایران به همه حوزه‌های هسته‌ای وارد شده است
آخر هفته بارانی در این مناطق
تراکتور دست روی آقای گل پرسپولیس گذاشت
پیوستن دانشجویان برزیل به جبهه دانشجویی حامی فلسطین +فیلم
بایدن: در صورت حمله به رفح، به اسرائیل سلاح نخواهیم داد
نسخه بایرن در کمتر از ۴ دقیقه پیچیده شد
اعتراف استاندار روحانی به موفقیت دولت رئیسی
فردا؛ رقابت ۹۰ نامزد برای ۴۵ کرسی مجلس
صفحه نخست روزنامه‌های پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت
تبلیغ شهرداری تهران برای خرید خارجی/ دلیل تبلیغات نسنجیده چیست؟
ادعای خبرنگار عراقی: بارزانی در سفر به تهران، تعهداتی داد
درآمد ۶ هزار میلیارد تومانی مافیای پسماند در تهران
رای دور دوم از دور اول مهم تر است؟
افزایش رای نظرسنجی توییتر
آموزش تکمیل فرم DS-۲۶۰ برای برندگان لاتاری
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top