تاریخ انتشار: پنجشنبه 1399/02/04 - 11:34
کد خبر: 353312

کرونا برای روزه‌داری مشکلی ایجاد نمی‌کند

رییس فرهنگستان علوم پزشکی جمهوری اسلامی ایران اظهار داشت: کرونا برای روزه‌داری مشکلی ایجاد نمی‌کند، مگر در موارد استثنایی مانند بعضی از مبتلایان به بیماری‌هایی مانند دیابت، فشارخون و سرطان که این فریضه الهی از آنها سلب می‌شود.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از ایرنا، دکتر سید علیرضا مرندی گفت: ملاحظات بهداشتی و اجتناب از ویروس کرونا در همه حال باید رعایت شود و روزه داران هم باید آنها را در بالاترین حد مراعات کنند و با خیال راحت روزه بگیرند.

وی با اشاره به اینکه بیماری کرونا که در ماه های اخیر شایع شده، تفاوت چندانی بین ماه رمضان امسال با سال قبل ایجاد نکرده است، افزود: با عمل به توصیه های بهداشتی که از سوی مسئولان و متخصصان در رسانه به کرات بیان شده، می توان به سلامتی روزه داری کرد.

مرندی تاکید کرد: در حالت عادی، عامه مردم باید به شدت از کرونا اهتزاز کنند تا هم از حلقه انتشار جلوگیری شود و هم سایر افراد و اعضای خانواده آنان گرفتار این بیماری نشوند.

وی افزود: بعضی تصور می کنند که برای جلوگیری از ابتلا به کرونا باید مکررا آب بنوشند. ضمن اینکه نوشیدن ۸ تا ۱۰ لیوان آب در فاصله افطار تا سحر توصیه می شود، ولی در ساعات روزه داری، برای شستشوی دهان می توان گاهگاهی آب را در دهان غرغره کرد و از دهان بیرون ریخت که روزه باطل نشود.

مرندی بیان داشت: این توصیه برای آن است که اگر احیانا ویروس کرونا از طرف فردی وارد دهان انسان شده باشد، از طریق شستشو دادن از دهان خارج شود. برای نیل به این منظور نوشیدن ضروری نیست و غرغره کردن آب در دهان و بیرون ریختن آن کافی است.

روزه داری، آلزایمر را به تاخیر می اندازد
وی در باره فواید روزه داری گفت: تنظیم فشار خون، کاهش وزن، افزایش مقاومت بدن در مقابل انسولین، از فواید روزه داری است و حتی بر روی آلزایمر، نارسایی های فکری و فراموشی تاثیر دارد و به عبارتی آنها را به تعویق می اندازد، یا حتی روند آن را متوقف می کند.

مرندی با اشاره به اینکه روزه داری برروی بیماری ام اس تاثیر دارد و بروز آن را به تعویق می اندازد، گفت: روزه استرس و التهاب را کاهش می دهد و مقاومت بدن در مقابل عفونت ها را بیشتر می کند.

وی اظهار داشت: با روزه گرفتن وزن بدن کاهش پیدا می کند که مطلوب و برای حفظ سلامتی مفید است.

رییس فرهنگستان علوم پزشکی اظهار داشت: نتایج مطالعات انجام شده در دنیا نشان می دهد که روزه نه تنها مضر و تضعیف کننده بدن نیست، بلکه فوایدی زیادی برای بدن دارد.

وی ادامه داد: برخی افراد چه کرونا داشته باشد و چه نداشته باشد، به دلیل ابتلا به بعضی از بیماری ها، امکان روزه گرفتن را ندارند. این افراد معمولا تحت نظر پزشک متخصص هستند و با مشورت آنان، می توانند در مورد روزه داری تصمیم بگیرند.

رییس فرهنگستان علوم پزشکی ادامه داد: افراد دارای قندخون خیلی بالا یا فشارخون غیر قابل کنترل، امکان روزه گرفتن را ندارد و این موضوع ربطی به کرونا ندارد.

وی با اشاره به اینکه افراد بیمار برای روزه گرفتن باید تحت نظر پزشک باشند و با کنترل بیماری خود، اقدام به روزه داری کنند، گفت: افراد با پزشک، معتمد مشورت کنند تا جای تردیدی برای روزه گرفتن باقی نماند.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
محل جانبازی رهبر معظم انقلاب، امروز میزبان مصحف‌های مقاومت شد
۱۰ هزار دانشجو راهی حج عمره می‌شوند
خونخواهی یک مکتب و سبک برخورد با طاغوتی‌ست که می‌خواهد شیعه را از میان بردارد
ایران، روسیه و چین: قطعنامه غرب فاقد مبنای حقوقی است
سهم ایران از خزر به زیر ۴ درصد کاهش می‌یابد؟
راهنمای جامع خرید و بهینه‌سازی استیرر آزمایشگاهی؛ از مکانیسم‌های مغناطیسی تا حل چالش‌های حرارتی آزمایشگاه
بهترین کفپوش برای بخش‌های مختلف خانه؛ پارکت لمینت یا SPC؟
صفر تا صد واردات کالا؛ راهنمای کامل واردات از خرید تا ترخیص
پودر شب‌تاب در رزین؛ آموزش ترکیب و اجرای صحیح
راهنمای آشنایی با فارکس برای دانشجویان و معامله‌گران تازه‌کار
آیا فرش مواد حساسیت زا را در خود نگه می دارد؟
راز تنهایی مومنان در دنیا و آخرت و نکات کاربردی
سلامت اجتماعی دانش‌آموزان؛ زیربنای توسعه پایدار جامعه
اعلام جزئیات آزمون عملی رشته علوم ورزشی کنکور
مقابل چین نبرد واقعی داشتیم
هیچ پروازی به‌دلیل تحریم‌ها لغو نشده است
۵ علامت زنانه که خبر از یک مشکل جدی می دهد
«لیگ بازی‌های خانوادگی» در باغ کتاب تهران آغاز شد
هورمون درمانی خطر زوال عقل را در زنان کاهش می دهد
بیانیه وزارت خارجه ایران در محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی در لبنان
۱۰ هزار دانشجو راهی عمره می‌شوند
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top