تاریخ انتشار: سه شنبه 1399/03/27 - 13:10
کد خبر: 359831

گزینه‌های اصلی ریاست کمیسیون برنامه و بودجه +اسامی و سوابق

با تعیین اعضای کمیسیون برنامه و بودجه مجلس رقابت میان رقبا برای تصدی بر ریاست این کمیسیون جدی شده است

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ به نقل از آنا، کمیسیون برنامه و بودجه مجلس که یکی از کلیدی‌ترین کمیسیون‌های تخصصی مجلس از حیث انجام وظایف محوله از بررسی بودجه گرفته تا نظارت بر اجرای مقررات مالی کشور به شمار می‌رود. این کمیسیون همیشه در خصوص انتخاب رئیس با رقابت‌هایی همراه بوده که در مجلس یازدهم نیز این رقابت میان سه گزینه برقرار است که در کارنامه خود علاوه بر تخصص کافی، سمت‌های وزینی از جمله تصدی بر یک وزارتخانه را نیز دارا هستند.

کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی برای انجام وظایف محوله در محدوده برنامه، بودجه، نظارت و مراقبت بر اجرای مقررات بودجه و امور مالی مجلس و دولت تشکیل می‌شود و در این راستا نیز هر ساله گزارشی ارائه می‌دهد، از حیث این که دخل و خرج‌های مجلس و دولت در این کمیسیون بررسی می‌شود، می‌توان گفت یکی از مهمترین کمیسیون‌های قوه مقننه به شمار می‌رود.

کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس یازدهم از افراد متخصص بسیاری برخوردار است، اما رقابت برای تصدی صندلی ریاست این کمیسیون میان سه گزینه مهم و اصلی؛ یعنی الیاس نادران، سید شمس‌الدین حسینی و حمیدرضا حاجی بابایی است که در این گزارش به سوابق این سه نفر اشاره شده است.

الیاس نادران

الیاس نادران دارای مدرک دکترای اقتصاد از فرانسه و استاد دانشگاه تهران است. وی در گذشته نماینده مردم تهران در مجلس هفتم، هشتم و نهم بوده و در حوزه اقتصاد و بودجه یکی از کارشناسان خبره به شمار می‌رود.

سید شمس‌الدین حسینی

سید شمس‌الدین حسینی دیگر شخصی است که خواهان ریاست بر کمیسیون برنامه و بودجه مجلس یازدهم است. در دولت دهم وزیر اقتصاد بوده است و حتی در مجلس یازدهم نام او برای تصدی ریاست مجلس نیز مطرح شده بود، اما نتیجه ائتلاف سه‌گانه‌، حمایت از کاندیداتوری حاجی‌بابایی شد که در نهایت او در جلسه فراکسیون اکثریت توفیقی نیافت و در صحن علنی مجلس به نفع قالیباف کناره‌گیری کرد.

حمیدرضا حاجی‌بابایی

حمیدرضا حاجی‌بابایی دیگر گزینه‌ ریاست کمیسیون برنامه و بودجه مجلس یازدهم از نمایندگان با سابقه قوه مقننه است. وی از دوره پنجم با رأی مردم همدان وارد مجلس شد و در دوره‌های ششم، هفتم و هشتم نیز نمایندگی مجلس را تجربه کرد. او در دولت دهم نیز وزیر آموزش و پرورش بود.

حال باید دید اعضای کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس رأی خود را به کدام یک از این گزینه‌ها خواهند داد و بخت این کمیسیون با کدام یک از این رقبا یار خواهد بود.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
پشت پرده اتاق پیام‌رسانی ترامپ
تهران، میدان انقلاب، شب ۲۰۰ ام
برق در المان، بحران هزینه زندگی در انگلیس و کاهش رشد اقتصادی در ژاپن
مسئولیت سهل‌انگاری در امنیت دانشگاه بر دوش شماست
فیلم | بلاگردان ایران، حضرت آقا، خداحافظ...
خیابان محل آفرینش یک ملت متحد
رفتارهای متناقض آمریکا تغییر دکترین هسته‌ای ایران را توجیه‌پذیر می کند
پنج عامل خاموش فروپاشی خانواده؛ از خودخواهی تا توقعات نابجا
ایران در مسیر دو انقلاب!
نتایج نهایی آزمون‌ها پس از رسیدگی به اعتراض‌ها در سامانه «بینا» قابل مشاهده است
آغاز انتخاب کادر اجرایی کاروان‌های تمتع ۱۴۰۶
تهیه ۱۲ طرح عملیاتی برای رفع مسائل ذی‌نفعان تأمین‌اجتماعی
قیمت برخی محموله‌های فیزیکی نفت از ۱۳۰ دلار فراتر رفت
مخبر: دشمن در حوزه‌های مختلف در مقابل ایران شکست خورد
روابط ایران و چین با اراده رهبران دو طرف در سطح راهبردی هدایت می‌شود
دولت آماده همکاری با بخش خصوصی برای جهش تولید مسکن است
روایت آنکارا از رایزنی میان عراقچی و وزیر خارجه ترکیه
وزیر آمریکایی درباره قیمت انرژی: نمی‌توانم رفتار ایران را پیش‌بینی کنم
وزیر کشور در آنکارا خبر داد؛ تصویب ایجاد ۲ مرز جدید بین ایران و ترکیه
جبهه پایداری: استمرار اجتماعات مردمی از جلوه‌های قدرت اجتماعی کشور است
عارف: هزینه تأخیر پروژه‌های مسکن برای متقاضیان جبران شود
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top