تاریخ انتشار: پنجشنبه 1399/03/29 - 09:20
کد خبر: 360029

فاصله‌گذاری اجتماعی تا کی باید رعایت شود؟

رییس شبکه بیماری‌های ویروسی ایران با شکننده خواندن وضعیت کشور در برابر شیوع کرونا به ویژه در صورت عدم رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی گفت:‌ با توجه به شرایط موجود به مردم توصیه می‌شود فاصله‌گذاری اجتماعی را حداقل تا پایان سال به طور کامل رعایت کنند.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ به نقل از ایرنا، سید محمد جزایری اظهار داشت: اگر مردم منتظر مهار این بیماری، به عبارتی در انتظار ختم این رخداد باشند، حالت بی صبری، اضطراب و استرس در آنان ایجاد می شود که این عوامل خود می تواند با کاهش کیفیت پاسخ ایمنی بدن سبب استعداد ابتلا آنان به این بیماری شود.

وی تاکید کرد که هموطنان باید بدانند که ویروس کرونا حداقل تا آخر سال با ما خواهد بود و در این مدت حتما فاصله گذاری اجتماعی را به درستی رعایت کنند، تا دچار مشکلات نشوند.

برگشت به زندگی عادی به زودی امکان‌پذیر نیست

جزایری با اشاره به اینکه برگشت به زندگی عادی به زودی امکان پذیر نیست، افزود: هرچند برخی مکان ها مانند سینماها، ورزشگاه ها و اماکن گردشگری بازگشایی و همایش ها برگزار شود، اما نباید فکر کرد که به زودی به زندگی عادی برمی گردیم.

وی با تاکید بر اینکه مردم باید به این وضعیت عادت کنند، بیان داشت: مردم خودشان را باید برای این شرایط آماده کنند. وضعیت زندگی در آینده نزدیک نه در کشور ما و نه در سایر کشورها به حالت عادی بر نخواهد گشت.

رییس شبکه بیماری های ویروسی ایران گفت: مرکز مراقبت از بیماری های واگیر (CDC) اروپا اعلام کرد تا پایان سال  ۲۰۲۲ این وضعیت با قدری فراز و نشیب در اروپا، ادامه پیدا می کند و مردم این کشورها باید فاصله گذاری اجتماعی را رعایت کنند.

مردم باید مشی زندگی خود را تغییر دهند

وی با اشاره به اینکه مردم باید مشی زندگی خود را تغییر دهند، اظهار داشت: مردم باید به این درک برسند که حداقل تا پایان سال جاری مشی زندگی شان را عوض کنند.

جزایری ادامه داد: از ۲۵ اردیبهشت یعنی حدود سه هفته پس از رفع قرنطینه (که آن هم به درستی رعایت نمی شد) تاکنون شاهد افزایش بیماری کرونا هستیم، به عبارتی بیش از یک ماه است که این روند ادامه دارد. اگر فاصله گذاری اجتماعی که چندان رعایت نمی شود هم رها شود، شاهد وضعیتی شبیه ماه های اسفند و فروردین خواهیم بود و آمار بیماران و مرگ و میرها افزایش چشمگیر خواهد یافت؛ بنابراین در حال حاضر شاهد افزایش بیماران سرپایی بدون علامت هستیم.

وی، سن و بیماری زمینه ای را دو عامل مهم در ابتلا به کرونا اعلام کرد و افزود: در راس بیماری های زمینه ای، بیماری های قلبی عروقی، فشار خون و دیابت قرار دارند. موارد بعدی بیماری های مزمن ریوی، مزمن کلیوی و سرطان ها هستند که این افراد به هیچ وجه فاصله گذاری اجتماعی را نباید ترک کنند.

جزایری ادامه داد: افراد بالای ۶۵ سال باید از حضور در اجتماعات به شدت پرهیز کنند و قرنطینه را کماکان حفظ کنند. هنوز برخی از افراد به خصوص کسانی که مستعد بیماری اند، در قرنطینه هستند. اگر آنان توصیه های بهداشتی را جدی نگیرند، شاهد افزایش موارد مرگ و میر خواهیم بود.

وی با اشاره به اینکه جوانان خیلی نسبت به این موضوع بی خیال نباشند، به آنان توصیه کرد این بیماری را جدی بگیرند و افزود: در حال حاضر اغلب افراد جوان توصیه های بهداشتی را رعایت نمی کنند، در شرایط گسترش بیماری، سیستم ایمنی آنان می تواند ضعیف شود و در این صورت این افراد در معرض خطر ابتلا به کرونا قرار می گیرند.

وضعیت کشور در حوزه کرونا شکننده است

رییس شبکه بیماری های ویروسی ایران با اشاره به اینکه وضعیت کشور در حوزه کرونا شکننده است، از مردم تقاضا کرد توصیه های بهداشتی را به طور کامل رعایت کنند تا شاهد شیوع مجدد بیماری در کشور نباشیم.

جزایری با اشاره به اینکه افراد بالای ۶۰ سال و دارای بیماری زمینه ای، کماکان باید قرنطینه را حفظ کنند، افزود: اگر این دو گروه بی محابا در اجتماعات حضور یابند، وضعیت به مراتب بدتر از ماه های اسفند و فروردین خواهد شد.

مردم به زودی منتظر تولید انبوه دارو یا واکسن نباشند

وی با اشاره به اینکه مردم به زودی منتظر تولید انبوه دارو یا واکسن نباشند، گفت: اگر همین امروز واکسن موثر علیه این ویروس تولید شود، کمترین زمانی که این واکسن بتواند در دسترس مردم قرار می گیرد، کمتر از ۲ سال آینده نخواهد بود. مگر اینکه در داخل کشور امکانات ساخت واکسن ایجاد شود که در هر دو سناریو، نمی‌توان برای ۸۰ میلیون نفر در بازه زمانی کوتاه واکسن تهیه کرد.

جزایری ادامه داد: تولید واکسن در مرحله تولید انبوه هم محدود است؛ اینطور نیست که یک کارخانه توانایی تولید یک میلیون دوز واکسن در روز را داشته باشد، این تصور اشتباه است.

وی اظهار داشت: حتی اگر این واکسن در داخل کشور هم ساخته و به تولید انبوه برسد، دسترسی اغلب ایرانی ها به آنها در آینده نزدیک اصلا امکان پذیر نیست.

رییس شبکه بیماری های ویروسی ایران ادامه داد: تولید دارو نیز وضعیتی مشابه دارد؛ به عبارتی داروها تا به مرحله تولید انبوه برسند، زمان بر است. به همین دلایل به مردم توصیه می شود تا آخر سال جاری امیدی به این دو مورد نداشته باشند.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
سالن‌ مطالعه دو دانشکده مهندسی دانشگاه صنعتی امیرکبیر باز طراحی شد
اولویت‌های استادان برای سال تحصیلی پیش‌رو بررسی شد
فانتزی‌زدگی و فردگرایی خانواده را تهدید می‌کند
عراق تسلیم خواسته ضد ایرانی آمریکا نشود
پست جنجالی خبرنگار صهیونیست و اشاره به عملیات «پیجر» در ایرلند!
حادثه برای پرواز دبی به تل‌آویو با ۱۵۰ مسافر اسرائیلی
اعلام رسمی پایان مأموریت نظامی ائتلاف آمریکا در عراق
تحرکات مخفی کاخ سفید در قبال عربستان و امارات
مهاجمان تیم ملی فوتبال بدون زهر هستند
خانه دوم‌مان را به دشمن نمی‌سپاریم / با تبعیت از رهبری از پیچ تاریخی پیش‌رو عبور می‌کنیم
سهمیه طرح «تورم صفر» بر اساس تعداد اعضای خانوار تعیین می‌شود
مواد اولیه دارو به اندازه کافی وارد کشور شده است
فعالیت سامانه‌های بارشی پاییز آغاز شد
اقتدار دریایی ایران پشتوانه امنیت خطوط کشتیرانی است
پایان کار فینالیست‌های تیراندازی بدون مدال
پایان واردات خودروهای لوکس با دستور رئیس‌جمهور
لیدرهای آشوب‌طلب دانشگاه علامه زیر ذره‌بین / مطالبه برخورد با هنجارشکنان
کلاس درس عمران دانشگاه خوارزمی در پل B۱ کرج
تحریم‌های جدید انگلیس علیه ایران اجرایی شد
تقسیط ۱۲ ماهه شهریه در دانشگاه علم و فرهنگ
خانه فرهنگ در خوابگاه‌های دانشگاه فرهنگیان راه‌اندازی می‌شود
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top