تاریخ انتشار: سه شنبه 1399/04/17 - 02:27
کد خبر: 362636

بولتون: خروج از برجام روز خوشحال‌کننده‌ای بود

مشاور امنیت ملی سابق آمریکا در مصاحبه با یک رسانه هندی گفته خروج از برجام روز خوشحال‌کننده‌ای برای او در دوران حضورش در دولت آمریکا بوده است.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از فارس، «جان بولتون»، مشاور امنیت ملی سابق آمریکا در مصاحبه‌ای با یک رسانه هندی بار دیگر از خروج از توافق هسته‌ای برجام به عنوان «روزی خوشحال‌کننده» در دولت «دونالد ترامپ» یاد کرده است.

بولتون در مصاحبه‌ای با شبکه تلویزیونی«DD India» از شهادت سردار «قاسم سلیمانی»، فرمانده شهید نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به عنوان یکی از «لحظه‌های خوشحال‌کننده‌ای» نام برده که هنگام خروج او از دولت ترامپ اتفاق افتاده است.

او سپس گفته که در کتابش به نام «اتاقی که در آن اتفاق افتاد» به شرح وقایع مربوط به دوران حضورش در دولت پرداخته است. بولتون گفت: «خروج از توافق هسته‌ای روز خوشحال‌کننده‌ای بود.»

بولتون در ادامه گفت: «موفقیت‌هایی وجود داشته که من سعی کرده‌ام آنها را در کتابم شرح بدهم. ولی ما در دنیای بسیار چالش‌انگیزی زندگی می‌کنیم.»

این مقام سابق کاخ سفید حدود ۱۰ روز پیش هم در مصاحبه‌ای با فاکس‌نیوز از خروج آمریکا از برجام به عنوان یکی از «شادترین» لحظات کاری خودش یاد کرده بود.

بولتون در آن مصاحبه که روز ۴ تیر انجام شد ادعا کرده سیاست چهارده ماه اول دولت ترامپ در قبال ایران، «تفاوت چندانی» با سیاست «باراک اوباما» رئیس‌جمهور پیشین آمریکا نداشت.

وی با بیان اینکه در زمان پیوستنش به تیم ترامپ در آوریل ۲۰۱۸، آمریکا هنوز در توافق هسته‌ای ایران بود، تصمیم ترامپ به خروج از برجام را «شادترین لحظه زمان حضور» در دولت ترامپ توصیف کرده و به طنز گفت که بهتر بود همان موقع استعفا می‌داد.

مشاور پیشین امنیت ملی کاخ سفید با بیان اینکه ترامپ از سیاست تند خود علیه ایران عدوت کرده اضافه کرد: «ما فشار عظیمی به ایران وارد کردیم اما در واپسین روزهای فعالیت کاری من، ترامپ هنوز هم به دنبال آن توافق بود، می‌خواست با [ایرانی‌ها] ملاقات کند».

بولتون سپس گفت:‌«سیگنال‌های درهم‌آمیخته ترامپ، باعث شد آن تغییری که [می‌خواهیم] در تهران رخ دهد، بسیار بسیار دشوار شود، اگر نگوییم غیرممکن».

 بولتون در کتابش هم درباره اینکه چرا به نظر او سیاست ترامپ در قبال ایران موفق نبوده توضیح داده و اشاره کرده که پاسخ این سئوال را باید در ویژگی‌های رئیس‌جمهوری جست که می‌خواست خودش را سرسخت نشان دهد، اما روز به روز نظرش را عوض می‌کرد. بولتون نوشته اولویت اصلی ترامپ «رسیدن به توافقی بود که علی‌رغم داشتن نقائص اساسی آن را موفقیتی عظیم جلوه دهد.»

بولتون نوشته وقتی وارد کاخ سفید شده متوجه شده که واقعیت‌ها کاملاً با پندارهای او متفاوت هستند. طبق روایت او ترامپ هنگام خروج  از توافق هسته‌ای مطمئن بوده که ایرانی‌ها برای مذاکره به التماس می‌افتند، حتی اگر مجبور به پذیرش شرایط سخت‌تری در توافق جدید باشند.

«دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا  وعده داده بود با خروج از برجام و پیگیری سیاست موسوم به «کارزار فشار حداکثری» ایران را به حضور پای میز مذاکره برای رسیدن به «توافقی بهتر» -به زعم او- مجاب خواهد کرد.

در حالی که بیش از ۲ سال از این وعده می‌گذرد او در تحقق این هدف ناکام مانده و به همین دلیل به خصوص در آستانه انتخابات ریاست‌جمهوری ماه نوامبر از سوی گروه‌های مختلف در آمریکا آماج انتقادات قرار گرفته است.

منتقدان ترامپ او را به نداشتن راهبرد در قبال ایران، تشدید بی‌مورد تنش‌ها با این کشور و جدا کردن مسیر آمریکا از متحدانش متهم کرده‌اند.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
احتمال غیبت مدافع پرسپولیس مقابل خیبر
پزشکیان: اگر خودتحریمی نکنیم، دشمن نمی‌تواند ما را به زانو درآورد
امتیاز ویژه برای طلایی‌های آسیایی کشتی در انتخابی
نتانیاهو حمله به فرودگاه ریاض را محکوم کرد
رضایی: ترامپ با استخدام اشرار به قاچاق روی آورده است
حمله جدید موشکی به ریاض؛ ترمینال ۴ فرودگاه «ملک خالد» در آتش سوخت
نکونام: فردا میهمان هستیم نه میزبان؛ خبری از رقابت برابر نیست
رقابت ۵ فرنگی‌کار ایرانی در روز اول مسابقات امیدهای جهان
مخبر: ایران قطعا فراتر از مرزهایش به دشمن ضربه می‌زند
یزد دوشنبه عزای عمومی اعلام شد
۴ عملیات ویژه نیروهای مسلح یمن در عمق خاک عربستان
کشمکش وزارت ورزش و شرکت توسعه بر سر تعطیلی باشگاه انقلاب
ورود سامانه بارشی جدید به کشور از سه‌شنبه
خدمت به خانواده شهدا نباید در حد وظیفه اداری باقی بماند
ایران جزو ۱۲ کشور برتر دنیا در صنعت فضایی است
هزینه ۵ خارجی پرسپولیس در ازبکستان خبرساز شد
۱۳ میلیون ایرانی پزشک خانواده دارند
فدراسیون پاسخ خداداد عزیزی را داد؛ پیگیر بودیم و هستیم
همتی: فروپاشی اقتصادی با بیانیه سیاسی تحقق نمیابد
وقوع حادثه برای یک نفتکش در سواحل عمان
ارّه خاویر میلی بر ریشه ۳۳ هزار کسب‌وکار آرژانتینی
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top