تاریخ انتشار: سه شنبه 1399/04/17 - 23:04
کد خبر: 362816

پیش‌بینی از نحوه برگزاری مراسم اربعین

ایرج مسجدی گفت:‌ پیش‌بینی‌ام آن است که امسال بعید می‌دانم عراق زوار خارجی را در اربعین بپذیرد و به احتمال زیاد به دلیل وضعیت کرونا مراسم اربعین سال جاری برای عراقی‌ها با حضور اتباع این کشور خواهد بود.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از فارس، ایرج مسجدی سفیر ایران در عراق عصر امروز (سه‌شنبه) در نشست بررسی تحولات سیاسی عراق اظهار داشت: به اعتقاد بنده عراق از دو سه مرحله عبور کرده و وارد مرحله جدید شده است. عبور از اشغال، داعش و ناامنی این سه مرحله بود که عراق از آنها عبور کرده و جمهوری اسلامی در این سه مرحله نقش روشنی داشته که همه مقامات و شخصیت های عراقی بر آن تاکید دارند.

وی ادامه داد: امروز عراق در مرحله جدیدی برای ثبات و سازندگی است تا جایگاه خود را در منطقه بیابد. در حال حاضر دولتمردان عراقی بر این تصور هستند که باید کشور خود را بسازند و جایگاه واقعی عراق را در خاورمیانه و در مجاورت همسایگان بسازند. عراق به دنبال توسعه روابط با همسایگان خود، کشورهای حوزه عربی، اخذ سرمایه گذاری خارجی و حضور در عرصه بین‌الملل است.

سفیر کشورمان در عراق اظهار داشت: عراق با چند چالش نیز مواجه است. چالش اول بحث اجرای مصوبه پارلمان عراق برای خروج بیگانگان از این کشور است که بیشتر منظور ما آمریکا است. چالش دوم مربوط به شیوع کرونا است و چالش سوم بحث اقتصادی و کاهش قیمت نفت است.

مسجدی افزود: از طرف دیگر هزینه‌های جاری کشور بسیار بالا است و از همین رو دولت بودجه زیادی برای هزینه کرد در موضوع عمرانی ندارد. عراق با مشکلات داخلی و اختلافات جناحی و قومی نیز روبرو است که از آن میان می‌توان به اختلاف میان بغداد و اقلیم کردستان اشاره کرد.

وی عنوان کرد: عراق در حال گذار از مرحله دیکتاتوری صدام حسین و ناامنی دوره داعش در حال رسیدن به مرحله ثبات و سازندگی است. عراق میدانی برای نقش آفرینی دو بلوک است. یک جبهه آمریکا و بلوک مرتبط به آن است. جبهه دیگر که بخش مهمی نیز هست، مقاومت و ایران است. برخی گروه ها نیز در اردوگاهی دیده می شوند که با ایران در ارتباط است. عراقی ها در تلاش هستند که مستقل باشند و مارک ایرانی بودن نداشته باشند. ارتباط میان ایران و عراق را نمی‌شود انکار کرد.

سفیر ایران در عراق تصریح کرد: هیچ کشوری با عراق به مانند ایران ارتباط ندارد. امروز ایران ۱۲ میلیارد دلار صادرات به عراق دارد و این در حالی است که این میزان برای عربستان ۴۰۰ میلیون دلار است.

مسجدی افزود: عراق در حال حاضر به دنبال ایجاد توازن میان دو بازیگر اصلی یعنی ایران و آمریکا هستند. عراق به دنبال استفاده از ظرفیت هر دو جبهه است و این موضوع را صراحتاً به دو کشور هم می‌گوید. مثلاً به آمریکا می‌گویند که ایران همیشه برادر و دوست ما بوده است و نمی‌توانیم از همکاری با تهران صرف نظر کنیم. به ما هم ظرفیت های بین المللی آمریکا را یادآوری می کنند.

وی گفت: بحمدالله جایگاه مراجع در عراق بسیار بالا است و خود حشد شعبی ارتشی بزرگ و ۱۲۰ هزار نفری است. ایران را نمی‌شود از صحنه عراق حذف کرد. آمریکا را هم نمی‌توان حذف کرد و شاید پایگاه آنها برچیده شود، ولی همچنان نفوذ خواهند داشت.

سفیر کشورمان در عراق تاکید کرد: عراق به محلی برای حضور دشمنان ما تبدیل نخواهد شد و همچنین محلی برای مبارزه با صهیونیسم هم نخواهد شد.

مسجدی افزود: به اعتقاد بنده جریان دانشگاهی و آکادمیک ایرانی می‌تواند در صحنه سیاسی و علمی عراق نقش آفرین باشد. جامعه مردمی و خود دولتمردان عراقی به جایگاه علمی و پزشکی ایران اعتراف دارند. وزیر بهداشت سابق عراق به من می‌گفت که جایگاه علمی ایران در حد جهان است و ما باید از این ظرفیت استفاده کنیم.

وی عنوان کرد: ما ظرفیت های همکاری زیادی با عراقی ها داریم که بخش دانشگاهی، پزشکی، فرهنگی، علمی و ورزشی را شامل می‌شود و آنها از آن استقبال می‌کنند.

سفیر کشورمان در عراق درباره نقش صهیونیسم در ناآرامی‌های عراق تاکید کرد: نگاه ما به آمریکا و صهیونیسم یکی است و صهیونیسم شامل استکبار جهانی می‌شود. در عراق هم نسبت به صهیونیسم حساس هستند. مصطفی کاظمی نخست وزیر عراق که حالا ادعا می‌شود وی به غرب نزدیک است، در اولین جلسه دیدار با من گفت که عراق بزرگترین دشمنش، رژیم صهیونیستی است.

مسجدی افزود: جامعه عراق، روشنفکران و سیاسیون این کشور نسبت به صهیونیسم حساس هستند و با آن مخالف هستند. دولت، حاکمیت، جریان مقاومت، مردم و کیان عراق با اسرائیل مخالف هستند و با همراهی با آن مخالف هستند. اگر در سختی‌ها کنار مردم و دولت عراق باشیم، آنها حس می‌کنند. در مبارزه با داعش مردم، جوانان و ارتش عراق دیدند که ایران در کنار آنان ایستاده و با فتنه و افراط گیری مبارزه می‌کند. انتظاری در عراق وجود دارد که چون ایران کشور بزرگ و قدرتمندی است، به ما می‌تواند کمک کند. اگر ما به آنها کمک کنیم، حس مردم عراقی به ایرانیان قوی تر می‌شود. اگر ما بتوانیم متقابلاً در مقابل مهمان نوازی عراقی‌ها در ایام اربعین اقدام کنیم، مردم عراق گرایش بیشتری پیدا می‌کنند. زوار عراقی در سال گذشته چهار برابر شده است. به صورت رسمی ۱۲ هزار دانشجوی عراقی در دانشگاه‌های ما تحصیل می‌کنند. اگر آنها محبت جمهوری اسلامی را ببینند، این به نفع ما است.

وی افزود: عراقی ها تشنه محبت ایرانی‌ها هستند. عشایر عراق به طور مرتب درخواست دارند که خدمت حضرت آقا برسند و از جمهوری اسلامی تشکر کنند. ما قولی هم گرفته‌ایم که شرایط که مطلوب شد، تعداد زیادی از روسای عشایر به دیدار رهبر انقلاب خواهند آمد. ما به دنبال سیادت در عراق نیستیم و چیزی را نمی خواهیم دیکته کنیم. ما عراق را مستقل می‌دانیم و می‌خواهیم دوست و برادر عراقی ها باشیم. عراقی‌ها نسبت به سرزمین خود علاقه دارند و باید به سیادت و قلمرو و مردم عراق احترام بگذاریم.

مسجدی درباره مراسم اربعین گفت: در آخرین جلسه ای که ما قبل از بازگشت به ایران داشتیم، مسئولان عراقی فعلاً نظری ندارند و صحبت نکرده‌اند. آنها می‌گویند صحبت کردن درباره اربعین زود است و باید صبر کنیم. هنوز طرف عراقی دستوری در این باره نداده است. پیش بینی بنده است که عراق سال جاری زوار خارجی را چه از ایران و چه جای دیگر بپذیرد. احتمال زیاد هم برای خود عراقی ها در داخل هم محدودیت ایجاد شود. در داخل هم در مورد اربعین امسال با شور و حرارت صحبت نکنیم و انتظار ایجاد نکنیم. عراقی ها می گویند دو ماه دیگر در مورد اربعین صحبت خواهیم کرد.

سفیر ایران در عراق اظهار داشت: ما قطعاً به عنوان راهبرد جمهوری اسلامی تلاش می‌کنیم که کفه موازنه به سمت ما باشد. امروز ایران در حوزه اقتصادی نقش بسیار فعالی دارد. چون عراقی‌ها با ما هم فرهنگ هستند، هم مرز ما بوده، اشتراک مذهبی عمیقی دارند و پیوند خانوادگی دارند. می‌توان کاری کرد که موازنه به سمت ایران باشد.

مسجدی افزود: اگر رویکرد قبلی نسبت به عراق که قبلاً امنیتی بود به حوزه سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و علمی تغییر باید، بسیار خوب است و ما ظرفیت این همکاری را داریم. در این زمینه دیپلماسی پارلمانی هم می‌تواند نقش آفرین باشد. البته نباید به دیپلماسی پارلمانی اکتفا کرد و از طریق ان.جی.او ها باید همکاری کنیم.

وی تاکید کرد: دانشگاه ها و بیمارستان های ما می‌توانند در عراق شعبه احداث کنند و این ظرفیت وجود دارد.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
بیانیه وزارت خارجه درباره نقض صریح بند ۱۰ یادداشت تفاهم اسلام‌آباد
شنیده شدن صدای انفجارهایی در بندرعباس و جزیره قشم
واکنش بقایی به اتهام‌زنی قطر علیه ایران
سقوط هواپیمای باری پاکستان در دریای عمان
کامبک رؤیایی آرژانتین با درخشش لیونل مسی
با ترامپ در مسائل کلان هم‌نظرم
خون شهید خامنه‌ای انگیزه‌ای تازه برای مقاومت ملت ایران است
تصویری از سلام نظامی زنان عزادار در مصلی تهران
آمریکا مجوز عمومی فروش نفت ایران را لغو کرد
سنتکام حمله به اهدافی در جنوب ایران را تایید کرد
محل قرار گرفتن پیکر امام مجاهد شهید در فرودگاه نجف اشرف برای ادای احترام
تصاویری از آمادگی‌ عراقی‌ها در نجف و کربلا برای تشییع پیکر رهبر شهید ایران
فیلم | عراق در حال آماده‌ شدن برای تشییع پیکر مطهر رهبر شهید انقلاب اسلامی و شهدای خانواده ایشان
فیلم | پیکر مطهر امام شهید انقلاب در آغوش جمعیت گستردۀ عزاداران در قم
آلرژی غذایی کودکان: راهنمای والدین برای تشخیص، مدیریت و پیشگیری
نفوذ هوش مصنوعی در واشنگتن؛ از لابی‌گری تا تسخیر صندوق‌های رأی
۷ روایت از داستان‌های معروف شاهنامه که هر ایرانی باید یکبار بخواند
نکات مراقبت از فرش‌ها
چگونه لکه های روی فرش‌ سفید را پاک کنیم؟
روبات انسان‌نما به همکارانش حمله کرد
۲ روش برای پاک کردن لکه آب سیب از روی فرش
جزئیات برگزاری آزمون شفاهی فلوشیپ اعلام شد/ رقابت ۱۳۱۸ داوطلب برای پذیرش ۶۸۳ نفر
راه‌اندازی دکتری «ارگونومی» در دانشگاه علوم پزشکی ایران
مهلت ثبت نام ترم تابستان دانشگاه شریف تمدید شد
خونخواهی رهبر شهید تا تحقق کامل آرمان‌های انقلاب ادامه دارد
پیگیری وزیر علوم درباره روند اسکان و خدمات‌رسانی به زائران مراسم تشییع رهبر شهید در قم
پارادوکس علوم پایه در ایران؛ صعود در مرزهای علم، نصف شدن سهم دانشجویان در سه دهه
علوم انسانی از نگاه رهبر شهید؛ از تولید نظریه بومی تا حل مسائل جامعه
مجوز برگزاری ترم تابستانی "مجازی" ابلاغ شد
تدوین آیین‌نامه حمایت از طرح‌های فناورانه در دانشگاه علوم پزشکی ایران
حماسه وداع و تشییع هشداری راهبردی به استکبار جهانی
مراسم وداع با رهبر شهید، نظریه‌های علوم اجتماعی را به بازاندیشی واداشت
رئیس جهاد دانشگاهی انتصاب مجدد رئیس قوه قضاییه را تبریک گفت
درخشش دانشگاه صنعتی امیرکبیر در رتبه‌بندی جهانی ISC ۲۰۲۵
بدرقه امام خامنه‌ای، هزینه‌ی شیعه را برای دشمن «غیرقابل تصور» می‌کند / وداعی که باید چون قیام حسینی، خون‌خواهی را به جهان نشان دهد
حضور باشکوه مردم در مراسم تشییع رهبر شهید، نماد وحدت و ایستادگی ملت ایران است
تبیین رسالت‌های سه‌گانه جامعه و دانشگاهیان در عصر پساجنگ
ضوابط برگزاری امتحانات مجازی و ترم تابستان دانشگاه صنعتی شریف اعلام شد
آمادگی کامل برای میزبانی از سوگواران مراسم تشییع
از جهاد علمی تا خودکفایی پایدار؛ نگاه عملیاتی به فرمایشات رهبر شهید
موکب مدافعان سلامت علوم پزشکی تهران، میزبان دانشگاهیان در مراسم تشییع رهبر شهید
خدمت‌رسانی شبکه امداد سیار دانشگاه آزاد در موکب‌ها و میان جمعیت
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top