تاریخ انتشار: یکشنبه 1399/04/22 - 15:24
کد خبر: 363345

قرارداد ۲۵ ساله ایران و چین باید ۶ سال پیش امضا می‌شد

سفیر اسبق ایران در چین با تاکید بر اینکه ایران کشوری است که می‌تواند هم انرژی و هم امنیت را برای چین تامین کند، گفت: به نظر من قرارداد ۲۵ ساله ایران و چین باید شش سال پیش به امضا دو طرف می‌رسید.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» مهدی صفری سفیر اسبق جمهوری اسلامی ایران در چین در گفتگو با برنامه «رهیافت» رادیو اقتصاد اظهار داشت: چین کشوری که نیاز زیادی به انرژی دارد و یکی از فاکتورهای تامین انرژی «امنیت انرژی» است.

وی افزود: امنیت انرژی در خلیج فارس و دریای عمان بوسیله ایران تامین می‌شود چون ۱۲۰۰ کیلومتر از سواحل متعلق به ایران است.

سفیر اسبق ایران در چین ادامه داد: «شی جین پینگ» رئیس جمهور چین شش سال پیش در دیدار با حسن روحانی گفت: چین و ایران روابط استراتژیک با همدیگر دارند که یکی از فاکتورها داستان انرژی است.

وی در خصوص اینکه می گویند «چین قدرت چهارم نظامی در دنیاست را قبول ندارم»، افزود: چین، آمریکا و روسیه ابر قدرت های هستند که در دنیا در ابعاد نظامی حرکت می کنند اما در کنار این «اقتصاد و تجارت » برای کشور چین بسیار مهم است.

صفری بیان داشت: تجارت و اقتصاد چین در دنیا اول است چون آمریکایی‌ ها که اقتصاد شان اول است بطور دائم در حال چاپ پول هستند اما چینی ‌ها در اثر تجارت و کار تکنولوژیکی به دنبال فتح قله‌های موفقیت یکی پس از دیگری می باشند.

وی با بیان اینکه تجارت چین در دنیا مستلزم امنیت است، گفت: ایران یک شریک قوی در منطقه است و می‌تواند این امنیت را بصورت تکمیلی برای چین تامین کند.

سفیر اسبق ایران در چین افزود: ایران کشوری است که می‌تواند هم انرژی و هم امنیت را برای چین تامین کند.

وی ادامه داد: آمریکایی‌ها در دوران اوباما شروع به محاصره کردن چین از ناحیه جنوب و شرق کردند. چینی‌ها به این فکر افتادن که این محاصر می‌تواند ضایعاتی هم در بحث تجارت و هم در بحث تامین انرژی برای آنان داشته باشد از اینرو بلافاصله رئیس جمهور چین نگاه به غرب و راه ابریشم را مطرح کرد. هدف چینی‌ها این بود که ازطریق قزاقستان و ترکمستان وارد خاک ایران شوند و با مسیر قطار سیکل تجارت خود را با اروپا و مواد اولیه مورد نیازی که باید وارد شود، ببینند. چینی‌ها وقتی دیدند ایران دیرکرده مسیر خود را از طریق روس‌ها بستند.

صفری گفت: به نظر من قرارداد ۲۵ ساله ایران و چین باید شش سال پیش به امضا دو طرف می‌رسید.

سفیر اسبق ایران در چین افزود: چین در حال حاضر قرارداد خود را با عراق و سایر کشورها بسته است.

وی یادآورشد: وقتی این گونه مسائل مطرح می‌شود غربی‌ها، اسرائیلی ها و کشورهای مرتجع عربی نگران می شوند مبادا اجرای این گونه قراردادها اثر تحریم ها و فشارها علیه ایران را خنثی کند از اینرو به دنبال فرافکنی و فضاسازی در این زمینه هستند.

 

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
زمان بازگشت مهدی طارمی مشخص شد
بیانیه مهم چین درباره پرونده هسته‌ای ایران
ماسک فقط ۱۳۰ روز کارمند دولت آمریکاست
کشف حوله آغشته به شیشه در فرودگاه حضرت امام (ره) +عکس
کشف حوله آغشته به شیشه در فرودگاه حضرت امام (ره) +عکس
تهران در انتظار باد و باران
جزئیات گروگانگیری پدر بلاگر معروف اینستاگرامی/ رهایی گروگان توسط پلیس
ایران به شورای امنیت و دبیرکل سازمان ملل نامه نوشت/ به هرگونه حمله از سوی آمریکا قاطعانه پاسخ می دهیم
ادعای عجیب ترامپ درباره ارتباط با این کشور/ «ملت هسته ای بزرگ» !
سپاهان در مسیر جذب ستاره‌های کهنه‌کار
کدام استان‌ها در روز سیزده بدر بارانی می‌شوند؟
نتانیاهو تسلیم شد/ تغییر تصمیم نخست‌وزیر رژیم اسرائیل
فیلم| دوازدهم فروردین و حضور مردم
واقعیت پنهان ۱۲ فروردین که کمتر کسی درباره آن صحبت می‌کند
پاسخ ایران به تهدید آمریکا چگونه باشد؟/ سلاح هسته‌ای یا ضربه متقابل؟
تمرین هوایی قطر و اسرائیل برای اولین بار
رسوم بخت‌گشایی در ۱۳ بدر
اتحاد دنیای اسلام، تنها راه ایستادگی در مقابل باج‌طلبی قدرت‌های بزرگ
افزایش بی‌سابقه‌ خشونت جنسی در وسایل نقلیه عمومی فرانسه
آمار تکان‌ دهنده پلیس از تصادفات نوروزی؛ فوت ۶۴۰ نفر در ۱۶ روز
پکن: همکاری با روسیه علیه هیچ طرف ثالثی نیست
نظرسنجی
عملکرد دولت پزشکیان در سال 1403 را چگونه ارزیابی می‌کنید؟



مشاهده نتایج
go to top