تاریخ انتشار: چهارشنبه 1399/05/29 - 08:02
کد خبر: 367628

انتقاد یک تماشاخانه‌دار از اما و اگرهای شورای نظارت تئاتر

مدیر تماشاخانه "نوفل‌لوشاتو" با انتقاد از کمک‌ نکردن مسئولان برای حمایت مالی از تماشاخانه‌ها، یکی از دلایل اصلی تعطیلی مجموعه تئاتری خود را شورای ارزشیبابی و نظارت اداره کل هنرهای نمایشی عنوان کرد و گفت: در تمام چند سال گذشته، به اندازه این دوران کرونا از شورای نظارت‌ بی‌حرمتی و آزار ندیده بودم.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از ایسنا، مدیر تماشاخانه "نوفل‌لوشاتو" با اشاره به تعطیلی این مجموعه تئاتری و تخیله ساختمان آن در گفت‌وگویی با ایسنا بیان کرد: بخشی از این اتفاق تعطیلی به مسائل مالی برمی‌گردد و فشار مالی باعث شد نتوانیم کار را ادامه دهیم. مسئولان هم هیچ گونه حمایتی نکردند و البته به تازگی متوجه شدم که مبلغ ۲۰ میلیون تومان به حساب عمارت نوفل‌لوشاتو واریز شده که در مجموع  کل کمک آنها (اداره کل هنرهای نمایشی) در این 6 ماه، حدود ۲۲ میلیون تومان بوده است و هیچ خبری هم از وام 200 میلیونی که وعده دادند، نشده است.

وی با بیان اینکه انتظار به حمایت، کمک و حتی میانجی‌گری  از سوی اداره کل هنرهای نمایشی نسبت به گروه‌هایی که طرف قرارداد این تماشاخانه بودند،داشته است و ادامه داد: علاوه بر این انتقادی از شورای نظارت و ارزشیابی دارم که در این دو سه ماه در مورد مجوز متن‌های اجرا یا نمایشنامه‌خوانی بسیار ما را اذیت کردند. یک زمانی در تهران روزی ۱۰۰ تا ۱۲۰ نمایش اجرا می‌شد اما الان این تعداد به 10 اجرا رسیده پس یعنی به اندازه ۱۰ برابر کار این مسئولان در شورا کمتر شده است، ولی من چند بار مراجعه کردم دیدم  کسی نیست؛ حتی  یک بار برای امضای یک پوستر یکی از همکاران ما، چهار روز در رفت و آمد بود ولی مسئول مربوط نیامد و کسی هم پاسخگو نبود. همه این فشارها یعنی هم نبود منابع مالی و هم بی‌احترامی شورای نظارت، در تصمیم به تعطیلی سالن‌های ما بی‌تاثیر نبود. این خیلی بد است که شورای نظارت ما بگوید متن گمشده یا به یک گروه دانشجویی بگویند کار شما را به شورای عالی فرستادیم که اگر آن گزارش را ببینید از ایرادها خنده‌تان می‌گیرد و این‌ها در حالی است که آن متن، چاپ شده و به صورت کتاب منتشر شده است.

نامور ادامه داد: خلاصه که من در سه، چهار سال کار در این تماشاخانه به اندازه این دو ماه بعد از کرونا (بازگشایی سالن‌ها) توسط کارشناسان شورای نظارت اذیت نشدم و  این‌قدر بی‌حرمتی نداشتیم. به نظر می‌رسد کلا برایشان مهم نیست کمااینکه در این چند روز هم هیچ مسئولی به من زنگ نزد که بپرسد چه شده است. وقتی همه این‌ها را می‌بینم متوجه می‌شوم که اصلاً تئاتر وجود ندارد. هر کسی برای خودش کار می‌کند، دولتی برای خودش مشغول است و خصوصی هم برای خودش. هر کدام برای خود تصمیم می‌گیرند پس چرا باید اینقدر استرس داشته باشیم که شورای نظارت درباره درست و غلط بودن اجرای ما چه تصمیمی می‌گیرد؟  با این وضع دیگر متوجه شدم اصلاً تئاتر به معنای واقعی وجود ندارد که اگر وجود داشت همه دلمان برای همدیگر تنگ می‌شد، با هم احساس همدردی می کردیم و برای تعطیل شدن دو سالن تئاتر احساس تأسف می‌کردیم.

نامور در پاسخ به اینکه آیا پس از بازگشایی سالن‌های تئاتر تعداد مخاطبان و استقبال تماشاگر راضی کننده بوده است؟ گفت: ما داشتیم تلاش خود را می‌کردیم و برای شهریور و مهر و آبان برنامه‌ریزی می‌کردیم و فراخوان «تئاتر ۱۹» را هم داده بودیم که حدود ۱۷ گروه برای تئاتر محیطی تقاضا داده بودند و حالا همه کنسل شد. فراخوان نمایشنامه‌خوانی رایگان هم داده بودیم چون هدف ما این بود که این چراغ روشن بماند و خیلی خوب پیش می رفتیم و سه چهار روز آخر اجرا که هنوز مشخص نبود بخواهیم سالن را تعطیل کنیم، همه ظرفیت فروش رفته بود. در کل استقبال با توجه به شرایط بد نبود، بویژه بخاطر محیط بیرونی سالن و رعایت پروتکل‌ها.

وی در ادامه با اشاره به وامی که دولت قرار بوده بدهد، گفت: تا الان که  اتفاقی نیفتاده و آن 20 میلیونی هم که داده شد، از طرف اداره کل هنرهای نمایشی و در واقع پول حمایت از گروه‌های تئاتر بود، چون در ماه‌های اول سال، اجرایی نبود بنابراین آن‌ها (اداره کل هنرهای نمایشی) چهار میلیارد تومان موجودی دارند اما وقتی اجرایی نرفته می‌توانستند به گروه‌ها و سالن‌هایی که در حال ورشکستگی هستند کمک کنند. درواقع باید گفت این 20 میلیون پول خود بچه‌های تئاتر بوده است، هرچند تاکید شده که مثلاً عمارت نوفل‌لوشاتو سال آینده باید حتماً از بعضی گروه‌ها برای اجرا، بدون دریافت پول حمایت کند و اگرچه این 20 میلیون با 200 میلیون اجرا برابر نیست، اما ما هم قبول کردیم چون هدف ما کار کردن و تئاتر است.

داود نامور که چند روز قبل در صفحه شخصی خود در اینستاگرام خبر از تعطیلی نوفل‌لوشاتو داده بود، درباره مکان جدیدی که به عنوان تماشاخانه قرار است راه‌اندازی کند و برخی دوستانش در همان صفحه به آن اشاره کرده بودند نیز گفت: من با همراهی چند دوست قصد داشتم یک مجموعه جدید را در کنار نوفل‌لوشاتو با نوع دیگری از اجراها راه اندازی کنم و این طور نبود که یک محل جدید جای نوفل‌لوشاتو بگیرد، اما به دلیل ورشکستگی مجبور به تعطیلی شدم و از سالن جدید هم فعلا خبری قطعی نیست که بخواهد به زودی راه‌اندازی شود.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
روسیه برای حملات گسترده علیه اوکراین آماده می‌شود
حملات رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان
باران در ارتفاع البرز مرکزی و شمال، گردوخاک در جنوب، شرق و شمال‌شرق
مهلت ثبت‌نام پذیرفته‌شدگان دکتری دانشگاه صنعتی خواجه نصیر تمدید شد
ارتقای خدمات رفاهی دانشجویان در اولویت سازمان امور دانشجویان
تور آشنایی با دانشگاه تربیت مدرس برگزار می‌شود
تور آشنایی با دانشگاه تربیت مدرس برگزار می‌شود
چین بیشترین هزینه را برای احیای بازدارندگی ایران پرداخت کرد!
از تفاهم تا تحریم / تنگه هرمز، گرفتار تفاهم‌نامه اسلام‌آباد
تیم ملی والیبال پسران زیر ۱۷ سال ایران با پیروزی مقابل فرانسه، قهرمان جهان شد
افزایش ۱۲۵ درصدی رشته‌محل‌های جدید کارشناسی ارشد دانشگاه پیام‌نور
تاریخ‌سازی دختران والیبال ایران در قهرمانی آسیا / با شایستگی چهارم شدیم
قطار چینی در ۵.۳ ثانیه به سرعت هواپیما رسید
ادامه نقض آتش بس؛ حملات دوباره رژیم اسرائیل به چند شهرک در جنوب لبنان
وضعیت بحرانی ذخایر موشک‌های راهبردی آمریکا پس از تجاوز علیه ایران
پیشنهاد رئیس سیا برای برگزاری نشست ترامپ، پوتین و زلنسکی به مسکو
خط و نشان دوباره وزیر صهیونیست علیه تشکیل کشور مستقل فلسطینی
تجمع معترضان در آلمان در حمایت از توقف ارسال سلاح به اسرائیل
رئیس دولت انتقالی ونزوئلا: توافق انرژی با آمریکا ۲۵ ساله است
اسرائیل سامانه پدافند هوایی به یونان می فروشد
تلاش ناکام افسران ارتش نیجر برای کودتا
ارتقای خدمات رفاهی دانشجویان در اولویت سازمان امور دانشجویان
تور آشنایی با دانشگاه تربیت مدرس برگزار می‌شود
تور آشنایی با دانشگاه تربیت مدرس برگزار می‌شود
افزایش ۱۲۵ درصدی رشته‌محل‌های جدید کارشناسی ارشد دانشگاه پیام‌نور
مهلت ثبت‌نام آزمون صلاحیت حرفه‌ای مشاوران کسب و کار سال ۱۴۰۵ تمدید شد
آغاز انتخاب رشته داوطلبان آزمون کارشناسی ارشد سال ۱۴۰۵ دانشگاه آزاد
آغاز پیش‌ ثبت نام خوابگاه‌های دانشجویی دانشگاه الزهرا (س) از امروز
زمان‌بندی انتخاب واحد نیم‌سال اول دانشگاه آزاد اسلامی اعلام‌ شد
رشته روابط بین المل و دیپلماسی با ۹۰ درصد تغییر به دانشگاه ها ابلاغ شد
۵ شهریور آخرین مهلت اعلام علاقه‌مندی به آزمون‌های عملی کنکور ۱۴۰۵
تقویم آموزشی ۱۴ دانشگاه برتر کشور/ شروع کلاس‌ها از اواخر شهریور
آغاز انتخاب رشته داوطلبان مجاز آزمون کارشناسی‌ارشد ۱۴۰۵ از ۵ شهریور
اعلام نتایج تکمیل ظرفیت دوازدهمین امتحان مشترک دستگاه‌های اجرایی
افتتاح دفتر تبادل علم و فناوری جهان اسلام در دانشگاه صنعتی امیرکبیر
نتایج اولیه آزمون کارشناسی‌ارشد ۱۴۰۵ منتشر شد
دستگیری ۸۴ متخلف و کلاهبردار کنکور سراسری/ شناسایی ۲ نفر پس از تصویربرداری از سؤالات کنکور
آغاز ثبت‌نام پذیرفته‌شدگان دکتری پیام نور از ۷ شهریور
قراردادهای بلندمدت دانشگاه‌ها برای حل مسائل کلان کشور
دفاع وزیر علوم از طرح جدید تغذیه/ دانشجو متوجه هیچ تغییری نمی‌شود
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top